قرار دادن عکس زنهای بیحجاب و آرایش کرده در ویترین مغازهها، روی جعبه وسایل منزل، روی جعبه لوازم آرایش، و روی قوطی هایی که در داروخانهها دیده میشود و معمول است چه حکمی دارد؟
چون بدآموزی دارد حرام است علاوه بر اینکه محرّک و مفسدهزا هم میباشد.
چون بدآموزی دارد حرام است علاوه بر اینکه محرّک و مفسدهزا هم میباشد.
عنوان سوال:
قرار دادن عکس زنهای بیحجاب و آرایش کرده در ویترین مغازهها، روی جعبه وسایل منزل، روی جعبه لوازم آرایش، و روی قوطی هایی که در داروخانهها دیده میشود و معمول است چه حکمی دارد؟
پاسخ:
چون بدآموزی دارد حرام است علاوه بر اینکه محرّک و مفسدهزا هم میباشد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- برهنه شدن آقایان در حال سینه زدن و زنجیر زدن در برابر خانمها چه حکمی دارد؟ استفاده از بلوزهایی که پشت شانه آنها سوراخ است تا زنجیر روی بدن قرار گیرد و در انظار مردم خصوصاً خانمهاست چه حکمی دارد؟
- اخیراً قالیچههایی تولید و پخش میشود که بر روی آن عکس زنان به صورت بدحجاب یا در حال ناز و عشوه و یا همراه با آلات لهو و لعب مانند طنبور و زدن آن آلات نقش بسته است، که نصب این قالیچهها در خانهها یا مغازهها نوعی ترویج فرهنگ ضدّ دینی یا اشاعه فساد محسوب میشود، آیا خرید و فروش این قالیچهها چه صورت دارد و پولی که تولید کنندگان یا کسبه از این راه به دست میآورند چگونه است؟
- کسی که بدعت میگذارد، اگر خودش نداند بدعت گذاشته است، چه حکمی دارد؟
- انجام اعمالی مانند عبور از چراغ قرمز یا پارک دوبله و مانند آن که غیر قانونی است، چه حکمی دارد؟
- استفاده کردن، رایت کردن و یا خریدن سیدیهائی که توسّط مراکز فرهنگی تولید میشود و بر روی آنها جمله (هر گونه تکثیر از این CD شرعاً حرام است) به چشم میخورد، چه حکمی دارد؟ با توجّه به این که سیدیهای مذکور قیمتهای گزافی دارند در صورتی که رایت آنها فقط برای استفاده شخصی باشد و جنبه سود بردن از راه تکثیر انبوه نباشد، حکم چیست؟
- سقّاخانهای در جنب منزل ما از قدیم وجود داشته که مردم نذوراتی به نیّت حضرت ابوالفضلعلیه السلام در آن میریزند، این پولها بهتر است در چه راههایی مصرف شود؟
- نظر حضرتعالی در مورد سفره ابوالفضلعلیه السلام چیست؟ آیا سفره مذکور که به شکل یک نذر پر طرفدار در آمده است و در آن انواع غذاها را میگذارند و دور آن مینشینند و گویا دعا میخوانند از نظر اسلام صحیح است؟ استفاده از آن چه حکمی دارد؟
- مقداری زمین واقع در میان درّه پر آب بیابانی، بایر و موات بود، شخصی اقدام به احیاء و سنگ چین کرده و مدّت بیست و پنج سال دخل و تصرّف نموده و ده هزار نهال کاشته و همه نهالها به ثمر رسیده و تعداد هشت منزل مسکونی در آن زمین درست کرده است، بعد از بیست و پنج سال شخصی و برادرانش و عدّهای دیگر مثل پسر داییها پیدا شده و ادّعا میکنند که ما سند داریم، این شخص ادّعا میکند این زمین مزروعی ملک پدرم میباشد و دیگر هیچ گونه سند و مدرکی در دست ندارد، آیا این زمین مزروعی ملک احیا کننده است یا کسانی که ادّعا نمودهاند؟
- در سفر اخیری که به عمره داشتیم، روحانی کاروان مانع فیلم برداری و عکس گرفتن زن و شوهر در حال احرام از همدیگر بود و میگفت احتیاط کنید و هر چه مبنای احتیاط را جویا شدیم اظهار داشت در حال احرام این کارها خوب نیست، به تردید افتادم. و یا در مطاف و مسعی مانع از صحبت با تلفن همراه میشد و یا در محاذی حجر الاسود مانع دست بلند کردن زنان بود و میگفت غیر از کفّین دیدن بدن زن مضر به طواف است و یا نپوشیدن جوراب را برای طواف زنان ایراد میگرفت. خواهشمند است در مسائل فوق، حقیر را ارشاد فرمایید.
- بعضی از کارمندان دولت دیرتر از ساعت اداری در محل کار حاضر میشوند و یا زودتر از ساعت مقرّر محل کار را ترک میکنند، و بعضاً این دیر آمدن یا زود رفتن را جزو مرخّصی ماهانه خود قرار میدهند، آیا چنین کاری مجاز است؟ حقوقی که در قبال آن میگیرند چه صورتی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد