راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
اگر دستشویی های مسجدی غصب شود، غسل در آن صحیح است؟
ظاهرا اگر غسل کننده خود غاصب نباشد، اشکال ندارد.
عنوان سوال:
اگر دستشویی های مسجدی
غصب
شود،
غسل
در آن صحیح است؟
پاسخ:
ظاهرا اگر
غسل
کننده خود غاصب نباشد، اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
مسجدی در زمینی بنا شده که قبلاً حمام مخروبه بوده است، آیا نماز در آن صحیح است یا خیر؟
شخصی سهم خود از حمّامی را که ثلث ابقایی اولاد پسر است، بر مسجدی وقف نموده است. آیا این وقف صحیح است؟
آیا در قبرستانی که زمین آن وقف قبرستان شده، می توان مسجد ساخت؟ و اگر مسجدی ساخته شود، آیا نماز خواندن در آن صحیح است؟
اگر سکّه ای که اسمای محترمه دارد در دستشویی بیفتد، با توجّه به هزینه ی آن که برای بعضی افراد صرف آن مقدور نیست و با توجّه به انحصار دستشویی، آیا می توان از آن برای تخلّی استفاده کرد؟
آیا وضو گرفتن در دستشویی هایی که فاضلاب آن به چاه توالت می ریزد، اشکال دارد؟
دیوار حمام یا دستشویی که نَم دارند و در مجاورت فاضلابِ نجس هستند، نجس محسوب می شوند؟
آیا غاصبی که عالم به غصب است، باید محل غصب شده را فوری تخلیه نماید؟
اگر در هنگام غسل میّت سدر یا کافور، و یا هر دوی آن ها پیدا نشده، یا حق استفاده از آن ها به دلایل مختلف از جمله غصب وجود نداشته باشد، تکلیف چیست؟
اگر در بالکن مسجدی به جای نرده، جلوی آن دیوار یا شیشه ی مشجّر کشیده شود به طوری که فقط در حالت قیام، امام دیده شود، اقتدای در آن جا صحیح است؟
آیا قبل از جنابت، انجام دادن غسل جنابت صحیح است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] کسی که برای دستشویی مجبور است از مسجد خارج شود آیا می تواند به دستشویی دورتر برود یا باید به نزدیکترین دستشویی برود؟
[آیت الله بروجردی] نماز و غسل در حال غفلت از غصب بودن لباس و مکان و آب غسل، باطل است یا خیر؟
[آیت الله شبیری زنجانی] مراد از مسجد جامع که اعتکاف در آن صحیح است، چه مسجدی است؟
[سایر] مسواک زدن در دستشویی چه پیامدی دارد؟
[سایر] زیاد نشستن در دستشویی چه عوارضی دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] الف مسجدی در زمین شخصی بدون اذن و اجازه آن شخص ساخته شده است و چندین سال گذشته است، فعلا مالک آن پیدا شده است، تکلیف چیست؟ ب آیا می توان مقداری از مسجد مزبور را تخریب کرده و دستشویی و سایر امکانات را در آن ساخت؟
[سایر] مسواک زدن در دستشویی چه پیامدی دارد؟
[سایر] مسواک زدن در دستشویی چه پیامدی دارد؟
[آیت الله سیستانی] من قبله نما خریدم قبله را سمت دستشویی نشان می دهد . حالا اشکالی ندارد که ما در دستشویی به سمت قبله می نشینیم ؟
[سایر] دستشویی رفتن قبل از خواب چه فایده ای دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر نداند یا فراموش کند که لباس او غصبی است، اگرچه خودش آن لباس را غصب کرده باشد و با آن نماز بخواند، نمازش بنابر اظهر صحیح است.
در غسل ارتماسی اگر همه بدن زیر آب باشد و بعد از نیت غسل، بدن را حرکت دهد غسل او صحیح است.
اگر چیزی را که غصب کرده و از بین رفته، از نظر اسم یا صفت و یا رغبت مردم به آن امثالی دارد، مانند گندم و برنج، باید مثل همان چیزی را که غصب کرده بدهد، ولی چیزی را که می دهد باید خصوصیاتش مثل چیزی باشد که آن را غصب کرده و از بین رفته است.
در غسل ارتماسی اگر به نیت غسل ارتماسی بهتدریج در آب فرو رود تا تمام بدن زیر آب رود غسل او صحیح است، و احتیاط آن است که از اول فرو رفتن در آب نیت غسل کردن را داشته باشد به آنچه غسل ارتماسی با آن محقق و تمام میشود و اظهر کفایت نیت در حال فرو رفتن مجموع بدن در آب است.
هرگاه دو نفر با هم چیزی را غصب کنند، اگر چه هر یک به تنهایی می توانست آن را غصب نماید، هر کدام از آنان ضامن نصف آن است.
اگر از چیزی که غصب کرده منفعتی به دست آید، مثلاً از گوسفندی که غصب کرده برّه ای پیدا شود، تعلق به صاحب مال دارد، و نیز کسی که خانه ای را غصب کرده، اگر چه در آن ننشیند، باید اجاره آن را بدهد.
اگر پیش از وقت نماز به قصد اینکه با طهارت باشد وضو بگیرد یا غسل کند صحیح است.
اگر چیزی را که غصب کرده با چیز دیگری مخلوط کند ، مثلاً گندمی را که غصب کرده با جو مخلوط نماید، چنانچه جدا کردن آنها ممکن است، اگر چه زحمت داشته باشد، باید جدا کند و به صاحبش برگرداند.
ساختن مسجد و تعمیر مسجدی که نزدیک به خرابی میباشد، مستحب است و اگر مسجد طوری خراب شود که تعمیر آن ممکن نباشد، میتوانند آن را خراب کنند و دوباره بسازند بلکه میتوانند مسجدی را که خراب نشده، برای احتیاج مردم خراب کنند و بزرگتر بسازند.
کسی که میداند آب برایش ضرر ندارد، چنانچه غسل کند یا وضو بگیرد و بعد بفهمد که آب برای او ضرر داشته، وضو و غسل او صحیح است. 4 نیاز به آب برای حفظ جان:
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] اگر مسجدی را غصب کنند و به جای آن خانه و مانند آن بسازند. که دیگر به آن مسجد نگویند باز هم بنابر احتیاط واجب نجس کردن آن حرام و تطهیر آن واجب است.
[آیت الله اردبیلی] اگر مسجدی را غصب کنند و به جای آن خانه و مانند آن بسازند به صورتی که دیگر به آن مسجد نگویند، باز هم بنابر احتیاط واجب نجس کردن آن حرام است، ولی وجوب پاک کردن آن محلّ اشکال است.
[آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مسجدی را غصب کنند و آن را از صورت مسجد بکلی در آورند، بطوری که دیگر به آن مسجد نگویند، باز هم نجس کردن آن بنا بر احتیاط حرام است و تطهیر آن لازم است.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر مسجدی را غصب کنند و به جای ان خانه و مانند ان بسازند نجس کردن ان بنابر احتیاط حرام است و تطهیر ان واجب نیست ولی نجس کردن مسجدی که خراب شده هر چند در ان نماز نخوانند جایز نیست و تطهیر ان لازم است
[آیت الله مظاهری] اگر مسجدی را غصب کنند و به جای آن خانه و مانند آن بسازند که دیگر به آن مسجد نگویند باز هم نجس کردن آن حرام و تطهیر آن واجب است.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مسجدی را غصب کنند و به جای آن خانه و مانند آن بسازند، یا بطوری خراب شود که نماز خواندن در آن ممکن نباشد، باز هم نجس کردن آن حرام و تطهیر آن واجب است.
[آیت الله سیستانی] اگر مسجدی را غصب کنند و به جای آن خانه و مانند آن بسازند ، یا بطوری خراب شود که دیگر به آن مسجد نگویند ، نجس کردن آن حرام نیست ، و تطهیر آن واجب نیست .
[آیت الله نوری همدانی] اگر مسجدی را غصب کنند و بجای آن خانه و مانند آن بسازند ، که دیگر به آن مسجد نگویند باز هم بنابر احتیاط واجب نجس کردن آن حرام و تطهیر آن واجب است
[امام خمینی] اگر مسجدی را غصب کنند و به جای آن خانه و مانند آن بسازند که دیگر به آن مسجد نگویند، باز هم بنابر احتیاط واجب، نجس کردن آن حرام و تطهیر آن واجب است.
[آیت الله بروجردی] اگر مسجدی را غصب کنند و به جای آن خانه و مانند آن بسازند، یا به طوری خراب شود که نماز خواندن در آن ممکن نباشد، باز هم نجس کردن آن حرام و تطهیر آن واجب است.
غصب
تسلط پيدا کردن نامشروع، بر مال يا حق ديگران
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*