راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
ساخت فیلمهای ترسناک برای سرگرمی چه حکمی دارد؟
در صورتی که موجب فساد باشد حرام است.
عنوان سوال:
ساخت فیلمهای ترسناک برای سرگرمی چه حکمی دارد؟
پاسخ:
در صورتی که موجب
فساد
باشد حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا دیدن فیلمهای سکسی و مبتذل حرام است؟
نمایش صحنههای ترسناک یا صحنههای فجیع کشتار و شکنجه در فیلم به عنوان بخشی از داستان و ماجرای یک فیلم چه حکمی دارد؟
آیا دهل و ساز زدن در مراسمات جشن عروسی که صرفابرای سرگرمی جوانان میباشد، جایز است؟
نگاه کردن زنان به فیلمهای ورزشی مانند کشتی چه حکمی دارد؟
اگر تعدادی تیرآهن بعنوان ساخت کفشداری مسجد تحویل شود، آیا جایز است برای ساخت آشپزخانه مسجد استفاده نمود؟
دیدن فیلمهای خارجی در تلویزیون که زنها بدون حجاب در آنها نقش بازی میکنند، مخصوصابرای جوانان، که چه بسا تحت تأثیرات اخلاقی سوء قرار بگیرند، چه صورت دارد؟
نگاه کردن خانمها به فیلمهای ورزشی که از تلویزیون پخش میشود در حالی که مردان پوشش کافی را ندارند چه حکمی دارد؟
منزل مسکونی را زن و شوهری با هم ساختند که پدر و مادر طرفین در ساخت آن کمک کردهاند و بعد از ساخت زن فوت میشود آیا سهم مرحومه باید تفکیک شود و آن را به دخترش داد یا خیر؟
حکم به نمایش گذاشتن تصاویر ابزار ساخت شراب و هروئین چیست؟
آیا میشود، از بنای مسجد و زمین آن مغازه ساخت و برای مصارف مسجد اجاره داد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] آیا دیدن فیلمهای تخیلی و کارتون های تخیلی که برای سرگرمی کودکانمان تهییه می کنیم از نظر معنوی ضرر دارد؟
[سایر] آثار دیدن فیلم های ترسناک در ایمان آدمی چیست؟
[آیت الله بهجت] خرید و فروش وسایل سرگرمی مانند شطرنج و منچ و کارت بازی و سایر اشیای سرگرمی، چه حکمی دارد؟
[سایر] آیا مؤمن سرگرمی دارد؟
[سایر] سرگرمی زیاد چه پیامدی دارد؟
[سایر] مجالس لهو و سرگرمی چه اثری دارد؟
[آیت الله سیستانی] آیا دیدن شبکه های تلویزیونی و فیلمهای سینمائی جایز است؟
[آیت الله خامنه ای] ج: برانگیختن شهوت توسط فیلمهای ویدئویی جنسی جایز نیست.
[سایر] سرگرمی های سالم مؤمن کدام است؟
[آیت الله خامنه ای] س بازی با وسایل سرگرمی از جمله پاسور چه حکمی دارد؟ و آیا بازی با آن ها برای سرگرمی و بدون شرط بندی جایز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] 5 اگر پاسور در عرف عام از صورت قمار خازج شده باشد و به عنوان سرگرمی محسوب شود بازی بدون برد و باخت با آن اشکال ندارد.
[آیت الله مکارم شیرازی] مسجدی که خراب نشده و قابل استفاده است اگر نیاز به توسعه دارد می توان آن را خراب کرد و بهتر و بزرگتر ساخت.
[آیت الله بهجت] نماز آیات که دستور آن بعداً گفته خواهد شد بهواسطه چهار چیز واجب میشود: 1و2 گرفتن خورشید و گرفتن ماه، اگرچه مقدار کمی از آنها گرفته شود و کسی هم از آن نترسد؛ 3 زلزله، اگرچه کسی هم نترسد؛ 4 رعد و برق، بادهای سیاه و سرخ و صیحه ترسناک و مانند اینها از چیزهایی که از آیات آسمانی و زمینی بوده و موجب ترس بیشتر مردم میشود، بنابر اظهر.
[آیت الله بهجت] اگر چیزی را غصب کند که باقی ماندن آن چیز با آن شکل حرام است ، مثل بُت و صلیب و آلات لهو که شکستن آنها واجب است. پس اگر غاصب آن را خراب کند، باید اصل موادّ آنها را به صاحبش بدهد و مزد ساخت آن به عهده او نیست، ولی اگر آن چیز منفعت حلالی هم داشته، مثل ظروف طلا و نقره ( بنا بر جواز نگاه داشتن آنها ) پس بی وجه نیست که مزد ساخت آن را هم ضامن باشد .
[آیت الله اردبیلی] بازی و مسابقه با آلات و وسایلی که وضع آنها برای قمار است، مانند شطرنج، ورق و نرد، به قصد برد و باخت و با شرطبندی حرام است، بلکه چنانچه به قصد سرگرمی و بدون شرطبندی باشد نیز بنابر احتیاط جایز نیست؛ ولی بازی و مسابقه با آلاتی که در نظر عرف مردم مخصوص قمار نیستند و قبلاً هم نبودهاند و یا قبلاً مخصوص قمار بودهاند، ولی اکنون از آلت قمار بودن به طور کلّی خارج شدهاند، بدون شرطبندی، اشکال ندارد.
[آیت الله مظاهری] ساخت، خرید، فروش، نگهداری، دیدن و شنیدن فیلمها و داستانهایی که از تلویزیون و رادیو و نظایر آن )مثل ویدئو، ماهوار و نرم افزارهای رایانهای( پخش میشود اگر محرّک باشد حرام است بلکه اگر محرّک هم نباشد ولی موجب فساد اخلاق یا تزلزل عقاید شود نیز حرام است.
[آیت الله سبحانی] اگر ظرف طلا و نقره یا چیز دیگری را که نگاه داشتنش مانند گوشواره جائز است غصب کند و خراب نماید باید تفاوت ساخت و نساخته را بدهد، و چنانچه برای اینکه تفاوت ندهد، بگوید آن را مثل اولش می سازم مالک مجبور نیست قبول نماید. و نیز مالک نمی تواند او را مجبور کند که آن را مثل اولش بسازد. فقط می تواند تفاوت قیمت ساخته و نساخته را بگیرد.
[آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه طلا را به طلا، یا نقره را به نقره بفروشند (خواه سکه دار باشد یا بی سکه) در صورتی که وزن یکی از آنها زیادتر باشد معامله حرام و باطل است هرچند یکی طلای ساخته شده باشد و دیگری نساخته، یا ساخت آنها از نظر مرغوبیت تفاوت داشته باشد، یا عیار آنها مختلف باشد، مثلاً یک گرم طلای 18 عیار را به یک گرم و نیم طلای 14 عیار بدهد، همه اینها حرام و باطل است، ولی فروختن طلا به نقره اشکالی ندارد، چه وزن آنها مساوی باشد یا غیر مساوی.
[آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی حیوانی را خرید و پس از ذبح، مقداری پول یا چیز با ارزشی از شکم ش پیدا شد، باید به مالک یا مالکا ن قبلی که در روزهای اخیر مالک این حیوان بوده اند, معرفی کند، اگر اظهار بی اطلاعی کردند, باید به سایر افرادی که قبلاً مالک آن بودند , معرفی نماید و اگر صاحبش پیدا نشد، متعلق به یابنده است و خمس ندارد; همچنین است اگر ماهی را از صیادی خرید و در شکم آن گوهری پیدا کرد، اگر آن گوهر طبیعی بود متعلق به یابنده است و خمس ندار د. چنانچه آن گوهر، ساخت بشر با شد باید به فروشنده مراجعه کند، اگر ادعای ملکیت کرد بدون بینه به او می پردازد و اگر اظهار بی اطلاعی کرد، با داشت ن م الک قبلی باید به او مراجعه کند؛ ولی اگر مالک قبلی نداشت و از دریا صید کرده بود، در این صورت مال یابنده است و خمس ندارد. اشیای به دست آمده از شکم ماهیهای پرورشی
فساد
به نقصان به حسب اجزا و شرایط فساد گفته می شود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*