پیدا کردن گوسفند با شرایط شرعیه مشکل است آیا میشود بعضی شرائط را نادیده گرفت؟ چون پیدا نمیشود یا مشکلات زیادی دارد.
کفایت نمیکند.
کفایت نمیکند.
عنوان سوال:
پیدا کردن گوسفند با شرایط شرعیه مشکل است آیا میشود بعضی شرائط را نادیده گرفت؟ چون پیدا نمیشود یا مشکلات زیادی دارد.
پاسخ:
کفایت نمیکند.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
سوال مرتبط یافت نشد
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا می توان به گفته بانک مبنی بر این که شرایط عقود شرعیه را رعایت می کند اعتماد کرد؟
- [سایر] با سلام من جوان 19ساله هستم من در خانواده ایی چهار نفره که دچار مشکلات خانوادگی هستم پدرم اعتیاد دارد و همچنین بیکار،و هر شش ماه یکبار یا یک سال همدیگر را می بینیم در خانواده ما از زمان کودکی تا حالادرگیر های فیزیکی زیادی بین پدر ومادرم هست وهمچنین مشکلات اقتصادی و مشکلات فردی بسیار زیادی که تحمل آن بسیار سخت است و بخاطر مشکلات خانوادگی و فردی از ادامه تحصیل در دانشگاه صرفه نظر کرده ام و من دچار مشکلات روحی بسیار زیادی شدم و حتی چند بار تصمیم به خود کشی کرده ام و به خاطر مشکلاتی قادر به مراجعه به رواشناس نیستم لطفا من را راهنمایی کنید ممنون
- [سایر] اگر تمام شرایط در ذبح گوسفند رعایت شود، ولی ذابح مسیحی باشد، آیا آن گوسفند حرام شده و قابل خوردن نیست؟
- [سایر] سلام و خسته نباشید چند ماه است که با آقایی آشنا هستم برای ازدواج صحبت می کنیم سوالی که دارم در رابطه با اختلاف سطح اقتصادی هست که وضعیت ایشون از نظر اقتصادی اصلا در شرایط مساعدی نیست ولی شرایط من کاملا متفاوت البته ایشون از وضعیت من تا حد زیادی بی خبر هستن به این علت که فعلا نخواستم عنوان بشه تا از خیلی چیزها مطمئن بشم در طی این دوره ایشون از من بارها مبالغی رو هر بار گاهی اندک و گاهی بیشتر از من قرض گرفتن به خاطر مشکلات اقتصادی که می دونم قادر به بازپرداختش نیست لا اقل فعلا تا حل شدن یک سری مشکلات که نمیشه نا امید هم بود میخوام راهنمائیم کنید که آیا این مطالبات غیر عادی هست و مشکل آفرین ؟ راستش من خودم تعجب می کنم حس می کنم با همه مشکلات ولی عجیبه که در این مرحله از ارتباط ما اینجور مسائل رو با من مطرح میکنه؟؟!
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا صرف امضا کردن یا قبول کلیّه شرایط عقود شرعیه با بانک ها به طور شفاهی با آن که از خصوصیّات و عناوین شرعیّه آگاهی ندارند، سبب تحقّق عقود مذکوره و مشروعیّت آنها می شود؟ یا لازم به تفهیم و تفهّم از طرف بانکها یا متعاقدین می باشد؟ آیا لازم است از جزئیات بعد از وکالت نیز آگاهی پیدا کرد؟
- [سایر] چرا بعضی ها مشکلات زیادی بر دوش دارند اما کسی جواب آنها را نمی دهد مثل از دست دادن فرزند،بچه دار نشدن،یتیمی؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اینجانب گوسفندی را نذر حرم امام رضا 7 نمودم حال بردن آن گوسفند زنده به مشهد مشکل است آیا میتوانم گوسفند را ذبح کنم و به مشهد منتقل کنم؟
- [سایر] سلام آقای مرادی.من یک ساله ازدواج کردم والبته سه سالم نامزد بودم.ازاول نامزدی با شوهرم مشکلای زیادی داشتم ودارم.شوهرم عیبهای خیلی زیادی داره که واقعا برای هیچ زنی قابل تحمل نیست.البته نمیخوام خوبیهای کمی هم که داره نادیده بگیرم.تاحالاصدبارتصمیم به طلاق گرفتیم ولی انجامش ندادیم.میدونم بااون بدبخت میشم ولی دیوونه وار دوسش دارم ومیدونم دوست داشتنم غیرمنطقیه.این دفعه جدی تصمیم به طلاق گرفتم ولی میترسم پشیمون شم.شما میگیدچیکارکنم؟واقعا به راهنماییتون نیاز دارم.توروخداتودوسه روز آینده جوابموبدین.به دلایلی وقت زیادی ندارم...دعام کنین
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا خطیب میتواند بدون توجّه شرایط زمان، مکان و روحیات مخاطبین هر چه را حقّ میداند بگوید و لو منشاء مفاسد و مشکلات شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا شرط جبران کاهش ارزش پول (نه در ضمن عقد قرض بلکه در ضمن عقد خارج لازم دیگر) در شرایط تورمی شدید از مصادیق حیل ممنوعه ربا محسوب می شود یا از مصادیق حیل شرعیه است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- زکات نه چیز واجب است: اول: گندم. دوم: جو. سوم: خرما. چهارم:کشمش. پنجم: طلا. ششم: نقره. هفتم: شتر. هشتم: گاو. نهم: گوسفند. و اگر کسی مالک یکی ازاین نه چیز باشد، با شرایط ی که بعدا گفته می شود باید مقداری که معین شده به یکی از مصرفهایی که دستور داده اند برساند.
- طلا دو نصاب دارد: نصاب اول آن بیست مثقال شرعی است که هر مثقال آن 18 نخود است، پس وقتی طلا به بیست مثقال شرعی که پانزده مثقال معمولی است برسد اگر شرایط دیگر را هم که گفته شد داشته باشد، انسان باید چهل یک آن را که نه نخود می شود از بابت زکات بدهد و اگر به این مقدار نرسد زکات آن واجب نیست. و نصاب دوم آن چهار مثقال شرعی است که سه مثقال معمول می شود یعنی اگر سه مثقال به پانزده مثقال اضافه شود، باید زکات تمام 18 مثقال را از قرار چهل یک بدهد و اگر کمتر از سه مثقال اضافه شود، فقط باید زکات 15 مثقال آن را بدهد و زیادی آن زکات ندارد، و همچنین است هر چه بالا رود، یعنی اگر سه مثقال اضافه شود باید زکات تمام آنها را بدهد و اگر کمتر اضافه شود، مقداری که اضافه شده زکات ندارد.
- نقره دو نصاب دارد : نصاب اول آن 105 مثقال معمولی است که اگر نقره به 105 مثقال برسد و شرایط دیگر را هم که گفته شد داشته باشد انسان باید چهل یک آن را که 2 مثقال و 15 نخود است از بابت زکات بدهد و اگر به این مقدار نرسد زکات آن واجب نیست. و نصاب دوم آن، 21 مثقال است یعنی اگر 21 مثقال به 105 مثقال اضافه شود باید زکات تمام 126 مثقال را بطوری که گفته شد بدهد و اگر کمتر از 21 مثقال اضافه شود فقط باید زکات 105 مثقال آن را بدهد و زیادی آن زکات ندارد و همچنین است هر چه بالا رود، یعنی اگر 21 مثقال اضافه شود باید زکات تمام آنها را بدهد و اگر کمتر اضافه شود مقداری که اضافه شده و کمتر از 21 مثقال است زکات ندارد. بنابراین اگر انسان چهل یک هر چه طلا و نقره دارد بدهد، زکاتی را که بر او واجب بوده داده و گاهی هم بیشتر از مقدار واجب داده است مثلا کسی که 110 مثقال نقره دارد اگر چهل یک آن را بدهد، زکات 105 مثقال آن را که واجب بوده داده و مقداری هم برای 5 مثقال آن داده که واجب نبوده است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] مضاربه ای که بانکها با پول افراد انجام می دهند چنانچه شرایط شرعیه بالا در آن رعایت شود و تنها صورت کاغذ بازی نداشته باشد صحیح است و سود حاصل از آن مشروع می باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مالک گاو و گوسفند و شتر و طلا و نقره در بین سال شرایط وجوب را دارا گردد؛ مثلاً بالغ گردد، زکات واجب نیست، بنابراین اگر بچهای در دهم محرّم مالک چهل گوسفند گردد و بعد از گذشتن دو ماه بالغ گردد، در اوّل محرّم سال بعد زکات واجب نمیگردد، بلکه در اوّل ربیع الاوّل که یازده ماه قمری کامل از بالغ شدن وی میگذرد، اگر شرایط دیگر را هم دارا باشد باید زکات را بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] مالی را که به شخصی بخشیده اگر در ملک ان شخص زیادی منفصل یا قابل انفصال پیدا کند مثل ان که گوسفند بره اورد یا درخت میوه دهد مال ان شخص است واگر هبه کننده در هبه مثل گوسفند ودرخت رجوع کند نمی تواند بره ومیوه را از ان شخص پس بگیرد
- [آیت الله سیستانی] اگر گرگ گلوی گوسفند را به طوری بکَند که از این چهار مجری چیزی نماند ، آن گوسفند حرام میشود ، و همچنین است اگر از حلقوم چیزی نماند ، بلکه اگر مقداری از گردن را بکَند ، و این چهار مجری آویزان به سر ، یا متصل به بدن باقی بمانند ، آن گوسفند بنابر احتیاط واجب حرام میشود ، ولی اگر جای دیگر بدن را بکَند ، در صورتی که گوسفند زنده باشد و به دستوری که گفته میشود سر آن را ببرند ، حلال و پاک میباشد ، و این حکم اختصاص به گرگ و گوسفند ندارد . شرایط سربریدن
- [آیت الله مظاهری] اگر چیزی را که بخشیده، زیاد شود، مثل آنکه گوسفند فربه شود، یا آنکه بچه بزاید، و بعد بخشنده هبه را به هم بزند، زیادی و بچه، مال کسی است که به او بخشیده شده است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر گرگ گلوی گوسفند را به طوری بکند که از چهار رگی که در گردن است و باید بریده شود؛ چیزی نماند؛ آن گوسفند حرام می شود؛ ولی اگر مقداری از گردن را بکند و چهار رگ باقی باشد یا جای دیگر بدن را بکند؛ در صورتی که گوسفند زنده باشد و به دستوری که گفته می شود سر آن را ببرند؛ حلال و پاک می باشد. شرایط سر بریدن حیوانات
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر گرگ گلوی گوسفند را به طوری بکند که برخی از چهار رگی که در گردن است و باید بریده شود به طور کامل کنده شود، بنا بر احتیاط با قطع دیگر رگها گوسفند حلال و پاک نمیباشد، ولی اگر از تمام رگها چیزی باقی بماند، هر چند از هر یک قسمتی کنده شده باشد در صورتی که گوسفند زنده باشد و قسمت باقی مانده از چهار رگ را ببرند، حلال و پاک میباشد. @شرایط سر بریدن حیوان
- [آیت الله اردبیلی] در واجب شدن زکات در گاو، گوسفند، شتر، طلا و نقره، سال معتبر است؛ بدین ترتیب که اگر انسان یازده ماه مالک گاو، گوسفند، شتر، طلا و نقره باشد، در اوّل ماه دوازدهم دیگر نمیتواند در آن به گونهای تصرّف کند که مال را از بین ببرد و اگر تصرّف کند، ضامن است و چنانچه تا پایان ماه دوازدهم بقیه شرایط موجود باشد، پرداخت زکات واجب میشود.
- [آیت الله بروجردی] اگر مالک گاو و گوسفند و شتر و طلا و نقره در بین سال بالغ شود، احتیاط واجب آن است که زکات را بدهد، مثلاً اگر بچهای در اوّل محرم مالک چهل گوسفند شود و بعد از گذشتن دو ماه بالغ گردد، یازده ماه که از اوّل محرم بگذرد، اگر شرائط دیگر را هم دارا باشد، احتیاطاً باید زکات آن را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر فقیر شتر و گاو و گوسفند و طلا و نقره را بابت زکات بگیرد، چنانچه در ملک وی شرایط واجب شدن زکات را دارا گردند، باید زکات آنها را بدهد.