راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
کسی که دست او بلندتر از دیگران است، که اگر مقداری خم شود، به زانو می رسد، به چه مقدار باید خم شود؟
باید به اندازه معمول خم شود.
عنوان سوال:
کسی که دست او بلندتر از دیگران است، که اگر مقداری خم شود، به
زانو
می رسد، به چه مقدار باید خم شود؟
پاسخ:
باید به اندازه معمول خم شود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
در نماز وتیره و یا نماز احتیاطِ نشسته، چه مقدار لازم است خم شویم؟
اگر باغچه یک جا به فروش برسد، از بهای آن چه مقدار به همسر مرحوم می رسد؟
اگر در حال رکوع، دست را از زانو برداریم و حیوان مزاحمی مثل پشه یا مگس را از خود دور کنیم، چه حکمی دارد؟
اگر قبل از آن که به مقدار رکوع خم شود و بدن آرام گیرد، سهوا ذکر رکوع را بگوید، نمازش چه حکمی دارد؟
اگر قبل از آن که به مقدار رکوع خم شود و بدن آرام گیرد، عمدا ذکر رکوع را بگوید، نمازش چه حکمی دارد؟
کسی که مشغول خواندن نماز مستحبی در حال حرکت است، جهت رکوع چه مقدار لازم است که سر خود را خم نماید؟
خوردن مقداری از خاک که در بازار به نام تربت مطهّر سیدالشّهداء علیه السّلام به فروش می رسد، چه حکمی دارد؟
محصول خرمای من به حدّ نصاب نرسیده است، امّا شخصی مقداری خرما برای من هدیه آورده است که مجموعا با محصول من به حد نصاب می رسد، آیا زکات به آن ها تعلّق می گیرد؟
قرار گرفتن دست در سجده بر روی دو فرش که مقداری فاصله بین آن ها باشد چه حکمی دارد؟
فردی مقداری پول خمس داده شده دارد یا پولی دارد که متعلّق خمس نمی باشد. در بین سال مقداری از آن را به نیّت پرداخت قرض، خرج می کند که از درآمد سال، آن مقدار خرج شده را جبران کند. آیا این کار اشکال دارد؟ آیا به مبلغی از درآمد سالانه که به جای آن مقدار خرج شده، برداشته است خمس تعلّق می گیرد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] چرا زانو به عقب خم می شود و چرا کف پا گود است؟
[سایر] نام ها و اسامی غدیرخم چیست و تعداد آنها چه مقدار است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] میتی خشک شده و دست و پایش از حالت عادی خارج شده و خم گشته . تکلیف دفن او چیست؟
[سایر] با عرض سلام و آرزوی تندرستی برای سرکار خانم دکتر هاشمی. مدتی است که کتف و شانه و قسمتی از گردن مادرم درد میکند و در انجام بعضی از حرکات روزمره مانند برداشتن جسمی یا بالا بردن دست درد تشدید می گردد. حضرتعالی اگر داروی گیاهی اعم از روغن یا ضماد یا هر چیز دیگری را ذکر نمایید ممنون میشوم. البته مدت طولانی هم است که در هر دو زانو احساس ناراحتی میکنند و علائم ظاهری آن مثلا کاسه زانو کمی حالت لقی دارد و در خم و راست شدن هم صدا میدهد که طبق تشخیص پزشک ساییدگی نیز میباشد . برای این مورد هم نظرتان را مرقوم فرمایید. با تشکر فراوان.
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر میت بیش از یک زن دائم داشته باشد، به هر کدام چه مقدار ارث می رسد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا استخوان های کف دست و پا و قوزک زانو دیه دارد و جزء پا محسوب می شود، یا ارش تعلق می گیرد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا استخوان های کف دست و پا و قوزک زانو دیه دارد و جزء پا محسوب می شود، یا ارش تعلق می گیرد؟
[سایر] باسلام <div>بنده دختری 28 ساله هستم.نزدیک یکسال میشود که زانو راستم درد میکند.زمانی که زانو یم مدتی بسته میماند وقتی میخواهم پایم را باز کنم باید به آرامی بازکنم و همراه درد است.خیلی نگرانم.مثل مادربزرگها شده ام که نمیتوانند به راحتی زانوی خودرا خم وراست کنند!!</div> <div>لطفا بنده را راهنمایی کنید.چی بخورم و چیکارکنم خوب بشم؟؟</div> <div>بسیار متشکرم</div>
[سایر] 1. در دوران ما بیت المال چیست؟ 2- به دست کیست؟ 3- به چه مصارفی می رسد؟
[آیت الله سبحانی] جنازه ای را کالبد شکافی کرده، سپس دوخته اند و در اثر آن، مقداری از پوست مخفی شده و آب به آن نمی رسد. چه باید کرد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
در هر رکعت بعد از قرائت باید به اندازهای خم شود که بتواند دست را به زانو بگذارد و این عمل را رکوع میگویند.
اگر به اندازه رکوع خم شود، ولی دستها را به زانو نگذارد، اشکال ندارد.
هرگاه رکوع را بهطور غیر معمول بهجا آورد، مثلاً به چپ یا راست خم شود، اگرچه دستهای او به زانو برسد، صحیح نیست.
کسی که هیچ نمیتواند خم شود، برای سجده باید سر را به قصد سجده خم کند و برای برخاستن از سجده، سر را بلند کند و اگر این هم ممکن نشد، به قصد سجده چشم را میبندد و به قصد برخاستن، چشم را باز میکند و لازم نیست در این صورت بقیه اعضا، یعنی کف دست و زانو و انگشت بزرگ پا روی زمین باشد، گرچه این کار در صورت امکان موافق احتیاط است.
محل ایستادن امام باید از محل مأموم بلندتر نباشد، ولی اگر مکان امام مقدار خیلی کمی، مثلاً کمتر از یک وجب بلندتر باشد، اشکال ندارد، و نیز اگر زمین سراشیب باشد و امام در طرفی که بلندتر است بایستد، در صورتی که سراشیبی آن زیاد نباشد و طوری باشد که به آن، زمین مسطح بگویند مانعی ندارد.
اگر میت عمو و عمه و دایی و خاله نداشته باشد مقداری که به عمو و عمه می رسد، به اولاد آنان و مقداری که به دایی و خاله می رسد، به اولاد آنان داده می شود.
مستحب است در رکوع زنها دست را از زانو بالاتر بگذارند و زانوها را به عقب ندهند.
اگر موقعی که امام در رکوع است اقتدا کند و به مقدار رکوع خم شود ولی شک کند که به رکوع امام رسیده یا نه، نمازش صحیح است و بنا بر احتیاط فُرادی می شود.
کسی که با دست و زانو راه می رود ، اگر دست یا زانوی او نجس شود ، با راه رفتن پاک می گردد . و همچنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و گاری و مانند اینها بنا بر اظهر .
اگر مقداری از مال میت در دست وصی تلف شود، چنانچه در نگهداری آن کوتاهی کرده و یا تعدی نموده، مثلاً میت وصیت کرده است که فلان مقدار به فقرای فلان شهر بده و او مال را به شهر دیگری برده و در راه از بین رفته، ضامن است، و اگر کوتاهی نکرده و تعدی هم ننموده، ضامن نیست.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که دست یا زانوی او با دست و زانوی دیگران فرق دارد؛ مثلا دستش خیلی بلند است که اگر کمی خم شود به زانو می رسد؛ یا زانوی او پائین تر از مردم دیگر است که باید خیلی خم شود تا دستش به زانو برسد؛ باید به اندازه معمول خم شود.
[آیت الله وحید خراسانی] کسی که دست یا زانوی او با دست و زانوی دیگران فرق دارد مثلا دستش خیلی بلند است که اگر کمی خم شود به زانو می رسد یا زانوی او پایین تر از مردم دیگر است که باید خیلی خم شود تا دستش به زانو برسد باید به اندازه متعارف خم شود
[آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که دست یا زانوی او با دست و زانوی دیگران فرق دارد، مثلاً دستش خیلی بلند است که اگر کمی خم شود به زانو می رسد، یا زانوی او پایین تر از مردم دیگر است که باید خیلی خم شود تا دستش به زانو برسد، باید به اندازه معمول خم شود.
[امام خمینی] کسی که دست یا زانوی او با دست و زانوی دیگران فرق دارد، مثلا دستش خیلی بلند است که اگر کمی خم شود به زانو می رسد یا زانوی او پایین تر از مردم دیگر است که باید خیلی خم شود تا دستش به زانو برسد باید به انداره معمول خم شود.
[آیت الله مکارم شیرازی] کسی که دست یا زانوی او با دیگران تفاوت دارد، مثلاً دستش خیلی بلند است که اگر کمی خم شود به زانو می رسد، یا زانویش خیلی پایین است چنین کسی باید به اندازه معمول خم شود.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر به اندازه رکوع خم شود، ولی دست ها را به زانو نگذارد اشکال ندارد، اگر چه احتیاط مستحب این است که دست ها را به زانو بگذارد.
[آیت الله نوری همدانی] خم شدن باید به قصد رکوع باشد ، پس اگر به قصد کار دیگر برای کشتن جانور خم شود ، نمی تواند آن را رکوع حساب کند ، بلکه باید بایستد دوباره برای رکوع خم شود و به واسطة این عمل ، رکن زیاد نشده و نماز باطل نمی شود . (مسال1027) کسی که دست یا زانوی او با دست و زانوی دیگران فرق دارد ، مثلاً دستش خیلی بلند است که اگر کمی خم شود به زانو می رسد ، یا زانوی او پائین تر از مردم دیگر است که باید خیلی خم شود تا دستش به زانو برسد ، باید به اندازة معمول خم شود .
[آیت الله اردبیلی] کسی که دست یا زانوی او با دست و زانوی دیگران فرق دارد، مثلاً دست او به قدری بلند است که اگر کمی خم شود، به زانو میرسد یا زانوی او به قدری پایینتر از حدّ معمول است که باید خیلی خم شود تا دستش به زانو برسد، باید به اندازه معمول افراد عادی خم شود.
[آیت الله شبیری زنجانی] کسی که دست یا زانوی او با دست و زانوی دیگران فرق دارد؛ مثلاً دستش خیلی بلند است که اگر کمی خم شود به زانو میرسد، یا زانوی او پایینتر از مردم دیگر است که باید خیلی خم شود تا دستش به زانو برسد، باید به اندازه معمول خم شود.
[آیت الله مظاهری] کسی که دست یا زانوی او با دست و زانوی دیگران فرق دارد، مثلاً دستش خیلی بلند است که اگر کمی خم شود به زانو میرسد یا زانوی او پایینتر از مردم دیگر است که باید خیلی خم شود تا دستش به زانو برسد، باید به اندازه معمول خم شود.
زانو
زانو قسمتی از بدن است که بین ران وساق پا قرار دارد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*