مستدعی است به دو سؤال ذیل پاسخ مرقوم فرمائید:
1) اگر در آینده مورد احتیاج اوست و اگر الان تهیه نکند بعداً نمیتواند تهیه کند خمس ندارد.
1) اگر در آینده مورد احتیاج اوست و اگر الان تهیه نکند بعداً نمیتواند تهیه کند خمس ندارد.
عنوان سوال:
مستدعی است به دو سؤال ذیل پاسخ مرقوم فرمائید:
پاسخ:
1) اگر در آینده مورد احتیاج اوست و اگر الان تهیه نکند بعداً نمیتواند تهیه کند خمس ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- مستدعی است به پرسشهای ذیل که مورد سؤال بسیاری از شیعیان و متدیّنین میباشد پاسخ فرمایید. بقاء عمر مبارک حضرت عالی را از خداوند منّان مسئلت داریم.
- احتراماً مستدعی است فتوای مبارک را در موارد ذیل مرقوم فرمائید:
- مستدعی است مرقوم فرمایید:
- مستدعی است مرقوم فرمایید:
- مستدعی است نظر مبارک را مرقوم فرمایید، موجب امتنان است.
- با توجّه به سکوت قانون در اجرای اصل 167 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، پاسخ فقهی و مستدل سؤال ذیل را به نحوی که بتوان مورد استناد احکام قضائی قرار داد، بیان فرمائید.
- حمّامی است موقوفه که متولّی وقف میخواهد این حمّام را اجاره دهد و در اجاره نامه مواردی را شرط کرده، مستدعی است مرقوم فرمایید کدام یک از این شرایط که در ذیل میآید خلاف شرع است؟
- مستدعی است نظر مبارک را در موارد ذیل عنایت فرمایید:
- در رساله مرقوم فرمودهاید: (کسی که در شب ماه رمضان است و احتمال میدهد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود، در صورتی که بخوابد و تا اذان صبح خواب بماند، روزهاش صحیح است) مستدعی است چنانچه در صُوَر ذیل فتوای مبارک تفاوت دارد، مرقوم فرمایید.
- استدعا دارد فتوای شرعی خود را در پاسخ به سؤالات ذیل به منظور استناد علمی و کاربرد عملی مشروحاً و به طور مستدلّ اعلام فرمایید.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] قطعه زمینی را طی قولنامۀ عادی با واسطۀ بنگاه معاملاتی به شخصی فروختهام و عمدۀ ثمن آن را نیز دریافت نمودهام لکن مدتی بعد (کمتر از دو ماه) متوجه شدم که قیمت واقعی زمین بیشتر از قیمت مورد معامله است، به خریدار معترض و خواستار فسخ معامله و یا اخذ مابه التفاوت قیمت زمین شدم و بیان نمودم حاضرم خسارات احتمالی خریدار را هم بدهم، امّا خریدار به هیچ وجه حاضر به قبول یکی از دو طریق فوق نمیباشد، در این صورت 1) حال که من مغبون شدهام، از نظر شرعی میتوانم بگویم من ناراضی هستم و با این عدم رضایت معامله را فسخ نمایم؟ 2) اگر خریدار حاضر به فسخ و یا پرداخت مابهالتفاوت قیمت زمین نباشد با این عدم رضایت من صورت معامله چه حکمی پیدا میکند؟ 3) با وجود غبن در معامله، آیا خریدار شرعاً موظّف است رضایت فروشنده را به دست آورد یا خیر؟
- [سایر] لطفاً درباره شخصیت، جایگاه علمی، آثار و بهطور کلی درباره زندگینامه علامه سید عبدالله بن محمدرضا شبّر توضیح دهید. در بازار کتابی است به نام (طب الائمه) که نویسنده این کتاب ایشان است. حال میخواهم علاوه بر توضیح درباره زندگی او، در مورد صحت و اعتبار این کتاب هم توضیح دهید.
- [سایر] سند روایت تاریخ طبری درباره هجوم به خانه حضرت زهرا(س) به این صورت است: (حَدَّثنا ابنُ حُمَیْد، قال: حَدَّثَنا جَرِیر، عَنْ مُغِیرَة، عَنْ زِیَادِ بْنِ کُلَیْبٍ). ابن حُمید - راوی اول - چه کسی است؟ در جوابیه یورش به خانه وحی که اهل سنت نوشتهاند، چنین آمده است: راوی اول: ابن حمید، ابو عبدالله الرازی، متوفای سال 248ه.ق است. این شخص متهم به دروغگو بودن است. (ذهبی، شمس الدین، محمد بن احمد، میزان الاعتدال ج 3، ص 530، شماره شرح حال: 7453). اما در مقالهای از شیعه خواندم که: مُحَمَّد بن حمید بن حیان التمیمی است که در کتاب (تهذیب الکمال) خیلی توثیق شده است. حال بفرمایید این راوی کدام یکی است؟ اولی که دروغگو است یا دومی؟ همچنین مطرح کردهاند که آخرین راوی خود شاهد این ماجرا نبوده است. بنابراین، روایت منقطع است. پس آخرین راوی که به نقل داستان پرداخته است، وی گرچه مورد توثیق علمای جرح و تعدیل قرار گرفته است، اما خود شخصاً شاهد ماجرای سقیفه و جریان رفتن عمر بن خطاب به خانه فاطمه زهرا(س) نبوده است. وی از تابعینی؛ مانند ابراهیم نخعی، سعید بن جبیر، عامر شعبی و فضیل بن عمرو فقیمی روایت کرده است. (تهذیب الکمال من اسماء الرجال، ج 9، ص 504، شماره شرح حال 2065). و در زمان حکومت یوسف بن عمرو در سال 120 قمری وفات نموده است. (الطبقات الکبری، ج 6، ص 330؛ تهذیب التهذیب، ج 3، ص 334).
- [سایر] در روضهها و مراثی امام حسین گاه این شعر منسوب به علاّمه شعرانی خوانده میشود: (شاهان همه به خاک فکندند تاجها *** زیب نیزه شد سر شاه جهان عشق) که ظاهراً در کتاب دمع السّجوم (ترجمه نفس المهموم) آمده. آیا این انتساب درست است؟ و لطفاً آدرس ارجاع آن را ذکر فرمایید.
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد