راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
آیا در زمینی که حسینیه ساخته شده جایز است بفروشند و ساختمان مسکونی و غیره بسازند؟
اگر وقف برای حسینیه است جائز نیست.
عنوان سوال:
آیا در زمینی که
حسینیه
ساخته شده جایز است بفروشند و
ساختمان
مسکونی و غیره بسازند؟
پاسخ:
اگر
وقف
برای
حسینیه
است جائز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا جائز است حسینیه را بفروشند و در محل دیگر بسازند؟
احداث ساختمان شخصی، ساختمان عام المنفعه از قبیل بهداری و مدرسه و غیره در قبرستان جایز است یا خیر؟
آیا تبدیل کردن حسینیّه به مسجد توسّط عدّه ای از نمازگزاران جایز است؟
حسینیهای است که تقریباً خراب شده و مکانش هم جای خوبی نیست آیا میشود آن را فروخته و در زمینی که در کنار مسجد است حسینیهای از نو ساخت؟ اگر میشود، چون زمین کنار مسجد است یک متر هم از حیاط مسجد داخل حسینیه قرار گیرد تا بشود بری عزاداری امام حسینعلیهالسلام حسینیه خوبی داشت؟
زمینی را به عنوان مسجد و حسینه پایه ریزی نمودهایم، با توجه به اینکه تصمیم داریم 2 طبقه باشد و یک طبقه به عنوان مسجد و طبقه دیگر به عنوان حسینیه، نظر جنابعالی در این رابطه چیست؟
آیا جایز است پارچه و دستمالهائی را که بعنوان اداء نذر برروی علمها میبندند بفروش برسانند و در عزاداری و تعمیر حسینیه مصرف نمایند؟
برداشتن آب در ظرف کوچک و بزرگ از قنات بدون احراز رضایت صاحبان آن و آوردن به منزل برای خوردن و غیره جایز است؟ (با محدود بودن آب در منطقه)
در دهه اول ماه محرم در روستای ما حسینیهای هست جوانان در آنجا عزاداری و نوحه خوانی میکنند و از آنجا دسته عزاداری را به مسجد جامع میآورند و هر سال مبلغ بالائی پول بعنوان نذری برای حسینیه و برای راه اندازی دسته سینه زنی جمع میشود که یک دهم پولها صرف حسینه نمیشود به نظر حضرتعالی آیا میشود همان پولها را صرف در امور مسجد مثل بلندگو و تعمیر و مرمت ساختمان و دیگر مایحتاج مسجد نمائیم چون اگر در این امور صرف نشود حیف و میل میشود. و آیا میشود از بلندگوهای مسجد در حسینیه و از بلندگوهای حسینیه در مسجد استفاده کنیم لازم به ذکر است عمده عزاداری و سینه زنی ماه محرم در مسجد واقع میشود. ضمناً مسجد نوسازی است احتیاج به پول دارد، صرف پولها در مسجد چگونه است؟
عمارتی است که فروخته شده و متعلّق به شوهر بوده و زمینی در جلو این عمارت موجود است که متعلق به عیال ایشان است، شوهر بدون اطلاع عیالش راه عبور و مرور این ساختمان را از وسط زمین قرار داده و زمین را به دو قسمت نموده، پس از پایان معامله که شوهر به عیالش اطلاع داده عیال نسبت به مسیر تعیین شده راه و نسبت به مساحت و مقدار آن رضایت ندارد. مسئله چه حکمی پیدا میکند.
اگر شخصو وصیت نکند اما وارث یا اولیای میت بخواهند جنازه میت مسلمان را به دانشکده پزشکی جهت تعلیم علم طب هدیه نمایند آیا صحیح است ؟ اگر جنازه را بفروشند آیا جایز است ؟ آیا ولی فقیه یا حاکم شرع بدون رضایت صاحب میت می تواند چنین اجازه ای دهد ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] زیدی وصیت کرده که منزل مسکونی او را مغتسل (محل شستن مردهها) بسازند، در صورتی که به مانع عرفی برخورد کرد، آیا ممکن است در آن محل حسینیه و یا بناء خیریه دینیه ساخته شود، و یا آن منزل را بفروشند و ثمن آن را در امور خیریه صرف نمایند یا نه؟
[آیت الله علوی گرگانی] زمینی است وقف حسینیه که در آن عزاداری میشود لکن گنجایش جمعیّت ندارد، آیا اجازه میفرمائید زمین را بفروشند و در جای دیگر محلّ مناسب تهیّه نمایند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا امام جماعت حسینیّه می تواند بالای حسینیّه برای خود منزل مسکونی بنا کند؟
[آیت الله خامنه ای] اینجانب زمینی را به فردی بخشیدم واو هم در قسمتی از آن، خانه ای مسکونی بنا کرد، آیا جایز است عین یا قیمت آنچه را که به او بخشیده ام از او مطالبه کنم؟ و آیا جایز است آن مقدار از زمین را که ساختمان در آن بنا نکرده از او پس بگیرم؟
[آیت الله بروجردی] شخصی چند فقره املاک را وقف نموده بر مصارف معیّنه از قبیل: روضه خوانی و افطار در ماه رمضان و غیره و جنب خانه مسکونی خود خانهای به نام حسینیّه وقف نموده که روضه خوانی و افطار و غیره در این حسینیّه انجام داده بشود و فعلاً آن حسینیّه به مرور ایّام خرابی زیادی به آن وارد آمده که نمیتوان آن اعمال را انجام داد و در وقف نامه مخارجی برای تعمیرات حسینیّه معیّن ننموده، آیا میتوان از منافع آن املاک این حسینیّه را تعمیر نمود یا خیر؟
[آیت الله خامنه ای] در زمین مجهول المالکی یک منزل مسکونی بنا کرده ایم. آیا فروش زمین همراه با ساختمان موجود در آن با رضایت مشتری و علم او به اینکه مجهول المالک بوده و فروشنده، فقط مالک ساختمان آن است، جایز است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] زمینی به مساحت 500 متر با مساعدت افراد خیّر خریداری شده و جهت مسجد وقف گردیده است ولی تا به حال وقف محقق نشده و کسی در آن به عنوان مسجد نماز نخوانده است. اکنون متولیان وقف می خواهند در زیرزمین حسینیه و در طبقه همکف مسجد و در طبقه بالای بنای تجاری بسازند، آیا جایز است؟
[آیت الله علوی گرگانی] شخصی 40 نخل با زمین آن را وقف حسینیه نموده که مخارج آن را صرف حسینیه دیگری که در زمین دیگر است نماید، بعد از جنگ نخلها از بین رفته حالا صاحب حسینیه آمده حسینیه و خانه مسکونی خود را در آن زمین موقوفه ساخته آیا جایز است؟
[آیت الله بهجت] مسجدی 100 مترمربع مساحت دارد که در شمال این مسجد قطعه زمینی حدود 200 متر طبق مدارک موجود، به عنوان باغچه مسجد وجود دارد که جزو ساختمان مسجد نیست، آیا می توان در این قطعه زمین حسینیّه ای احداث نمود؟
[آیت الله بهجت] شخصی وصیت کرده، در جای معیّنی حسینیه ای بسازند و کتاب هایی را وقف آن حسینیه کنند. آیا وقف محقّق شده است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] اگر زمینی را غصب کند و در آن ساختمان بسازد، چنانچه مالک به فروش یا مبادله آن راضی نشود و عین زمین خود را مطالبه نماید، غاصب باید ساختمان را خراب کند و زمین را به حالت اوّل برگرداند و تحویل صاحبش بدهد.
[آیت الله وحید خراسانی] دفن میت در جای غصبی و در زمینی که برای غیر دفن کردن وقف شده جایز نیست
[آیت الله مظاهری] اگر مسجد خراب شود فروختن آن و درب و پنجره و چیزهای دیگر آن بدون اذن حاکم شرع جایز نیست و اگر مسجد طوری خراب شود که تعمیر آن ممکن نباشد میتوانند آن را خراب کنند و دوباره بسازند بلکه میتوانند مسجدی را که خراب نشده برای احتیاج مردم خراب کنند و بزرگتر بسازند.
[آیت الله فاضل لنکرانی] میت را نباید در جای غصبی دفن کنند و دفن کردن در جایی که برای غیر دفن کردن وقف شده مثل مسجد و حسینیه جایز نیست.
[آیت الله خوئی] دفن میت در جای غصبی و در زمینی که مثل مسجد برای غیر دفن کردن وقف شده، جایز نیست.
[آیت الله علوی گرگانی] دفن میّت در جای غصبی و در زمینی که مثل مسجد برای غیر دفن کردن وقف شده، جائز نیست.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] دفن میت در جای غصبی و در زمینی که مثل مسجد برای غیر دفن کردن وقف شده؛ جایز نیست.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . دفن میت، در جای غصبی و در زمینی که مثل مسجد برای غیر دفن میت وقف شده، جایز نیست.
[آیت الله بروجردی] دفن میت در جای غصبی و در زمینی که مثل مسجد برای غیر دفن کردن وقف شده، جایز نیست.
[آیت الله وحید خراسانی] فروختن میوه یک سال قبل از ظهور ان بدون ضمیمه جایز نیست و فروختن میوه دو سال یا بیشتر از ان و همچنین فروختن میوه یک سال با ضمیمه جایز است و بعد از ظهور ان پیش از ان که دانه ببندد و گلش بریزد احتیاط مستحب ان است که چیزی از حاصل زمین مانند سبزیها یا مال دیگری با ان بفروشند و یا میوه بیشتر از یک سال را به او بفروشند
ساختمان
ساختمان به معنی بنا یا عمارت ساخته شده بر روی زمین می باشد.از این عنوان به مناسبت در بابهاى طهارت، تجارت، صلح، شفعه و ارث سخن گفتهاند.
حسینیه
امام حسین(ع)
حسینیه
امام حسین(ع)
وقف
وقف عقدی است که ثمرۀ آن حبس کردن اصل، و رها کردن منفعت آن است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*