راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
آیا جائز است حسینیه را بفروشند و در محل دیگر بسازند؟
جایز نیست.
عنوان سوال:
آیا جائز است
حسینیه
را بفروشند و در محل دیگر بسازند؟
پاسخ:
جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا در زمینی که حسینیه ساخته شده جایز است بفروشند و ساختمان مسکونی و غیره بسازند؟
احتراماً به استحضار میرساند در روستایی از توابع یکی از شهرستانها حسینیهای از سالهای گذشته ساخته شده که در حال حاضر آن حسینیه بلا استفاده است و در حال تخریب است و از حسینیه جدید استفاده میکنند و حسینیه قبلی فرشهائی دارد که استفاده نمیشود بلکه در حا از بین رفتن است آیا میشود از آن فرشها در حسینیه جدید استفاده کرد یا خیر و همچنین آیا میشود محل حسینیه قبلی را فروخت و پولش را در حسینیه جدید خرج کرد یا محل حسینیه قبلی را تبدیل به نانوائی نمود یا خیر؟
آیا تبدیل کردن حسینیّه به مسجد توسّط عدّه ای از نمازگزاران جایز است؟
آیا جایز است پارچه و دستمالهائی را که بعنوان اداء نذر برروی علمها میبندند بفروش برسانند و در عزاداری و تعمیر حسینیه مصرف نمایند؟
فرشی را که برای حسینیه وقف کردهاند برای نماز به مسجد نزدیک آن حسینیه میشود برد یا خیر؟
اگر شخصو وصیت نکند اما وارث یا اولیای میت بخواهند جنازه میت مسلمان را به دانشکده پزشکی جهت تعلیم علم طب هدیه نمایند آیا صحیح است ؟ اگر جنازه را بفروشند آیا جایز است ؟ آیا ولی فقیه یا حاکم شرع بدون رضایت صاحب میت می تواند چنین اجازه ای دهد ؟
شخصی قطعه زمین را به عنوان شارع عمومی و رفت و آمد مردم وقف نموده است و فعلاً هم مورد استفاده میباشد، آیا جایز است مقدار زمین موقوفه را به شخص دیگری بفروشند، با در نظر گرفتن اینکه واقف زمین هم فوت شده است؟
در بعضی مساجد ، اهل محل قرآن های اوراق شده را در مسجد گذاشته اند ، و اکنون در مسجد محل شاید متجاز از پنجاه جلد قرآن اوراق شده موجود است که قابل صحافی نیست ، وظیفه امام جماعت و هیئت امناء و مسجد چه می باشد ؟ آیا جائز است که در بیابان دفن کنند یا در دریا و آب روان بریزند .
حسینیهای است که تقریباً خراب شده و مکانش هم جای خوبی نیست آیا میشود آن را فروخته و در زمینی که در کنار مسجد است حسینیهای از نو ساخت؟ اگر میشود، چون زمین کنار مسجد است یک متر هم از حیاط مسجد داخل حسینیه قرار گیرد تا بشود بری عزاداری امام حسینعلیهالسلام حسینیه خوبی داشت؟
چندی پیش مسؤلان مسجدی در همدان فرش کهنهای از مسجد را به مبلغی میفروشند، بعداً یک نفر از اعضاء هیئت حسینه همان محل متوجّه میشود فرش به قیمت پائین فروخته شده و از مسؤولان مسجد میخواهد که فرش را از خریدار پس بگیرند ولی آنها اعتنا نمیکنند و میگویند کاری انجام شده و تمام شده. آن شخص خودش به عنوان عضو هیئت حسینه به خریدار مراجعه و فرش را با زحمت زیاد پس میگیرد و در جای دیگری با قیمت بسیار خوبی بفروش میرساند در حال حاضر مسؤلان مسجد ادعا دارند پول باید به مسجد داده شود ولی اعضاء هیئت حسینی معتقدند پول مربوط به حسینه است و باید در حسینه صرف شود چونکه مسؤلان مسجد فرش را فروخته بودند و عضو حسینه آنرا پس گرفته و برای حسینیه فروخته. خواهشمند است در این مورد از نظر شرعی تکلیف را مشخص فرمائید که وجه دریافتی از فروش فرش به مسجد میرسد یا حسینیه؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] زمینی است وقف حسینیه که در آن عزاداری میشود لکن گنجایش جمعیّت ندارد، آیا اجازه میفرمائید زمین را بفروشند و در جای دیگر محلّ مناسب تهیّه نمایند؟
[آیت الله سبحانی] مبلغی توسط اهالی محل جهت نوسازی حسینیه اهدا شد ولی کسی که این مبلغ را تحویل گرفته است تصمیم دارد در محل دیگری حسینیه ای احداث نماید آیا کار او جایز است؟
[آیت الله بهجت] شخصی وصیت کرده، در جای معیّنی حسینیه ای بسازند و کتاب هایی را وقف آن حسینیه کنند. آیا وقف محقّق شده است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر زمینی را به نیت مسجد بخرند و بعد از خرید از ساخت مسجد در آن منصرف شوند و حسینیه بسازند این زمین حکم مسجد را دارد؟
[آیت الله سبحانی] کسی زمینی را جهت ساخت مسجد یا حسینیه وقف نموده است ولی عده ای از افراد محل در ساخت این زمین کارشکنی و مزاحمت نمایند آیا جایز است زمین را فروخته و در محل دیگر مسجد بنا نمود؟
[آیت الله مکارم شیرازی] زمینی را برای ساخت حسینیّه اهدا نمودند ولی به جهت وجود حسینیّه در آن محل نیاز به ساخت حسینیّه نیست آیا می شود در آن زمین دارالقرآن احداث کرد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] زمینی را برای ساخت حسینیّه اهدا نمودند ولی به جهت وجود حسینیّه در آن محل نیاز به ساخت حسینیّه نیست آیا می شود در آن زمین دارالقرآن احداث کرد؟
[آیت الله سبحانی] شخصی وصیت کرده که منزل مسکونی او پس از فوت به حسینیه تبدیل شود ولی منزل وی در جای مناسب برای احداث حسینیه نمی باشد آیا می توان با فروش آن منزل، حسینیه ای در محل دیگر احداث کرد؟
[آیت الله مظاهری] آیا زینت کردن مساجد و حسینیه ها جایز است؟
[آیت الله سبحانی] آیا نواختن موزیک در مساجد و حسینیه ها جایز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
فرشی را که برای حسینیه وقف کرده اند ، نمی شود برای نماز به مسجد ببرند ، اگر چه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد .
اگر شکر آب شده نجس را قند بسازند و در آب کُر یا جاری بگذرند ، پاک نمی شود .
ساختن مسجد و تعمیر مسجدی که نزدیک به خرابی می باشد مستحب است و اگر مسجد طوری خراب شود که تعمیر آن ممکن نباشد ، می توانند آن را خراب کنند و دوباره بسازند ، بلکه می تواننند مسجدی ر ا که خراب نشده ، برای احتیاج مردم خراب کنند و بزرگتر بسازند .
اگر طلا را به نقره ، یا نقره را به طلا بفروشند معامله صحیح است ولازم نیست وزن انها مساوی باشد .
اگر جلوگیری از معصیت توقّف داشته باشد بر اینکه دست معصیت کار را بگیرد یا اورا از محلّ معصیت بیرون کند یا در آلتی که به آن معصیت می کند تصرّف کند جایز است ، بلکه واجب است عمل کند .
اگر فلزی را با طلا یا نقره مخلوط کنند و ظرف بسازند ، چنانچه مقدار آن فلز بقدری زیاد باشد که ظرف طلا یا نقره به آن ظرف نگویند ، استعمال آن مانعی ندارد .
اگر مسجد خراب هم شود نمی توانند آن را بفروشند ، یا داخل ملک و جاده نمایند . مگر اینکه ولی فقیه بر اساس مصالح مهمتری اجازه بدهد .
اگر در صحن یکی از امامان یا امامزادگان که سابقا قبرستان بوده ، حوض یا نهری بسازند ، چنانچه انسان نداند که زمین صحن را برای قبرستان وقف کرده اند ، وضو گرفتن در آن حوض و نهر اشکال ندارد .
اگر مسجدی را غصب کنند و بجای آن خانه و مانند آن بسازند ، که دیگر به آن مسجد نگویند باز هم بنابر احتیاط واجب نجس کردن آن حرام و تطهیر آن واجب است
طلبکار وبدهکار نمی توانند مالی را که گرو گذاشته ، بدون اجازة یکدیگر ملک کسی کنند ، مثلاً ببخشند یا بفروشند ؛ ولی اگر یکی از آنان آن را ببخشد یا بفروشد ، بعد دیگری بگوید راضی هستم اشکال ندارد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] فرشی را که برای حسینیه وقف کردهاند، نمیشود برای نماز به مسجد ببرند، اگرچه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد و به طور کلی هر چه را که برای مکان یا جهت خاصی وقف شده باشد، نباید به محلّ دیگری انتقال دهند یا استفاده دیگری از آن بنمایند.
[آیت الله مظاهری] اگر مسجد خراب شود فروختن آن و درب و پنجره و چیزهای دیگر آن بدون اذن حاکم شرع جایز نیست و اگر مسجد طوری خراب شود که تعمیر آن ممکن نباشد میتوانند آن را خراب کنند و دوباره بسازند بلکه میتوانند مسجدی را که خراب نشده برای احتیاج مردم خراب کنند و بزرگتر بسازند.
[آیت الله شبیری زنجانی] دفن میت در جای غصبی و در زمینی که مثل مسجد و حسینیه و مدرسه علمیه برای غیر دفن کردن وقف شده باشد، جایز نیست.
[آیت الله فاضل لنکرانی] میت را نباید در جای غصبی دفن کنند و دفن کردن در جایی که برای غیر دفن کردن وقف شده مثل مسجد و حسینیه جایز نیست.
[آیت الله خوئی] فرشی را که برای حسینیه وقف کردهاند، نمیشود برای نماز به مسجد ببرند اگرچه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد.
[امام خمینی] فرشی را که برای حسینیه وقف کردهاند، نمیشود برای نماز به مسجد ببرند، اگر چه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد.
[آیت الله سیستانی] فرشی را که برای حسینیه وقف کردهاند، نمیشود برای نماز به مسجد ببرند، اگرچه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد، ولی اگر ملک حسینیه باشد، با اجازه متولّی میشود بهجای دیگر منتقل نمود.
[آیت الله شبیری زنجانی] فرشی را که برای حسینیه وقف کردهاند نمیشود برای نماز به مسجد ببرند، اگر چه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد.
[آیت الله بروجردی] فرشی را که برای حسینیه وقف کردهاند، نمیشود برای نماز به مسجد ببرند، اگر چه آن مسجد نزدیک حسینیه باشد.
[آیت الله وحید خراسانی] فروختن میوه یک سال قبل از ظهور ان بدون ضمیمه جایز نیست و فروختن میوه دو سال یا بیشتر از ان و همچنین فروختن میوه یک سال با ضمیمه جایز است و بعد از ظهور ان پیش از ان که دانه ببندد و گلش بریزد احتیاط مستحب ان است که چیزی از حاصل زمین مانند سبزیها یا مال دیگری با ان بفروشند و یا میوه بیشتر از یک سال را به او بفروشند
حسینیه
امام حسین(ع)
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*