گوش دادن به غنای همسر
. گوشدادن به غنای حرام، مطلقاً حرام است حتی اگر غنای همسر باشد.
. گوشدادن به غنای حرام، مطلقاً حرام است حتی اگر غنای همسر باشد.
عنوان سوال:
گوش دادن به غنای همسر
پاسخ:
. گوشدادن به غنای حرام، مطلقاً حرام است حتی اگر غنای همسر باشد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا جایز است مردی غنای زن اجنبیه را به قصد لذت بردن از حلال خود گوش کند؟ آیا غنای زن برای شوهر و برعکس جایز است؟ و آیا این گفته صحیح است که شارع مقدس غنا را به علت ملازمت آن با مجالس لهو و لعب و عدم انفکاک از آن دو حرام کرده و تحریم غنا ناشی از تحریم آن مجالس است؟
- همسر اینجانب فوت شده و ازدواج مجدد کرده ام دختر همسر اولم در شرف ازدواج است. آیا دامادم نسبت به همسر دومم محرم می شود؟
- نفقه همسر
- اقامه نماز در محلی که موسیقی حرام پخش میشود یا به گوش میرسد چه حکمی دارد؟
- جراحی بینی و یا گوش جهت زیبایی شرعاً چه حکمی دارد؟
- گوش دادن و توزیع غنا و موسیقی لهوی که محصول کشورهای غربی است، چه حکمی دارد؟
- گوش دادن به غنا اگر باعث تمایل بیشتر انسان به همسرش شود، چه حکمی دارد؟
- آیا فقط گوش دادن به موسیقی، حرام است یا اینکه شنیدن آن هم حرام است؟
- اگر در موردی صدای زن مصداق غنا نباشد گوش دادن آن چه حکمی دارد؟
- نذر زن بدون اجازه همسر چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سبحانی] غنای حرام چیست؟
- [آیت الله سبحانی] در غنا سه عنصر وجود دارد: نیّت، خواننده، شنونده. حکم حرمت در غنای حرام از ناحیه کدام یک از اینهاست؟
- [سایر] ملاک و مرجع تشخیص موسیقی و غنای حرام، در نظام اسلامی کیست: وزارت ارشاد، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، کارشناسان موسیقی، فقیهان و یا عرف؟
- [سایر] ملاک و مرجع تشخیص موسیقی و غنای حرام در نظام اسلامی کیست: وزارت ارشاد، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، کارشناسان موسیقی، فقیهان، عرف مردم و یا شخص؟
- [آیت الله بهجت] شخصی مشغول نماز است و دیگران مشغول شنیدن غنای مطرب اند و خود شخص نمی تواند از شنیدن خودداری کند، آیا قطع نماز جایز است؟
- [سایر] سلام حاج اقاخواهرم خیلی نسبت به کارهای دختر پنج ساله اش حساس است و مدام با هم جر و بحث می کنند رفتار دخترش هم خیلی بدتر شده وحرفاشو گوش نمیکندضمنا همسر خواهرم هم یک ساله که فوت کرده است
- [آیت الله نوری همدانی] سوراخ کردن گوش دختر خانمها و زنان برای اینکه گوشواره گوش کنند مشروع است یا خیر؟
- [آیت الله خوئی] اگر انسان به موسیقی که نفس به شنیدن آن اشتیاق داشته باشد گوش دهد آیا این گوش دادن حرام است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] از بلندگوهای بعضی از اماکن بیمارستانی صدای خانمها از پشت آن به گوش میرسد وضعیت کسی که صدایش از پشت بلندگو به گوش میرسد از نظر شرعی چیست و کسی که گوش میکند و میشنود به چه نحو است؟
- [سایر] منظور از چشم و گوش معنوی چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] غنای زنان خواننده در مجالس عروسی استثنا شده و حرام نمیباشد، ولی باید مردهای نامحرم صدای آنان را نشنوند و مشتمل بر باطل نباشد و بنابر احتیاط واجب باید به مجلس عروسی اکتفا شود و در مجالس جشن دیگری خوانده نشود و هر آواز یا صوت یا عملی که موجب تحریک شهوت شده و یا آثار حرام دیگری بر آن مترتّب گردد و یا به نظر عرف موجب فساد و هرزگی باشد، خواندن، گوش دادن و یا اشاعه آن و نیز تعلیم و تعلّم و شغل قراردادن آن حرام است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر انسان هم زمان با این که آیه سجده را میخواند همان آیه را از دیگری نیز بشنود، یک سجده کافی است، چه به آن گوش داده باشد و چه به گوش او خورده باشد و همچنین است اگر به صدای گروهی که با هم آن آیه را میخوانند، گوش کند؛ ولی چنانچه یک بار آیه سجده را بخواند و یا به آن گوش کند و سپس دوباره آن را بخواند یا به آن گوش کند، باید دو سجده به جا آورد.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است از روزی که بچّه به دنیا میآید تا پیش از آنکه بند نافش بیفتد، در گوش راست او اذان و در گوش چپ او اقامه بگویند.
- [آیت الله جوادی آملی] .مستحب است هنگام تولد نوزاد، پیش از افتادن بند ناف یا پس از آن, در گوش راست او اذان و در گوش چپ او اقامه گفته شود.
- [آیت الله سیستانی] مستحب است در روز اول که بچّه به دنیا میآید ، یا پیش از آنکه بند نافش بیفتد ، در گوش راست او اذان ، و در گوش چپش اقامه بگویند .
- [امام خمینی] مستحب است در روز اولی که بچه به دنیا می آید یا پیش از آنکه بندنافش بیفتد، در گوش راست او اذان و در گوش چپش اقامه بگویند.
- [آیت الله علوی گرگانی] گوش دادن به دو خطبه بنابر احتیاط، واجب است چون به منزله دو رکعت نماز است گرچه اگر گوش نداد موجب بطلان نماز نمیشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر گوش او یا صدای اذان غیر معمولی باشد در محلی باید نماز را شکسته بخواند که گوش متوسط صدای اذان معمولی را نشنود
- [آیت الله جوادی آملی] .گوش دادن به قرائتِ نابالغ و نامحرم سجده دارد؛ ولی گوش دادن به خواندن کودک غیرممیز و انسان خوابیده یا دیوانه, سجده ندارد.
- [آیت الله سبحانی] لازم است مؤمنان به خطبه ها گوش دهند و سکوت را انتخاب کنند و اگر گوش نکنند یا حرف بزنند کار خلافی انجام داده اند.