مصرف حشیش چه حکمی دارد؟
جایز نیست.
جایز نیست.
عنوان سوال:
مصرف حشیش چه حکمی دارد؟
پاسخ:
جایز نیست.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا مصرف لوازم آرایشی که الکل دارند اشکال دارد؟ مصرف محلولهای موضعی که برای پوست تجویز می شود و الکل دارد چطور ؟
- آیا مصرف لوازم ارایشی وعطرهای که الکل دارند اشکال دارد مصرف محلولهای موضعی که برای پوست تجویز می شود والکل دارد چطور ؟
- حکم مصرف خوراکی قورباغه در شرع مقدّس چگونه است؟
- لطفا بفرمایید مصرف بیت المال در اموری که اولویت با کارهای دیگر است چه حکمی دارد؟
- آیا خوردن الکل طبی حرام است ؟ حتی اگر مصرف دارویی نداشته باشد ولی انسان مست نشود؟
- آیا فطریه ماه رمضان را می توان به مصرف آسایشگاه بیماران روانی (امین آباد تهران) رساند؟
- آیا خوردن الکل حرام است؟ حتی اگر مصرف دارویی نداشته باشد ولی انسان مست نشود؟
- مصرف گوشت وسایر اقلام خوراکی در کشورهای مسیحی چه حکمی دارد؟
- چنانچه از بانک وام قالی بافی دریافت ولی وجه ان در محل دیگری مصرف شود چه حکمی دارد؟
- آیا میتوان صدقه را برای ساخت حسینیه مجتمع خیریه ایجاد کتابخانه مذهبی چاپ و نشر کتب مصرف نمود یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا مطلق مصرف حشیش (ماری جوانا) به عمل آمده از شاهدانه که عموماً موجب مفسدههای متعدّدی میگردد حرام است یا جایز
- [سایر] آیا حشیش و تریاک نجس است؟
- [آیت الله نوری همدانی] حکم حشیش و مکانی که در آن حشیش کشیده می شود چه صورتی دارد ؟ آیا آن مکان پاک است یا نجس ؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا حشیش پاک است؟ و آیا استعمال آن حرام است؟
- [سایر] حکم استعمال موادمخدر (هرویین، تریاک، حشیش و... ) چیست؟
- [سایر] آیا احادیثی که در مورد حشیش یا بنگ از پیامبر اکرم(ص) نقل شده سندیت دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا خرید و فروش و استفاده هرویین، حشیش و سایر مواد مخدر، جایز است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] استعمال موادّ مخدّر از قبیل حشیش، تریاک، هروئین و مرفین و غیره به صورتهای گوناگون چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] کاشت و پرورش گیاهانی از قبیل خشخاش، شاهدانه هندی، کویحا و... که از آنها تریاک، هروئین، مورفین و حشیش و کوکائین گرفته می شود چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] حکم استفاده از سایر موادّ مخدّر مانند، هروئین، مرفین، حشیش، چرس، ماری جوانا، ال اس دی و مواردی که اثراتی به مانند این موادّ دارند چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر کسی وصیت کرده باشد که مقدار مستحب کفن را از ثلث مال او بردارند ، یا وصیّت کرده باشد ثلث مال را به مصرف خود او برسانند ، ولی مصرف آن را معیّن نکرده باشد ، یا فقط مصرف مقداری از آن را معیّن کرده باشد ، میتوانند مقدار مستحب کفن را هر چند بیش از مقدار متعارف باشد از ثلث مال او بردارند .
- به کسی که فطره را در معصیت مصرف میکند ، نباید فطره بدهند .
- اگر برای پیامبر صلیاللهعلیهوآله یا یکی از ائمه علیهمالسلام یا یکی از امامزادگان یا علمای پیشین و مانند آنها چیزی را نذر کند ، چنانچه مصرف معیّنی را قصد کرده است باید به همان مصرف برساند ، و اگر مصرف معیّنی را قصد نکرده است باید به مصرفی برساند که نسبتی به آن حضرت داشته باشد ، مثلاً بر زوّار فقیر او صرف نماید و یا به مصارف حرم او برساند ، و یا در امری که موجب اعلای نام اوست صرف کند .
- کسی که زنش سیّده است بنابر احتیاط واجب نباید خمس خود را به او بدهد که به مصرف مخارج خودش برساند ، ولی اگر مخارج دیگران بر آن زن واجب باشد و نتواند مخارج آنان را بدهد ، جایز است انسان خمسش را به آن زن بدهد که به مصرف آنان برساند . و همچنین است دادن خمس به او که در نفقات غیر واجبهاش صرف نماید .
- اگر طفل یا دیوانهای از شیعه فقیر باشد ، انسان میتواند به ولیّ او زکات بدهد به قصد اینکه آنچه میدهد ملک طفل یا دیوانه باشد ، و میتواند خودش یا بوسیله یک نفر امین زکات را به مصرف طفل ، یا دیوانه برساند ، و باید موقعی که زکات به مصرف آنان میرسد نیّت زکات کند .
- اگر طفل شیعهای فقیر باشد ، انسان میتواند فطره را به مصرف او برساند ، یا بواسطه دادن به ولیّ او ، ملک طفل نماید .
- اگر گندم و جو و خرما را پیش از وقت خشک شدن مصرف کند ، چنانچه خشک آنها به اندازه نصاب باشد ، باید زکات آنها را بدهد .
- آنچه از منافع کسب در بین سال به مصرف خوراک و پوشاک و اثاثیه و خرید منزل ، و عروسی پسر ، و جهیزیه دختر و زیارت و مانند اینها میرساند ، در صورتی که از شأن او زیاد نباشد ، خمس ندارد .
- کسی که مخارج سالش را داشته ، اگر مقداری از آن را مصرف کند و بعد شک کند که آنچه باقی مانده به اندازه مخارج یک سال او هست یا نه ، نمیتواند زکات بگیرد .
- صنعتگر یا مالک یا تاجری که در آمد او از مخارج سالش کمتر است ، میتواند برای کسری مخارجش زکات بگیرد ، و لازم نیست ابزار کار ، یا ملک ، یا سرمایه خود را به مصرف مخارج برساند .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سبحانی] شراب و هر چیزی که انسان را مست می کند، چنانچه به خودی خود روان باشد نجس است. و اگر مثل بنگ و حشیش روان نباشد اگرچه چیزی در آن بریزند که روان شود پاک است.
- [آیت الله بروجردی] شراب و هر چیزی که انسان را مست میکند، چنانچه به خودی خود روان باشد، نجس است و اگر مثل بنگ و حشیش روان نباشد اگر چه چیزی در آن بریزند که روان شود پاک است.
- [آیت الله علوی گرگانی] شراب و هر چیزی که انسان را مست میکند، چنانچه بخودی خود روان باشد نجس است، و اگر مثل بنگ و حشیش روان نباشد اگرچه چیزی در آن بریزند که روان شود پاک است ولی خوردنش حرام است.
- [آیت الله مظاهری] شراب و هر چیزی که انسان را مست میکند، چنانچه به خودی خود روان باشد نجس است. و اگر مثل بنگ و حشیش روان نباشد گرچه چیزی در آن بریزند که روان شود پاک است.
- [آیت الله مظاهری] خوردن یا استعمال انواع موادّ مخدّر مانند تریاک، هروئین، حشیش و نظایر آن و همچنین استفاده از قرصهای مخدّر و روانگردان و نظایر آن که انسان را از حالت عادی خارج میکند، حرام است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . شراب و هر چیزی که انسان را مست می کند، چنان چه بخودی خود روان باشد نجس است، و اگر مثل بنگ و حشیش روان نباشد اگر چه چیزی در آن بریزند که روان شود پاک است.
- [امام خمینی] شراب و هر چیزی که انسان را مست می کند، چنانچه به خودی خود روان باشد، نجس است. و اگر مثل بنگ و حشیش روان نباشد، اگر چه چیزی در آن بریزند که روان شود، پاک است.
- [آیت الله اردبیلی] شراب و هر چیزی که انسان را مست میکند، چنانچه بخودی خود روان باشد، نجس است اگرچه به وسایطی جامد شده باشد، و اگر مثل بنگ و حشیش، روان نباشد، اگرچه چیزی در آن بریزند که روان شود، پاک است.
- [آیت الله نوری همدانی] شراب و هر چیزی که انسان را مست می کند ، چنانچه به خودی خود روان باشد ، نجس است . واگر مثل بنگ و حشیش روان نباشد ، اگرچه چیزی در آن بریزند که روان شود ، پاک است .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] شراب نجس است و بنا بر احتیاط واجب هر چیزی که انسان را مست می کند؛ چنانچه به خودی خود روان باشد نیز نجس است و اگر مثل بنگ و حشیش روان نباشد پاک است اگرچه چیزی در آن بریزند که روان شود.