راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
آیا دود کردن اسپند برای جلوگیری از چشم بد صحیح است؟
صحیح است.
عنوان سوال:
آیا
دود
کردن اسپند برای جلوگیری از
چشم
بد صحیح است؟
پاسخ:
صحیح است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا چشم زخم صحیح است و برای رفع آن چه باید بکنیم؟
در محلی که من کار میکنم، آدمهای بسیاری سیگار و قلیان میکشند و دود آن به من میرسد. آیا روزه من هم باطل است؟ به طور کلی، آیا بوی دود سیگار و قلیان روزه را باطل میکند؟
در خیابانی که من رفت و آمد میکنم، دود زیادی از ماشینها وجود دارد که بعضاً در هالهای از دود قرار میگیرم. روزه من در این حال چگونه است؟ (من مجبورم برای کار به آنجا رفت و آمد کنم.)
چگونه با چشم دل خدا را ببینیم ؟
قطره ریختن در چشم در روزه ماه رمضان، روزه را باطل میکند؟
جوانی 22 ساله از آذربایجان شرقی هستم و سوالی داشتم راجع به اینکه آیا می شود در خفا و دور از چشم بقیه قمه زد؟
مروزه که دیگر وسایل فوق پیشرفته نجوم با دقت فوقالعاده زیاد وجود دارند، آیا باز هم لازم است استهلال با چشم غیر مسلح انجام شود؟
اگر در فصل زمستان رؤیت هلال با چشم غیر مسلح امکانپذیر نباشد، آیا میتوان به وسایل نجومی و دستگاههای دیگر اعتماد کرد؟
آیا در دود و بخار و غبار، غلظت را شرط میدانید یا خیر؟ و آیا مثل بخار حمّام که بخار معمولی است و بخار سماور در حال جوش که مشتمل بر ذرّات آب است، مبطل روزه است؟ و هر دو بخار اگر داخل دهان شود و تبدیل به آب شود، آیا مبطل روزه است؟
اگر یکی از رصدخانههای بزرگ و معتبر خارجی اعلام کنند که امشب در ایران، شب اول ماه است، ولی در آنجا با چشم غیر مسلح ماه را نمیتوان دید، آیا میتوان به آن اعتماد نمود؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] آیا دود کردن اسفند برای جلوگیری از چشم زخم، سند دینی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا دود کردن اسپند برای جلوگیری از چشم بد صحّت دارد؟
[سایر] آیا دود کردن اسفند برای جلوگیری از چشم زخم، سند دینی دارد؟
[سایر] آیا دود کردن اسفند برای جلوگیری از چشم زخم، سند دینی دارد؟
[سایر] هزار اسپند چه خواصی دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] دودِ نفت نجس یا دود چوب و چیزهای نجس دیگر پاک است یا نه؟
[سایر] آیا نماز خواندن با چشم بسته صحیح است؟
[سایر] آیا نماز خواندن با چشم بسته از نظر آیت الله سیستانی صحیح است؟
[آیت الله اردبیلی] آیا روزه، با استعمال دود (سیگار، قلیان و...) باطل میشود؟
[سایر] سلام.یه لایه بردار خوب میخام بهم معرفی کنید.من کارم بیشتر زیر افتاب هست و خیلی هم محل کارم پر ماشین و دود و گرد و غباره..اگه میشه یه لایه بردار عالی بهم معرفی کنید و طریقه ی استفادشم بگید. برای دور چشم هم یه ضد چروک معرفی کنید چون زیر چشمام چروکهای کم عمق ایجاد شده..
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر به واسطه باد یا جاروب کردن و مانند اینها غبار برخیزد و بر اثر عدم مواظبت به حلق برسد روزهاش باطل میشود و همچنین اگر دود و بخار در اثر عدم مواظبت به حلق برسد روزه را باطل میکند و امّا اگر سهواً یا جهلاً یا بیاختیار غبار و دود و مانند آن به حلق برسد مانعی ندارد.
شستن توی بینی و مقداری از لب و چشم که در وقت بستن دیده نمیشود واجب نیست، ولی برای آنکه یقین کند از جاهایی که باید شسته شود چیزی باقی نمانده، واجب است مقداری از آنها را هم بشوید، و کسی که نمیدانسته باید این مقدار را بشوید اگر نداند در وضوهایی که گرفته این مقدار را شسته یا نه، نمازهایی که خوانده صحیح است.
کسی که نمیتواند پیشانی را به زمین برساند، باید به قدری که میتواند خم شود و مُهر یا چیز دیگری را که سجده بر آن صحیح است روی چیز بلندی گذاشته و طوری پیشانی را بر آن بگذارد که بگویند سجده کرده است و اگر اصلاً نمیتواند خم شود باید به نیّت سجده ذکر سجده را بگوید و مستحب است برای سجده با سر یا چشم هم اشاره کند چنانکه خوب است مُهر را بر پیشانی هم بگذارد.
هفت چیز وضو را باطل میکند: اوّل: بول. دوّم: غائط. سوّم: باد معده و روده که از مخرج غائط خارج میشود. چهارم: خوابی که به واسطه آن چشم نبیند و گوش نشنود ولی اگر چشم نبیند و گوش بشنود وضو باطل نمیشود. پنجم: چیزهایی که عقل را از بین میبرد، مانند دیوانگی و مستی و بیهوشی. ششم: استحاضه زنان (که بعداً توضیح داده میشود). هفتم: کاری که برای آن باید غسل کرد، مانند جنابت و مسّ میّت.
عامل میتواند عمل را ناتمام بگذارد، ولی اگر تمام نکردن عمل اسباب ضرر جاعل شود باید آن را تمام نماید. مثلاً اگر کسی بگوید هر کس چشم مرا عمل کند فلان مقدار به او میدهم و دکتر جرّاحی شروع به عمل کند، چنانچه طوری باشد که اگر عمل را تمام نکند چشم معیوب میشود، باید آن را تمام نماید، و در صورتی که ناتمام بگذارد حقّی به جاعل ندارد بلکه ضامن هم هست.
انسان میتواند عضوی از اعضای خود، نظیر کلیه یا چشم و مانند اینها را در حال حیات بفروشد، چنانکه میتواند پول بگیرد و اجازه قطع عضوی از اعضای خود را پس از مرگ بدهد.
تنها گذاشتن محتضر و گذاشتن چیز سنگین روی شکم او و بودن جنب و حائض نزد او و همچنین حرف زدن زیاد و گریه کردن و تنها گذاشتن زنها نزد او مکروه است. ______ 1) پروردگارا از گناهان فراوان من در گذر و طاعتهای اندک مرا بپذیر. ای کسی که کم را میپذیری و از بسیار، چشم میپوشی ! (طاعتهای) اندک را از من بپذیر و (گناهان) بسیار را از من ببخشای، به راستی که تو بسیار چشم پوشنده و بخشندهای. پروردگارا بر من رحمت آور، پس به تحقیق تو مهربانی.
اگر احتمال دهد چرک یا چیز دیگری در ابروها و گوشههای چشم و لب او هست که نمیگذارد آب به آنها برسد. چنانچه احتمال او در نظر مردم به جا باشد، باید پیش از وضو وارسی کند که اگر هست برطرف نماید.
ذبح باید روی حیوان زنده واقع شود و اگر معلوم نیست زنده است یا مرده باید در موقع سر بریدن حرکتی داشته باشد گرچه چشم یا دم خود را حرکتدهد، و اگر حرکتی نداشت گرچه خون فراوانی هم از او برودحلالنیست.
اگرنمازگزار جوابسلام را ندهدمعصیتکرده ولینمازش صحیح است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود، چنانچه اطمینان داشته که به حلق نمیرسد، روزهاش صحیح است.
[آیت الله نوری همدانی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود ، چنانچه اطمینان داشته که به حلق نمی رسد روزه اش صحیح است .
[آیت الله سبحانی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود، چنانچه یقین داشته که به حلق نمی رسد، روزه اش صحیح است.
[آیت الله اردبیلی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند آنها داخل حلق شود، چنانچه یقین داشته که به حلق نمیرسد، روزه او صحیح است.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود؛ چنانچه یقین یا اطمینان داشته که به حلق نمی رسد روزه اش صحیح است و همچنین اگر گمان می کرده که به حلق نمی رسد.
[آیت الله مکارم شیرازی] درجایی که احتمال می دهد غبار یا دود به حلق برسد باید احتیاط کند، ولی اگر یقین یا گمان داشته باشد به حلق نمی رسد روزه اش صحیح است.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط واجب آن است که روزهدار دود سیگار و تنباکو و مانند اینها را هم به حلق نرساند.
[آیت الله سیستانی] احتیاط واجب آن است که روزهدار دود سیگار و تنباکو، و مانند اینها را هم به حلق نرساند.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان برای مرضی که در چشم اوست موی چشم خود را بچسباند یا از جهت درد چشم اب برای ان ضرر داشته باشد باید تیمم نماید
[آیت الله خوئی] اگر انسان برای مرضی که در چشم اوست موی چشم خود را بچسباند، باید تیمم نماید.
چشم
چشم از اعضای بدن است که دارای قوه بینایی بوده , از آن در بابهاى طهارت، صلات، صوم، حج، اطعمه و اشربه، قصاص و دیات سخن رفته است.
دود
دود: مادّهاى شبیه بخار،که پدید آمده از سوختن اجسام است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*