اگر کسی در کنکور سراسری تقلب کند و در آن قبول شود و مدرک بگیرد سپس به وسیله آن مدرک کار کند، با توجه به این که از یک طرف حقی را ضایع کرده و از طرف دیگر در حال کار کردن و زحمت کشیدن است و با توجه به این که بعد از قبول شدن در کنکور 4 سال هم درس خوانده تا مدرک بگیرد و صرف قبول شدن در کنکور نبوده و حتی هزینه درس خواندن را هم پرداخته، آیا درآمد آن حرام است؟
این جهت تابع قوانین و مقررات جایی است که در آن جا کار میکند و به او حقوق میپردازند.
عنوان سوال:
اگر کسی در کنکور سراسری تقلب کند و در آن قبول شود و مدرک بگیرد سپس به وسیله آن مدرک کار کند، با توجه به این که از یک طرف حقی را ضایع کرده و از طرف دیگر در حال کار کردن و زحمت کشیدن است و با توجه به این که بعد از قبول شدن در کنکور 4 سال هم درس خوانده تا مدرک بگیرد و صرفقبول شدن در کنکور نبوده و حتی هزینه درس خواندن را هم پرداخته، آیا درآمد آن حرام است؟
پاسخ:
این جهت تابع قوانین و مقررات جایی است که در آن جا کار میکند و به او حقوق میپردازند.
قبول این است که مشتری بگوید: «قبلت» یا «اشتریت» یا «ابتعت» و نظیر آنها، [۱] [۲]که مقابل ایجاب است.
تقلب
حيله زدن، حقه زدن
سال
سال به سال قمری و شمسی تقسیم میشود و سال شرعی که احکام مرتبط با زمان بر اساس آن تنظیم شده، سال قمری است که دوازده ماه میباشد. از عنوان سال در بابهاى طهارت، صلات، زکات، خمس، حجر، وصیت، نکاح و طلاق سخن گفتهاند.
صرف
واژه صرف ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • علم صرف، یکی از شاخههای ادبیات عرب• صرف (فقه)، بیع طلا به طلا و نقره به نقره یا بیع یکی از آنها به دیگری
حقوق
حقوق، از مهم ترین شاخه های علوم اجتماعی که به مطالعه قواعد حاکم بر روابط میان اشخاص (حقیقی و حقوقی) در عرصه جامعه میپردازد.