آیا تزریق خون به روزه دار مبطل روزه است؟
مبطل روزه نیست.
مبطل روزه نیست.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا تزریق خون به روزهدار، مبطل روزه است؟
- آیا تزریق خون به روزهدار، مبطل روزه است؟
- کشیدن سیگار و استعمال قلیان آیا مبطل روزه هست؟
- آیا کشیدن سیگار و استعمال قلیان، مبطل روزه است؟
- مسواک کردن در روز ماه رمضان برای روزه آیا مبطل روزه هست یا خیر؟ کیفیت را لطفاً توضیح فرمایید.
- خواهشمند است حکم تزریق واکسن هپاتیت B را در زمان روزه داری مرقوم فرمائید.
- آیا استعمال شیافهای معالجه و درمانی ، شیاف تریاک و یا شیاف تغذیه مبطل روزه است؟
- استفاده از آمپول بعوض تریاک چه صورتی دارد و آیا مبطل روزه هست؟
- مسواک کردن در روز ماه رمضان، آیا مبطل روزه است یا خیر؟
- آیا استعمال شیافهای درمانی، شیاف تریاک و یا شیاف تغذیه مبطل روزه است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مظاهری] آیا تزریق خون مبطل روزه است؟
- [سایر] آیا تزریق خون به روزه دار، مبطل روزه است؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا تزریق آمپولهای تقویتی و سرمهایی که برای جلوگیری از ضعف استفاده میشوند، مبطل روزه است؟
- [آیت الله سیستانی] آیا تزریق خون به بدن موجب ابطال روزه می شود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا تزریق خون برای روزه دار اشکال دارد؟
- [آیت الله مظاهری] آیا تزریق خون به بدن موجب ابطال روزه می شود؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا تزریق خون به بدن شخص روزهدار یا گرفتن خون از او روزه را باطل میکند؟
- [امام خمینی] تزریق آمپول در حال احرام اگر خون بیاید برای تزریق کننده یا محرم که تزریق شده چه صورت دارد؟
- [سایر] حکم تزریق وریدی (Intravenous injection) در روزهای ماه رمضان که روزه هستیم چیست؟ آیا تزریق آن جایز است؟ آیا موجب بطلان روزه خواهد شد؟ سوزنها و تزریق های دیگر چطور؟ آیا آنها موجب بطلان روزه خواهند شد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] تزریق خون، آمپول و سرم برای روزهدار چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . احتیاط مستحب آن است که مستحاضه، در تمام روزی که روزه است به مقداری که می تواند از بیرون آمدن خون، جلوگیری کند.
- . خون انسان و هر حیوانی که خون جهنده دارد یعنی: حیوانی که اگر رگ آن را ببرند خون از آن جستن می کند نجس است، پس خون حیوانی که مانند ماهی و پشه خون جهنده ندارد پاک می باشد.
- . اگر روزه دار آروغ بزند و چیزی در دهانش بیاید، چنان چه آن را فرو ببرد، روزه اش باطل است. و باید قضای آن را بگیرد و کفاره هم بر او واجب می شود، و اگر خوردن آن چیز حرام باشد، مثلاً موقع آروغ زدن خون یا غذایی که از صورت غذا بودن خارج شده، به دهان او بیاید و عمداً آن را فرو برد باید قضای آن روزه را بگیرد و کفاره جمع هم بر او واجب می شود.
- . اگر خون بدن انسان یا خون حیوانی که خون جهنده دارد یعنی: حیوانی که وقتی رگ آن را ببرند خون از آن جستن می کند به بدن حیوانی که خون جهنده ندارد برود و خون آن حیوان حساب شود، پاک می گردد، و این را انتقال گویند. پس خونی که زالو از انسان می مکد چون خون زالو به آن گفته نمی شود و می گویند خون انسان است نجس می باشد.
- . اگر غذا لای دندان مانده باشد وداخل دهان خون بیاید چنان چه انسان نداند که خون به غذا رسیده آن غذا پاک است. و اگر خون به آن برسد بنابر احتیاط نجس می شود.
- . مبتدئه یعنی: زنی که دفعه اول خون دیدن او است اگر بیشتر از ده روز خون ببیند و همه خون هایی که دیده یک جور باشد، باید عادت خویشان خود را حیض و بقیه را استحاضه قرار دهد.
- . اگر سر سوزنی خون سگ یا خوک یا کافر، یا مردار، یا حیوان حرام گوشت یا حیض و بنابر احتیاط خون نفاس یا استحاضه در بدن، یا لباس نمازگزار باشد نماز او باطل است. ولی خون های دیگر مثل خون بدن انسان یا خون حیوان حلال گوشت اگر چه در چند جای بدن و لباس باشد در صورتی که روی هم کمتر از درهم باشد، که تقریباً به اندازه یک اشرفی می شود نماز خواندن با آن اشکال ندارد.
- . اگر کمتر از سه روز خون ببیند و پاک شود و بعد سه روز خون ببیند و مجموع خون اول و دوم و پاکی در بین، از ده روز بیشتر نباشد، خون دوم را حیض قرار دهد و در خون اول احتیاط آن است که جمع کند، بین کارهای مستحاضه و ترک آنچه بر حائض، حرام است و در پاکی در بین کارهایی را که بر حائض حرام است ترک کند و عبادت های خود را، به جا آورد.
- . مستحاضه اگر بعد از نماز، خود را وارسی کند و خون نبیند اگرچه بداند دوباره خون می آید، با وضویی که دارد می تواند نماز بخواند.
- . اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسلکردن سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معین باشد، روزه و غسل هر دو باطل است، و اگر روزه مستحب باشد یا روزه واجبی باشد که مثل روزه کفاره، وقت معینی ندارد و تمامکردن آن واجب نباشد، غسل صحیح، و روزه باطل میباشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مظاهری] تزریق خون انسانی به انسان دیگر جایز است، خواه خون مسلمان باشد یا کافر، مرد باشد یا زن، و خرید و فروش خون برای این منظور مانعی ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] جائز است تبرع کردن خون به بیمارانی که احتیاج به تزریق خون دارند وجائز است گرفتن مبلغی در مقابل دادن خون ولی در هر دو صورت باید دادن خون به صاحب آن ضرر جانی نداشته باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اهدای خون به بیمارانی که احتیاج به تزریق خون دارند جایز است و گرفتن مبلغی در مقابل دادن خون مانعی ندارد و در هر صورت باید خون دادن به صاحب ان ضرر جانی نداشته باشد
- [آیت الله اردبیلی] خرید و فروش خون برای انتفاع حلال جایز است؛ بنابراین خرید و فروش خون برای تزریق به بیمار اشکال ندارد، مگر این که گرفتن خون برای خون دهنده ضرر قابل توجه داشته باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] تزریق خون انسانی به انسان دیگر برای درمان بیماری یا جراحی یا نجات جان او جایز است، خواه خون مسلمان باشد یا کافر، مرد باشد یا زن و خرید و فروش خون برای این منظور مانعی ندارد.
- [آیت الله خوئی] جایز است تبرع کردن خود به بیمارانی که احتیاج به تزریق خون دارند و جایز است گرفتن مبلغی در مقابل دادن خون ولی در هر دو صورت باید دادن خون به صاحب آن ضرر جانی نداشته باشد.
- [آیت الله اردبیلی] احتیاط واجب آن است که روزهدار از استعمال آمپول دارویی و آمپولی که به جای غذا به کار میرود، خودداری کند؛ ولی تزریق آمپولی که عضوی را بیحس میکند و آمپولی که مانند برخی واکسنها زیر پوست تزریق میشود، اشکال ندارد؛ بنابر این اگر انسان بیماریی داشته باشد که روزه برای او ضرر نداشته ولی به آمپول دارویی نیاز داشته باشد و ناچار باشد آن را در روز تزریق کند، باید پس از تزریق آمپول، روزه آن روز را بگیرد و بنابر احتیاط واجب قضای آن را نیز بجا آورد.
- [آیت الله نوری همدانی] احتیاط مستحب آن است که روزهدار از استعمال آمپولی که بجای غذا به کار می رود خودداری کند ، ولی تزریق آمپولی که عضو را بی حس می کند یا بجای دوا استعمال می شود اشکال ندارد و تزریق هیچ نوع از آمپولها روزه را باطل نمی کند .
- [آیت الله وحید خراسانی] انچه در مساله قبل گذشت که روزه واجب معین را باطل می کند در روزه واجبی که وقت ان معین نباشد مانند روزه کفاره یا نذر غیر معین مبطل نیست و چنانچه پیش از ظهر دوباره به نیت خود برگردد روزه او صحیح است
- [آیت الله سبحانی] احتیاط واجب آن است که روزه دار از استعمال آمپولی که به جای غذا به کار می رود، خودداری کند. ولی تزریق آمپولی که عضو را بی حس می کند یا به جای دوا استعمال می شود، اشکال ندارد.