این که ( کسی جواب آنها را نمی دهد) اگر منظور مردم وبندگان خدا هستند،آنها چه جوابی باید بدهند اگر تسلی دادن است که معمولاَ اینگونه می باشد که در بلاها، مردم دلداری و تسلی خاطر می دهند . ولی اگر منظورتان این است که چرا در مصائب و مشکلات هر چه دعا می کنیم ،مستجاب نمی شود باید به عرضتان برسانیم که : زندگی جنگ است، جانا بهر جنگ آماده شو نیست هنگام تأمل بی‌درنگ آماده شو در این پیکار دائمی خوشیها و ناخوشیها، کامرواییها و ناکامیها، لذتها و دردها، پیروزیها و شکستها چون تار و پود درهم تنیده و از یکدیگر جدایی ندارند، البته در مواردی شادکامیها نمایان‌تر و افزون‌تر است و در مواردی نیز ناکامیها ورنجها، لیکن آنچه مهم است داشتن درک و شناخت صحیح از مشکلات و چگونگی برخورد با آنها و نیز چگونگی توجه و عنایات الهی در این رابطه است. این مسأله حکمت‌های متعددی دارد از جمله این که: 1- بسیاری از دشواری‌ها، راه رسیدن به خیرات است و بدون شنا کردن در طوفان مواج سختی‌ها، نمی‌توان به ساحل کامیابی و خوشبختی رسید. 2- در کنار تلخی‌ها، شیرینی زندگی بهتر درک می‌شود. 3- نفس انسان در دشواری‌ها و تحمل شداید استکمال می‌یابد و تربیت می‌شود. 4- رنج و شادی هر دو از عوامل آزمایش و ابتلای الهی هستند. و مطلب مهم این که در بسیاری از موارد رنج و شادی، عکس‌العمل ما آدمیان در برابر حوادث و رخدادهای جهان پیرامون ماست و برای افرادی که خودسازی نموده و روح حقیقت را دریافته‌اند بسیاری از رنجها و دشواری‌ها مطلوبتر از شادی‌های گذرا است. پشت پرده‌های لذایذ آنی آفات بسیار و در بطن رنج‌ها و دشواری‌ها خیرات بی‌شمار می‌یابند. نکته دیگر این که افراد بسیاری هستند که مشکلات آنها به مراتب بیشتر از شما دارند . اگر کمی فکر کنید پی خواهید برد که بسیاری نعمتها را شما دارید که دیگران از آنها محرومند. www.morsalat.com
چرا بعضی ها مشکلات زیادی بر دوش دارند اما کسی جواب آنها را نمی دهد مثل از دست دادن فرزند،بچه دار نشدن،یتیمی؟
این که ( کسی جواب آنها را نمی دهد) اگر منظور مردم وبندگان خدا هستند،آنها چه جوابی باید بدهند اگر تسلی دادن است که معمولاَ اینگونه می باشد که در بلاها، مردم دلداری و تسلی خاطر می دهند . ولی اگر منظورتان این است که چرا در مصائب و مشکلات هر چه دعا می کنیم ،مستجاب نمی شود باید به عرضتان برسانیم که :
زندگی جنگ است، جانا بهر جنگ آماده شو
نیست هنگام تأمل بیدرنگ آماده شو
در این پیکار دائمی خوشیها و ناخوشیها، کامرواییها و ناکامیها، لذتها و دردها، پیروزیها و شکستها چون تار و پود درهم تنیده و از یکدیگر جدایی ندارند، البته در مواردی شادکامیها نمایانتر و افزونتر است و در مواردی نیز ناکامیها ورنجها، لیکن آنچه مهم است داشتن درک و شناخت صحیح از مشکلات و چگونگی برخورد با آنها و نیز چگونگی توجه و عنایات الهی در این رابطه است.
این مسأله حکمتهای متعددی دارد از جمله این که:
1- بسیاری از دشواریها، راه رسیدن به خیرات است و بدون شنا کردن در طوفان مواج سختیها، نمیتوان به ساحل کامیابی و خوشبختی رسید.
2- در کنار تلخیها، شیرینی زندگی بهتر درک میشود.
3- نفس انسان در دشواریها و تحمل شداید استکمال مییابد و تربیت میشود.
4- رنج و شادی هر دو از عوامل آزمایش و ابتلای الهی هستند.
و مطلب مهم این که در بسیاری از موارد رنج و شادی، عکسالعمل ما آدمیان در برابر حوادث و رخدادهای جهان پیرامون ماست و برای افرادی که خودسازی نموده و روح حقیقت را دریافتهاند بسیاری از رنجها و دشواریها مطلوبتر از شادیهای گذرا است. پشت پردههای لذایذ آنی آفات بسیار و در بطن رنجها و دشواریها خیرات بیشمار مییابند.
نکته دیگر این که افراد بسیاری هستند که مشکلات آنها به مراتب بیشتر از شما دارند . اگر کمی فکر کنید پی خواهید برد که بسیاری نعمتها را شما دارید که دیگران از آنها محرومند.
www.morsalat.com
- [سایر] چرا امام علی(علیه السلام) به پیشنهاد درگیر نشدن با طلحه و زبیر جواب رد داد؟
- [آیت الله مظاهری] زن و شوهری از دنیا رفته اند. این زوج به دلیل بچه دار نشدن، طفلی را در خردسالی به سرپرستی گرفته و برای وی شناسنامه رسمی با نام خود اخذ نموده اند و او را بزرگ کرده اند. با توجه به اینکه اطرافیان مرحومین ادعای توارث دارند و زوج مرحوم به جز این فرزند خوانده، فرزند دیگری ندارند، آیا این فرزند خوانده از زوج مذکور ارث میبرد یا اطرافیان؟
- [سایر] بازی چگونه میتواند مشکلات هیجانی - عاطفی فرزند را از بین ببرد؟
- [آیت الله مظاهری] جواب : صحّت ندارد، بلکه موجب رفع مشکلات مادی و معنوی می شود.
- [سایر] با سلام من جوان 19ساله هستم من در خانواده ایی چهار نفره که دچار مشکلات خانوادگی هستم پدرم اعتیاد دارد و همچنین بیکار،و هر شش ماه یکبار یا یک سال همدیگر را می بینیم در خانواده ما از زمان کودکی تا حالادرگیر های فیزیکی زیادی بین پدر ومادرم هست وهمچنین مشکلات اقتصادی و مشکلات فردی بسیار زیادی که تحمل آن بسیار سخت است و بخاطر مشکلات خانوادگی و فردی از ادامه تحصیل در دانشگاه صرفه نظر کرده ام و من دچار مشکلات روحی بسیار زیادی شدم و حتی چند بار تصمیم به خود کشی کرده ام و به خاطر مشکلاتی قادر به مراجعه به رواشناس نیستم لطفا من را راهنمایی کنید ممنون
- [سایر] در روایت آمده است: شخصی به امام گفت: پدرم اموال مرا گرفته. و امام در جواب فرمود: (خود و اموالت همه مال پدرت هستی)؛ من میخواهم بدانم که سکوت فرزند در برابر حمله پدر برای تصاحب اموالش اولاد جایز است؟ اگر فرزند، خود، زن و بچه داشته باشد و به واسطه این حمله، زن و بچه در مضیقه قرار بگیرند، آن وقت تکلیف فرزند چه میشود؟
- [سایر] اگر از متعه فرزندی حاصل شود، مادر او حقی از این فرزند ندارد، در صورتی که در ازدواج کسی نمی تواند به زور فرزند را از مادرش جدا کند و مادر وظیفه بزرگ کردن فرزند را به عهده دارد. آنچه که مسلم است این است که بالاخره این فرزند مال پدر است. حال به نظر شما آیا این عاقلانه و منطقی است که یک فرزندی از رابطه ای صرفا موقت به وجود بیاد و بچه ای باشد که مادر ندارد؟ یا حتی بالعکس و یا با سپردن او به پرورشگاه، هم از نعمت پدر محروم باشد و هم از نعمت مادر؟ بچه ای که از یک رابطه موقت به صورت ناخواسته به دنیا می آید چه جایگاهی در اجتماع دارد. بچه ای که مادرش را هیچ وقت نمی شناسد خوب است!؟ بچه ای که از متعه به دنیا می آید مسلماً ناخواسته بوده و زاده یک رابطه موقت! و این تا آخر عمرش روی پیشانیش میماند! ما خودمون رو بگذاریم به جای چنین بچه ای! چه حسی به ما دست خواهد داد؟ می دانم که قبل از ازدواج می شود شرط برای بچه دار نشدن تعیین کرد. اما به هر حال این موضوعی هست که وجود دارد و قابل انکار نیست. در ضمن ممکن است که طرفین شرط بچه دار نشدن را بکنند. اما اگر بر حسب اتفاق بعد از عده نگه داشتن آن خانم، باز هم بچه ای به وجود آمد، چکار باید کرد؟ فقط مسئله حضانت و سرپرستی و ارث و نفقه و... که مطرح نیست. بحث این است که این بچه به هر حال یک انسان است که باید در آینده در اجتماع زندگی کند. چه حس و تصوری به او دست خواهد داد؟
- [آیت الله بهجت] اگر زن و شوهری ناخواسته و علی رغم مشکلات مالی و روانی خانواده بچه دار شوند، در صورتی که وجود فرزند جدید در خانواده مستلزم عسر و حرج و مشقت شدید شود، آیا جایز است قبل یا بعد از چهار ماهگی آن بچه را سقط نمایند؟
- [آیت الله سیستانی] حکم زنی که بچه دار نمی شود چیست؟ آیا شوهر با وجود علاقه زن به زندگیش اورا به خاطر باردار نشدن طلاق دهد، باید هنوز مهریه بپردازد؟
- [آیت الله بهجت] اگر کسی در زیر دوش، درون رودخانه یا... بول کند، جهت تطهیر لازم است لباس های خود را فشار دهد و محل بول را دست بکشد؟
- [آیت الله سبحانی] اگر زن یا مرد نامحرم یا بچه ممیز یعنی بچه ای که خوب و بد را می فهمد به نمازگزار سلام کند، نمازگزار باید جواب او را بدهد.
- [امام خمینی] اگر زن یا مرد نامحرم یا بچه ممیز یعنی بچه ای که خوب و بد را می فهمد به نمازگزار سلام کند نمازگزار باید جواب او را بدهد.
- [امام خمینی] اگر مرد نداند که زن در عده است و با او ازدواج کند، چنانچه زن هم نداند و بچه ای از آنان به دنیا آید، حلال زاده است و شرعا فرزند هر دومی باشد ولی اگر زن می دانسته که در عده است، شرعا بچه فرزند پدر است و در هر دو صورت عقد آنان باطل است و به یکدیگر حرام می باشند.
- [آیت الله مظاهری] اگر چیزی را که بخشیده، زیاد شود، مثل آنکه گوسفند فربه شود، یا آنکه بچه بزاید، و بعد بخشنده هبه را به هم بزند، زیادی و بچه، مال کسی است که به او بخشیده شده است.
- [آیت الله وحید خراسانی] گرفتن نطفه مردی و گذاشتن ان در رحم مصنوعی و پرورش ان به منظور تولید فرزند جایز است مگر این که متوقف بر انجام کار حرامی باشد که ارتکاب ان کار حرام است و چنانچه از این راه بچه ای به وجود بیاید اگر تخمک زن نباشد ان بچه فرزند صاحب نطفه است و احکام پدر و فرزند بر ان دو جاری می شود ولی مادر ندارد و در صورتی که تخمک زن هم باشد ان زن هم مادر اوست
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مرد نداند که زن در عدّه است و با او ازدواج کند، چنانچه زن هم نداند و بچه از آنان به دنیا آید حلال زاده است و شرعاً فرزند هردو میباشد ولیاگر زن میدانسته که در عدّه است شرعاً بچه فرزند پدر است و در هر دو صورت عقد آنان باطل است و به یکدیگر حرام میباشند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر منیِ مرد را در رحم زن وی وارد نمودند چه به وجه حلال یا حرام و از آن بچّه متولّد شد، بچّه مال زن و مرد است و همه احکام فرزند را دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زن یا مرد نامحرم یا بچه ممیز، یعنی: بچه ای که خوب و بد را می فهمد، به نمازگزار سلام کند، نمازگزار باید جواب او را بدهد ولی در جواب سلام زن باید بگوید "سَلاَمٌ عَلَیْکْ" و کاف را زیر و زبر و پیش ندهد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زن یا مرد نا محرم یا بچه ممیز یعنی بچه ای که خوب یا بد را می قهمد به نماز گزار سلام کند ، نماز گزار باید جواب او را بدهد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی که از راه نامشروع باردار شده، جایز نیست بچه اش را سقط کند و فرزند او حساب می شود فقط ارث از او نمی برد.