آیا استعمال شیافهای درمانی، شیاف تریاک و یا شیاف تغذیه مبطل روزه است؟
شیاف، مبطل روزه نیست. والله العالم
شیاف، مبطل روزه نیست. والله العالم
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا استعمال شیافهای درمانی، شیاف تریاک و یا شیاف تغذیه مبطل روزه است؟
- آیا استعمال شیافهای معالجه و درمانی ، شیاف تریاک و یا شیاف تغذیه مبطل روزه است؟
- استفاده از آمپول بعوض تریاک چه صورتی دارد و آیا مبطل روزه هست؟
- کشیدن سیگار و استعمال قلیان آیا مبطل روزه هست؟
- آیا کشیدن سیگار و استعمال قلیان، مبطل روزه است؟
- آیا تزریق خون به روزه دار مبطل روزه است؟
- آیا تزریق خون به روزهدار، مبطل روزه است؟
- آیا تزریق خون به روزهدار، مبطل روزه است؟
- مسواک کردن در روز ماه رمضان برای روزه آیا مبطل روزه هست یا خیر؟ کیفیت را لطفاً توضیح فرمایید.
- مسواک کردن در روز ماه رمضان، آیا مبطل روزه است یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله علوی گرگانی] استعمال تریاک برای جوانان چه صورت دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] استعمال تریاک برای جوانان و پیران چه حکمی دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] کسانی که معتاد به دخانیات (سیگار، قلیان) و حتّی مواد مخدّرند (تریاک و این گونه چیزها) آیا در حالت روزه میتواند به مقدار ضرورت استفاده نمایند و مبطل روزه نیست؟
- [سایر] حکم استعمال موادمخدر (هرویین، تریاک، حشیش و... ) چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] استعمال تریاک به طور کلّی چه حکمی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نظر حضرتعالی در ارتباط با استعمال دخانیات تریاک و مواد مخدر و سیگار چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] استعمال مواد مخدّر از قبیل حشیش، تریاک، هروئین، مورفین، ماری جوانا و... بصورت خوردن، نوشیدن، کشیدن، تزریق و یا شیاف، چه حکمی دارد؟ خرید و فروش و سایر راههای کسب درآمد با آن مثل حمل و نقل و نگهداری و قاچاق آنها چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] استعمال موادّ مخدّر از قبیل حشیش، تریاک، هروئین و مرفین و غیره به صورتهای گوناگون چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نظر مبارک را در مورد استعمال تریاک برای معتادین، یا کشیدن تریاک به عنوان تفریح، اعلام فرمایید. شرکت در چنین مجالسی، و تهیّه و آماده نمودن وسائل برای چنان اعمالی چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا تزریق خون به روزه دار، مبطل روزه است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . اگر قسم بخورد که کاری را انجام دهد یا ترک کند، مثلاً قسم بخورد که روزه بگیرد، یا دود استعمال نکند، چنان چه عمداً مخالفت کند، باید کفاره بدهد یعنی: یک بنده آزاد کند، یا ده مسکین را اطعام کند یا ده فقیر را بپوشاند، و اگر اینها را نتواند، باید سه روز روزه بگیرد، و باید روزه پی درپی باشد.
- . چند چیز برای روزه دار مکروه است و از آن جمله است: دوا ریختن به چشم و سرمه کشیدن، در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد، انجام دادن هر کاری که مانند خون گرفتن و حمام رفتن باعث ضعف می شود، انفیه کشیدن، اگر نداند که به حلق می رسد و اگر بداند به حلق می رسد جایز نیست، بو کردن گیاه های معطر و احوط ترک نشستن زن است در آب، استعمال شیاف، تر کردن لباسی که در بدن است، کشیدن دندان و هر کاری که به واسطه آن از دهان خون بیاید، مسواک کردن به چوب تر، بی جهت آب یا چیزی در دهان کردن و نیز مکروه است انسان بدون قصد بیرون آمدن منی، زن خود را ببوسد، یا کاری کند که شهوت خود را به حرکت آورد. و اگر به قصد بیرون آمدن منی باشد روزه او باطل می شود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مظاهری] استعمال سیگار و تریاک و هرویین و سایر دخانیات روزه را باطل میکند. 3 - اماله کردن:
- [آیت الله نوری همدانی] اماله کردن با چیز روان اگر چه از روی ناچاری و برای معالجه باشد روزه را باطل میکند ولی استعمال شیاف هائی که برای معالجه است اشکال ندارد . 9- قی کردن
- [آیت الله سبحانی] تنقیه با چیز روان اگرچه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، بنابر احتیاط واجب روزه را باطل می کند ولی استعمال شیاف هائی که برای معالجه است، اشکال ندارد. 9. قی کردن
- [آیت الله اردبیلی] اماله کردن با مایعات اگرچه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، روزه را باطل میکند؛ ولی استعمال شیاف، چه برای معالجه و چه برای غیر آن اشکال ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] استعمال بادگیر قلیان و غلاف شمشیر و کارد و قاب قران اگر از طلا یا نقره باشد اشکال ندارد و احتیاط مستحب ان است که عطردان و سرمه دان و تریاک دان طلا و نقره را استعمال نکنند
- [آیت الله مکارم شیرازی] تنقیه (اماله کردن) با مایعات روزه را باطل می کند هر چند برای معالجه بیماری و از روی ناچاری باشد، ولی استعمال شیافها برای معالجه اشکال ندارد و احتیاط واجب آن است که از استعمال شیافهایی که برای تغذیه است خودداری شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] استعمال بادگیر قلیان و غلاف شمشیر و کارد و قاب قران اگر از طلا یا نقره باشد اشکال ندارد و احتیاط مستحب ان است که عطردان و سرمه دان و تریاک دان طلا و نقره را استعمال نکنند
- [آیت الله بروجردی] استعمال بادگیر قلیان و غلاف شمشیر و کارد و قاب قرآن، اگر از طلا یا نقره باشد اشکال ندارد، ولی احتیاط واجب آن است که عطردان و سرمه دان و تریاک دان طلا و نقره را استعمال نکنند.
- [آیت الله سیستانی] استعمال باد گیر قلیان ، غلاف شمشیر ، کارد و قاب قرآن اگر از طلا یا از نقره باشد ، اشکال ندارد ، ولی احتیاط مستحب آن است که عطر دان و سرمه دان و تریاک دان طلا و نقره را استعمال نکنند .
- [آیت الله سبحانی] تریاک کشیدن حرام است و اشخاصی که معتاد به کشیدن تریاک هستند و نمی توانند ترک کنند و با این حال نمی توانند روزه بگیرند می توانند به مقدار دفع ضرورت تریاک بکشند، و روزه را واجب است بگیرند. 2. جماع