آیا غلط خواندن قرآن روزه را باطل می کند؟
باید قرآن را صحیح بخواند ولی تلاوت غلط روزه را باطل نمی کند.
باید قرآن را صحیح بخواند ولی تلاوت غلط روزه را باطل نمی کند.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- اگر کسی در ماه رمضان آیه قرآن یا روایتی را غلط بخواند و قصدش این بوده که صحیح بخواند، ولی می داند که غلط می خواند و موجب تغییر معنی می شود ولی هدفش این نیست که معنای غلط را به خدا و امام علیه السلام نسبت دهد، حکم روزه او چیست؟
- آیا غیبت روزه را باطل می کند با این که روایت است که اگر کسی غیبت دیگری کند گوشت تن برادر مرده خود را می جود آیا با این حال هم روزه ما باطل است در صورتی که غیبت جزء نه چیزی که روزه را باطل می کند نیست با این حال آیا غیبت روزه را باطل می کند یا نه؟ اگر غیبت روزه را باطل نمی کند پس حکمش چیست؟ توضیح دهید.
- کسی که نمیدانسته استمناء روزه را باطل میکند و حتی یک گناه کبیره است، اگر اینعمل را انجام دهد. آیا روزه او باطل است؟ اگر باطل است، کفّاره دارد یا خیر؟
- اگر کسی روزه مستحبّی بگیرد و فراموش کند که روزه است و چیزی بخورد و یا بیاشامد، آیا روزه اش باطل میشود؟
- اگر در ماه رمضان، انسان عملی را که روزه را باطل می کند بجا نیاورد ولی نیّت روزه نکند ، یا ریاء کند و یا قصد کند که روزه نباشد ، یا قصد کند کاری که روزه را باطل می کند انجام دهد، آیا علاوه بر قضا کفّاره نیز واجب است یا فقط قضا واجب است؟
- اگر در روزه ماه رمضان بعد ازاذان صبح کسی در خواب جنب شود روزه اش باطل می شود یا نه و اگر باطل نمی شود آیا می توان بعد از اذان ظهر یا اذان مغرب غسل کرد یا نه؟
- آیا رسیدن غبار غلیظ به حلق از طریق بینی روزه را باطل می کند؟
- اگر فضای حمام را بخار گرفته باشد روزه باطل می شود؟
- آیا تر کردن لب توسط زبان روزه را باطل می کند؟
- آیا اگر انسان روزه دار از عطر و ادکلن استفاده کند، به طوری که خودش بویش را حس کند، روزه باطل است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مظاهری] غلط خواندن قرآن در ماه مبارک رمضان، مبطل روزه است؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا غلط خواندن قرآن در ماه رمضان برای کسانی که کم سواد هستند و نمیتوانند قرآن را به طور صحیح بخوانند، به معنی نسبت دروغ دادن به خداوند است و روزه را باطل میکند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] غلط خواندن قرآن در ماه مبارک رمضان چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بروجردی] اشخاصی که قرآن را غلط میخوانند آیا برای روزه آنها ضرری دارد یا خیر؟
- [آیت الله بهجت] شخصی که می داند قرآن را غلط می خواند، آیا جایز است در حال روزه قرآن بخواند؟ اگر بخواند موجب بطلان روزه می شود؟
- [آیت الله بهجت] آیا غلط خواندن یا از مخرج ادا نکردن عمدی ذکرهای مستحبّی نماز، موجب باطل شدن نماز می شود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی که می داند قرآن را غلط می خواند آیا جایز است بخواند و چنانچه روزه باشد، موجب بطلان روزه او می شود یا خیر؟
- [آیت الله بروجردی] اگر کسی اعتماد به صحیح خواندن خود قرآن را ندارد، یا اعتماد به صحّت چاپ قرآن ندارد آیا در ماه رمضان در حال صوم خواندن قرآن برای او جایز است یا خیر؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا غلط خواندن یا از مخرج ادا نکردن اذکار مستحبی نماز، موجب بطلان نماز می شود؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا غلط خواندن قنوت و یا ذکرهای مستحبّی نماز، مبطل نماز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . اگر در عقد یک حرف غلط خوانده شود که معنای آن را عوض کند عقد باطل است.
- . اگر در عقد یک حرف غلط خوانده شود که معنای آن را عوض کند، عقد باطل است.
- . اگر در روزه واجب معینی مثل روزه رمضان مردد شود که روزه خود را باطل کند یا نه یا قصد کند که روزه را باطل کند، روزه اش باطل می شود اگر چه از قصدی که کرده توبه نماید و کاری هم که روزه را باطل می کند انجام ندهد.
- . کسی که در تنگی وقت نماز باید تیمم کند، اگر به قصد قربت یا برای کار مستحبی مثل خواندن قرآن وضو بگیرد، صحیح است و اگر برای خواندن آن نماز وضو بگیرد، بطوری که فعلا داعی او بر وضو گرفتن فقط آن نماز باشد، وضویش باطل است. شرط هشتم آن که به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم وضو بگیرد و اگر برای خنک شدن یا به قصد دیگری وضو بگیرد باطل است.
- . خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار سوره ای که سجده واجب دارد و در
- . اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسلکردن سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معین باشد، روزه و غسل هر دو باطل است، و اگر روزه مستحب باشد یا روزه واجبی باشد که مثل روزه کفاره، وقت معینی ندارد و تمامکردن آن واجب نباشد، غسل صحیح، و روزه باطل میباشد.
- . اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند که روزه مسافر باطل می باشد و در سفر روزه بگیرد، روزه اش باطل است.
- . اگر غیر از روزه ماه رمضان روزه معین دیگری بر انسان واجب باشد، مثلاً نذر کرده باشد که روز معینی را روزه بگیرد، چنان چه عمداً تا اذان صبح نیت نکند، روزه اش باطل است و اگر نداند که روزه آن روز بر او واجب است یا فراموش کند و پیش از ظهر یادش بیاید، چنان چه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد، و بدون تأخیر نیت کند روزه او صحیح و گرنه باطل می باشد.
- . کسی که نمی داند روزه مسافر باطل است، اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مسأله را بفهمد، روزه اش باطل می شود و اگر تا مغرب نفهمد، روزه اش صحیح است.
- . خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جایی از بدن به ورق قرآن که خط قرآن در آن نباشد مثل حاشیه و بین سطرها و نیز خضاب کردن به حنا و مانند آن، برای حایض مکروه است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله نوری همدانی] اگر چیزی را غلط خوانده دوباره به طور صحیح بخواند برای دوباره خواندن آن سجدة سهو واجب نیست .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر چیزی را که غلط خوانده دوباره به طور صحیح بخواند؛ برای دوباره خواندن آن سجده سهو واجب نیست.
- [آیت الله بروجردی] اگر چیزی را که غلط خوانده دوباره به طور صحیح بخواند، برای دوباره خواندنِ آن سجدهی سهو واجب نیست.
- [امام خمینی] اگر چیزی را که غلط خوانده دوباره صحیح بخواند برای دوباره خواندن آن سجده سهو واجب نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر چیزی را که سهواً غلط خوانده، دوباره به طور صحیح بخواند، برای دوباره خواندن آن سجده سهو واجب نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر چیزی را که غلط خوانده دوباره به طور صحیح بخواند، برای دوباره خواندنِ آن، سجده سهو واجب نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر چیزی را که غلط خوانده دوباره به طور صحیح بخواند برای دوباره خواندن آن سجده سهو واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] اگر چیزی را که غلط خوانده دوباره به طور صحیح بخواند برای دوباره خواندن آن سجده سهو واجب نیست.
- [آیت الله سیستانی] اگر چیزی را که سهواً غلط خوانده دوباره بطور صحیح بخواند ، برای دوباره خواندن آن سجده سهو واجب نیست .
- [آیت الله اردبیلی] اگر چیزی را که غلط خوانده دوباره به نحو صحیح بخواند، برای دوباره خواندن آن سجده سهو واجب نیست.