راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
پوشیدن لباس سیاه برای فوت دوستان و بستگان چه حکمی دارد؟
اشکال ندارد.
عنوان سوال:
پوشیدن لباس
سیاه
برای
فوت
دوستان و
بستگان
چه حکمی دارد؟
پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا پوشیدن لباس سیاه در حالت عادی از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
آیا نذر در این موارد (پوشیدن لباس سیاه برای عزاداری...) منعقد میشود یا خیر؟
پوشیدن لباس سیاه بعنوان عزاداری برای معصومین و ائمه هدیعلیهمالسلام خصوصاً حضرت سید الشهدا علیهالسلام چه حکمی دارد؟ خصوصاً اگر کسی بخواهد در طول سال به این عنوان و یا دو ماه محرم و صفر را لباس سیاه بپوشد.
2 آیا این شخص حقِّ عمّامه سیاه پوشیدن دارد؟
پوشیدن لباس آستین کوتاه در مجامع عمومی علی الخصوص دانشگاه چه حکمی دارد؟
لباس رپی پوشیدن و به سر روغن زدن و به صورت کرم سفید کن زدن و لباسهایی که عکسهای غربیها و یا ایرانیها، چه با حجاب و بدون حجاب را دارا میباشند، استفاده کردن چه حکمی دارد؟
اگر بستگان محجور از قبول قیمومیّت وی امتناع کنند، آیا میتوان آنان را ملزم به قبول مسؤولیت قیمومیّت کرد؟
3 آیا در نظر حضرتعالی در عرف عمّامه سیاه، علامت سادات بودن است یا خیر؟
اگر طلا را داماد یا پدر و مادر و بستگان داماد خریده و به عروس دادهاند آیا عروس مالک میشود؟ حال اگر طلا و اشیاء قیمتی که به عروس دادهاند و قبض و اقباض شده بعد از مدتی مثلاً پنج سال طلاق واقع شد یا شوهر از دنیا رفت حکم آن اشیاء چه میشود؟ آیا دهندگان میتوانند پس بگیرند؟ مثلاً پدر شوهر بگوید من به خاطر اینکه عروسم بودی خریدم حالا طلاق یا فوت و... که دیگر عروس من نیستی آنها را میخواهم؟
پوشیدن دمپایی دوخته برای مرد محرم چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] حکم پوشیدن لباس سیاه چیست؟
[سایر] چرا پوشیدن لباس سیاه مکروه است؟
[آیت الله اردبیلی] پوشیدن لباس سیاه در نماز چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا پوشیدن لباس مشکی در وفات بستگان یا وفات علما جایز، مستحب یا مکروه است؟
[آیت الله بهجت] آیا پوشیدن لباس سیاه در ایام سوگواری ائمه اطهار علیهم السّلام کراهت دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا پوشیدن لباس سیاه در عزای امام حسین7 و دیگر ائمه رجحان شرعی دارد؟
[آیت الله صافی گلپایگانی] آیا پوشیدن لباس سیاه در عزای امام حسین علیهالسلام کراهت دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] پوشیدن لباس سیاه درعزای امام حسین و دیگرائمه(علیهم السلام) چنانچه صاحب حدائق فرموده رجحان شرعی دارد یا خیر؟
[آیت الله اردبیلی] آیا در ایّام عزاداری ائمه معصومین و سید الشهداء علیهمالسلام ، پوشیدن لباس سیاه در هنگام نماز، مکروه است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا پوشیدن لباس سیاه در عزای امام حسین و دیگر ائمه (علیهم السلام) چنانکه مرحوم صاحب حدائق فرموده رجحان شرعی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر لباسی را به ذمّه بخرد وبعداً از پولی که ربا گرفته ، یا از پول حلالی که که مخلوط با ربا است به صاحب لباس بدهد پوشیدن آن لباس ونماز خواندن با آن اشکالی ندارد . ولی اگر به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول یعنی پول ربائی یا حلال مخلوط به حرام می خرم ، پوشیدن آن لباس حرام است واگر بداند پوشیدن آن حرام است ، نماز هم با آن باطل می باشد .
پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد .
کسی که می داند پوشیدن لباس غصبی حرام است ، ولی نمی داند نماز را باطل می کند ، اگر عمداً با لباس غیر غصبی بخواند .
اگر مرد غیر از لباس ابریشمی خالص یا طلا باف ، لباس دیگری نداشته باشد چنانچه در پوشیدن لباس ناچار نباشد ، باید به دستوری که برای برهنگان گفته شد ، نماز بخواند .
پوشیدن لباس طلا باف برای مرد حرام و نماز با آن باطل است ، ولی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد .
اگر آستر تمام لباس یا آستر مقداری از آن ابریشم خالص باشد ، پوشیدن آن برای مرد حرام و نماز در آن باطل است .
اگر غیر از لباسی که از حیوان حرام گوشت تهیه شده لباس دیگری ندارد ، چنانچه در پوشیدن لباس ناچار باشد ، می تواند با همان لباس نماز بخواند و اگر ناچار نباشد ، باید به دستوری که برای برهنگان گفته شد نماز را بجا آورد و بنابر احتیاط واجب یک نماز دیگر هم با همان لباس بخواند .
لباس نماز گزار باید مباح باشد و کسی که می داند پوشیدن لباس غصبی حرام است ، اگر عمداً در لباس غصبی نماز بخواند باطل است و همچنین در لباسی که نخ یا تکمه یا چیز دیگر آن غصبی است نماز بخواند بنابر احتیاط واجب باید آن نماز را دوباره با لباس غیر غصبی بخواند .
پوشیدن لباس غصبی و ابریشمی خالص و طلا باف و لباسی که از مردار تهیه شده ، در حال ناچاری مانعی ندارد و نیز کسی که نا چار است لباس بپوشد و لباس دیگری غیر از اینها ندارد و تا آخر وقت هم ناچاری او از بین نمی رود ، می تواند با این لباسها نماز بخواند .
بنابر احتیاط واجب باید انسان از پوشیدن لباس شهرت که پارچه یا رنگ یا دوخت آن برای کسی که می خواهد آن را بپوشد معمول نیست ، و موجب هتک و موهون بودن است خودداری کند ، ولی اگر با لباس نماز بخواند اشکال ندارد .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت داردبرای نمازگزار مکروه می باشد.
[آیت الله اردبیلی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است که از آن جملهاند: پوشیدن لباس سیاه مگر برای عزای اهل بیت علیهمالسلام و همچنین لباس چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند و پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن دکمههای لباس و به دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
[آیت الله مکارم شیرازی] ترک چند چیز در لباس نمازگزار به امید ثواب مطلوب است از جمله: پوشیدن لباس سیاه (مگر در مورد تعظیم شعائر، چادر، عبا، و عمّامه سادات) و لباس کثیف و تنگ و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، مخصوصاً لباس شرابخوار و باز بودن دکمه های لباس و پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و همچنین انگشتری که روی آن صورت انسان یا حیوانی نقش شده است.
[آیت الله وحید خراسانی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از ان جمله است پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و نیز باز بودن تکمه های لباس و احتیاط واجب ان است که در لباس و انگشتری که نقش صورت دارد نماز نخواند
[آیت الله علوی گرگانی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک وتنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمههای لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت دارد مکروه میباشد.
[آیت الله سبحانی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک وتنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز بازبودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد مکروه می باشد.
[آیت الله سیستانی] چند چیز را فقهاء قدس اللّه اسرارهم در لباس نمازگزار مکروه دانستهاند ، و از آن جمله است : پوشیدن لباس سیاه ، و چرک ، و تنگ ، و لباس شرابخوار ، و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند ، و لباسی که نقش صورت دارد ، و نیز باز بودن تکمههای لباس ، و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد ، مکروه شمرده شده است .
[امام خمینی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است، و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ، و لباس شرابخوار، و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، و لباسی که نقش صورت دارد. و نیز باز بودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد، مکروه می باشد.
[آیت الله جوادی آملی] .چند چیز در لباس ن مازگزار مکروه است : پوشیدن عمامه بدون حنک، لباس سیاه به استثنای عمامه و عبا، جامه چرکین، لباس تنگ، لباس میگسار، لباس کسی که از نجاست اجتناب نمی کند، لباسی که صاحب آن متّهم به غصب است، جامه ای که صورتی در آن نقش شده است ، انگشتری که بر روی آن صورتی رس م شده است. البته ترک امور یاد شده , به امید ثواب , مناسب است.
بستگان
خویشاوندان نسبی انسان را اولوا الارحام گویند.
سیاه
سیاه نام یکی از رنگها میباشد که از احکام آن در بابهاى طهارت، صلات، حج، نکاح و دیات سخن گفتهاند.
فوت
فوت در دو معنای مردن ( مرگ ) و سپری شدن وقت عبادت دارای وقت، همچون نماز و روزه (قضاء شدن) به کار میرود؛ واژه فوت کردن یعنی دمیدن.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*