راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
کف زدن در مراسم عروسی چه حکمی دارد؟
محلّ اشکال است.
عنوان سوال:
کف زدن در مراسم
عروسی
چه حکمی دارد؟
پاسخ:
محلّ اشکال است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
بعضااتّفاق میافتد که مدّاحان در برخی مراسم میلاد و جشنها حضّار را به کف زدن و سوت زدن بصورت مهیّج دعوت مینمایند نظر حضرتعالی راجع به شرکت امدادگران در مراسم فوق جهت پوشش امدادی مراسم چگونه است؟
طشت زدن، دایره زدن، همراه با کف زدن و شعر خواندن در عروسی در صورتی که تحریک کننده و مفسدهانگیز نباشد چه حکمی دارد؟
کف زدن در میلاد ائمه 7 چه صورت دارد؟
آیا دایره زدن هنگام عروسی که فقط زنان در خانه هستند جایز است؟
حکم کاروانهای عروسی که عروس را با بوق زدن و ... به خیابانها میبرند چیست؟
آیا دهل و ساز زدن در مراسمات جشن عروسی که صرفابرای سرگرمی جوانان میباشد، جایز است؟
در موالید ائمه طاهرین 7، شعر خواندن و کف زدن در مسجد چه صورت دارد؟
دختری بعد از این که به عقد پسری در آمده قبل از مراسم عروسی در خانه پدرش زنا نموده، آیا این زنا محصنه محسوب میشود یا خیر؟
برخی در مجالس اهلبیت به اسم شادی اهلبیت 7 به کف زدن پرداخته که بفرموده قرآن شعار کفّار بوده و میگویند کف زدن مانند سینه زدن ثواب و اجر دارد یا در جشنها به اسم شادی حضرت زهرا (س) به فحاشی وناسزاگویی میپردازند آیا اینگونه حرکات چه صورت دارد؟
عیدالزهراء چه روزی است و آیا کف زدن و شادی کردن در این روز وارد شده است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] حکم دست زدن در مراسم عروسی چیست؟
[آیت الله نوری همدانی] کف زدن به طور مطلق چه حکمی دارد؟ و همچنین کف زدن در مراسم اعیاد مذهبی که در مساجد و حسینیهها منعقد میگردد چه حکمی دارد؟
[سایر] حکم دف زدن (با زنگوله و بدون زنگوله ) در عروسی و یا مراسم مذهبی، چیست؟
[آیت الله نوری همدانی] حکم شرعی رقصیدن مرد و زن بطور کلی و همچنین هلهله و کف زدن و رقص در مجالس عروسی و مولودی و اعیاد را بیان نمائید و حضور در این مراسم و تماشا کردن رقص دیگران چه حکمی دارد؟
[آیت الله خوئی] در مجالس عروسی دایره بیحلقه زدن و در مجالس مذهبی به آهنگ اشعار مذهبی کف زدن چطور است؟
[آیت الله سبحانی] آیا زدن دف یا نی در مراسم مولودی اهل بیت (علیهم السلام) و یا عروسی، جایز است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] دست زدن و کف زدن به جهت شادی در عروسی یا برای تشویق یا برای اعیاد و میلاد معصومین (علیهم السلام) چه حکمی دارد؟
[سایر] با توجه به مراسم عروسی زمان پیامبر؛ مثل عروسی حضرت فاطمه (س)، مراسم عروسی فعلی چگونه باید باشد؟
[سایر] کِل زدن در عروسی چه حکمی دارد؟ حتی اگر در مراسم زنانه باشیم و صدای کل به گوش نامحرم نرسد چگونه است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] لطفاً حکم دایره و دف زدن در عروسی زنان و مجلس عقد و مجلس جشن بعد از عقد و خواندن زن در مجالس زنانه و زدن دایره در مراسم ختنه کردن فرزند را بیان فرمایید؟
مسائل مرتبط از این مرجع
جائز است بریدن عضوی از بدن مرده کافر و یا مشکوک الاسلام، به منظور پیوند زدن آن به بدن شخص مسلمان وپس از پیوند زدن، چون جزو بدن مسلمان میشود، احکام بدن مسلمان بر او جاری است وهمینطور جائز است عضوی از اعضأ بدن حیوان نجس العین را به بدن شخص مسلمان پیوند زدن وچون پس از پیوند زدن جزو بدن مسلمان میگردد، احکام بدن مسلمان بر آن عضو جاری است ونماز خواندن با آن عضو نیز جائز است.
لازم نیست کف پا و ته کفش نجس تر باشد بلکه اگر خشک هم باشد براه رفتن پاک میشود.
جایمسح باید خشکباشد و اگر به قدریتر باشد که رطوبت کف دست به آن اثر نکند مسح باطل است ولی اگر تری آن به قدری کم باشد که رطوبتیکه بعد از مسح در آن دیده میشود بگویند فقط تری از کف دست است اشکال ندارد.
جائز نیست نیّت شستن دست چپ در وقتی که فرو میبرد آن را در آب بلکه باید نیت شستن آن را در حال بیرون آوردن بنماید با محافظه عدم ریزش آب از طرف آرنج بر کف دست تا مختلط نشود آب دست با آب کف دست و همچنین است حال دست راست اگر نشوید به آن دست چپ را.
در تیمّم باید پیشانی وکف دستها وپشت دستها پاک باشد و اگر کف دست نجس باشد ونتواند آن را آب بکشد، اگر نجاست او مسری نباشد بنابر احتیاط واجب تیمّم را با کف دست نجس و همچنین با پشت دست مسح نماید، و اگر مسری باشد تیمّم به پشت دست کافی است.
توی کفش و مقداری از کف پا که بزمین نمیرسد، به واسطه راه رفتن پاک نمیشود و پاک شدن جوراب به واسطه راه رفتن محل اشکال است.
زمین با سه شرط کف پا وته کفش نجس را پاک میکند: اوّل آن که زمین پاک باشد، دوم آن که خشک باشد، سوم آن که اگر عین نجس مثل خون و بول، یا متنجس مثل گلی که نجس شده در کف پا و ته کفش باشد، به واسطه راه رفتن یا مالیدن پا بزمین برطرف شود، و نیز زمین باید خاک یا سنگ یا آجرفرش ومانند اینها باشد و با راه رفتن روی فرش و حصیر و سبزه، کف پا و ته کفش پاک نمیشود.
آنچه از منافع کسب در بین سال به مصرف خوراک و پوشاک و اثاثیه وخرید منزل و عروسی وجهیزیّه دختر وزیارت ومانند اینها میرساند، در صورتی که از شأن او زیاد نباشد وزیاده روی هم نکرده باشد، خمس ندارد.
حرف زدن در هنگام خطبه جائز نیست، امام باشد یا مأموم، چنانچه حرف زد مرتکب حرام شده ولی موجب بطلان خطبه ونماز نمیشود.
اگر یقین داشته باشد که به واسطه آروغ زدن، چیزی از گلو بیرون میآید، نباید عمداً آروغ بزند، ولی اگر یقین نداشته باشد، اشکال ندارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] 2 کف زدن مانعی ندارد اما در مساجد و حسینیه ها ترک شود.
[آیت الله مظاهری] در تیمّم چهار چیز واجب است: اوّل: نیّت. دوّم: زدن کف دو دست بر چیزی که تیمّم به آن صحیح است. سوّم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی از جایی که موی سر میروید تا ابروها. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
[آیت الله فاضل لنکرانی] در تیمم چهار چیز واجب است: اوّل: نیّت. دوّم: زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم بر آن صحیح است. سوّم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر می روید تا ابروها و بالای بینی و بنابر احتیاط واجب باید دستها روی ابروها هم، کشیده شود. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
[آیت الله نوری همدانی] در تیمم چهار چیز واجب است : اول : نیت دوم: زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم به آن صحیح است . سوم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن ، از جائی که موی سر می روید ، تا ابروها و بالای بینی و بنابراحتیاط مستحب دستها روی ابروها هم ، کشیده شود .چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام دست چپ.
[آیت الله سبحانی] در تیمّم چهار چیز واجب است: اول، نیت. دوم، زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمّم به آن صحیح است. سوم، کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر می روید، تا ابروها و بالای بینی و بنابر احتیاط واجب باید دستها روی ابروها هم، کشیده شود. چهارم، کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
[امام خمینی] در تیمم چهار چیز واجب است: اول: نیت. دوم: زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم به آن صحیح است. سوم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن از جایی که موی سر می روید تا ابروها و بالای بینی، و بنابر احتیاط واجب باید دستها روی ابروها هم کشیده شود. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
[آیت الله شبیری زنجانی] در تیمم بدل از وضو یا غسل چهار چیز واجب است: اول: نیت؛ دوم: زدن یا قرار دادن کف دو دست بر چیزی که تیمم به آن صحیح است؛ و احتیاط مستحب آن است که کف هر دو دست با هم به زمین زده شود. سوم: کشیدن کف هر دو دست به پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر میروید، تا ابروها و بالای بینی و احتیاطاً باید دستها روی ابروها هم کشیده شود. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
[آیت الله وحید خراسانی] در تیمم بدل از وضو یا غسل چهار چیز واجب است اول نیت دوم زدن کف دو دست بر چیزی که تیمم بر ان صحیح است و بنابر احتیاط واجب کف دو دست را با هم بزند سوم کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف ان از جایی که موی سر می روید تا ابروها و بالای بینی و احتیاط واجب ان است که دست ها روی ابروها هم کشیده شود چهارم کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از ان کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ
[آیت الله صافی گلپایگانی] . در تیمم بدل از وضو چهار چیز واجب است: اول نیت. دوم زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم به آن صحیح است. سوم کشیدن تمام کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر می روید، تا ابروها و بالای بینی و احتیاطاً باید دست ها روی ابروها هم، کشیده شود. چهارم کشیدن تمام کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن تمام کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
[آیت الله خوئی] در تیمم بدل از وضو یا غسل چهار چیز واجب است: (اول) نیت (دوم) زدن کف دو دست با هم بر چیزی که تیمم به آن صحیح است. (سوم) کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر میروید، تا ابروها و بالای بینی و احتیاطاً باید دستها روی ابروها هم کشیده شود. (چهارم) کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
عروسی
عروسی، به بردن عروس به خانه داماد و یا شب زفاف را میگویند.
محل اشکال است
اشكال دارد، نمیتوان به آن فتوی داد. (مقلد میتواند در اين مسأله به مجتهد بعد مراجعه كند).
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*