راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
حکم پوشیدن دمپایی دیگران در محل های عمومی چیست؟
بدون رضایت صاحبش جایز نیست.
عنوان سوال:
حکم پوشیدن دمپایی دیگران در محل های عمومی چیست؟
پاسخ:
بدون
رضایت
صاحبش جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا پوشیدن لباس زیر و دمپایی مردانه در منزل، برای زن و بالعکس جایز است؟
دمپایی من که کهنه بود با دمپایی نو عوض شده، اکنون که صاحب آن را نمی شناسم چه کار کنم؟
آیا پوشیدن و آرایش کردن طبق مد روز اشکال دارد؟
آیا پوشیدن لباس های زننده بین خانم ها ایراد دارد؟
آیا پوشیدن جوراب در برابر نامحرم واجب است؟
پوشیدن لباس اختصاصی سادات برای غیر سیّد جایز است؟
حکم شرعی کثیر الشک در اصل وضو و ملاک وسواس عمومی و خصوصی را بیان فرمایید.
وضو از شیرهای عمومی کوچه و خیابان که برای استفاده عموم نصب شده
خوردن غذا در رستوران های عمومی و ساندویچی ها و کبابی ها، چه حکمی دارد؟
2) کوچه عمومی به آن ملحق شده است؛ لطفا حکم شرعی را در این باره
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله نوری همدانی] پوشیدن دمپایی دوخته برای مرد محرم چه حکمی دارد؟
[سایر] آیا پوشیدن دمپایی زنان برای مردان و بالعکس اشکال دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن دمپایی دوخته برای مرد محرم چه حکمی دارد؟
[آیت الله مظاهری] پوشیدن دمپایی در نماز، به صورتی که در حال سجده شخص بتواند انگشت پای خود را روی زمین قرار دهد، آیا اشکال دارد؟
[آیت الله نوری همدانی] پوشیدن لباس آستین کوتاه در مجامع عمومی علی الخصوص دانشگاه چه حکمی دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] پوشیدن لباس زنانه توسط مردان و بالعکس در مجامع عمومی و نیز در موارد خاصّی مثل تعزیه و نمایش چه صورتی دارد؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا مرد میتواند کفش و دمپائی زن را بپوشد و همچنین بالعکس؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا اشکال داردکه مردها در خانه دمپایی های زنان را بپوشند و یا بالعکس؟
[آیت الله مکارم شیرازی] مالی را پیدا کرده ام که ارزش آن کمتر از یک درهم است آیا می توانم آن را در محل های عمومی مانند مسجد بگذارم؟
[آیت الله سیستانی] آیا استفاده از حلقه برای زن در اماکن عمومی مثل محل کار زینت محسوب شده و استفاده از آن جایز است ؟
مسائل مرتبط از این مرجع
پوشیدن لباس طلاباف برای مرد حرام است و باطل شدن نماز با آن بهطور مطلق در همه موارد محل تأمل است و احتیاط در باطل بودن نماز است، بلکه بیوجه نیست؛ ولی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
قصد اقامت در دو محل نزدیک به هم در صورتی که یک محل حساب نشود و به حد مسافت شرعی هم نرسد صحیح نیست، مگر اینکه با تعدد محل، اقامت واحده محسوب شود، ولی اگر شخص در یک محل قصد اقامت کند و شبها و قسمت عمده روز را در آن محل که قصد اقامت کرده بماند و برای انجام کاری که در محل دیگر دارد مقداری از روز را به آن محل برود بهطوریکه به اقامت او در محل اول ضرری نزند، و سپس به محل اقامت برگردد مانعی ندارد.
اگر آستر تمام لباس یا آستر مقداری از آن ابریشم خالص باشد، پوشیدن آن برای مرد خالی از اشکال نیست.
پوشیدن لباس مخصوص زنان برای مرد، و همچنین پوشیدن لباس مخصوصِ مردان برای زن، حرام است، اگرچه حرام بودن تا موقعی که داخل در لباس شهرت نباشد، مورد تأمل است، و نیز تزیین هر یک از مرد و زن به زینت دیگری، حرام است؛ و لباس شهرت عبارت از لباسی است که از جهت جنس یا رنگ یا نحوه بُرش و دوخت و مانند آن خلاف شأن و زی پوشنده لباس باشد.
کسی که میداند پوشیدن لباس غصبی حرام است، ولی نمیداند نماز را باطل میکند، اگر عمداً با لباس غصبی نماز بخواند، حکمش همان است که در مسئله قبل گفته شد.
اگر مرد غیر از لباس ابریشمی خالص یا طلاباف، لباس دیگری نداشته باشد، چنانچه در پوشیدن لباس ناچار نباشد، باید به دستوری که برای برهنگان گفته شد نماز بخواند.
اگر نمازگزار چند چیز را به امید اینکه ثواب نمازش زیاد شود ترک کند خوب است. قسمتی از آنها عبارتند از: پوشیدن لباس سیاه غیر از عمامه و کساء، و لباس نازک که ساتر عورت باشد، و شلوار را روی پیراهن قراردادن، و بدون حنک با عمامه نماز خواندن، و بدون ردا امام شدن، و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند، و لباسی که نقش صورت دارد، و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد، و نماز خواندن با نقاب و خلخال (زیوری که زنان در پا میکنند و صدا میکند) برای زنان و با نقاب برای مردان.
هرگاه چیزی را که پیدا کرده نشانهای دارد که بهوسیله آن میتواند صاحبش را پیدا کند، در صورتی که قیمت آن در زمان برداشتن آن کمتر از یک درهم نباشد، واجب است از همان وقت اعلان کند؛ یعنی تا یک سال در محل اجتماع مردم بگوید یا بنویسد و در محل مناسب نصب کند.
جای پیشانی نمازگزار از محل ایستادن او در قیام و محل دو انگشت بزرگ پا در موقع سجده به اندازه یک خشت که چهار انگشت بسته است، باید بلندتر نباشد و احتیاط در این است که پایینتر از چهار انگشت بسته هم نباشد.
اگر محل سجده منحصر در نجس شد، سقوط شرطیت طهارت خالی از وجه نیست؛ و اگر امر دائر است که به محل نجس سجده کند یا بر لباس پاک، تخییر خالی از وجه نیست و در صورتی که امید برطرف شدن عذر را دارد، احوط تأخیر نماز برای آخر وقت است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] پوشیدن لباس نازک و لباسی که در صورت تابش نور، بدن از زیر آن نمایان میشود، در جایی که نامحرم باشد اشکال دارد، همچنین پوشیدن لباس رنگین و چشمگیر در صورتی که برای زن زینت حساب شود و نامحرم او را ببیند، محلّ اشکال است.
[آیت الله مظاهری] هشت چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: 1 - پوشیدن لباس سیاه. 2 - پوشیدن لباس کثیف. 3 - پوشیدن لباس تنگ. 4 - پوشیدن لباس شرابخوار. 5 - پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند. 6 - پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد. 7 - باز بودن دکمههای لباس. 8 - دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
[آیت الله مظاهری] شش چیز در لباس نمازگزار مستحب است که از آن جمله است: 1 - عمامه با تحت الحنک. 2 - پوشیدن عبا. 3 - پوشیدن لباس سفید. 4 - پوشیدن پاکیزهترین لباسها. 5 - استعمال بوی خوش. 6 - دست کردن انگشتری عقیق.
[آیت الله فاضل لنکرانی] گذاشتن عمامه با تحت الحنک، پوشیدن عبا خصوصاً برای کسی که امام جماعت باشد، پوشیدن لباس سفید و پوشیدن پاکیزه ترین لباسها، و استعمال بوی خوش و دست کردن انگشتری عقیق برای نمازگزار مستحب است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت داردبرای نمازگزار مکروه می باشد.
[آیت الله سیستانی] پوشیدن لباس زنانه بر مردان ، و پوشیدن لباس مردانه بر زنان حرام نیست و نماز خواندن با آن باطل نیست . ولی بنابر احتیاط واجب جایز نیست مرد خود را به هیئت و زیّ زن در آورد ، و همچنین به عکس .
[آیت الله علوی گرگانی] پوشیدن خز خالص در نماز اشکال ندارد، ولی در پوست سنجاب اشکال است.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . پوشیدن لباس ابریشمی برای زن، در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] پوشیدن لباس ابریشمی برای زن؛ در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
رضایت
رضایت به معنای خشنودی و خرسندی است که در باب بیع ، نکاح و ... به آن پرداخته شده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*