آندوسکپی دستگاهی است که داخل معده میشود و عکسبرداری میکند، بدون اینکه چیزی داخل معده شود. آیا این عمل روزه را باطل می کند یا نه؟
بنابر احتیاط، برای روزهدار اشکال دارد. و
بنابر احتیاط، برای روزهدار اشکال دارد. و
عنوان سوال:
آندوسکپی دستگاهی است که داخل معده میشود و عکسبرداری میکند، بدون اینکه چیزی داخل معده شود. آیا این عمل روزه را باطل می کند یا نه؟
پاسخ:
بنابر احتیاط، برای روزهدار اشکال دارد. و
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آندوسکپی دستگاهی است که داخل می شود و عکس برداری می کنند، بدون اینکه چیزی داخل معده شود، آیا این عمل روزه را باطل می کند یا نه؟
- اگر آب از راه بینی وارد معده شود ( عمداً یا سهواً ) آیا مبطل روزه است؟
- کسی که نمیدانسته استمناء روزه را باطل میکند و حتی یک گناه کبیره است، اگر اینعمل را انجام دهد. آیا روزه او باطل است؟ اگر باطل است، کفّاره دارد یا خیر؟
- آیا استفاده از اسپری تنفسی در داخل دهان و بینی برای بازکردن مجاری تنفسی، مبطل روزه میباشد یا خیر؟
- آیا غیبت روزه را باطل می کند با این که روایت است که اگر کسی غیبت دیگری کند گوشت تن برادر مرده خود را می جود آیا با این حال هم روزه ما باطل است در صورتی که غیبت جزء نه چیزی که روزه را باطل می کند نیست با این حال آیا غیبت روزه را باطل می کند یا نه؟ اگر غیبت روزه را باطل نمی کند پس حکمش چیست؟ توضیح دهید.
- آیا غلط خواندن قرآن روزه را باطل می کند؟
- اگر کسی روزه مستحبّی بگیرد و فراموش کند که روزه است و چیزی بخورد و یا بیاشامد، آیا روزه اش باطل میشود؟
- اگر در ماه رمضان، انسان عملی را که روزه را باطل می کند بجا نیاورد ولی نیّت روزه نکند ، یا ریاء کند و یا قصد کند که روزه نباشد ، یا قصد کند کاری که روزه را باطل می کند انجام دهد، آیا علاوه بر قضا کفّاره نیز واجب است یا فقط قضا واجب است؟
- اگر در روزه ماه رمضان بعد ازاذان صبح کسی در خواب جنب شود روزه اش باطل می شود یا نه و اگر باطل نمی شود آیا می توان بعد از اذان ظهر یا اذان مغرب غسل کرد یا نه؟
- آیا رسیدن غبار غلیظ به حلق از طریق بینی روزه را باطل می کند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا وارد کردن دستگاه آندوسکوپی در معده برای عکسبرداری بدون این که چیزی که مبطل روزه است همراه آن داخل معده شود روزه را باطل می کند؟
- [آیت الله مظاهری] آیا وارد کردن دستگاه آندوسکوپی به معده برای عکسبرداری بدون اینکه چیزی که مبطل روزه است، همراه آن داخل معده شود، روزه را باطل میکند؟
- [سایر] آیا بعد از غسل، خارج شدن بول و باد معده آن را باطل میکند؟
- [سایر] آیا بعد از غسل، خارج شدن بول و باد معده آن را باطل میکند؟
- [آیت الله بهجت] آیا عکس برداری از معده با اندوسکوپی، روزه را باطل می کند؟
- [آیت الله بهجت] آیا شستشوی معده از طریق سُند معده، باعث باطل شدن روزه ی بیمار می شود؟ (شستشوی معده با مایعات از طریق سُند انجام می گیرد و دوباره، مایع وارد شده از طریق سند به بیرون کشیده می شود)
- [سایر] با سلام من به خاطر معدام دوروز پیش اندوسکپی شدم گفت که سر معده ام زخمه بهم پنتو پرازول ورانیتیدین ودمپرو..داده منم از دارو بدم میاد میشه یه نسخه گیاهی بهم بدید تاخوب بشم
- [آیت الله مظاهری] آیا تنفّس مصنوعی روزه را باطل میکند؟
- [آیت الله خوئی] آیا نسوار (ناس) روزه را باطل میکند؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا چرک گلو روزه را باطل میکند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود، و منی هم بیرون نیاید، روزه باطل نمیشود.
- . امالهکردن با چیز روان اگر چه از روی ناچاری و برای معالجه باشد، روزه را باطل میکند.
- . اگر بداند دروغبستن به خدا و پیغمبر روزه را باطل میکند و چیزی را که میداند دروغ است به آنان نسبت دهد، و بعداً بفهمد آنچه را که گفته راست بوده، روزهاش باطل است، و در ماه رمضان باید تا مغرب از آنچه روزه را باطل میکند خودداری کند، ولی کفاره بر او واجب نمیشود.
- . اگر روزهدار به قدری تشنه شود که بترسد از تشنگی بمیرد واجب است به اندازهای که از مردن نجات پیدا کند آب بیاشامد، ولی روزه او باطل میشود، و اگر ماه رمضان باشد، باید در بقیه روز از به جا آوردن کاری که روزه را باطل میکند خودداری نماید.
- . اگر در روزه واجب معینی مثل روزه رمضان مردد شود که روزه خود را باطل کند یا نه یا قصد کند که روزه را باطل کند، روزه اش باطل می شود اگر چه از قصدی که کرده توبه نماید و کاری هم که روزه را باطل می کند انجام ندهد.
- . اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسلکردن سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معین باشد، روزه و غسل هر دو باطل است، و اگر روزه مستحب باشد یا روزه واجبی باشد که مثل روزه کفاره، وقت معینی ندارد و تمامکردن آن واجب نباشد، غسل صحیح، و روزه باطل میباشد.
- . اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند که روزه مسافر باطل می باشد و در سفر روزه بگیرد، روزه اش باطل است.
- . اگر غیر از روزه ماه رمضان روزه معین دیگری بر انسان واجب باشد، مثلاً نذر کرده باشد که روز معینی را روزه بگیرد، چنان چه عمداً تا اذان صبح نیت نکند، روزه اش باطل است و اگر نداند که روزه آن روز بر او واجب است یا فراموش کند و پیش از ظهر یادش بیاید، چنان چه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد، و بدون تأخیر نیت کند روزه او صحیح و گرنه باطل می باشد.
- . کسی که نمی داند روزه مسافر باطل است، اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مسأله را بفهمد، روزه اش باطل می شود و اگر تا مغرب نفهمد، روزه اش صحیح است.
- . اگر قضای روزه میتی را گرفته باشد، احتیاط مستحب آن است که بعد از ظهر روزه را باطل نکند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله خوئی] جماع روزه را باطل میکند، اگرچه به مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید.
- [آیت الله بروجردی] جماع روزه را باطل میکند، اگر چه فقط به مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید.
- [آیت الله اردبیلی] جماع روزه را باطل میکند، اگرچه فقط به مقدار ختنهگاه داخل شود و منی نیز بیرون نیاید.
- [آیت الله بهجت] نزدیکی روزه را باطل میکند، اگرچه فقط به مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید.
- [آیت الله مظاهری] جماع (نزدیکی با زن یا مرد یا حیوان) روزه را باطل میکند گرچه فقط به مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید.
- [آیت الله سیستانی] اگر سهواً چیزی را فرو ببرد و پیش از رسیدن به معده یادش بیاید که روزه است، چنانچه بهقدری پائین رفته باشد که اگر آن را داخل معده کند به آن خوردن نگویند، لازم نیست آن را بیرون آورد و روزه او صحیح است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر روزهدار سهواً یکی از کارهایی که روزه را باطل میکند انجام دهد و به خیال این که روزهاش باطل شده، در ادامه روز نیّت روزه نکند روزهاش باطل است، هرچند کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد.
- [امام خمینی] اگر کمتر از مقدار ختنه گاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید، روزه باطل نمی شود، ولی کسی که آلتش را بریده اند اگر کمتر از ختنه گاه را هم داخل کند، روزه اش باطل می شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر نداند یا فراموش کند که ماه رمضان است و پیش از ظهر ملتفت شود، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد، باید نیّت کند و روزه او صحیح است و اگر کاری که روزه را باطل میکند انجام داده باشد، یا بعد از ظهر ملتفت شود که رمضان است، روزه او باطل میباشد ولی باید تا مغرب کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد و بعد از رمضان هم آن روزه را قضا نماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر نداند یا فراموش کند که ماه رمضان است و پیش از ظهر ملتفت شود، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد باید نیّت کند و روزه او صحیح است و اگر کاری که روزه را باطل میکند انجام داده باشد یا بعد از ظهر ملتفت شود که ماه رمضان است روزه او باطل میباشد، ولی باید تا مغرب کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد و بعد از رمضان هم آن روزه را قضا نماید.