راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
احتراماً به استحضار میرساند در ماده 236 قانون مجازات اسلامی بیان شده است:
أ) در فرض مذکور موضوع توطئهآمیز است.
عنوان سوال:
احتراماً به استحضار میرساند در
ماده
236 قانون مجازات اسلامی بیان شده است:
پاسخ:
أ) در فرض مذکور موضوع توطئهآمیز است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
احتراماً به استحضار میرساند یکی از شروط قراردادهای فروش مستغلاّت بند ذیل مقرّر شده است.
با توجّه به سکوت قانون در اجرای اصل 167 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، پاسخ فقهی و مستدل سؤال ذیل را به نحوی که بتوان مورد استناد احکام قضائی قرار داد، بیان فرمائید.
آیا در حکومت ولایی، ولیّ فقیه مقیّد به قانون اساسی است یا این که قانون اساسی با تنفیذ وی مشروعیت مییابد و او میتواند خارج از دایره قانون اساسی عمل کند؟ در این صورت چرا در اصل مربوط به مسئولیتهای ولایت فقیه، وظائف و اختیارات او احصاء و شمارش شده است؟ (و این در حالی است که میدانیم قانون گذار در مقام بیان بوده ولی در عین حال وظائف ولیّ فقیه را احصاء کرده و طبعاً خارج از آن دایره وظیفه و مسئولیتی را بر عهده و اختیار او نگذارده است).
فردی محکوم به اعدام شده است و میخواهد عضوی یا اعضای بدنش را به اشخاص بیمار هدیه کند، اوّلاً آیا مجاز به انجام چنین کاری هست؟ و ثانیاً اگر در قبال این کار از حاکم شرع تخفیف بخواهد آیا میتوان حکم اعدام را تخفیف داد؟ اگر تخفیف در مجازات را شرط کند آیا این شرط صحیح است؟
مستدعی است بیان فرمایید با توجّه به مسائل جدید، در چه مواردی نبش قبر جایز است؟
بچّهای متولّد شده که صورتش کاملاً به طرف پشت است، کیفیّت دفن او چگونه است؟
دروغ برای مردم، عادی شده است و بعضی به دروغ مصلحتی تعبیر میکنند، آیا جایز است؟
شوهری است که بابت حقّ زحمت همسرش، پول مکّه واجب را متقبّل شده است، آیا به آن پول خمسی از طرف شوهر به پول تعلّق میگیرد یا نه؟
آیا مطلق گناهان، خیانت به خدای سبحان محسوب میشود؟ و گناهکار مرتکب دو گناه شده است؟
یک تخته قالی که خانم بافنده آن بوده است یک سال و اندی است که بافته شده و هنوز به فروش نرفته است، هزینههای تهیه موادّ خام آن به تدریج و در طول سال خمسی از مؤنه سال پرداخت شده است و طبق عرف معمول پس از فروش نصف مبلغ اجرت بافنده است و نصف آن سهم سرمایهگذار میشود، با توجّه به اینکه بافنده خانم بنده بودهاند آیا پس از فروش به کلّ مبلغ فروش خمس تعلّق میگیرد یا به نصف آن؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] فلسفه حرمت موسیقی، چیست؟ از ناحیه چه کسی صادر شده، و در کجای قرآن آمده است؟
[آیت الله اردبیلی] قطعه زمینی را طی قولنامۀ عادی با واسطۀ بنگاه معاملاتی به شخصی فروختهام و عمدۀ ثمن آن را نیز دریافت نمودهام لکن مدتی بعد (کمتر از دو ماه) متوجه شدم که قیمت واقعی زمین بیشتر از قیمت مورد معامله است، به خریدار معترض و خواستار فسخ معامله و یا اخذ مابه التفاوت قیمت زمین شدم و بیان نمودم حاضرم خسارات احتمالی خریدار را هم بدهم، امّا خریدار به هیچ وجه حاضر به قبول یکی از دو طریق فوق نمیباشد، در این صورت 1) حال که من مغبون شدهام، از نظر شرعی میتوانم بگویم من ناراضی هستم و با این عدم رضایت معامله را فسخ نمایم؟ 2) اگر خریدار حاضر به فسخ و یا پرداخت مابهالتفاوت قیمت زمین نباشد با این عدم رضایت من صورت معامله چه حکمی پیدا میکند؟ 3) با وجود غبن در معامله، آیا خریدار شرعاً موظّف است رضایت فروشنده را به دست آورد یا خیر؟
[آیت الله نوری همدانی] احتراماً بدین وسیله مشروح حرکات و معاملات اقتصادی که در فاصله 3 سال اخیر خمسی خود انجام دادهام جهت اطلاع از میزان بدهی خود بر اساس فتوای آن حضرت به استحضار عالی میرساند:
[آیت الله نوری همدانی] به استحضار میرساند در مورد حمل و نگهداری پاسور یا تخته نرد ابهامات زیر وجود دارد؟ الف - آیا وسائل ذکر شده (پاسور یا تخته نرد) جزء آلات قمار محسوب میشوند؟
[سایر] با توجه به مفهوم آزادی با چه معیار منطقی و عقلی، بردهداری در اسلام به طور قطع، حرام و ممنوع نگردیده است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] ماده 236 قانون مجازات اسلامی بیان می دارد که(( اگر کسی به قتل عمدی شخصی اقرار کند پس از ان دیگری به قتل عمدی همان مقتول اقرا نمایددر صورتی که اولی از اقرارش برگردد قصاص ودیه از هر دو ساقط می شود و دیه از بیت المال پرداخت می شود واین در حالی است که قاضی احتمال عقلایی ندهد که قضیه توطئه امیزاست))الف) ایا این ماده قانونی از فقه گرفته شدهاست؟ب)اگر اولیاء دم درخواست دیه داشته باشند چه کسی باید دیه بدهد؟ج)این ماده قانونی را از نظر فقهی توضیح دهید؟
[آیت الله مکارم شیرازی] ماده 236 قانون مجازات اسلامی بیان می دارد که(( اگر کسی به قتل عمدی شخصی اقرار کند پس از ان دیگری به قتل عمدی همان مقتول اقرا نماید در صورتی که اولی از اقرارش برگردد قصاص ودیه از هر دو ساقط می شود و دیه از بیت المال پرداخت می شود واین در حالی است که قاضی احتمال عقلایی ندهد که قضیه توطئه امیزاست)) الف ) آیا این ماده قانونی از فقه گرفته شده است؟ ب) اگر اولیاء دم درخواست دیه داشته باشند چه کسی باید دیه بدهد؟ ج) این ماده قانونی را از نظر فقهی توضیح دهید.
[آیت الله نوری همدانی] احتراماً به استحضار میرساند مدرسه علمیه موقوفه واقع در طبقه فوقانی مسجدی حدوداً 18 سال است فعالیت هایی از قبیل خیاطی - گلدوزی - عکاسی - قالیبافی - تزریقات و... در آنجا به عمل میآید نظر به اینکه در وقفنامه مکان ذکر شده برای مدرسه علوم دینی وقف شده است لطفا نظر حضرتعالی را در موارد ذیل بیان فرمایید: 1- آیا چنین فعالیتهای مشروع بوده است؟ 2- استمرار فعاللیتهای ذکر شده چگونه است؟
[سایر] آیا در نظریه حرکت جوهری، جوهرهای پنجگانه میتوانند به یکدیگر وابسته باشند؟ به عنوان مثال تعریف میشود که نفس، جوهری است که ذاتاً مجرّد از ماده است و فعلاً وابسته به آن. آیا این وابستگی تغایری با تعریف جوهر مبنی بر (ماهیة اذا وجدت فی الخارج وجدت لا فی موضوع)، ندارد؟
[سایر] لطفاً درباره شخصیت، جایگاه علمی، آثار و بهطور کلی درباره زندگینامه علامه سید عبدالله بن محمدرضا شبّر توضیح دهید. در بازار کتابی است به نام (طب الائمه) که نویسنده این کتاب ایشان است. حال میخواهم علاوه بر توضیح درباره زندگی او، در مورد صحت و اعتبار این کتاب هم توضیح دهید.
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد
ماده
منشاء و منبع آب (چاه و چشمه ماده دارند برخلاف آب حوض)
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*