راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
خوردن میگو حلال است یا نه؟
حلال است.
عنوان سوال:
خوردن میگو
حلال
است یا نه؟
پاسخ:
حلال است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا خوردن گوشت مرغ هایی که با ماشین ذبح می شود، حلال است؟
آیا خوردن غذاهای حلال که موجب تشدید یا طولانی شدن بیماری می شود، حرام است؟
خوردن چیز مشتبه، چه حکمی دارد؟ و در صورت حلال بودن، آیا اثر وضعی منفی دارد؟
اگر پس از سر بریدن حیوان، حیوان به سبب دیگری هم چون آتش، افتادن در آب و... بمیرد، آیا خوردن گوشت آن حلال است؟
کشمش را داخل آبگوشت یا آش ریخته اند و پخته شده است، آیا خوردن آن حلال است و آیا نجس است؟
دولت جمهوری اسلمی در مورد ماهی گیری مقرّرات گرفتن پروانه ی صید وضع نموده است و اجازه صید به کسانی داده می شود که در ازای پرداخت مبلغی پول، پروانه صید داشته باشند، اگر کسی این قانون را عمل نکند، گناه کار است؟ و آیا خوردن ماهی هایی که بدون مجوز صید می شوند، حلال است؟
آیا دایره زدن حلال است؟
آیا خوردن غذای اهل کتاب جایز است؟
آیا خوردن پنیر به تنهایی کراهت دارد؟
آیا خوردن گوشت پرستو جایز است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] آیا خوردن میگو حلال است و اگر حلال است شرط تذکیه آن مردن در خشکی است؟
[آیت الله سیستانی] حکم خوردن میگو چیست؟
[آیت الله سبحانی] آیا خوردن میگو جایز است؟
[آیت الله سیستانی] آیا خوردن (شاه میگو) جایز است ؟
[سایر] حکم شرعی خوردن شاه میگو ی خوراکی (لابستر = lobster) چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا خرچنگ و لاک پشت دریایی و میگو حلال گوشت هستند؟
[سایر] علت جواز خوردن میگو و حرمت خوردن سرطان و خرچنگ دریایی چیست؟ لطفا توضیح دهید که فرق جنس و نوع و پوست این دو چیست؟
[آیت الله سیستانی] خوردن گوشت خرچنگ ، لابستر و شاه میگو و خرگوش چه حکمی دارد ؟ آیا نوع خاصی از انان قابل خوردن می باشد ؟
[سایر] سوال من راجع به شاه میگو است. نحوه سوال بزرگوارن قبلی طوری بوده است که دچار تردید شده ام. میگو را وقتی از آب می گیرند می میرد ولی شاه میگو (لابستر) وقتی از آب صید می شود زنده است و برای کشتن آن را داخل آّب جوش می اندزند. سوالم این است باز هم این نوع میگو (که شبیه خرچنگ می باشد) خوردنش حلال است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] در مسأله اربیان (روبیان) که معروف به (میگو) است و به طور شایع صید می شود و مأکول است فرموده اند که: (فلس دارد) آیا همه اقسام میگو را شامل می شود؟ چون یک رقم میگو که معروف به شاه میگوست (و اسم خارجی آن لابستر است) که تمام مشخّصات اربیان رایج در او دیده می شود جز آن که جثّه او بزرگتر است، آیا اربیان خاصّی حلیّت دارد یا هر چه که اربیان و میگو نامیده شده با وحدت مشخصات، حلال است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور ، اگر جوش بیاید نجس نمی شود . و نیز اگر شک در جوشیدن آب انگور داشته باشیم ، پاک و خوردن آن حلال است . اما اگر یقین به جوشیدن آب انگور پیدا شد ، باید یقین به کم شدن دو سوم آن یا سرکه شدن آن پیدا کنیم تا پاک و حلال شود .
اگر ماهی فَلْسدار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است، و چنانچه در آب بمیرد پاک است، ولی خوردن آن حرام میباشد. و ماهی بیفلس را اگرچه از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، حرام است. و فلس، همان پولکهایی است که روی پوست ماهی میباشد.
اگر ملخ را با دست یا بهوسیله دیگری زنده بگیرند، بعد از جان دادن خوردن آن حلال است، و لازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن نام خدا را ببرد، ولی اگر ملخ مردهای در دست کافر باشد و معلوم نباشد که آن را زنده گرفته یا نه، اگرچه بگوید زنده گرفتهام، حلال نیست مگر اینکه انسان بداند یا اطمینان داشته باشد که آن را زنده گرفته است.
سگ و خوک بهوسیله سر بریدن و شکار کردن پاک نمیشوند، و خوردن گوشت آنها هم حرام است، و حیوان حرامگوشت درنده و گوشتخوار، مانند گرگ و پلنگ، اگر به دستوری که گفته میشود سر ببرند، بنابر اظهر پاک است، ولی گوشت آن حلال نمیشود.
اگر هنگام بریدن سر حیوان، پیش از بیرون آمدن روح، سر حیوان را از بدنش جدا کنند مانعی ندارد و حیوان پاک و حلال است، ولی اگر عمداً بخواهند سرش را از بدن جدا کنند، بنابر اظهر خوردن گوشت آن مکروه است، بلکه خلاف احتیاط است.
اگر مثلاً در یک خوشه غوره ، یک دانه یا دو دانه انگور باشد ، چنانچه به آبی که از آن خوشه گرفته می شود آبغوره بگویند و اثری از شیرینیِ دانه انگور در آن نباشد و بجوشد ، پاک و خوردن آن حلال است .
خوردن ماهی زنده، بنابر احوط جایز نیست.
نیمخورده سگ، خوک و کافر، نجس و خوردن آن حرام است؛ و نیمخورده حیوانات حرامگوشت، پاک است، ولی خوردن آن مکروه میباشد.
خوردن گوشت مرغی که مثل شاهین چنگال دارد حرام است. و خوردن گوشت هُدهُد مکروه میباشد و همچنین پرستو، بنابر اظهر.
خرید و فروش رادیو و تلویزیون، که دارای منافع حلال و حرام است، به قصد منفعت حلال مانعی ندارد؛ و همچنین است استفاده از آن در جهت حلال، ولی بههیچوجه نباید از آن استفاده حرام بکنند، و نیز باید در دسترس کسی که استفاده حرام میکند قرار ندهند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] میگو که آن را روبیان نیز می گویند از حیوانات آبی حلال است، ولی ماهی سمنقور که از حشرات خشکی است و نام ماهی بر آن نهاده اند حرام است، مگر برای درمان در مقام ضرورت.
[آیت الله مظاهری] اگر شک داشته باشیم حیوانی حلال گوشت است یا حرام گوشت، خوردن گوشت و شیر و تخم آن حلال است.
[آیت الله اردبیلی] از حیوانات دریایی، ماهی پولکدار حلال است، اگرچه پولکهای آن هنگام صید یا به واسطه عوارض دیگری ریخته باشد، همان گونه که برخی از ماهیها تنها پولکهای اطراف گوش آنها نمایان است و ماهی بدون پولک حرام است، همچنان که سایر حیوانات دریایی نظیر نهنگ، خرچنگ و قورباغه نیز حرام میباشند، البته مِیگو (روبیان) نیز جزء حیوانات دریایی حلال گوشت است.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . چیزی که معلوم نیست غوره است یا انگور، اگر جوش بیاید خوردن آن حلال است.
[آیت الله مظاهری] کنسرو ماهی که از بلاد کفر میآورند، حلال و خوردن آن مانعی ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] خوردن گوشت مرغی که مثل شاهین چنگال دارد ، حرام است و پرستو حلال می باشد ، و خوردن گوشت هد هد مکروه می باشد .
[آیت الله وحید خراسانی] حیوان حلال گوشتی که خون جهنده ندارد مانند ماهی اگر به غیر دستوری که برای حلال شدن ان خواهد امد بمیرد پاک و خوردن ان حرام است
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن بول شتر حلال است و اجتناب از بول سایر حیوانات حلال گوشت و همچنین سایر چیزهائی که طبع از آنها متنفر است احوط و اولی است.
[آیت الله بروجردی] خوردن گوشت مرغی که مثل شاهین چنگال دارد، حرام است و پرستو حلال میباشد و احتیاط واجب آن است که از خوردن گوشت هدهد خود داری نمایند.
[آیت الله مظاهری] خرما و مویز و کشمش و آب آنها گرچه جوش بیایند پاک و خوردن آنها حلال است.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
حلال
حلال،این عنوان در مقابل حرام وبه معنای انچه که از لحاظ شرعی جایز است.
حلال
حلال،این عنوان در مقابل حرام وبه معنای انچه که از لحاظ شرعی جایز است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*