راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
از بازار ماهی خریدم از شکم آن ماهی، ماهی دیگری بیرون آمد آیا آن ماهی که از شکم دیگری بیرون آمده نیز حلال است؟
حلال است.
عنوان سوال:
از
بازار
ماهی خریدم از
شکم
آن ماهی، ماهی دیگری بیرون آمد آیا آن ماهی که از
شکم
دیگری بیرون آمده نیز
حلال
است؟
پاسخ:
حلال است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
از شکم ماهی که از بازار خریداری شده، ماهی دیگری درآمده، آیا آن ماهی که از شکم دیگری آمده نیز حلال است؟
اگر در شکم ماهی صید شده به وجه شرعی، ماهی مردهای پیدا شود چه حکمی دارد؟
حیوان حلال گوشت مانند ماهی که خون جهنده ندارد، اگر به خودی خود یعنی بدون صید کردن بمیرد نجس است یا پاک؟
شرایط حلیت جنین در شکم حیوان مذبوح کدام است؟
با این که اهل سنت ماهی حرام و بی فلس را میخورند آیا فروش ماهی بی فلس به آنها چه حکمی دارد؟
خانمی از دنیا رحلت کرده که جنین در شکم او نیز از دنیا رفته است ولی جنین کامل الخلقه و بعد از 4 و 5 ماهگی است، تکلیف در مورد فن این زن و بچّه واقع در شکم او چیست؟
در صید ماهی آیا لازم است صیاد مسلمان باشد؟
خوردن ماهی حرام (ازون برون) چه حکمی دارد؟
اگر همزمان ب قطع رگها شکم حیوان نیز دریده شود حکم آن چیست؟
آیا وجود فلسهای ذرّه بینی یا میکروسکوپی باعث حلیت ماهی میشود؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] اگر در شکم ماهی صید شده، صیدی باشد حلال است یا حرام؟
[آیت الله خامنه ای] آیا مدفوع و امعاء و احشاء داخل شکم و سر و چشم ماهی حلال است؟
[سایر] به نظر مراجع تقلید خوردن ماهی کولی که در بازار ایران موجود است حلال است یا حرام؟
[آیت الله خامنه ای] ماهی مرده در شکم ماهی صید شده
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در شکم ماهی، ماهی دیگری باشد خوردن آن چه صورت دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر در شکم ماهی صید شده ماهی دیگری که مرده است باشد، حکم چیست؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر در شکم ماهی، ماهی دیگری باشد خوردن آن چه صورت دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] چنانچه از میان شکم ماهی صید شده، ماهی کوچک مرده ای مشاهده گردد، آیا محکوم به حلّیّت است یا حرمت؟
[آیت الله سیستانی] اگر در شکم ماهی صید شده به وجه شرعی ، ماهی مرده ای پیدا شود چه حکمی دارد ؟
[آیت الله خامنه ای] وقتی شکم ماهی بزرگی را که صید کرده بودیم شکافتیم، چندین ماهی کوچک از نوع دیگر به شکل بی جان دیده شد که بعضی بلیعده شده و سالم بودند و بعضی تکه تکه شده بودند آیا خوردن آن ها حلال است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر باز یا حیوان دیگری غیر سگ شکاری ، حیوانی را شکار کند ؛ آن شکار حلال نیست ولی اگر وقتی برسند که حیوان زنده باشد و به دستوری که در شرع معیّن شده سر آن را ببرند حلال است . صید ماهی:
حیوان حلال گوشتی که مانند ماهی که خون جهنده ندارد ، اگر به خودی خود بمیرد پاک است ، ولی گوشت آن را نمی شود خورد .
اگر ماهی از آب بیرون بیفتد ، یا موج آن را بیرون بیندازد ، یا آب فرو رود و ماهی در خشکی بماند ، چنانچه پیش از آنکه بمیرد ، با دست یا به وسیلة دیگر کسی آن را بگیرد ، بعد از جان دادن حلال است .
خوردن ماهی زنده اشکال ندارد .
اگر کسی حیوانی را بخرد و در شکم آن مالی پیدا کند چنانچه احتمال دهد که مال فروشنده است ، بنابر احتیاط واجب باید به او خبر دهد ، و اگر معلوم شود مال او نیست ، باید به ترتیب ، صاحبان قبلی آن را خبر کند و چنانچه معلوم شود که مال هیچ یک آنان نیست ، حکم منافع کسب را دارد . 4 مال حلال مخلوط به حرام
کسی که ماهی را صید می کند ، لازم نیست مسلمان باشد و در موقع گرفتن ، نام خدا را ببرد ، ولی مسلمان باید بداند شرائطی که برای حلال بودن در مسأله 2613 گفته شد دربارة آن مراعات شده است تا بتواند از آن استفاده کند .
ماهی مرده ای که معلوم نیست آن را زنده از آب گرفته اند یا مرده ، چنانچه در دست مسلمان باشد ، حلال است و اگر در دست کافر باشد ؛ اگر چه بگوید آن را زنده گرفته ام حرام می باشد ، مگر اینکه دو شاهد عادل گواهی دهند که راست می گوید یا یقین حاصل شود که راست می گوید .
گوسفند یا حیوانات دیگر را اگر با کارخانه ها و مکینه هائی که اخیراً در بعض بلاد متعارف شده است ، ذبح کنند در صورتی که تمام شرائطی که برای سر بریدن از قبیل بریدن ( اَوْداجِ اَربَعه ) که مذکور گردید ( که علّت مرگ حیوان این باشد نه قطع تخاع به وسیله برق مثلاً ) و رو به قبله بودن حیوان به نحوی که ذکر شد و رو به قبله بودن ذابح و بردن نام خدا مراعات شود حلال است و گرنه آن حیوان حرام و نجس است . و گوشتهائی که در بازار مسلمانان فروش می رود و احتمال داده می شود که بطور شرعی ذبح شده باشد ، حلال و خرید و فروش آن جائز است .
حیوان حلال گوشت وحشی مانند آهو و کبک و بز کوهی و حیوان حلال گوشتی که اهلی بوده و بعداً وحشی شده مثل گاو شتر اهلی که فرار کرده و وحشش شده است ، اگر به دستوری که بعداًگفته میشود آنها را شکار کنند پاک و حلال است ولی حیوان حلال گوشت اهلی مانند گوسفند و مرغ خانگی و حیوان حلال گوشت وحشی که به واسطة تربیت کردن اهلی شده است ؛ با شکار کردن پاک و حلال نمی شود .
اگر سهواً چیزی را فرو ببرد و پیش از رسیدن به شکم یادش بیاید که روزه است ، چنانچه بقدری پائین رفته باشد که اگر آن را داخل شکم کند خوردن نمی گویند لازم نیست آن را بیرون آورد و روزة او صحیح است .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] تخم و شیر از حیوان حلال گوشت حلال است و از حیوان حرام گوشت حرام است، و تخم ماهی که به آن خاویار میگویند اگر از ماهی فلسدار باشد حلال است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] در صید ماهی لازم نیست صیاد مسلمان باشد و اگر ماهی در تور یا وسیله دیگر صیادی در داخل آب هم بمیرد حلال است، با توجه به نحوه صیادی فعلی که اطمینان حاصل می شود که ماهی در تور و وسایل صیادی مرده است ماهی فلس دار موجود در بازارهای مسلمانان و حتی کشورهای غیر مسلمان حلال است.
[آیت الله مظاهری] کنسرو ماهی که از بلاد کفر میآورند، حلال و خوردن آن مانعی ندارد.
[آیت الله اردبیلی] تخم ماهی حلال گوشت (خاویار) هرچند نرم و لَزِج باشد حلال است و تخم ماهی حرام گوشت هرچند سفت و خشن باشد حرام میباشد و اگر در موردی مشتبه شود که از قبیل حلال است یا حرام، بنابر احتیاط اگر لَزِج و نرم باشد، از مصرف آن خودداری شود و اگر سفت و زبر باشد، خوردن آن حلال است.
[آیت الله مکارم شیرازی] 37 هرگاه ماهی بعد از افتادن در دام در داخل آب بمیرد، حلال است.
[آیت الله وحید خراسانی] حیوان حلال گوشتی که خون جهنده ندارد مانند ماهی اگر به غیر دستوری که برای حلال شدن ان خواهد امد بمیرد پاک و خوردن ان حرام است
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر ماهی فلس دار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد؛ پاک و خوردن آن حلال است. و چنانچه در آب بمیرد؛ پاک است ولی خوردن آن حرام می باشد؛ ولی اگر در تور ماهی گیر در آب بمیرد؛ خوردنش حلال است. و ماهی بی فلس را اگرچه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد حرام است.
[آیت الله شبیری زنجانی] ماهی مردهای که معلوم نیست آن را زنده از آب گرفتهاند یا مرده، چنانچه از ممالک غیر اسلامی آورده باشند حرام است و اگر از بازار مسلمانان یا سرزمین اسلامی تهیّه شده یا از این جاها به ممالک غیر اسلامی منتقل شده باشد اشکال ندارد، چنانچه در مسأله 95 و 96 گذشت، ولی اگر انسان بداند که ماهی از ممالک غیر اسلامی بدون تحقیق وارد بازار مسلمانان یا سرزمین اسلامی شده، حرام میباشد.
[آیت الله مظاهری] چیزی که از دست مسلمان یا بازار مسلمین گرفته میشود پاک و خوردن آن حلال است، گرچه آن مسلمان لاابالی باشد و تفحّص هم لازم نیست.
[آیت الله مکارم شیرازی] شیره ای که از بازار می گیرند و می دانند فروشنده از این مسائل باخبر است، پاک و حلال است و تفحص لازم نیست.
بازار
بازار یا همان سوق مکان داد و ستد کالا است. از آن در بابهای طهارت، صلات و تجارت سخن رفته است.
حلال
حلال،این عنوان در مقابل حرام وبه معنای انچه که از لحاظ شرعی جایز است.
شکم
شكم به بخشى از بدن بين سینه و لگن گفته مي شود.
حلال
حلال،این عنوان در مقابل حرام وبه معنای انچه که از لحاظ شرعی جایز است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*