راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
بوسیدن دست نامحرم از روی پارچه چه حکمی دارد؟
اگر مفسده نداشته باشد، اشکال ندارد.
عنوان سوال:
بوسیدن دست
نامحرم
از روی
پارچه
چه حکمی دارد؟
پاسخ:
اگر
مفسده
نداشته باشد، اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
لمس نامحرم و بوسیدن او، اگر زن مقصر نباشد گناه است؟
بوسیدن دست پسرخاله یا پسر دایی توسط زن میان سال به قصد احترام چه حکمی دارد؟
آیا نگاه کردن به صورت و دست های نامحرم جایز است؟
دست دادن زن به مرد نامحرم با دستکش چه حکمی دارد؟
حنای دست زن را اگر نامحرم ببیند و موجب ریبه نباشد، چه صورت دارد؟
بوسیدن زمین، در مقابل حرم و عتبه ی مقدسه چه حکمی دارد؟
بوسیدن لب محارم هم چون خاله یا خواهرزاده و یا فرزند چه حکمی دارد؟
برخی از شغل ها به اقتضای نوع کار، در آن تماس بدنی با نامحرم صورت می گیرد، مثل گرفتن کرایه و بلیط از نامحرم یا تماس دست طلا فروش ها هنگام دست کردن النگو به دست مشتری و... چنین تماس هایی چه حکمی دارد؟ و در صورت اشکال، آیا کسب و درآمد آنان را دچار اشکال می کند؟
آیا لمس و بوسیدن همسر با شهوت، در حال اعتکاف اشکال دارد؟
هنگام تبادل پول یا عبور از مکان های شلوغ، برخورد دست یا قسمت دیگری از بدن با نامحرم چه حکمی دارد؟ نشستن زن و مرد نامحرم در صورت نبودن جا کنار یکدیگر در مسافرت های طولانی چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] آیا بوسیدن دست استاد فقه جایز است؟
[آیت الله سبحانی] بوسیدن دست چه افرادی رجحان دارد؟
[سایر] جریان بوسیدن دست فرح توسط مصدق صحت تاریخی دارد؟ لطفاً برای ما مدرک بفرستید؟
[آیت الله خامنه ای] آیا بوسیدن تصاویر امام(قدّس سرّه) و شهدا برای ما زنان از این جهت که به ما نامحرم هستند، اشکال دارد؟
[سایر] آیا بوسیدن دختربچه ایراد دارد؟
[سایر] آیا بوسیدن دختر بچه ممیز جایز است؟
[سایر] دست دادن با نامحرم در وهابیت چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا دست دادن از روی لباس با نامحرم اشکال دارد؟
[سایر] کیفر دست دادن، تماس با نامحرم و نداشتن حجاب چیست؟
[آیت الله سبحانی] آیا غسل با پارچه مرطوب یا با دست خیس صحیح است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر پیشانی یا پشت دستها زخم است و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نمیتواند باز کند، باید دست را روی آن بکشد. و نیز اگر کف دست زخم باشد و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نتواند باز کند، باید دست را با همان پارچه به چیزی که تیمّم به آن صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دستها بکشد. و اگر کف دست بهسبب شکستگی یا عارضه دیگری بهطوری در میان گچ باشد که قابل برداشتن نیست، برای تیمم از دیگران کمک بگیرد.
اگر زخم یا دمل یا شکستگی در جلو سر یا روی پاها باشد و روی آن باز باشد، چنانچه نتواند آن را مسح کند، باید پارچه پاکی روی آن بگذارد و روی پارچه را با تری آب وضو که در دست مانده مسح کند؛ و اگر گذاشتن پارچه ممکن نباشد، مسح لازم نیست، ولی باید بعد از وضو احتیاطاً تیمم نماید.
اگر مرد برای معالجه زن نامحرم و یا زن برای معالجه مرد نامحرم ناچار شود که او را نگاه کند و دست به بدن او بزند، اشکال ندارد، ولی اگر با نگاه کردن بتواند معالجه کند، نباید دست به بدن او بزند، و اگر با دست زدن بتواند معالجه کند نباید نگاه کند.
اگر زخم یا دمل یا شکستگی در صورت و دستها باشد و روی آن باز بوده و آب ریختن به کمترین مقدار و شستن روی آن ضرر دارد، چنانچه کشیدن دست تر بر آن با آبی که در دست هست ضرر ندارد، ولی شستن صدق نمیکند، احتیاط واجب آن است که دست تر بر آن بکشد و بعد احتیاطاً پارچه پاکی روی آن گذاشته و دست تر را روی پارچه هم بکشد به قصد وظیفه که مسح یا غَسْل باشد. و اگر این مقدار هم ضرر دارد یا زخم نجس است و نمیشود آب کشید، باید اطراف زخم را بهطوریکه در وضو گفته شد، از بالا به پایین بشوید و بنابر احتیاط واجب پارچه پاکی روی زخم گذاشته و دست تر روی آن بکشد، و اگر گذاشتن پارچه ممکن نیست باید اطراف زخم را بشوید و بنابر احتیاط مستحب تیمم هم بنماید.
اگر زخم یا دمل یا شکستگی در صورت یا دستها باشد و بشود روی آن را باز کرد، چنانچه ریختن آب روی آن ضرر دارد و کشیدن دست تر ضرر ندارد، بنابر اظهر باید دست تر روی آن بکشد و بعد پارچه پاکی روی آن بگذارد و روی پارچه را هم دست تر بکشد، بهنحوی که در محل مسح و غَسل گذشت؛ و اگر صدق غَسل جبیره در محل غَسل ننماید، احتیاط این است که تیمم هم بنماید.
تخته یا سنگی که روی آن ، میت را غسل می دهند و پارچه ای که با آن عورت میت را می پوشانند و دست کسی که او را غسل می دهد ، بعد از تمام شدن غسل پاک می شود .
شنیدن صدای زن نامحرم بدون قصد لذت، جایز است.
خونی که به واسطه کوبیده شدن، زیر ناخن یا زیر پوست می میرد، اگر طوری شود که دیگر به آن خون نگویند پاک است، و اگر به آن خون بگویند نجس است . و در صورتی که ناخن یا پوست سوراخ شود ، اگر مشقت ندارد باید برای وضو و غسل ، خون را بیرون آورند و اگرمشقت دارد باید اطراف آن را به طوری که نجاست زیاد نشود بشویند و پارچه یا چیزی مثل پارچه بر آن بگذارند و رویش دست تر بکشند همان طوری که وضو یا غسل جبیره ای می نمایند.
میت مسلمان را باید با سه پارچه که آنها را لُنگ و پیراهن و سرتاسری میگویند کفن نمایند.
اگر سه پارچه (لنگ، پیراهن، سرتاسری) برای کفن میت میسر نشود، به هر کدام که میسر باشد اکتفا میشود، اگرچه اسم هیچ یک از این سه پارچه بر او صدق نکند. بلکه اگر هیچ پارچهای مقدور نشود و فقط مقداری جهت پوشاندن عورتین موجود باشد، واجب است با آن عورتین را بپوشانند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر پیشانی یا پشت دستها زخم است و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نتواند باز کند، باید دست را روی آن بکشد و نیز اگر کف دست زخم باشد و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نتواند باز کند، باید دست را با همان پارچه به چیزی که تیمم به آن صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دستها بکشد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پیشانی یا پشت دستها زخم است و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نمی تواند باز کند باید دست را روی آن بکشد و نیز اگر کف دست زخم باشد و نتواند پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته، باز کند باید دست را با همان پارچه به چیزی که تیمم بر آن صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دستها بکشد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر پیشانی یا پشت دستها زخم است و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نمی تواند باز کند؛ باید دست را روی آن بکشد و نیز اگر کف دست زخم باشد و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نتواند باز کند؛ باید دست را با همان پارچه به چیزی که تیمم به آن صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دستها بکشد.
[آیت الله اردبیلی] اگر پیشانی یا پشت دستها زخم باشد و پارچه یا چیز دیگری را بر آن بسته باشد و نتواند آن را باز کند، باید دست را روی آن بکشد و نیز اگر کف دست زخم باشد و پارچه یا چیز دیگری را بر آن بسته باشد و نتواند آن را باز کند، باید دست را با همان پارچه به چیزی که تیمّم بر آن صحیح است بزند و بر پیشانی و پشت دستها بکشد.
[آیت الله مظاهری] اگر پیشانی یا پشت دستها زخم است و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نمیتواند باز کند، باید دست را روی آن بکشد و نیز اگر کف دست زخم باشد و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نتواند باز کند، باید دست را با همان پارچه به چیزی که تیمّم به آن صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دستها بکشد.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر پیشانی یا پشت دستها زخم است و پارچه یا چیز دیگری را که بر ان بسته نمی تواند باز کند باید دست را روی ان بکشد و نیز اگر کف دست زخم باشد و پارچه یا چیز دیگری را که بر ان بسته نتواند باز کند بنابر احتیاط واجب دست را با همان پارچه به چیزی که تیمم به ان صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دستها بکشد و به پشت دستها هم تیمم کند
[آیت الله نوری همدانی] اگر پیشانی یا پشت دستها زخم است و پارچه یا چیز دیگری را که برآن بسته نمی تواند باز کند ، باید دست را روی آن بکشد و نیز اگر کف دست زخم باشد و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نتواند باز کند ، باید دست را یا همان پارچه به چیزی که تیمم به آن صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دستها بکشد .
[آیت الله بروجردی] اگر پیشانی یا پشت دستها زخم است و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نمیتواند باز کند، باید دست را روی آن بکشد و نیز اگر کف دست زخم باشد و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نتواند باز کند، باید دست را با همان پارچه به چیزی که تیمّم به آن صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دستها بکشد.
[آیت الله خوئی] اگر پیشانی یا پشت دستها زخم است، و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نمیتواند باز کند، باید دست را روی آن بکشد، و نیز اگر کف دست زخم باشد یا پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نتواند باز کند باید دست را با همان پارچه به چیزی که تیمم به آن صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دستها بکشد.
[امام خمینی] اگر پیشانی یا پشت دستها زخم است و پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته، نمی تواند باز کند، باید دست را روی آن بکشد. و نیز اگر کف دست زخم باشدو پارچه یا چیز دیگری را که بر آن بسته نتواند باز کند، باید دست را با همان پارچه به چیزی که تیمم به آن صحیح است بزند و به پیشانی و پشت دستها بکشد.
بوسیدن
بوسیدن یعنی ماچ كردن و در بابهاى طهارت، زکات، صوم و ... آمده است.
نامحرم
اجنبی به نامحرم و بیگانه گفته می شود.
پارچه
پارچه به تاروپودهای درهم تنیده از الیاف پنبه، پشم و مانند آن گفته می شود. از آن به مناسبت در بابهای طهارت، صلاة، تجارت، شفعه و قضاء سخن رفته است.
مفسده
مفاسد به اسباب تفویت مصالح مرتبط با مقاصد شرع اطلاق میشود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*