اگر زن بگوید من با شوهرم زندگی میکنم ولی از وطنم اعراض نکردم طوری که اگر شوهرم مرد یا طلاقم داد به وطنم بر میگردم، آیا این گفته زن سبب میشود که وطنش از وطنیّت نیفتد و اگر جهت سر زدن به خانه پدر بیاید نمازش قصر است یا تمام؟
در این فرض وطن او از وطن بودن نیفتاده هر موقع که آنجا برود نمازش تمام و روزهاش صحیح است.
عنوان سوال:
اگر زن بگوید من با شوهرم زندگی میکنم ولی از وطنم اعراض نکردم طوری که اگر شوهرم مرد یا طلاقم داد به وطنم بر میگردم، آیا این گفته زنسبب میشود که وطنش از وطنیّت نیفتد و اگر جهت سر زدن به خانهپدر بیاید نمازش قصر است یا تمام؟
پاسخ:
در این فرضوطن او از وطن بودن نیفتاده هر موقع که آنجا برود نمازش تمام و روزهاش صحیح است.
حیات مقابل ممات است. از آن به مناسبت در بسیاری از ابواب فقه نظیر طهارت، حج، وصیت، نکاح، استیلاد، اطعمه و اشربه، ارث و دیات سخن رفته است.
اعراض
روی گرداندن
خانه
به محل سکونت خانه میگویند و از احکام مرتبط با عنوان خانه در بابهاى طهارت، صلات، زکات، خمس، حج، جهاد، تجارت، دین، صلح، اجاره، نکاح، اطعمه و اشربه و دیات سخن گفتهاند.
پدر
پدر به معنای مردی است که دیگرى از نطفهی او- از طریق شرعی یا وطی به شبهه- به وجود آید یا صاحب شیر را گویند. از این عنوان در بسیارى از ابواب سخن رفته است، نظیر باب های طهارت، صلاة، زکات، خمس، صوم، حج، جهاد، تجارت و... .
قصر
سبب
ـــ سبب، وصف وجودی که حکم دائر مدار آن است، مقابل مباشر و مقابل نسب. مانند روزهای ماه رمضان که سبب وجوب روزه، و یا خویشاوندی که سبب ارث بردن است. ـــ سبب، اماره ثبوت حکم شرعی است.
زن
زن مقابل مرد است.
وطن
وطن در اصطلاح فقهی، به محل تولد یا محل زندگی شخص اطلاق میشود. فرد در هنگام اقامت در وطن باید نماز را به صورت کامل بخواند و در ماه رمضان روزه بگیرد. در خارج از وطن، فرد درباره نماز و روزه باید از احکام مسافر تبعیت کند. بر اساس فقه شیعه فرد میتواند از وطن خود صرفنظر کند و وطن جدید انتخاب کند و نیز هر شخص میتواند بیش از یک وطن داشته باشد.
فرض
حکم الزامی و طلب اکید متعلق به چیزی را وجوب گویند.