اخیراً محل قربانی را از منی تغییر دادهاند، و به وادی محسر بردهاند. آیا میشود قربانی را در غیر منی انجام داد، یا حتماً باید در خود منی انجام دهند؟
تا قربانی در منی ممکن است، قربانی در غیر منی مجزی نیست. بلی، اگر کلاً ممنوع شود، اقوی کفایت آن است در وادی محسر.
تا قربانی در منی ممکن است، قربانی در غیر منی مجزی نیست. بلی، اگر کلاً ممنوع شود، اقوی کفایت آن است در وادی محسر.
عنوان سوال:
اخیراً محل قربانی را از منی تغییر دادهاند، و به وادی محسر بردهاند. آیا میشود قربانی را در غیر منی انجام داد، یا حتماً باید در خود منی انجام دهند؟
پاسخ:
تا قربانی در منی ممکن است، قربانی در غیر منی مجزی نیست. بلی، اگر کلاً ممنوع شود، اقوی کفایت آن است در وادی محسر.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر ذبح قربانی در مکه جدید میسّر باشد جایز است یا در وادی محسّر که خارج از مکه است ذبح کنند؟
- [آیت الله خوئی] اگر کسی اشتباهاً در غیر منی مثلاً وادی محسّر تقصیر و یا حلق نموده بعداً متوجه شد اعاده تقصیر برای او واجب است یا نه؟
- [امام خمینی] همانطور که میدانید سعودی مسلخ را در وادی محسّر قرار داده آیا قربانی در آنجا کافی است؟ بر فرض عدم کفایت بعضی از روی ندانستن یا به خیال اینکه از قربانی در منی جلوگیری میکنند در آنجا قربانی کرده باید چه کند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] شخصی که برای اوّلین بار و به عنوان نیابت به حج مشرّف شده، به تصوّر این که مرز بین وادی محسّر و منی جزء منی است، در آنجا تقصیر کرده، و سال بعد برای انجام حَجّة الاسلام خودش مشرّف گردیده، و در منی تقصیر کرده است، آیا کفایت می کند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] فقهای عظام فرموده اند باید قربانی در منی ذبح شود و اگر نشد، نزدیک منی ذبح شود، سؤال این است که با توجه به وضع فعلی که گوشت قربانی در منی ضایع و اکثراً سوزانده می شود و نوعی اسراف و تبذیر به حساب می آید، آیا تکلیف حجاج نسبت به قربانی و محل آن عوض نمی شود؟
- [آیت الله وحید خراسانی] در مناسک در واجب پنجم از واجبات حج تمتع می فرمایید یجب ان یکون الذبح او النحر فی منی و ان لم یمکن ذلک تا جاییکه می فرمایید او کان حرجا علیه ذبح او نحر فی وادی محسر ایا حرج نوعی است یا شخصی می باشد
- [آیت الله وحید خراسانی] و هل یجوز الذبح فی ای بقعه خارج منطقه الحرم المکی و منی و مزدلفه و محسر
- [آیت الله وحید خراسانی] لقد ذهب بعض الاخوه المومنین الی السعودیه لوضع ترتیبات للحجاج ونقلوا ان المسالخ التی کانت فی منی و منطقه محسر و غیرها نقلت الی خارج حدود منطقه الحرم و منی و مزدلفه و محسر و هل یجوز الذبح فی الوطن بعد ان یتم مناسک الحج من رجم و تقصیر و طواف الحج و السعی و طواف النساء
- [آیت الله مظاهری] کسی که در مسلخ جدید قربانی میکند، میتواند در همان مکان حلق یا تقصیر کند یا باید به محلّ اصلی منی برگردد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] قربانی در مسلخ جدید که خارج از منی است چه حکمی دارد؟ و در صورت متعذر بودن قربانی در منی، تکلیف چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سیستانی] منی مَرد ، و هر حیوان مذکر حرام گوشتی که خون جهنده دارد نجس است ، و رطوبتی که از زن با شهوت خارج میشود و موجب جنابت او است بتفصیلی که در مسأله (345) ذکر خواهد شد در حکم منی است و بنابر احتیاط واجب باید از منی حیوان مذکر حلال گوشتی که خون جهنده دارد اجتناب شود . 4 مردار :
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر عین نجس, مانند خون و بول یا چیزی که نجس شده است, مانند لباس نجس, به آب کُر برسد، چنانچه یکی از اوصاف سهگانه آب (یعنی رنگ، بو یا مزه) تغییر کند, آب نجس میشود و اگر تغییر نکرد, نجس نمیشود.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر مقداری از آب کر یخ ببندد و باقی آن به اندازه کر نباشد، چنانچه نجاست به آن برسد, نجس میشود, هر چند بو یا رنگ یا مزه آن تغییر نکند و هر اندازه از یخ هم آب شود, نجس میشود.
- [امام خمینی] اگر انسان از وصیت خود برگردد مثلًا بگوید ثلث مالش را به کسی بدهند، بعد بگوید به او ندهند وصیت باطل میشود، و اگر وصیت خود را تغییر دهد، مثل آن که قیمی برای بچههای خود معین کند بعد دیگری را به جای او قیم نماید، وصیت اولش باطل میشود و باید به وصیت دوم او عمل نمایند.
- [آیت الله بهجت] اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید، روزه باطل نمیشود، ولی اگر کسی که آلتش را بریدهاند کمتر از ختنهگاه را داخل کند بطلان و عدم بطلان روزهاش، محل اشکال است.
- [آیت الله جوادی آملی] .محل سجده, یعنی جایی که پیشانی بر آن نهاده میشود, باید پاک باشد، اگر چیزی که سجده بر آن صحیح است؛ مثلاً مّهر، روی فرش نجس باشد یا یک طرف آن نجس باشد و طرف پاک آن, محل سجده باشد، اشکال ندارد.
- [امام خمینی] اخیراً اسم بلیط بختآزمایی را عوض کردهاند و به اسم اعانه ملی بلیط را میدهند ولی عمل، همان عمل است، و چون بلیط بختآزمایی مورد اشکال بوده است، و جمعی از خرید آن خودداری مینمودند، سودجویان اسم را برای اغفال این دسته عوض نموده، لکن در عمل فرقی ندارد، و در این صورت با تغییر اسم حلال نمیشود، و پول بلیط و پول قرعه حرام و موجب ضمان است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر رطوبتی از مرد سالم خارج شود و نداند منیست یا بول یا غیر اینها، چنانچه با شهوت و جستن بیرون آمده و بعد از بیرون آمدن آن بدن سست شده باشد، آن رطوبت حکم منی را دارد و اگر هیچ یک از این سه نشانه، یا بعضی از اینها را نداشته باشد حکم منی را ندارد و در زن اگر جدا شدن آب از محلّ آن با شهوت همراه باشد و آب خارج شود حکم منی را دارد و لازم نیست دو نشانه دیگر را داشته باشد و اگر به مریض حالت شهوت دست دهد و آبی خارج شود که احتمال بدهد منی است، حکم منی را دارد، هر چند بیرون آمدن آن با شهوت نباشد و دو نشانه دیگر را هم نداشته باشد.
- [آیت الله اردبیلی] حجّ بر سه قسم است: حجّ تَمتّع، حجّ اِفراد و حجّ قِران. (حج تمتّع) وظیفه کسی است که فاصله وطن او تا مکّه معظّمه شانزده فرسنگ یا بیشتر باشد. (حجّ اِفراد) و (حجّ قِران) نیز وظیفه کسی است که اهل خود مکّه یا اطراف آن تا کمتر از شانزده فرسنگ باشد. البتّه در بعضی از موارد، وظیفه برخی افراد بیمار یا معذور از حجّ تمتّع به حجّ إفراد تبدیل میشود. هر سه قسم حجّ در بیشتر اعمال مشترک هستند؛ ولی در حجّ تمتّع، عمره پیش از حجّ و وابسته به حجّ و همچون جزیی از آن میباشد که باید در یک سال و در ماههای حجّ بجا آورده شود؛ ولی در حجّ اِفراد و حجِّ قِران، عمره کاملاً مستقل و از حجّ جداست. همچنین در حجّ تمتّع در روز عید قربان در مِنی قربانی واجب است و از اعمال آن میباشد و در حجّ قِران، قربانی از ابتدا مقرون با احرام است و باید تا روز عید در مِنی همراه حاجی باشد، ولی در حجّ اِفراد اصلاً قربانی واجب نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .باید بین پیشانی و آنچه بر آن سجده میکند, مانعی برای رسیدن پیشانی به محلّ سجده نباشد. اگر مانعی در پیشانی مانند مو یا در جای سجده بود, مثلاً مهری که بر آن سجده میشود چرکین باشد، به صورتی که جرم روی آن قرار گرفته باشد, نه آنکه فقط رنگ آن عوض شده باشد، سجده باطل است.