من در یک جایی کار می کنم که گاهی اوقات مجبور به سرو مشروبات الکلی می باشم حکم آن چیست ؟
جایز نیست .
جایز نیست .
عنوان سوال:
من در یک جایی کار می کنم که گاهی اوقات مجبور به سرو مشروبات الکلی می باشم حکم آن چیست ؟
پاسخ:
جایز نیست .
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- من در یک جایی کار می کنم که گاهی اوقات مجبور به سرو مشروبات الکلی می باشم حکم آن چیست ؟
- خوردن مشروبات الکلی از نظر دارویی آیا اشکال دارد ؟
- آیا شرکت در مراسمی که در آن مشروبات الکلی توزیع وصرف می شود جائز است ؟
- ارایه مشروبات الکلی وفروش آن در رستوران چه حکمی دارد؟
- ارایه مشروبات الکلی وفروش آن در رستوران چه حکمی دارد؟
- در مورد صرف غذا در اماکن و رستورانهایی که در آن مشروبات الکلی می باشد حکم چیست؟
- در مورد صرف غذا در اماکن و رستورانهایی که در آن مشروبات الکلی می باشد حکم چیست؟
- در شرایط ضیق کاری می توانم در رستورانهای اروپایی که مشروبات می فروشند، گارسنی و یا در آشپزخانه کمک نمایم؟ امکانات کارهای دیگر نیست و از طرف دیگر اداره کار وادار به این کار می نماید؟
- من در آمریکا زندگی می کنم و طبق قانون آمریکا اگر یک رستوران مشروبات الکلی نفروشد مردم می توانند مشروب خود را با خود به رستوران ببرند. سؤال این است که آیا شرعاً اجازه داریم که یک رستوران با این اوصاف تأسیس کنیم، در ضمن مصرفی گوشت ذبح اسلامی خواهد بود؟
- من در آمریکا زندگی می کنم و طبق قانون آمریکا اگر یک رستوران مشروبات الکلی نفروشد مردم می توانند مشروب خود را با خود به رستوران ببرند. سؤال این است که آیا شرعاً اجازه داریم که یک رستوران با این اوصاف تأسیس کنیم؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] آیا مشروبات الکلی حرام است یا خیر
- [آیت الله خامنه ای] آیا خوردن مشروبات الکلی حتی به میزان ناچیز نماز را تا 40 روز باطل می کند؟
- [آیت الله بهجت] اگر کسی از مشروبات الکلی مست نشود، آیا باز هم نوشیدن آن برای وی حرام است؟
- [آیت الله بهجت] آیا نوشیدن مشروبات الکلی برای درمان بعضی از بیماری ها حرام است؟
- [آیت الله سبحانی] برخی از بطری های نوشیدنی غیر الکلی شبیه بطری های مشروبات الکلی است آیا خرید و فروش آن جایز است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا رفتن به مجالسی که در آن مشروبات الکلی مصرف و موسیقی پخش می شود، جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا کسب درآمد از طریق تعمیر کامیون های حمل مشروبات الکلی جایز است؟
- [آیت الله بهجت] حکم خرید و فروش مشروبات الکلی در دانشگاه چیست؟ وظیفه ما در قبال آن کدام است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا برای یک فرد مسلمان جایز است که غذای حرام (مانند غذایی که محتوی گوشت خوک یا مردار است) و مشروبات الکلی را در سرزمین کفر به غیر مسلمان عرضه کند؟ حکم آن در صورتهای زیر چیست؟ الف اگر غذاها و مشروبات الکلی متعلّق به او نباشند و در برابر فروش آنها هم سودی نبرد بلکه کار او فقط عرضه آنها و غذاهای حلال به مشتری باشد. ب اگر با فرد غیرمسلمان در محل شریک باشد، به این صورت که فرد مسلمان مالک اجناس حلال و شریک غیر مسلمان مالک مشروبات الکلی و غذاهای حرام باشد و هر کدام به طور جداگانه از کالاهای خود سود ببرند. ج اگر فرد مسلمان در محلی که مواد غذایی حرام و مشروبات الکلی فروخته می شود، فقط کار کند و مزد ثابتی بگیرد، چه صاحب آن محل مسلمان باشد و چه غیر مسلمان. د اگر فرد مسلمان در محل فروش مواد غذایی حرام و مشروبات الکلی به عنوان کارگر یا شریک کار کند ولی دخالتی در خرید و فروش آنها نداشته و آن مواد متعلّق به او هم نباشند، بلکه او فقط در تهیه و فروش مواد غذایی نقش داشته باشد، با توجه به اینکه مشتریها مشروبات الکلی را در همان محل نمی خورند، کار او چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] با توجّه به این که از نظر پزشکی ثابت شده مصرف کم و کنترل شده مشروبات الکلی نه تنها ضرری برای بدن ندارد، بلکه مانند آشامیدنیهای دیگر مفید می باشد، و با در نظر گرفتن این که مشروبات الکلی نوعی ازنعمتهای خداوند مانند سایر نعمت هاست، چه اشکال دارد برای استفاده از جنبه های مثبت و مفید آن، مانند بقیّه نعمتهای خدادادی، با شرایط و مقدار مشخّص مصرف شود؟ اگر کسی به حدّی از درجه خود سازی و کنترل خویشتن رسیده باشد که در اثر مصرف کم و کنترل شده مشروبات الکلی به ورطه اعتیاد و حتّی مستی کشیده نشود، آیا مجاز به مصرف کم و کنترل شده مشروبات الکلی می باشد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- کسی که بواسطه مسافرت یا مرض روزه نمیگیرد ، نمیتواند زن روزهدار را مجبور به جماع کند ، ولی اگر او را مجبور نماید ، کفاره بر مرد نیز واجب نیست .
- مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند .
- خون حیض در بیشتر اوقات ، غلیظ و گرم ، و رنگ آن سیاه یا سرخ است ، و با فشار و کمی سوزش بیرون میآید .
- اگر زنی شوهر روزهدار خود را مجبور کند که با او جماع نماید ، واجب نیست کفاره روزه شوهر را بدهد .
- اگر برای آنکه نامحرم او را نبیند مجبور شود رو به قبله یا پشت به قبله بنشیند ، بنابر احتیاط لازم باید پشت به قبله بنشیند .
- خون استحاضه در بیشتر اوقات زرد رنگ و سرد است و بدون فشار و سوزش بیرون میآید و غلیظ هم نیست ، ولی ممکن است گاهی سیاه یا سرخ و گرم و غلیظ باشد و با فشار و سوزش بیرون آید .
- اگر در عقد شرکت شرط کنند کسی که کار میکند ، یا بیشتر از شریک دیگر کار میکند ، یا کار او با اهمیت تر از کار دیگری است بیشتر منفعت ببرد ، باید آنچه را شرط کردهاند به او بدهند . و همچنین اگر شرط کنند کسی که کار نمیکند ، یا بیشتر کار نمیکند ، یا کار او با اهمیتتر از کار دیگری نیست ، بیشتر منفعت ببرد ، باز هم شرط صحیح است ، و باید آنچه شرط کردهاند به او بدهند .
- اگر بذر مال زارع باشد ، و بعد از زراعت بفهمند که مزارعه باطل بوده ، چنانچه مالک و زارع راضی شوند که با اجرت یا بی اجرت زراعت در زمین بماند اشکال ندارد ، و اگر مالک راضی نشود بنابر احتیاط واجب نباید زارع را مجبور کند که زراعت را بچیند . و همچنین مالک نمیتواند زارع را مجبور کند که اجاره بدهد وزراعت را در زمین خود باقی بگذارد ، هر چند که اجاره زمین را هم از او مطالبه ننماید .
- اگر شخصی قطعه طلای ساخته شدهای را مانند گوشواره غصب کند و آن را آب نماید ، باید آن را با تفاوت قیمتش پیش از آب کردن و پس از آن به صاحبش بدهد ، و چنانچه برای اینکه تفاوت قیمت را ندهد بگوید آن را مثل اولش میسازم ، مالک مجبور نیست قبول نماید ، و نیز مالک نمیتواند او را مجبور کند که آن را مثل اولش بسازد .
- اگر روزهدار در ماه رمضان ، زن خود را مجبور به جماع کند و در بین جماع زن راضی شود ، بر هر کدام یک کفاره واجب میشود ، و احتیاط مستحب آن است که مرد دو کفاره بدهد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله وحید خراسانی] معامله مشروبات مسکر حرام و باطل است
- [آیت الله نوری همدانی] در وضو واجب است صورت ودستها را بشویند و جلوی سرو روی پاها را مسح کنند .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مشروبات مسکر معامله آنها حرام و باطل است.
- [آیت الله خوئی] مشروبات مسکر معاملة آنها حرام و باطل است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زنی شوهر روزهدار خود را مجبور کند که جماع نماید یا کار دیگری که روزه را باطل میکند انجام دهد، واجب نیست کفّاره روزه شوهر را بدهد.
- [آیت الله بهجت] اگر زنی شوهر روزهدار خود را مجبور کند که نزدیکی نماید یا کار دیگری که روزه را باطل میکند انجام دهد، واجب نیست کفاره روزه شوهر را بدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] تکبیر و حمد و سوره و ذکر و دعا را باید طوری بخواند که خودش بشنود و اگر به واسطه سنگینی یا کری گوش و یا سرو صدای زیاد نمی شنود باید طوری بگوید که اگر مانعی نباشد بشنود.
- [آیت الله نوری همدانی] تکبیر و حمد و سوره و ذکر و دعا را باید طوری بخواند که خودش بشنود و اگر به واسطة سنگینی یا کری گوش یا سرو صدای زیاد نمی شنود ، باید طوری بگوید که اگر مانعی نباشد ، بشنود .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مرد زن خود را مجبور کند که غیر جماع کار دیگری که روزه را باطل می کند بجا آورد، کفّاره زن را نباید بدهد، و بر خود زن هم کفّاره واجب نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زنی شوهر روزه دار خود را مجبور کند که جماع نماید ، یا کار دیگری که روزه را باطل می کند ، انجام دهد واجب نیست کفارة روزة شوهر را بدهد .