راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله خامنه ای
آدرس:
http://leader.ir
آیا مدفوع و امعاء و احشاء داخل شکم و سر و چشم ماهی حلال است؟
از ماهی آنچه که حرام است خون و کثافات آن است و بقیه اعضای آن حلال است.
عنوان سوال:
آیا مدفوع و امعاء و احشاء داخل
شکم
و سر و
چشم
ماهی
حلال
است؟
پاسخ:
از ماهی آنچه که حرام است
خون
و کثافات آن است و بقیه اعضای آن
حلال
است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
در بعضی از مراکزی که ماهی را به صورت زنده می فروشند، بعد از گرفتن ماهی از آب، ضربه ای به سر ماهی زده و فوراً شکم آن را پاره کرده و امعاء و احشاء آن را خارج می کنند در حالی که هنوز ماهی زنده و کمی حرکت دارد آیا خوردن چنین ماهی ای حلال است؟ ج) اشکال ندارد. س2: برای صید ماهی از حوضچه های پرورش ماهی، از اتصال برق به آب استفاده می کنند: الف: خوردن این ماهی ها چه حکمی دارد؟ ب: چنانچه بعضی از این ماهی ها به وسیله برق داخل آب بمیرند و مخلوط با ماهی های نیمه جان به واسطه شک برق از آب گرفته شوند وظیفه چیست؟
ماهی مرده در شکم ماهی صید شده
آیا ماهی برای اینکه حلال باشد حتماً باید روی خاک جان بدهد؟ مثلاً اگر ماهی را زنده بخریم و داخل پلاستیک بیاندازیم تا جان دهد اشکالی دارد؟
آیا می توان ماهی هایی را که در تور ماهی گیری و داخل آب مرده اند به کسی فروخت که آن را حلال می داند؟
این که گفته می شود ماهی جهت حلال شدن باید بیرون از آب جان دهد آیا شامل موارد ذیل می شود؟ الف: آن را صید کرده و داخل پلاستیک انداخته سپس جان بدهد. ب: آن را صید نموده و زنده به سیخ کشیده و روی آتش قرار دهیم. ج: آن را با ضربه ای بی حس کرده و شکم آن را پاره کرده و مشخص نشود که از بی آبی جان داده یا پاره کردن شکم. د: سر آن قبل از جان دادن بریده شود. ه : ماهی های کنار ساحل که بعد از وقوع جزر دریا به صورت مرده و زنده افتاده اند.
خروسی که گوشت پخته می خورد گوشتش حلال است؟ آیا مدفوع آن نجس است؟
وقتی شکم ماهی بزرگی را که صید کرده بودیم شکافتیم، چندین ماهی کوچک از نوع دیگر به شکل بی جان دیده شد که بعضی بلیعده شده و سالم بودند و بعضی تکه تکه شده بودند آیا خوردن آن ها حلال است؟
وقتی شکم ماهی بزرگی را که صید کرده بودیم شکافتیم، چندین ماهی کوچک از نوع دیگر به شکل بی جان دیده شد که بعضی بلیعده شده و سالم بودند و بعضی تکه تکه شده بودند آیا خوردن آن ها حلال است؟
شرایط تذکیه ماهی حلال گوشت چیست؟
در رساله های عملیه آمده است که مدفوع حیوانات و پرندگان حرام گوشت نجس است آیا مدفوع حیوانات حلال گوشت مانند، گاو، گوسفند و مرغ نجس است یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] ساختن مجسمه کامل انسان و حیوان با امعاء و احشاء داخلی جهت استفاده آموزشی در مراکز آموزشی چه حکمی دارد ؟
[آیت الله نوری همدانی] از بازار ماهی خریدم از شکم آن ماهی، ماهی دیگری بیرون آمد آیا آن ماهی که از شکم دیگری بیرون آمده نیز حلال است؟
[آیت الله نوری همدانی] از شکم ماهی که از بازار خریداری شده، ماهی دیگری درآمده، آیا آن ماهی که از شکم دیگری آمده نیز حلال است؟
[آیت الله بهجت] اگر در شکم ماهی صید شده، ماهی دیگری پیدا شود، حلال است یا خیر؟
[سایر] اگر در شکم ماهی صید شده، صیدی باشد حلال است یا حرام؟
[آیت الله نوری همدانی] اگر در شکم ماهی صید شده به وجه شرعی، ماهی مردهای پیدا شود چه حکمی دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در شکم ماهی، ماهی دیگری باشد خوردن آن چه صورت دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر در شکم ماهی صید شده ماهی دیگری که مرده است باشد، حکم چیست؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر در شکم ماهی، ماهی دیگری باشد خوردن آن چه صورت دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] مشاهده می شود که صیادان پس از گرفتن ماهی از آب با پتکی بر سر آن میزنند تا زودتر جان دهد. بعضی از مواقع بعضی از ماهی فروشان سر حیوان زنده را که هنوز کاملا جان نداده برای تمیز کردن ماهی از تن جدا میکنند. آیا گوشت ماهی در موارد فوق که ماهی بیرون از آب خود بخود جان نمیدهد حلال است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] در صید ماهی لازم نیست صیاد مسلمان باشد و اگر ماهی در تور یا وسیله دیگر صیادی در داخل آب هم بمیرد حلال است، با توجه به نحوه صیادی فعلی که اطمینان حاصل می شود که ماهی در تور و وسایل صیادی مرده است ماهی فلس دار موجود در بازارهای مسلمانان و حتی کشورهای غیر مسلمان حلال است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر باز یا حیوان دیگری غیر سگ شکاری حیوانی را شکار کند، آن شکار حلال نیست ولی اگر وقتی برسند که حیوان زنده باشد و به دستوری که در شرع معین شده سر آن را ببرند حلال است. صید ماهی
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر حیوانی را شکار کنند یا سر ببرند و بچه زندهای از شکم آن بیرون آید، چنانچه آن بچه را به دستوری که در شرع معین شده سر ببرند، حلال، و گر نه حرام میباشد.
[آیت الله اردبیلی] اگر حیوانی را شکار کنند یا سر ببرند و بچّه زندهای از شکم آن بیرون آید، چنانچه آن بچّه را به دستوری که در شرع معیّن شده سر ببرند، حلال و گرنه حرام میباشد.
[آیت الله نوری همدانی] اگر باز یا حیوان دیگری غیر سگ شکاری ، حیوانی را شکار کند ؛ آن شکار حلال نیست ولی اگر وقتی برسند که حیوان زنده باشد و به دستوری که در شرع معیّن شده سر آن را ببرند حلال است . صید ماهی:
[آیت الله سبحانی] حیوان حلال گوشتی که مانند ماهی خون جهنده ندارد، اگر به خودی خود بمیرد پاک است ولی گوشت آن را نمی شود خورد. مگر اینکه در بیرون آب بمیرد در این صورت گوشت او حلال است. حکم سر بریدن حیوانات
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر حیوانی را سر ببرند یا شکار کنند و بچه زنده ای از آن بیرون آید، چنانچه آن بچه را مطابق دستور شرع سر ببرند حلال وگرنه حرام است، اما اگر بچه با شکار کردن یا سر بریدن مادر، در شکم او مرده باشد حلال است به شرط این که خلقت بچه کامل شده و مو یا پشم در بدنش روییده باشد.
[آیت الله مظاهری] تخم و شیر از حیوان حلال گوشت حلال است و از حیوان حرام گوشت حرام است، و تخم ماهی که به آن خاویار میگویند اگر از ماهی فلسدار باشد حلال است.
[آیت الله نوری همدانی] اگر ماهی فَلْسْ دار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد ، پاک و خوردن آن حلال است . و چنانچه در آب خود به خود بمیرد پاک است ولی خوردن آن حرام می باشد ولی اگر دامی در آب برای صید ماهی نصب کنند و ماهی بعد از اینکه به دام افتاد در آب در داخل دام بمیرد حلال بودن آن خالی از قوّت نیست هر چند احوط ترک خوردن آن ماهی است و ماهی بی فلس را اگر چه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد حرام است .
[آیت الله اردبیلی] اگر حیوانی را شکار کنند یا سر ببرند و بچّه مردهای را از شکم آن بیرون آورند، چنانچه خلقت آن بچّه کامل باشد و مو یا پشم در بدن آن روییده باشد، پاک و حلال است.
حلال
حلال،این عنوان در مقابل حرام وبه معنای انچه که از لحاظ شرعی جایز است.
چشم
چشم از اعضای بدن است که دارای قوه بینایی بوده , از آن در بابهاى طهارت، صلات، صوم، حج، اطعمه و اشربه، قصاص و دیات سخن رفته است.
شکم
شكم به بخشى از بدن بين سینه و لگن گفته مي شود.
حلال
حلال،این عنوان در مقابل حرام وبه معنای انچه که از لحاظ شرعی جایز است.
خون
خون از نجاسات است که در قلب و رگها جریان دارد. از احکام آن در بابهای طهارت، صلات، صوم، حج، تجارت، صید و ذباحه و اطعمه و اشربه سخن گفته اند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*