راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
آیا خواندن قضای نمازها، وقت معیّنی دارد؟
ندارد.
عنوان سوال:
آیا خواندن قضای نمازها،
وقت
معیّنی دارد؟
پاسخ:
ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا خواندن نمازهای یومیّه در پنج وقت، بر سه وقت رُجحان دارد؟
اگر کسی نذر کند ایام معینی را معتکف شود و از آن تخلف کند، آیا علاوه بر کفاره، قضای آن نیز واجب است یا صرفاً باید کفاره عمل نکردن به نذر را بدهد ؟
در وقت روزه سیگار کشیدم، اما کاملاً دودش را به حلق ندادم. آیا روزهام باطل شده؟ و آیا کفاره دارد یا فقط یک روز قضای آن لازم است؟
جواب : نمازها و رروزهها قضا ندارد، بلکه تا آنجا هست، باید تمام بخواند و روزه بگیرد.
در نماز شب و هنگام تنگی وقت، خواندن قنوت کامل نماز وتر افضل است، یا تکمیل رکعات نماز؟
نماز خواندن در اوّل وقت و در منزل بهتر است یا با کمی تأخیر و به صورت فرادا در مسجد؟
آیا آغاز وقت نماز عشاء بلافاصله بعد از خواندن نماز مغرب است، یا اگر نماز مغرب در اوّلین لحظات دخول وقت خوانده شود، برای نماز عشاء باید کمی صبر کرد؟
کسی که در ماه رمضان قصد ده روز اقامت در محلی را دارد، اگر پس از دو روز که نمازهایش را کامل خوانده و روزههایش را گرفته است، از اقامت منصرف شود و بخواهد مثلاً چهار روز دیگر برگردد، آیا در مابقی آن چند روز باید نمازها را کامل بخواند و روزهها را هم بگیرد یا فقط اتمام نمازها لازم است؟
اگر کسی به علتی نتواند اعتکافی که بر او به واسطه نذر واجب شده را انجام دهد، آیا باید قضا کند؟ تا چه مدتی برای قضای اعتکاف وقت دارد؟
کسی که شغلش را در سفر انتخاب میکند، برای اتمام نمازها و گرفتن روزهها فرقی بین سفر اول و دیگر سفرهای او هست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] آیا مردی که برای قضای نمازهای زن اجیر شده، باید نمازها را بلند بخواند یا آهسته؟
[آیت الله اردبیلی] کارهای مستحبّی که زمان مخصوصی برای آنها تعیین شده است (مثل بعضی از نمازها و غسلهای مستحبّی)، چنانچه وقت آنها گذشت و موفّق به انجام دادن آنها نشدیم، آیا میتوانیم قضای آنها را انجام دهیم یا خیر؟
[آیت الله سیستانی] در خواندن نمازها اعم از مستحب و واجب رعایت قواعد تجویدی تا چه میزان واجب است؟
[آیت الله اردبیلی] میدانیم که قضای نمازهای خوانده نشده زن حائض واجب نیست. آیا این عدم وجوب، به معنای عدم مشروعیت است یا تنها به معنی عدم وجوب است که اگر بخواهد قضای این نمازها را بخواند، مانعی نداشته باشد؟
[آیت الله خامنه ای] بهترین تعقیب مشترکه برای نمازها چیست (اگر شرایطی باشد که فقط امکان خواندن یک تعقیب وجود دارد)؟
[سایر] آیا نوافل یومیه را چنانچه موفق نشویم در وقت خودش بخوانیم می توانیم در خارج از وقت به نیت قضا بجا آوریم ؟ همچنین بعضی از نمازها و یا اورادی که وقت مخصوص دارد (مثل نمازهایی که در بعض اوقات از ماه رجب مستحب می شود) آیا می شود آنها را در خارج از وقت به قصد قضا بجا آورد؟ نافله شب چنانچه قضا شد برای قضای آن تا کی وقت داریم؟
[آیت الله اردبیلی] در بعضی مساجد، آیة ( إن الله و ملائکته...) در همة نمازها خوانده میشود ولی در مفاتیح و در روایات فقط برای نماز مغرب وارد شده است. رعایت روایات وارده مستحسن است یا خواندن آیة مبارکه در همة نمازها؟
[آیت الله اردبیلی] در بعضی مساجد، آیة ( إن الله و ملائکته...) در همة نمازها خوانده میشود ولی در مفاتیح و در روایات فقط برای نماز مغرب وارد شده است. رعایت روایات وارده مستحسن است یا خواندن آیة مبارکه در همة نمازها؟
[آیت الله خامنه ای] اگر فرزند بزرگ میّت دختر و فرزند دوم او پسر باشد، آیا قضای نمازها و روزه های پدر و مادر بر این پسر واجب است؟
[آیت الله بهجت] کسی که نماز را بدون ترتیب خوانده، (مثلاً یک روز صبح خوانده، یک روز نماز عصر خوانده و...) برای قضای این نمازها چگونه باید عمل کند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
قضای نمازها لازم نیست به ترتیب خوانده شود مگر آنکه ترتیب در ادای آنها لازم باشد مثل نماز ظهر و عصر یا مغرب و عشا.
اگر زن در آخر وقت نماز از خون پاک شود و به اندازه غسل یا تیمّم و خواندن یک رکعت نماز یا بیشتر وقت داشته باشد، باید نماز را بخواند و اگر نخواند باید قضای آن را به جا آورد.
کسی که میخواهد در غیر ماه رمضان روزه بگیرد هرگاه تا اذان صبح جنب بماند گرچه از روی عمد نباشد روزه او باطل است، ولی اگر روزه معیّنی میخواهد بگیرد و یا وقت قضای روزه ماه رمضان تنگ باشد اگر از روی عمد نباشد باید آن روز را روزه بگیرد.
کسی که قضای روزه رمضان را گرفته، اگر وقت قضای روزه او تنگ نباشد میتواند پیش از ظهر روزه خود را باطل نماید.
در زمینهای بزرگ زراعتی یا غیرزراعتی که دیوار ندارد نماز خواندن و نشستن و خوابیدن و قضای حاجت نمودن و مانند اینها اشکال ندارد.
مستحب است زنها در وقت خواندن تشهّد، رانها را به هم بچسبانند. 9 - سلام نماز
کسی که به اندازه خواندن یک رکعت نماز وقت دارد، باید نماز را به نیّت ادا بخواند ولی نباید عمداً نماز را تا این وقت تأخیر بیندازد.
اگر از چند ماه رمضان روزه قضا داشته باشد قضای هر کدام را که اوّل بگیرد مانعی ندارد، ولی اگر وقت قضای رمضان آخر تنگ باشد، مثلاً پنج روز از رمضان آخر قضا داشته باشد و پنج روز هم به رمضان مانده باشد باید اوّل قضای رمضان آخر را بگیرد.
اگر زن نماز را تأخیر بیندازد و از اوّل وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و حائض شود، قضای آن نماز بر او واجب است.
مستحب است در تمام نمازها در رکعت اوّل، سوره قدر و در رکعت دوم، سوره توحید را بخواند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بروجردی] مستحب است بچّه ممیز یعنی بچهای که خوب و بد را میفهمد به نماز خواندن و عبادتهای دیگر عادت دهند، بلکه مستحب است او را به قضای نمازها هم وادار نمایند.
[امام خمینی] مستحب است بچه ممیز یعنی بچه ای که خوب و بد را می فهمد به نماز خواندن و عبادتهای دیگر عادت دهند بلکه مستحب است او را به قضای نمازها هم وادار نمایند.
[آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است بچه ممیّز یعنی بچهای که خوب و بد را میفهمد به نماز خواندن وعبادتهای دیگر عادت دهند، بلکه مستحبّ است او را به قضای نمازها هم وادار نمایند.
[آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است بچّه ممیّز یعنی بچه ای که خوب و بد را می فهمد به نماز خواندن و عبادتهای دیگر عادت دهند، بلکه مستحب است او را به قضای نمازها هم وادار نمایند.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است بچه ممیز را (یعنی بچه ای که خوب و بد را می فهمد) به نماز خواندن و عبادتهای دیگر عادت دهند؛ بلکه مستحب است او را به قضای نمازها هم وادار نمایند. نماز قضای پدر که بر پسر بزرگتر واجب است:
[آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است بچه ممیّز را یعنی بچهای که خوب و بد را میفهمد، به نماز خواندن و عبادتهای دیگر عادت دهند، بلکه مستحب است او را به قضای نمازها هم وادار نمایند. نماز قضای پدر که بر پسر بزرگتر واجب است
[آیت الله مکارم شیرازی] کسی که روزه قضای ماه رمضان را به جا می آورد می تواند پیش از ظهر روزه را افطار کند، به شرط این که وقت برای قضای روزه تنگ نباشد، ولی بعد از ظهر جایز نیست، همچنین اگر قضای روزه غیر معینی (مانند قضای روزه نذر) را گرفته باشد احتیاط واجب آن است که بعد از ظهر روزه را باطل نکند.
[آیت الله سیستانی] مستحب است بچه ممیّز را یعنی بچّهای که خوب و بد را میفهمد به نماز خواندن و عبادتهای دیگر عادت دهند ، بلکه مستحب است او را به قضای نمازها هم وادار نمایند . نماز قضای پدر که بر پسر بزرگتر واجب است :
[آیت الله سبحانی] اگر قضای روزه معینی را (مانند قضای روزه نذر) گرفته باشد، احتیاط واجب آن است که بعد از ظهر روزه را باطل نکند.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر به خیال این که برای خواندن یک رکعت نماز - با خصوصیاتی که در مسأله 477 گفته شد - وقت ندارد نماز نخواند و بعد بفهمد وقت داشته، باید قضای آن نماز را به جا آورد.
وقت
آن (دم- وقت)، یکی از مباحث فلسفه میباشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*