راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله خامنه ای
آدرس:
http://leader.ir
جراحی بینی و یا گوش جهت زیبایی شرعاً چه حکمی دارد؟
اگر موجب ضرر قابل اعتنا و چشمگیر نباشد، فی نفسه منعی ندارد.
عنوان سوال:
جراحی
بینی
و یا گوش جهت
زیبایی
شرعاً چه حکمی دارد؟
پاسخ:
اگر موجب
ضرر
قابل اعتنا و چشمگیر نباشد، فی نفسه منعی ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
پوشاندن بینی بعد از جراحی زیبایی
جراحی زیبایی
انجام عمل جراحی برای زیبایی چه حکمی دارد؟
آیا کسی که عمل انحراف بینی همراه با عمل زیبایی انجام می دهد موظف به پوشانیدن بینی خود می شود؟
ج: عمل جراحی زیبایی، درمان بیماری محسوب نمی شود و نگاه کردن و لمسِ حرام به خاطر آن جایز نیست مگر در مواردی که برای درمان سوختگی و مانند آن باشد و پزشک مجبور به لمس و نگاه کردن باشد.
آیا می توان عمداً کاری کرد که وظیفه، وضو و غسل جبیره شود مانند کاشت ناخن یا جراحی بینی که صرفاً به خاطر زیبایی انجام می گیرد و ضرورتی ندارد؟ اگر جایز نیست، افرادی که دارای شغل هایی هستند که سبب ایجاد مانع می شود و برطرف کردن آن برایشان مشقت دارد آیا در صورت امکان تغییر شغل، وظیفه دارند که آن را تغییر دهند؟ (مانند نقاش ها که گاهی پشت بدنشان هم رنگی می شود و باید کسی این مانع را برایشان برطرف کند و یا رنگ بگونه ای است که به راحتی برطرف نمی شود.)
اگر پزشک منتظر اجازه بستگان بیمار برای عمل جراحی شود ممکن است بیمار دچار نقص یا از کار افتادگی عضو شود در این صورت آیا پزشک می تواند بدون اجازه اقدام به عمل جراحی کند؟
آیا دریافت حق طبابت و یا عمل جراحی، قبل از انجام آن کارها، جایز است؟
انجام عمل جراحی برای الحاق فرد خنثی به زن یا مرد چه حکمی دارد؟
گوش دادن به غنای همسر
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] زنی می خواهد بینی خود را برای زیبایی عمل جراحی نماید، ولی شوهرش مخالف است. آیا بدون رضایت شوهر این عمل جراحی جایز است؟
[سایر] با سلام . آیا کسی که به خاطر شکل ضاهری بینی خود دچار افسردگی شده باشه به او توصییه و برای او مجاز است که اقدام به جراحی زیبایی بینی کنه ؟با تشکر از شما
[سایر] آیا جراحی زیبایی تغییر در خلقت خدا نیست؟
[سایر] ترمیم پس از عمل زیبایی بینی برای چیست ؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] پیوند اعضا یا پوست در جراحی پلاستیک به منظور زیبایی چه حکمی دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] استفاده از عمل جرّاحی پلاستیک برای زیبایی صحیح است یا خیر؟
[آیت الله سیستانی] جراحی وعمل بینی از نظر شرعی اشکالی ندارد (برای زنان)؟
[آیت الله مظاهری] اگر در عمل جراحی زیبایی پزشک باعث مرگ بیمار شود، آیا پزشک باید قصاص شود یا باید دیه بدهد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا میتوان با عمل جراحی مثل عمل بینی صورت یا قسمتهای دیگر بدن را زیبا ساخت؟
[آیت الله نوری همدانی] جراحی غددی که در بدن قرار دارند ( حتی اگر ضرری برای شخص نداشته باشد ) یا جراحیهای مختلف که به جهت زیبایی انجام می شود جایز است یا خیر ؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] اگر در غسل مقداری از بدن نشسته بماند، غسل باطل است؛ ولی شستن جاهایی از بدن که دیده نمیشود، مثل داخل گوش و بینی واجب نیست.
[آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مختصری از بدن شسته نشود، غسل باطل است، اما شستن باطن، مانند داخل گوش و بینی و داخل چشم لازم نیست.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر بترسند که دشمن قبر میت را بشکافد و بدن او را بیرون آورد و گوش یا بینی یا اعضای دیگر او را ببرد، چنانچه ممکن باشد - به طوری که در مسأله پیشین گفته شد - او را به دریا بیندازند.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر بترسند که دشمن قبر میت را بشکافد و بدن او را بیرون اورد و گوش یا بینی یا اعضای دیگر او را ببرد چنانچه ممکن باشد باید به طوری که در مساله قبل گذشت او را به دریا بیندازند
[آیت الله سیستانی] اگر بترسند که دشمن قبر میّت را بشکافد و بدن او رابیرون آورد و گوش یا بینی یا اعضای دیگر او را ببرد ، چنانچه ممکن باشد باید بطوری که در مسأله پیش گفته شد او را به دریا بیندازند .
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در غسل به اندازه سر مویی از بدن نشسته بماند، غسل باطل است، ولی شستن جاهایی از بدن که دیده نمی شود، مثل توی گوش و بینی، واجب نیست.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در غسل به اندازه سر مویی از بدن نشسته بماند، غسل باطل است ولی شستن جاهایی از بدن که دیده نمی شود، مثل داخل گوش و بینی واجب نیست.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر در غسل به اندازه سر موئی از بدن نشسته بماند؛ غسل باطل است ولی شستن مثل توی گوش و بینی و هرچه از باطن شمرده می شود؛ واجب نیست.
[آیت الله نوری همدانی] اگر در غسل به اندازة سر موئی از بدن نشسته بماند ، غسل باطل است ، ولی شستن جاهائی از بدن که دیده نمی شود مثل توی گوش و بینی ، واجب نیست .
[امام خمینی] اگر در غسل به اندازه سر مویی از بدن نشسته بماند، غسل باطل است،ولی شستن جاهایی از بدن که دیده نمی شود، مثل توی گوش و بینی، واجب نیست.
زیبایی
زیبایی به معنی هيئت نیکو میباشد و در باب صلات، نکاح از آن سخن گفتهاند.
جراحی
یکی از شاخه های علم پزشکی جراحی می باشد و از آن در بخش مسائل مستحدثه سخن گفتهاند.
بینی
بينى عضو داراى حسّ بويايى است که از آن در بابهاى طهارت، صلات، قصاص و دیات سخن رفته است.
ضرر
ضرر، مقابل نفع عبارت است از ورود نقصان در مال ، جان و آبرو ؛ واژه ضرر درباره آبرو کمتر به کار رفته است. [۱] [۲]
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*