اگر آب از راه بینی وارد معده شود ( عمداً یا سهواً ) آیا مبطل روزه است؟
اگر عمدی باشد روزه باطل است و قضاء و کفّاره دارد و در صورت سهو اشکال ندارد.
اگر عمدی باشد روزه باطل است و قضاء و کفّاره دارد و در صورت سهو اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا اگر انسان آب بینی را بالا بکشد و مقداری از آن وارد حلق شود، روزه باطل است؟
- اگر گرد و غبار در ماه رمضان سهواً وارد فضای دهان یا بینی شود حکمش چیست؟
- آیا استفاده از اسپری تنفسی درداخل دهان و بینی برای باز کردن مجاری تنفسی مبطل روزه می باشد یا خیر؟
- آیا استفاده از اسپری تنفسی در داخل دهان و بینی برای بازکردن مجاری تنفسی، مبطل روزه میباشد یا خیر؟
- آیا تزریق خون به روزه دار مبطل روزه است؟
- کشیدن سیگار و استعمال قلیان آیا مبطل روزه هست؟
- آیا تزریق خون به روزهدار، مبطل روزه است؟
- آیا کشیدن سیگار و استعمال قلیان، مبطل روزه است؟
- آیا تزریق خون به روزهدار، مبطل روزه است؟
- آندوسکپی دستگاهی است که داخل معده میشود و عکسبرداری میکند، بدون اینکه چیزی داخل معده شود. آیا این عمل روزه را باطل می کند یا نه؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا وارد کردن دستگاه آندوسکوپی در معده برای عکسبرداری بدون این که چیزی که مبطل روزه است همراه آن داخل معده شود روزه را باطل می کند؟
- [آیت الله اردبیلی] در ماه رمضان و هنگام روزه گرفتن اغلب دچار حساسیت فصلی میشوم و دچار آب ریزش بینی و خلط گلو. آیا فرو بردن خلط گلو و بالا کشیدن آب بینی مبطل روزه است؟ با توجه به این که در بعضی مکانها امکان تمیز کردن یا بیرون ریختن خلط وجود ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] در ماه رمضان و هنگام روزه گرفتن اغلب دچار حساسیت فصلی میشوم و دچار آب ریزش بینی و خلط گلو. آیا فرو بردن خلط گلو و بالا کشیدن آب بینی مبطل روزه است؟ با توجه به این که در بعضی مکانها امکان تمیز کردن یا بیرون ریختن خلط وجود ندارد.
- [سایر] اگر کسی سهواً مبطل روزه را انجام دهد سپس به گمان باطل شدن روزه، روزه را عمداً بخورد، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا فرو بردن سر در آب مضاف مبطل روزه است؟
- [آیت الله بهجت] آیا شستشوی معده از طریق سُند معده، باعث باطل شدن روزه ی بیمار می شود؟ (شستشوی معده با مایعات از طریق سُند انجام می گیرد و دوباره، مایع وارد شده از طریق سند به بیرون کشیده می شود)
- [آیت الله سبحانی] آیا خونی که بی اختیار از دماغ روزه دار از حلق پایین می رود مبطل روزه است؟ توضیح اینکه به فضای دهان وارد نمی شود؟
- [سایر] من در ماه مبارک رمضان وقتی گریه می کنم هنگامی که آب بینی ام را می کشم به حلق و بعد به معده می رود. وقتی هم که سعی می کنم بینی ام را نکشم و با دستمال پاک کنم حالت استفراغ به من دست می دهد. من چه کنم تا روزه ام در اثر گریه و راز و نیاز با خدا باطل نشود؟
- [آیت الله سیستانی] آیا بخارات آب داخل حمام اگر استشمام شود مبطل روزه می باشد یا خیر؟ در صورتی که مبطل روزه باشد برای استحمام چه باید کرد در مورد مه غلیظ حکم چگونه است؟
- [آیت الله مظاهری] آیا شستشوی معده با سُند که مایعی را توسط آن در معده وارد میکنند و پس از شستشو دوباره با همان دستگاه آن مایع را خارج میکنند، به صحت روزه ضرر میرساند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت دیگری از حیوان حرام گوشت مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، چنان چه تر باشد نماز باطل و اگر خشک شده و عین آن بر طرف شده باشد نماز صحیح است.
- . اگر انسان بداند یا ایمن نباشد که به واسطه مضمضه بی اختیار یا از روی فراموشی آب وارد گلویش شود، نباید مضمضه کند.
- . اگر تمام سر زیر آب برود ولی مقداری از موها بیرون بماند، روزه باطل میشود.
- . اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسلکردن سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معین باشد، روزه و غسل هر دو باطل است، و اگر روزه مستحب باشد یا روزه واجبی باشد که مثل روزه کفاره، وقت معینی ندارد و تمامکردن آن واجب نباشد، غسل صحیح، و روزه باطل میباشد.
- . اگر سهواً چیزی را فرو ببرد و پیش از رسیدن به شکم یادش بیاید که روزه است، چنانچه ممکن باشد باید آن را بیرون آورد، و روزهاش صحیح است.
- . مضمضه زیاد برای روزه دار مکروه است و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد، بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.
- . اگر فراموش کند که روزه است و به نیت غسل سر را در آب فرو برد، روزه و غسل او صحیح است.
- . اگر فراموش کند که روزه است و سر را در آب فرو برد، یا دیگری به زور سر او را در آب فرو برد، چنانچه در زیر آب یادش بیاید که روزه است یا آن کس دست خود را بردارد، باید فوراً سر را بیرون آورد، و چنانچه بیرون نیاورد بنابر احتیاط واجب روزهاش باطل میشود.
- . اگر روزهدار بیاختیار در آب بیفتد و تمام سر او را آب بگیرد یا فراموش کند که روزه است و سر را در آب فرو برد، روزهاش باطل نمیشود.
- . اگر کافر شهادتین بگوید یعنی بگوید: "أَشْهَدُ أنْ لا إِلهَ إِلاَّ الله وَأَشْهَدُ أنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله" مسلمان می شود. و بعد از مسلمان شدن، بدن و آب دهان و بینی و عرق او پاک است. ولی اگر موقع مسلمان شدن، عین نجاست به بدن او بوده، باید بر طرف کند و جای آن را آب بکشد. بلکه اگر پیش از مسلمان شدن عین نجاست برطرف شده باشد، احتیاط واجب آن است که جای آن را آب بکشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سیستانی] اگر سهواً چیزی را فرو ببرد و پیش از رسیدن به معده یادش بیاید که روزه است، چنانچه بهقدری پائین رفته باشد که اگر آن را داخل معده کند به آن خوردن نگویند، لازم نیست آن را بیرون آورد و روزه او صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] - اگر معتکف یکی از محرّمات اعتکاف را سهواً و از روی فراموشی انجام دهد، مطلقاً مبطل اعتکاف نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر غیر آب چیز دیگری را در دهان ببرد وبیاختیار فرو رود یا آب داخل بینی کند وبیاختیار فرو رود، قضا بر او واجب نیست اگرچه احتیاط مستحبّ آن است که قضای روزه را در این دو صورت بنماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در فضای دهن نیامده باشد حرام نیست ولی اخلاط بینی و سینه که در فضای دهن وارد شده احتیاط واجب ترک فرو بردن آنست و فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن، از لای دندان بیرون می آید اگر طبیعت انسان از آن متنفر نباشد اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر روزه دار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد ، روزه اش باطل نمی شود .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روزه دار سهوا چیزی بخورد یا بیاشامد؛ روزه اش باطل نمی شود.
- [امام خمینی] اگر روزه دار سهوا چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه اش باطل نمی شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر روزه دار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد روزه اش باطل نمی شود.
- [آیت الله سبحانی] اگر روزه دار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه اش باطل نمی شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار سهوا چیزی بخورد یا بیاشامد روزه اش باطل نمی شود