عکسهایی که در کودکی (قبل از تکلیف) گرفتهایم و مسلماً بدون حجاب و... بوده، الان که بزرگ شدهایم، اگر نامحرم ببیند مثلاً پسر خاله یا شوهر عمه و... آیا اشکال شرعی دارد؟
اگر نامحرم بدون قصد لذت به عکسها نگاه کند مانعی ندارد و شما هم تکلیفی ندارید.
اگر نامحرم بدون قصد لذت به عکسها نگاه کند مانعی ندارد و شما هم تکلیفی ندارید.
عنوان سوال:
عکسهایی که در کودکی (قبل از تکلیف) گرفتهایم و مسلماً بدون حجاب و... بوده، الان که بزرگ شدهایم، اگر نامحرم ببیند مثلاً پسر خاله یا شوهر عمه و... آیا اشکال شرعی دارد؟
پرسشهای مرتبط از این مرجع
سوال مرتبط یافت نشد
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا دایی و عموی شوهر بر زن محرم است؟ خاله و عمه زن بر شوهر چطور؟
- [سایر] آیا عدم پوشش دختر دایی، دختر عمه، دختر خاله و دختر عمو - که تأثیری در فرد ندارد - گناه است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا دایی و عموی شوهر و خاله و عمه ی همسر، جزء محرم ها می باشند؟
- [آیت الله بهجت] اگر دو پسر عمو یا دو پسر خاله در کودکی با هم لواط کرده اند، آیا یکی از آن ها نمی تواند با خواهر دیگری ازدواج کند؟
- [آیت الله بهجت] شوهر خاله هایم در منزل پوشش خوبی ندارند، حکم نگاه کردن به آن ها چگونه است؟
- [آیت الله بروجردی] شخصی فوت کرده وارث او منحصر به دو پسر خاله و یک پسر دایی و سه نوه عمّه میباشد، آیا کدام یک از اینها در ارث مُقَدَّم میباشند؟
- [آیت الله بهجت] آیا عدم پوشش دختر دایی و دختر عمه و دختر خاله و دختر عمو که تأثیری در من ندارد گناه است؟
- [آیت الله بهجت] وظیفه زن با فامیل های نامحرم شوهر از نظر پوشش اسلمی چیست؟
- [آیت الله مظاهری] باتوجه به حرمت شرعی نگاه به نامحرم و وضعیت نامناسب حجاب و پوشش ،حکم نگاههایی که ناخواسته وبه صورت مکرر، بدون ریبه انجام می پذیرد چیست؟
- [سایر] حد پوشش زنان چه مقدار است و اگر سهوا چادر کنار رود و در معرض دید نامحرم باشد اشکال دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن از شیر شوهر خود کسانی را که گفته میشود شیر دهد، شوهر او بر او حرام نمیشود، اگرچه بهتر آن است که احتیاط کنند: اوّل:برادر و خواهر خود را.دوم:عمو و عمّه و دایی و خاله خود را.سوم: اولاد عمو و اولاد دایی خود را.چهارم:برادرزداه خود را.پنجم:برادر شوهر یا خواهر شوهر خود را.ششم:خواهرزاده خود یا خواهرزاده شوهرش را.هفتم: عمو، عمّه، دایی و خاله شوهر خود را.هشتم:نوه زن دیگر شوهر خود را.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر وارث میّت عمو و عمّه و دائی و خالة پدر و عمو و عمّه و دائی و خالة مادری او باشند ، مال سه سهم می شود ، یک سهم آن مال همو و عمّه و دائی و خالة مادر میّت است بطور مساوی ، ولی احتیاط واجب ددر عمو و عمّه مادر میّت آن است که با هم صلح کنند ، و دو سهم دیگر آن را سه قسمت می کنند یک قسمت را دائی و خالة پدر میّت بطور مساوی بین خودشان قسمت می نمایند و دوم قسمت دیگر آن را به عمو و عمّه پدر میّت می دهند و عمو دو برابر عمّه می برد . ارث زن و شوهر
- [آیت الله سبحانی] اگر وارث میت عمو و عمه و دائی و خاله پدر و عمو و عمه و دائی و خاله مادر او باشند، مال سه سهم می شود، یک سهم آن مال عمو و عمه و دائی و خاله مادر میت است به طور مساوی ولی احتیاط واجب در عمو و عمه مادر میت آن است که با هم صلح کنند، و دو سهم دیگر آن را سه قسمت می کنند یک قسمت را دائی و خاله پدر میت به طور مساوی بین خودشان قسمت می نمایند و دو قسمت دیگر آن را به عمو و عمه پدر میت می دهند و عمو دو برابر عمه می برد. ارث زن و شوهر
- [آیت الله اردبیلی] اگر با دختر عمّه یا دختر خاله خود ازدواج نماید و پیش از آن که با آنان آمیزش کند، با مادر آنان زنا نماید، عقد آنان اشکال ندارد.
- [امام خمینی] اگر با دختر عمه یا دختر خاله خود ازدواج نماید و پیش از آن که با آنان نزدیکی کند با مادرشان زنا نماید عقد آنان اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر با دختر عمّه یا دختر خالة خود ازدواج نماید و پیش از آنکه با آنان نزدیکی کند با مادرشان زنا نماید عقد آنان اشکال ندارد .
- [آیت الله بهجت] اگر با دختر عمه یا دختر خاله خود ازدواج نماید و پیش از آنکه با آنان نزدیکی کند، با مادرشان زنا نماید، عقد آنان اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن از شیر شوهر خود کسانی را که بعداً گفته میشود شیر دهد ، شوهرش بر او حرام نمیشود . اول : برادر و خواهر خود . دوم : عمو و عمه ، و دائی و خاله خود ، و اولاد آنها . سوم : نوههای خود ، اگر چه در مورد نوه دختری موجب حرام شدن دخترش ، بر شوهر خود میشود . چهارم : برادر زاده یا خواهر زاده خود . پنجم : برادر یا خواهر شوهر . ششم : خواهر زاده یا برادر زاده شوهر . هفتم : عمو و عمه و دائی و خاله شوهر . هشتم : نوه شوهر از زن دیگر .
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن شغلی داشته باشد و بخواهد کاری انجام دهد که در مقابل نامحرم مراعات حجاب برای او ممکن نباشد، باید آن را ترک کند و شغلی را انتخاب کند که بتواند حجاب شرعی را رعایت نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زن از شیر شوهر خود کسانی را که گفته می شود شیر دهد ، شوهرش بر او حرام نمی شود ، اگر چه بهتر است احتیاط کنند : اوّل : برادر و خواهر خود را . دوّم : عمو و عمّه و دائی و خالة خود را . سوّم : اولاد عمو و اولاد دائی خود را . چهارم : برادر زادة خود را . پنجم : برادر شوهر ، یا خواهر شوهر خود را . ششم : خواهر زادة خود ، با خواهر زادة شوهرش را . هفتم : عمو و عمّه و دائی و خالة شوهرش را . هشتم : نوة زن دیگر شوهر خود را .