راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
حکم کسانی که جوراب نازک میپوشند چیست؟
اگر بدن نما باشد جایز نیست.
عنوان سوال:
حکم کسانی که
جوراب
نازک میپوشند چیست؟
پاسخ:
اگر
بدن
نما باشد جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
خانمهائی که مانتوی بلند میپوشند و چادر نمیگذارند چه حکمی دارد؟
پوشیدن جورابهای نازک برای خانمها در بیرون از خانه چه حکمی دارد؟
خرید و فروش تیغ ریش تراشی و جورابهای نازک زنانه چگونه است؟
آیا شهادت کسانی که ریش خود را میتراشند مورد قبول است؟ و آیا اشخاصی که وظایف شرعی خود را تماماانجام میدهند ولی فقط ریش خود را میتراشند، فاسق محسوب میشوند و افرادی که با استفاده از مدلهای غرب خود را شبیه به آنان ساخته و یا لباسهایی همانند بیگانگان میپوشند، عملشان چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] آیا می شود از روی جوراب نازک مسح کشید؟
[آیت الله صافی گلپایگانی] پوشیدن جوراب نازک برای خانمها چه حکمی دارد؟
[سایر] آیا مسح بر روی جوراب نازک صحیح است؟
[آیت الله سبحانی] آیا پوشش لباس تنگ یا بدن نما یا جوراب نازک در مقابل نامحرم جایز است؟
[آیت الله سبحانی] آیا پوشش لباس تنگ یا بدن نما یا جوراب نازک در مقابل نامحرم جایز است؟
[آیت الله خامنه ای] آیا بافندگی و خرید و فروش جوراب نازک شرعاً جایز است؟
[آیت الله بهجت] خرید و فروش تیغ های صورت تراش و جوراب های نازک زنانه، چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] پوشیدن جوراب نازک برای خانم ها به طوری که فقط رو و کف پاها مشخص باشد چه حکمی دارد؟
[آیت الله سبحانی] اگر خانمی مسح بر روی جوراب بسیار نازک بکشد که پا تر شود، آیا مسح او صحیح است؟
[آیت الله خامنه ای] بعضی از زنها ادعا میکنند که وجود رنگ روی ناخن مانع وضو نیست و مسح روی جوراب نازک هم جایز است. نظر شریف جنابعالی در اینباره چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسح کردن از روی جوراب و کفش باطل ولی اگر به واسطه سرمایشدید یا ترس از دزد و درنده و مانند اینها نتواند کفش یا جوراب را بیرون آورد، مسح کردن بر آنها اشکال ندارد و اگر روی کفش نجس باشد احوط آن است که چیز پاکی بر آن بیندازد وبر آن چیز مسح کند و احتیاط واجب آن است که تیمّم هم بنماید.
توی کفش و مقداری از کف پا که بزمین نمیرسد، به واسطه راه رفتن پاک نمیشود و پاک شدن جوراب به واسطه راه رفتن محل اشکال است.
اگر موی خود را به بدن میّت برساند یا بدن خود را به موی میّت یا موی خود را به موی میّت برساند، غسل واجب نمیشود در هر سه مورد در صورتی است که موی نازک چسبیده به بدن نباشد.
بنابر احتیاط واجب از تخم مرغی که ذرهای خون در آن است باید اجتناب کرد، ولی اگر خون در زرده باشد تا پوست نازک روی آن پاره نشده سفیده پاک میباشد.
موقعی که انسان خوابش میآید و نیز موقع خودداری کردن از بول وغائط، مکروه است نماز بخواند و همچنین پوشیدن جوراب تنگ که پا را فشار دهد در نماز مکروه میباشد وغیر از اینها مکروهات دیگری هم در کتابهای مفصّل گفته شده است.
اگر پوست سر، یا صورت مردی را پاره کند، باید یک صدم دیه انسان را که در )مسأله 2834) گفته شد به او بدهد، و اگر به گوشت برسد وقدری از آن را هم ببرد، باید دو صدم بدهد و اگر خیلی از گوشت را پاره کند باید سه صدم بدهد و اگر به پرده نازک استخوان برسد، چهار صدم، و اگر استخوان نمایان شود پنج صدم، و اگر استخوان بشکند ده صدم، و اگر بعضی از ریزههای استخوان از جای خود بیرون آید، پانزده صدم، و اگر به پرده مغز سر برسد باید سی وسه صدم بدهد.
در سه صورت که تفصیل آنها بعداً گفته میشود، اگر بدن یا لباس نمازگزار نجس باشد، نماز او صحیح است: اوّل آن که به واسطه زخم یا جراحت یا دملی که در بدن اوست، لباس یا بدنش به خون آلوده شده باشد. دوم آن که بدن یا لباس او به مقدار کمتر از درهم )که تقریباً به اندازه گودی کف دست است( به خون آلوده باشد. سوم آن که ناچار باشد با بدن یا لباس نجس نماز بخواند و در دو صورت اگر فقط لباس نمازگزار نجس باشد، نماز او صحیح است: اوّل آن که لباسهای کوچک او مانند جوراب وعرقچین نجس باشد. دوم آن که لباس زنی که پرستار پسر بچه است نجس شده باشد واحکام این پنج صورت مفصّلاً در مسائل بعد گفته میشود.
آفتاب زمین و ساختمان و چیزهائی که مانند درب و پنجره، در ساختمان به کار برده شده و همچنین میخی را که به دیوار کوبیدهاند با پنج شرط پاک میکند: اوّل آن که چیز نجس به طوری تر باشد، که اگر چیز دیگری به آن برسد تر شود، پس اگر خشک باشد باید به وسیلهای آن را تر کنند تا آفتاب خشک کند، دوم آن که اگر عین نجاست در آن چیز باشد پیش از تابیدن آفتاب آن را برطرف کند، سوم آن که چیزی از تابیدن آفتاب جلوگیری نکند، پس اگر آفتاب از پشت پرده یا ابر و مانند اینها بتابد و چیز نجس را خشک کند، آن چیز پاک نمیشود، ولی اگر ابر به قدری نازک باشد که از تابیدن آفتاب جلوگیری نکند، اشکال ندارد، چهارم آن که آفتاب به تنهایی چیز نجس را خشک کند، پس اگر مثلاً چیز نجس به واسطه باد و آفتاب خشک شود، پاک نمیگردد، ولی اگر باد به قدری کم باشد که نگویند به خشک شدن چیز نجس کمک کرده اشکال ندارد، پنجم آن که آفتاب مقداری از بنا و ساختمان را که نجاست به آن فرو رفته یک مرتبه خشک کندپس اگر یک مرتبه بر زمین و ساختمان نجس بتابد و روی آن را خشک کند و دفعه دیگر زیر آن را خشک نماید، فقط روی آن پاک میشود و زیر آن نجس میماند.
چند چیز در نماز میّت مستحبّ است: اوّل کسی که نماز میّت میخواند با وضو یا غسل یا تیمّم باشد و احتیاط مستحبّ آن است، در صورتیتیمّم کند که وضو وغسل ممکن نباشد، یا بترسد که اگر وضو بگیرد یا غسل کند به نماز میّت نرسد، دوم اگر میّت مرد است، امام جماعت یا کسی که فرادی بر میّت نماز میخواند مقابل وسط قامت او بایستد و اگر میّت زن است مقابل سینهاش بایستد، سوم پا برهنه نماز بخواند امّا با جوراب عیبی ندارد، چهارم در هر تکبیر دستها را بلند کند، پنجم فاصله او با میّت به قدری کم باشد که اگر باد لباسش را حرکت دهد به جنازه برسد، ششم نماز میّت را به جماعت بخواند، هفتم امام جماعت تکبیر ودعاها را بلند بخواند وکسانی که با او نماز میخوانند، آهسته بخوانند، هشتم در جماعت اگرچه مأموم یک نفر باشد، عقب امام بایستد، نهم نمازگزار به میّت ومؤمنین زیاد دعا کند، دهم پیش از نماز سه مرتبه بگوید: الصلوْ، یازدهم نماز در جایی بخوانند که مردم برای نماز میّت بیشتر به آنجا میروند، دوازدهم زن حائض اگر نماز میّت را به جماعت میخواند، در صفی تنها بایستد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] مسح کردن از روی جوراب و کفش باطل است ولی اگر به واسطه سرمای شدید یا ترس از دزد و درنده و مانند اینها نتواند کفش یا جوراب را بیرون اورد بنابر احتیاط واجب بر کفش و جوراب مسح نماید و تیمم هم بنماید
[آیت الله وحید خراسانی] مسح کردن از روی جوراب و کفش باطل است ولی اگر به واسطه سرمای شدید یا ترس از دزد و درنده و مانند اینها نتواند کفش یا جوراب را بیرون اورد بنابر احتیاط واجب بر کفش و جوراب مسح نماید و تیمم هم بنماید
[آیت الله خوئی] مسح کردن از روی جوراب و کفش باطل است، ولی اگر به واسط سرمای شدید یا ترس از دزد و درنده و مانند اینها نتواند کفش یا جوراب را بیرون آورد تیمم نماید، و اگر تقیه در بین باشد مسح کردن بر جوراب و کفش نموده و تیمم نیز بنماید.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] مسح کردن از روی جوراب و کفش باطل است؛ ولی اگر به واسطه سرمای شدید یا ترس از دزد و درنده و مانند اینها نتواند کفش یا جوراب را بیرون آورد؛ تیمم نماید. و اگر تقیه در بین باشد؛ با مسح بر جوراب و کفش تیمم نیز بنماید.
[آیت الله مکارم شیرازی] داخل کفش به واسطه راه رفتن پاک نمی شود و پاک شدن کف جوراب به واسطه راه رفتن نیز محل اشکال است، مگر این که جوراب چرمی و مانند آن باشد که به جای کفش از آن استفاده شود.
[آیت الله سبحانی] مسح کردن از روی جوراب و کفش باطل است; ولی اگر به واسطه سرمای شدید یا ترس از دزد و درنده و مانند اینها نتواند کفش یا جوراب را بیرون آورد، بر آنها مسح کند و تیمّم نیز بنماید.
[آیت الله مظاهری] هر یک از سه پارچه کفن نباید به قدری نازک باشد که بدن میّت از زیر آن پیدا باشد.
[آیت الله شبیری زنجانی] داخل کفش به واسطه راه رفتن پاک نمیشود و پاک شدن کف جوراب به واسطه راه رفتن محل اشکال است.
[آیت الله شبیری زنجانی] احتیاط واجب آن است که هر یک از سه پارچه کفن به قدری نازک نباشد که بدن میت از زیر آن پیدا باشد.
[آیت الله بروجردی] احتیاط واجب آن است که هر یک از سه پارچهی کفن به قدری نازک نباشد، که بدن میت از زیر آن پیدا باشد.
جوراب
جوراب نوعی پوشش پا است. از آن به مناسبت در بابهای طهارت، صلات و حج نام بردهاند.
بدن
بدن به معنای اندام و تن انسان یا حیوان می باشد که در باب هاى طهارت، صلاة، حج، تجارت، نکاح، صید و ذباحه و حدود از آن سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*