فرق بین (جایز نیست) و (مشکل است) چیست؟
تفاوت چندانی ندارد.
تفاوت چندانی ندارد.
عنوان سوال:
فرق بین (جایز نیست) و (مشکل است) چیست؟
پاسخ:
تفاوت چندانی ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- فرق بین (جایز نیست) و (حرام است) چیست؟
- آیا لازم است پوشیدن لباس احرام قبل از نیّت و تلبیه باشد یا ترتیب بین اجزاء احرام شرط نیست؟
- لطفاً فرق بین (غنا) و (موسیقی) را بیان فرمایید.
- با توجّه به مسأله 1317 که آمده است: روزه مستحبّی اولاد اگر سبب اذیت پدر و مادر شود جایز نیست و در مسأله 1318 آمده است: اگر بدون اجازه پدر یا مادر روزه مستحبّی بگیرد و در بین روز او را نهی کنند و روزه سبب اذیت آنها شود، باید افطار کند. اکنون اگر این جوان قدرت بر ازدواج ندارد و تنها راه جلوگیری از فعل حرام را روزه میداند، وظیفهاش چیست؟
- آیا از بین بردن بدن میّت به وسیله پودر و اسید جایز است یا نه؟
- احتراماً معروض میدارد زن و شوهری دچار مشکلی شدهاند که جز از طریق مقابله بمثل که نامشروع بنظر میرسد نمیتوان این اشکال را برطرف کرد، قدر مسلّم این است که از طریق جادو و امثال آن که به مصداق (یفرّقون به بین المرء و زوجه) کاری کردهاند که زندگی زوجین در عین حالی که به یکدیگر علاقه وافری داشتند به سردی گرائیده است، مستدعی است بفرمائید راه حلّ مشکل اینها چیست؟ آیا میتوان از طریق جادو و امثال آن کاری کرد که اینها به هم مهربان شده و زندگی را ادامه دهند؟
- املاکی کشاورزی بین دو نفر به صورت مشاع موجود میباشد که هنوز در بین شرکائ تقسیم و تفکیکی شرعی و قانونی صورت نگرفته است.
- شخصی در اثر تصادف سر و صورتش از بین رفته، غسل لازم است یا تیمّم؟
- آیا سیاست جزء دین است؟ منظور از سیاست چیست؟
- سؤال در مورد طرح نقش جهان است و شکل آن مانند طرح الماس است با این تفاوت که در این طرح جنسی در کار نیست.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] تحریف چیست؟ آیا قرآنکریم با جایز بودن قرائات "سبع" و "عشر" و "اربعه عشر" که برخی از آنان در بعضی کشورها رایج است موجب تحریف نیست؟
- [سایر] در طول تاریخ فجایع بسیار وحشتناک تر از واقعه عاشورا رخ داده است و هیچ کدام مانند عاشورا زنده نیست، علتش چیست؟
- [سایر] چرا قرائت قرآن شاذ، جایز نیست؟
- [سایر] معنای کلمة "قرآن" چیست؟ و چه کسی این نام را بر قرآن گذاشته است؟
- [سایر] منظور از این که همه قرآن در "بسم اللّه الرحمن الرحیم" جمع است، چیست؟
- [سایر] فلسفه حرمت موسیقی، چیست؟ از ناحیه چه کسی صادر شده، و در کجای قرآن آمده است؟
- [سایر] در کدام سوره از قرآن از چهار زن بهشتی و چهار مرد جهنمی سخن گفته شده است؟ نام آنان چیست؟
- [سایر] دلیل مکّی و مدنی بودن آیات قرآن چیست؛ چند سوره از قرآن مکّی و چند سوره مدنی است؟
- [سایر] قرآن، همه مردم را به تحدی فراخوانده است، مگر الفاظ قرآن همین الفاظ عربی نیست؟ پس چگونه است که دیگران از مانند آوردن برای قرآن عاجزند؟
- [سایر] رسالت و هدف اصلی قرآن چیست؟ اگر هدایت است، قلمرو این هدایت تا کجاست؟ آموزش شیوه حکومت، فنون تعلیم و تربیت و...؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سیستانی] جایز نیست که بانکها به خرید و فروش این اوراق بپردازند، و همچنین گرفتن کارمزد برای این کار جایز نیست.
- [آیت الله سیستانی] لازم نیست جبیره از جنس چیزهائی باشد که نماز در او جایز است ، بلکه اگر از حریر یا از أجزاء حیوانی که خوردن گوشت آن جایز نیست بوده باشد ، مسح بر آن جایز است .
- [آیت الله سیستانی] برداشتن بخشی از بدن انسان زنده برای پیوند زدن در صورتی که قطع آن زیان مهمی داشته باشد مانند چشم و دست و امثال آنها جایز نیست، ولی اگر زیان مهمی نداشته باشد مانند قطعهای از پوست یا نخاع یا یک کلیه در صورت سالم بودن کلیه دیگر با فرض رضایت صاحبش جایز است اگر کودک یا دیوانه نباشد وگرنه به هیچوجه جایز نیست و هرگاه قطع آن جایز بود گرفتن پولی به ازای آن نیز جایز است.
- [آیت الله اردبیلی] جایز است که شخصی کفیلِ کفیل شود.
- [آیت الله بهجت] خوردن ماهی زنده، بنابر احوط جایز نیست.
- [آیت الله خوئی] این عمل بانک که قبول گشایش و انجام تعهدات باشد جایز است همین طوری که برای خریدار نیز عمل گشایش اعتبار جائز است و اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] بنابر احتیاط جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن خود را بخراشد ، و موی خود را قطع کند ، ولی به سر و صورت زدن جایز است .
- [آیت الله علوی گرگانی] این عمل بانک که قبول گشایش وانجام تعهّدات باشد، جائز است همینطوری که برای خریدار نیز عمل گشایش اعتبار جائز است واشکال ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] جائز است عبور ومرور از زمین مساجدی که در خیابان واقع شده و همچنین جائز است عبور از زمینهای مدارس دینی وحسینیههایی که در خیابان واقع شدهاند.
- [آیت الله بهجت] کفن کردن میّت با چیز نجس جایز نیست و بنابر احتیاط در چیز نجسی که نماز با آن جایز است نیز کفن نکنند.