راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
آیا شکستن قفل نرمافزارهایی که قفل دارد جایز است یا خیر؟
جایز نیست.
عنوان سوال:
آیا
شکستن
قفل نرمافزارهایی که قفل دارد جایز است یا خیر؟
پاسخ:
جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
نرمافزارهایی که مدل به روز شده آن به بازار آمده و شرکت سازنده از مدلهای گذشته پشتیبانی فنی نمیکند و به عبارتی از اعتبار ساقط شده و وقت آن گذشته، آیا شکستن قفل آنها اشکال دارد؟
الف) نرم افزارهایی در اینترنت وجود دارد که با استفاده از آنها می توان به سایتهایی که توسط جمهوری اسلامی فیلتر شده، وارد شد. این نرم افزارها در اینترنت موجود است و نیاز به اجازه یا شکستن قفل و... ندارد. آیا استفاده از چنین نرم افزارهایی برای شکستن فیلتر سایت های فیلترشده اشکال دارد یا خیر؟
نرمافزارهایی که هیچگونه تذکری برای اجازه تکثیر یا عدم اجازه ندارد را میتوان تکثیر کرد یا باید از رضایت صاحب اثر مطمئن بود و در این مورد تحقیق کرد؟
اگر کسی مجبور شود به علت نیاز شدید به نرمافزاری و در دسترس نبودن آن و یا بالا بودن قیمت، قفل نرمافزاری را بشکند اشکال دارد؟
سی دی و نرمافزاری که قفل ندارد ولی تولید کننده آن روی سی دی متذکر شده که تکثیر آن ممنوع است را میتوان برای مقاصد عقلایی مثل ترویج فرهنگ دینی، نجات از انحراف، روشنگری و ... تکثیر کرد؟
آیا بوسیدن دست استاد فقه جایز است؟
در چه صورتی مخالفت با پدر و مادر جایز است؟
فرق بین (جایز نیست) و (مشکل است) چیست؟
فرق بین (جایز نیست) و (حرام است) چیست؟
آیا تراشیدن سر برای تقصیر عمرة تمتّع جایز است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] شکستن قفل سیدی و خرید و فروش آن
[آیت الله صافی گلپایگانی] در مورد کپیرایت از نرمافزارها یا شکستن قفل آنها حکم شرع چیست؟
[آیت الله اردبیلی] آیا میتوان از نرمافزارهایی که شامل حق کپیرایت بینالمللی است و به صورت قفل شکسته در بازار ایران موجود است، استفاده کرد و اگر نرمافزاری کپی شده توسط فرد دیگر در معرض فروش باشد خرید آن چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] لطفا فتوای معظم له را در موارد ذیل بفرمایید: 1_رایت سی دی های قفل دار(شکستن قفل ) 2-تکثیر سی دی هایی که قبلا و توسط فرد یا افراد دیگری قفل آنها شکسته شده و در بازار بصورت معمول رایت وتوزیع می شوند. 3- استفاده از سی دی هایی که قفل آنها توسط دیگری شکسته و رایت شده و اکنون به طرقی به دست ما رسیده است (بدون آنکه ما از روی آنها رایت و یا کپی تهیه کنیم) 4- آیا استفاده از سی دی هایی که بصورت گسترده قفل آنهاشکسته ورایت و توزیع شده اند ( بطوری که حتی می گویند بصورت عرف در آمده است) چه حکمی دارد؟
[آیت الله سبحانی] شکستن نماز مستحبی بدون عذر جایز است؟
[آیت الله خامنه ای] نظر حضرتعالی راجع به شکستن قفل سی دی یا کپی رایت که الان بعضی ها دست به چنین کاری می زنند چیست و حکم خرید چنین سی دی هایی برای مردم چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] به تازگی در بین عده ای شایعه شده که کپی ( رایت) کردن از روی سی دی ( لوح های فشرده) تولید ایران ( فارسی) که قبلا رایت شده اند. اشکالی ندارد. و فقط شکستن قفل اولین و اصلی آن اشکال دارد. لطفا راهنمایی کنید.
[آیت الله خامنه ای] آیا آنچه متداول شده که به عنوان عزاداری برای امام حسین(علیه السلام) گوشت بدن را سوراخ کرده و قفل و سنگ کیلو به آن آویزان می کنند، جایز است؟
[آیت الله سیستانی] لطفاً حکم خرید سی دی های قفل شکسته ای که در بازار به فروش می رسد و قطعاً پایین تر از قیمت سی دی اصلی (قفل نشکسته) است، در دو صورت ایرانی بودن و خارجی بودن آن بیان فرمایید؟
[آیت الله جوادی آملی] دربارهی رایت CDهای قفل شکسته و استفاده از آن [نظر حضرت عالی چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر کسی مثلاً قفل را شکست و داخل شد ولی پیش از اینکه چیزی را ببرد بازداشت شد حدّ جاری نمیشود ولی او را تعزیر میکنند.
شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است ولی برای جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی یا عرضی مانعی ندارد بلکه واجب است، ولی شکستن نماز برای مالی که اهمیّت ندارد واجب نیست بلکه مکروه است.
اگر انکار فضیلتی از فضائل و خوبیها کند نظیر اینکه بگوید فلانی مجتهد نیست یا عادل نیست یا با انصاف نیست، چنانچه آن انکار فضیلت موجب تنقیص و شکستن شخصیّت او شود، غیبت و حرام است. صفحه 415
معاملات ارزی یعنی خریدن دلار یا مارک و مانند آن به اسکناس جایز است، همانگونه که خریدن اسکناس به اسکناس اگر داعی عقلایی غیر از ربا خوردن در آن باشد جایز است.
ترک مراوده و قهر با اهل معصیت، در صورتی که به قصد نهی از منکر انجام شود و تأثیر داشته باشد، جائز بلکه واجب است؛ ولی دشمنی و رفتار خلاف عدالت با آنان جائز نیست.
ترک مراوده بلکه قهر بدون دشمنی و کینهتوزی با افراد متجمّل در صورتی که احتمال سرایت آن حالت در خودش یا خانواده و اولاد او داده شود جایز است، ولی اگر بداند که سرایت نمیکند جایز نیست. [1]. مائده، 91.
جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن را بخراشد و به خود لطمه بزند.
دفن مسلمان در قبرستان کفّار و دفن کافر در قبرستان مسلمانان جایز نیست.
پاره کردن یقه در مرگ غیر پدر و برادر جایز نیست.
سجده بر گچ، آهک، آجر، سیمان، موزائیک و ظروف سفالین و مانند اینها جایز است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] شکستن نماز واجب از روی اختیار بنابر احتیاط جایز نیست، ولی برای حفظ مال و جان و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد.
[آیت الله سیستانی] شکستن نماز واجب از روی اختیار بنابر احتیاط واجب جایز نیست . ولی برای حفظ مال ، و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد ، بلکه برای هر غرضی دینی یا دنیوی که مورد اهتمام نمازگزار است ، مانعی ندارد .
[آیت الله علوی گرگانی] اگر حفظ جان خود انسان یا کسی که حفظ جان او واجب است یا حفظ مالی که نگهداری آن واجب میباشد، بدون شکستن نماز ممکن نباشد، باید نماز ا بشکند ولی شکستن نماز برای مالی که اهمیّت ندارد مکروه است.
[آیت الله بروجردی] اگر حفظ جان خود انسان، یا کسی که حفظ جان او واجب است، یا حفظ مالی که نگهداری آن واجب میباشد، بدون شکستن نماز ممکن نباشد، باید نماز را بشکند؛ ولی شکستن نماز برای مالی که اهمیت ندارد مکروه است.
[آیت الله بهجت] شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است، ولی برای حفظ مال و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد و همچنین شکستن نماز مستحبی از روی اختیار مانعی ندارد.
[آیت الله مکارم شیرازی] شکستن نماز واجب عمداً بنابر احتیاط جایز نیست، ولی برای جلوگیری کردن از ضرر قابل توجه مالی یا بدنی مانعی ندارد، مثلاً اگر جان نمازگزار یا کسی که حفظ جان او واجب است به خطر بیفتد و بدون شکستن نماز رفع خطر ممکن نباشد باید نماز را شکست، همچنین برای حفظ مالی که نگهداری آن لازم است، اما برای مالی که اهمیت چندانی ندارد، مکروه است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر حفظ جان خود یا کسی که حفظ جان او واجب است یا حفظ مالی که نگهداری آن واجب می باشد بدون شکستن نماز ممکن نباشد باید نماز را بشکند، ولی شکستن نماز برای مالی که اهمیّت ندارد مکروه است.
[آیت الله اردبیلی] اگر حفظ جان خود انسان یا کسی که حفظ جان او واجب است یا حفظ مالی که نگهداری آن واجب میباشد، بدون شکستن نماز ممکن نباشد، باید نماز را بشکند، ولی شکستن نماز برای مالی که اهمیت ندارد، مکروه است.
[آیت الله بهجت] شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است، ولی برای حفظ مال و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد و همچنین شکستن نماز مستحبی از روی اختیار مانعی ندارد.
[آیت الله علوی گرگانی] شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است، ولی برای حفظ مال وجلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد.
شکستن
شكستن به معنی خرد كردن می باشد و بعضی انواع شکستن دارای احکامی است که در فقه از آن بحث شده است .
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*