راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
در بعضی از شربتها که مصرف پزشکی دارد الکل وجود دارد آیا میتوان مصرف کرد؟
تا یقین پیدا نکند که الکل مست کننده است، اشکال ندارد.
عنوان سوال:
در بعضی از شربتها که مصرف
پزشکی
دارد
الکل
وجود دارد آیا میتوان مصرف کرد؟
پاسخ:
تا
یقین
پیدا نکند که
الکل
مست کننده است، اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا کفّارات غیر عمدی روزه را میتوان در مصارف عام المنفعه مصرف نمود؟
آیا الکل نجس است؟
تماس دست با الکل طبّی چه حکمی دارد؟
آیا هر مادهای که در آن الکل باشد نجس و حرام است؟
آیا ادکلن پاک است یا نجس زیرا کمی الکل اتیلیک دارد؟
آیا با استفاده از آزمایشهای پزشکی و مطالعات طبّی مانند آزمایش تجزیه خون و آزمایش عقیم بودن و غیره که نوعامفید ظنّ قوی هستند در فرض تعارض دو اماره فراش میتوان یکی از آنها را بر دیگری ترجیح داد یا ترجیح فقط با امارات قطعی و یقینی شرعی ممکن است؟
آیا الکل که در انواع ادکلنها و عطرها و برخی رنگها و داروها بکار میرود پاک است؟
با اینکه در نظرات فقهی فقهاء دیه مجموع چهار پلک دو چشم دیه کامل ذکر شده و بین پلکهای بالا و پائین فرق قائلند به این صورت که ثلث دیه کامل را برای پلکهای بالا و برای پلکهای پائین نصف دیه کامل را قرار دادهاند، بفرمائید: اوّلا: با توجّه به امکانات جرّاحی امروزی در چشم پزشکی و جرّاحی ترمیمی میتوان گفت که تقریباهمیشه امکان ترمیم پلکها وجود دارد آیا با این وجود نیز دیه کامل دارد یا درصد تعیینی خبره در ترمیم و عدم ترمیم در تعیین دیه مؤثر است تکلیف چیست؟ ثانیا: از نظر ارزش عضوی و نحوه درمان بین پلکهای بالا و پائین اختلاف محسوسی با توجّه به پیشرفت علم پزشکی مشاهده نمیشود آیا اختلاف دیه منصوص است باید اطاعت کنیم یا امکان تغییر بر مبنای نظریه پزشکی و خبرگان وجود دارد؟ ثالثا: در صورتی که پلکهای بالا ثلث دیه داشته باشند و پلکهای پائین نصف دیه کامل تکلیف ثلث باقیمانده چه میشود؟
همانگونه که مستحضرید بر اساس برخی از روایات وارده در باب دیات، خوب شدن بعضی جراحات یا نقص عضوها (نظیر شکستگی استخوان در اعضایی که دیه مقدّره دارد یا شکافتن لب) میزان دیه را تغییر میدهد، با توجّه به این که امروزه به خاطر پیشرفت علم پزشکی تعداد قابل ملاحظهای از جراحات و نقص عضوها قابل درمان میباشد; بفرمائید : الف - آیا تأثیر درمان در میزان دیه را به غیر موارد مصرّح در فقه نیز میتوان تعمیم داد؟ ب - آیا پیوند عضو مقطوع در میزان دیه تأثیر دارد یا خیر؟ (در صورتی که انگشت یا دست شخصی در اثر جنایت قطع شود، اگر به موقع اقدام گردد میتوان عضو مقطوع را پیوند زد)
آیا فرو بردن چیزهای غیر خوردنی مثل وسایل پزشکی از حلق روزه را باطل میکند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] آیا مصرف لوازم آرایشی که الکل دارند اشکال دارد؟ مصرف محلولهای موضعی که برای پوست تجویز می شود و الکل دارد چطور ؟
[آیت الله اردبیلی] ما از الکل سفید برای بادکش کردن و مصارف پزشکی استفاده می¬کنیم آیا الکل سفید نجس است و حکمش چیست؟
[آیت الله سیستانی] آیا خوردن الکل طبی حرام است ؟ حتی اگر مصرف دارویی نداشته باشد ولی انسان مست نشود؟
[آیت الله سبحانی] آیا الکل سفید که برای تزریقات مصرف می شود، نجس است؟
[آیت الله سیستانی] آیا خوردن الکل حرام است؟ حتی اگر مصرف دارویی نداشته باشد ولی انسان مست نشود؟
[آیت الله جوادی آملی] آیا الکل صنعتی که برای مصرف در، میز و صندلی به کار میرود، پاک است؟
[آیت الله سیستانی] آیا مصرف لوازم ارایشی وعطرهای که الکل دارند اشکال دارد مصرف محلولهای موضعی که برای پوست تجویز می شود والکل دارد چطور ؟
[آیت الله مکارم شیرازی] گروهی از داروهای تزریقی به دلیل مسائل فرمولاسیون حاوی مقادیری الکل هستند. مصرف این گونه داروها چه حکمی دارد؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا میتوان تسهیلات پزشکی (استرلیته و بیحسی و...) برای اجرای حدود در قطع اعضاء ایجاد نمود؟
[آیت الله مکارم شیرازی] سربازی دو شیشه الکل صنعتی را با خود به پادگان می آورد. ابتدا به انگیزه رفع خطر از الکل صنعتی با وسایلی که در اختیار داشته اند و با همکاری دیگر سربازان آن را تقطیر نموده، سپس خودش و چند تن دیگر از سربازان، از آن مایع به قصد مست شدن می نوشند. با توجه به این که مصرف الکل صنعتی بسیار خطرناک و مهلک است، یکی از سربازان به دلیل مصرف زیاد فوت نموده و سایرین نیز دچار تهوع و استفراغ می شوند، آیا سربازی که الکل را به پادگان آورده، در مقابل خون کسی که از روی اختیار آن را مصرف کرده، و فوت نموده، مسئولیتی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر برای خود پیغمبر یا امامان علیهم الصلاْ والسلام یا یکی از اولیأ ا& چیزی نذر کند، چنانچه مصرف معیّنی را قصد کرده باید به همان مصرف برساند و اگر مصرف معیّنی را قصد نکرده، باید در امور خیری صرف نماید وثواب آن را هدیه آن پیغمبر یا امام یا ولیّ که نذر برای آنان کرده است نماید.
اگر کسی وصیّت کرده باشد که مقدار مستحبّ کفن را که در دو مسأله قبل گفته شد، از ثلث مال او بردارند، یا وصیّت کرده باشد ثلث مال را به مصرف خود او برسانند ولی مصرف آن رامعیّن نکرده باشد، یا فقط مصرف مقداریاز آن را معیّن کرده باشد، میتوانند مقدار مستحبّ کفن را از ثلث مال او بردارند.
اگر به ولیّ طفل ودیوانه دسترسی ندارد، میتواند خودش یا بوسیله یک نفر امین زکاْ را به مصرف طفل یا دیوانه برساند و باید موقعی که زکاْ به مصرف آنان میرسد، نیّت زکاْ کند.
به کسی که فطره را در معصیت مصرف میکند نباید فطره بدهند.
احتیاط مستحبّ آن است که هیجده نخود طلای کفّاره را سکّه دار بدهد و اگر ممکن نباشد، قیمت آن را هم میتوان داد.
اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند ویک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، قسمتی را که بیرون آب مانده میتوان خورد.
کسی که زنش سیّد است بنابر احتیاط واجب نباید به او خمس بدهند که به مصرف مخارج خودش برساند ولی اگر مخارج دیگران بر آن زن واجب باشد ونتواند مخارج آنان را بدهد و آنان واجب النفقه مرد نباشند، جائز است انسان خمس به آن زن بدهد که به مصرف آنان برساند.
اگر ملکی را برای تعمیر مسجدی وقف نمایند، چنانچه آن مسجد احتیاج به تعمیر ندارد وانتظار هم نمیرود که تا مدّتی احتیاج به تعمیر پیدا کند، نمیتوانند عایدات آن ملک را به مصرف مسجدی که احتیاج به تعمیر دارد برسانند بلکه باید ذخیره کنند مگر آن که احتمال تلف داده شود که در اینصورت جائز است به مصرف تعمیر مسجد دیگری برسانند.
به فقیری که گدایی میکند، میشود زکاْ داد، ولی به کسی که زکاْ را در معصیت مصرف میکند نمیشود زکاْ داد.
آدم سفیهی که مال خود را در کارهای بیهوده مصرف میکند یا مفلس اگر مثلاً نذر کند چیزی به فقیر بدهد ، صحیح نیست.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] الکل چه صنعتی چه طبی به تمام اقسامش پاک است .
[آیت الله بهجت] اگر به ولیّ طفل و دیوانه دسترسی ندارد، میتواند خودش یا بهوسیله فردی امین زکات را به مصرف طفل یا دیوانه برساند؛ و باید موقعی که زکات را به مصرف آنان میرساند، نیت زکات کند. و اگر طفل ممیز است و اطمینان دارد که در همان مواردی صرف میکند که ولیّ او صرف میکرد، میتوان به خود طفل نیز داد و همچنین به سفیه، با اطلاع ولیّ او، میتوان زکات داد.
[آیت الله بهجت] عطرهایی مثل ادوکلن، که مقداری الکل دارد، در صورتی که علم به نجاست آن نداشته باشد در غیر موارد اضطرار مقتضای احتیاط اجتناب است و اگر داشتن الکل مشکوک باشد استعمال آن مانعی ندارد.
[آیت الله مکارم شیرازی] الکل طبی و صنعتی که انسان نمی داند از چیز مست کننده مایع گرفته شده، پاک است همچنین ادکلن و عطرها و داروهایی که با الکل طبی یا صنعتی مخلوط است.
[آیت الله بهجت] فروختن در و پنجره و چیزهای دیگر مسجد حرام است و اگر مسجد خراب شود، باید اینها را صرف تعمیر همان مسجد کنند، و چنانچه در آن مسجد قابل مصرف نیست و همان مسجد به پول آن نیاز دارد، بفروشند و صرف نیاز آن مسجد کنند و اگر آن مسجد به خود آن و به پول آن نیاز ندارد در مساجد دیگر آن را مصرف کنند و اگر آنجا هم نیاز نباشد بفروشند و پول آن را صرف مسجد کنند. و غلّه و نذوراتی که برای مسجد معینی قرار داده شده، در صورت بینیاز بودن آن مسجد و یا معذور بودن مصرف در آن مسجد میتوان آنها را در سایر مساجد مصرف کرد؛ و همچنین است حکم غلات و نذورات موقوفه مشاهد مشرفه؛ و با تعذر مصرف در موارد معین شده و یا مماثِل آن، میتوان آن غلات و نذورات را در مطلق خیرات و مبرّات مصرف نمود.
[آیت الله مظاهری] الکل صنعتی، عطرها، ادکلنها و داروهایی که با آن مخلوط است، پاک میباشد.
[آیت الله شبیری زنجانی] به کسی میتوان زکات داد که شیعه دوازده امامی باشد، ولی در مصرف سوم (کارگزاران زکات) و مصرف چهارم (تقویت ایمان مسلمانان) و نیز در جهاد مشروع شیعه دوازده امامی بودن گیرنده زکات لازم نیست، بنابراین کارگزاران زکات میتوانند غیر شیعه بلکه غیر مسلمان بوده و نیز در جهاد مشروع ممکن است غیر شیعه یا غیر مسلمان به کار گرفته شود که در این صورت هزینه این افراد را میتوان از زکات پرداخت کرد، ولی در تحصیل حجّ باید زکات را به شیعه دوازده امامی داد تا حجّ به جا آورد.
[آیت الله شبیری زنجانی] الکل صنعتی که برای رنگ کردن درب و میز و صندلی و مانند اینها بکار میبرند، اگر انسان نداند که مستکننده است یا نه، پاک است.
[آیت الله وحید خراسانی] الکل صنعتی که برای رنگ کردن در و پنجره و میز و صندلی و مصارف دیگر بکار می برند تمام اقسامش پاک است
[آیت الله اردبیلی] اگر از نفت که مادهای مایع و روان است الکل به دست آورند، در صورتی که مست کننده نباشد پاک است.
پزشکی
طبابت بیماران را پزشكى گویند.
الکل
الکل مایعى بى رنگ و فرّار با بویى مطبوع و طعمى سوزان است که از آن به مناسبت در بابهاى طهارت و اطعمه و اشربه سخن گفته شده است.
یقین
یقین در دین به منزله سرمایه است و ایمان متوقف بر آن میباشد. سایر علوم شاخ و برگ آن است و رستگاری در آخرت بدون یقین حاصل نمیشود.
الکل
الکل مایعى بى رنگ و فرّار با بویى مطبوع و طعمى سوزان است که از آن به مناسبت در بابهاى طهارت و اطعمه و اشربه سخن گفته شده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*