آیا مطلق گناهان، خیانت به خدای سبحان محسوب میشود؟ و گناهکار مرتکب دو گناه شده است؟
خیانت نیست.
خیانت نیست.
عنوان سوال:
آیا مطلق گناهان، خیانت به خدای سبحان محسوب میشود؟ و گناهکار مرتکب دو گناه شده است؟
پاسخ:
خیانت نیست.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- اگر دختر جوانی نخواهد اصلاً ازدواج کند ولی همه شئونات دیگر اسلامی را رعایت کند و باعث فساد در جامعه نشود آیا مرتکب گناه شده است. آیا ازدواج در دین اسلام امری واجب است؟
- شخصی لال است و میخواهد قصّابی کند و حیوان ذبح نماید، البته عند الذباحة و تزکیه خدای متعال را متوجّه است، ذبیحه او شرعاً چه صورتی دارد؟ اگر اشاره کند به جای نام خدای متعال صحیح است؟
- بچّهای متولّد شده که صورتش کاملاً به طرف پشت است، کیفیّت دفن او چگونه است؟
- دروغ برای مردم، عادی شده است و بعضی به دروغ مصلحتی تعبیر میکنند، آیا جایز است؟
- میخواستم متأهّل شوم امّا پدرم قبول نکرده و گفتند دستم خالی است باید مدّتی صبر کنی تا چیزی دستم بیاید و بتوانم خرج عروسی تو را کفایت کنم، برای من هم سخت است چون به گناه میافتم البته نه گناهی که به فعل و عمل باشد بلکه گناه فکری اذیّتم میکند و هر کاری کردم نتوانستم گناه فکری را از خودم دور کنم.
- میگویند اگر کسی میخواهد خود را بشناسد، ببیند در خواب چه میبیند، حال اگر کسی در روز به نامحرم نگاه نمیکند و عفّت و پاکدامنی را مراعات میکند ولی در خواب مرتکب این گناه میشود، علّت چیست و چاره چیست؟ و اگر انسان به دستورات دینی عمل میکند از کجا بفهمد مورد قبول پروردگار قرار گرفته است؟
- شوهری است که بابت حقّ زحمت همسرش، پول مکّه واجب را متقبّل شده است، آیا به آن پول خمسی از طرف شوهر به پول تعلّق میگیرد یا نه؟
- احتراماً به استحضار میرساند یکی از شروط قراردادهای فروش مستغلاّت بند ذیل مقرّر شده است.
- احتراماً به استحضار میرساند در ماده 236 قانون مجازات اسلامی بیان شده است:
- اگر جنب یا حائض برای حفظ از سرما یا حیوان زنده ناچار باشد داخل مسجد شود، آیا مرتکب حرام شده است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] با توجه به مفهوم آزادی با چه معیار منطقی و عقلی، بردهداری در اسلام به طور قطع، حرام و ممنوع نگردیده است؟
- [آیت الله اردبیلی] قطعه زمینی را طی قولنامۀ عادی با واسطۀ بنگاه معاملاتی به شخصی فروختهام و عمدۀ ثمن آن را نیز دریافت نمودهام لکن مدتی بعد (کمتر از دو ماه) متوجه شدم که قیمت واقعی زمین بیشتر از قیمت مورد معامله است، به خریدار معترض و خواستار فسخ معامله و یا اخذ مابه التفاوت قیمت زمین شدم و بیان نمودم حاضرم خسارات احتمالی خریدار را هم بدهم، امّا خریدار به هیچ وجه حاضر به قبول یکی از دو طریق فوق نمیباشد، در این صورت 1) حال که من مغبون شدهام، از نظر شرعی میتوانم بگویم من ناراضی هستم و با این عدم رضایت معامله را فسخ نمایم؟ 2) اگر خریدار حاضر به فسخ و یا پرداخت مابهالتفاوت قیمت زمین نباشد با این عدم رضایت من صورت معامله چه حکمی پیدا میکند؟ 3) با وجود غبن در معامله، آیا خریدار شرعاً موظّف است رضایت فروشنده را به دست آورد یا خیر؟
- [سایر] لطفاً درباره شخصیت، جایگاه علمی، آثار و بهطور کلی درباره زندگینامه علامه سید عبدالله بن محمدرضا شبّر توضیح دهید. در بازار کتابی است به نام (طب الائمه) که نویسنده این کتاب ایشان است. حال میخواهم علاوه بر توضیح درباره زندگی او، در مورد صحت و اعتبار این کتاب هم توضیح دهید.
- [سایر] سند روایت تاریخ طبری درباره هجوم به خانه حضرت زهرا(س) به این صورت است: (حَدَّثنا ابنُ حُمَیْد، قال: حَدَّثَنا جَرِیر، عَنْ مُغِیرَة، عَنْ زِیَادِ بْنِ کُلَیْبٍ). ابن حُمید - راوی اول - چه کسی است؟ در جوابیه یورش به خانه وحی که اهل سنت نوشتهاند، چنین آمده است: راوی اول: ابن حمید، ابو عبدالله الرازی، متوفای سال 248ه.ق است. این شخص متهم به دروغگو بودن است. (ذهبی، شمس الدین، محمد بن احمد، میزان الاعتدال ج 3، ص 530، شماره شرح حال: 7453). اما در مقالهای از شیعه خواندم که: مُحَمَّد بن حمید بن حیان التمیمی است که در کتاب (تهذیب الکمال) خیلی توثیق شده است. حال بفرمایید این راوی کدام یکی است؟ اولی که دروغگو است یا دومی؟ همچنین مطرح کردهاند که آخرین راوی خود شاهد این ماجرا نبوده است. بنابراین، روایت منقطع است. پس آخرین راوی که به نقل داستان پرداخته است، وی گرچه مورد توثیق علمای جرح و تعدیل قرار گرفته است، اما خود شخصاً شاهد ماجرای سقیفه و جریان رفتن عمر بن خطاب به خانه فاطمه زهرا(س) نبوده است. وی از تابعینی؛ مانند ابراهیم نخعی، سعید بن جبیر، عامر شعبی و فضیل بن عمرو فقیمی روایت کرده است. (تهذیب الکمال من اسماء الرجال، ج 9، ص 504، شماره شرح حال 2065). و در زمان حکومت یوسف بن عمرو در سال 120 قمری وفات نموده است. (الطبقات الکبری، ج 6، ص 330؛ تهذیب التهذیب، ج 3، ص 334).
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد