اگر انسان با دوست دختر خود به امامزاده برود و زیارت کند، آیا زیارتش همانند دوست معمولی صحیح است؟
رفتن به زیارت امامزادگان برای کسب ثواب است. اگر انسان در مسیر کسب ثواب، گناهی مرتکب گردد، واضح است که به پاداش مذکور نخواهد رسید و چه بسا موجب افزایش گناه نیز بشود.
رفتن به زیارت امامزادگان برای کسب ثواب است. اگر انسان در مسیر کسب ثواب، گناهی مرتکب گردد، واضح است که به پاداش مذکور نخواهد رسید و چه بسا موجب افزایش گناه نیز بشود.
عنوان سوال:
اگر انسان با دوست دختر خود به امامزاده برود و زیارت کند، آیا زیارتش همانند دوست معمولی صحیح است؟
پاسخ:
رفتن به زیارت امامزادگان برای کسب ثواب است. اگر انسان در مسیر کسب ثواب، گناهی مرتکب گردد، واضح است که به پاداش مذکور نخواهد رسید و چه بسا موجب افزایش گناه نیز بشود.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا ازدواج موقت با دختر باکره رشیده بدون اجازه پدر صحیح است؟
- انسان روزه دار می تواند به جاهایی مثل سونا که هوا کاملاً با بخار آب اشباع شده برود یا این که مانند گردوغبار محسوب می شود یا این که مانند آب محسوب می شود؟
- اگر انسان مریضی که دکتر داروئی را برای او تجویز کند، و در ماه رمضان باید این دارو را قبل از اذان صبح استفاده کند، فراموش می کند و موقعی یادش می آید که حدود وسط های اذان است و این دارو را استفاده می کند، آیا روزه این شخص صحیح است یا نه؟ (حکم را در صورت عمد نیز بیان فرمائید).
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بهجت] شخص جنب می تواند به عنوان زیارت در حرم امامزاده ها وارد شود یا نه؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا جایز است جنب و حائض، برای زیارت داخل حرم امامزاده ها بشوند؟
- [آیت الله وحید خراسانی] ایا سوگند معمولی در حال احرام اشکال دارد همانند سوگندهای روزمره مردم کوچه و بازار
- [آیت الله مکارم شیرازی] چنانچه نذر کند به زیارت معصوم مشخصی برود می تواند به زیارت معصوم دیگر برود؟
- [آیت الله سبحانی] اگر یکی از اجرام آسمانی همانند زهره از مقابل خورشید رد شود و با چشم معمولی نیز مشاهده گردد ، آیا همانند خسوف و کسوف موجب نماز آیات می شود و اگر با چشم معمولی رویت نشود با تلسکوپ مشاهده شود چطور؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که در مکان غصبی زندانی شده است، آیا لازم است نماز بخواند؟ و اگر لازم است، کیفیت آن همانند نماز معمولی است یا خیر؟
- [سایر] آیا در اموالی که از زن باقی می ماند سهم دختر همانند اموال پدر، نصف پسر است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] برای احداث جادّه به دیوار صحن امامزاده ای برخورد می کنیم که لازمه تعریض جاده بطور یکنواخت به گونه ای که مصونیت وسائل نقلیه بخطر نیفتد این است که دیوار امامزاده را خراب کرده و قسمتی از صحن امامزاده را در جاده قرار دهیم، آیا چنین کاری صحیح است؟
- [سایر] شخصی که استطاعت مالی ندارد و نمیتواند برای شفاعت به زیارت برود، شفاعت شامل حالش نمیشود؟
- [آیت الله سیستانی] چت کردن با دختر اشکالی دارد و آیا احساس دوست داشتن آن دختر حرام است ؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . انسان کاری را می تواند نذر کند که انجام آن برایش ممکن باشد بنابراین کسی که نمی تواند پیاده کربلا برود، اگر نذر کند که پیاده برود، نذر او صحیح نیست.
- . جایی که انسان باید تقیه کند اگر بتواند بر حصیر یا چیزی که سجده بر آن صحیح می باشد، طوری سجده کند که به زحمت نیفتد، نباید بر فرش و مانند آن سجده نماید، و اگر نمی تواند، احتیاط آن است که در صورت امکان برای نماز به جای دیگر برود، والا در همانجا نماز بخواند هر چند ظاهر این است که در مورد تقیه به جهت تحبیب و تألیف قلوب لازم نیست که برای نماز به جای دیگر برود.
- . اگر انسان پیش از آن که دختر خاله خود را بگیرد با مادر او زنا کند، دیگر نمیتواند با او ازدواج نماید، و بنابر احتیاط واجب دختر عمه نیز همین حکم را دارد.
- . اگر انسان چیزی را غصب کند، باید به صاحبش برگرداند، و اگر آن چیز از بین برود، باید عوض آن را به او بدهد.
- . آنچه از منافع کسب در بین سال به مصرف خوراک و پوشاک و اثاثیه و خرید منزل و عروسی و جهیزیه دختر- اگر در وقتی تهیه شود که معمولاً به تهیه آن حاجت است- و زیارت و مانند اینها میرساند در صورتی که از شأن او زیاد نباشد و زیادهروی هم نکرده باشد، خمس ندارد.
- . اگر محلی دو راه داشته باشد، یک راه آن کمتر از هشت فرسخ، و راه دیگر آن هشت فرسخ یا بیشتر باشد، چنان چه انسان از راهی که هشت فرسخ است به آنجا برود، باید نماز را شکسته بخواند. و اگر از راهی که هشت فرسخ نیست برود، باید نماز را تمام بخواند.
- . اگر در نماز مستحبی دو رکعتی، گمانش به سه رکعت یا بیشتر برود، باید اعتنا نکند و نمازش صحیح است، و اگر گمانش به دو رکعت یا کمتر برود، بنابر احتیاط واجب باید به همان گمان عمل کند، مثلاً اگر گمانش به یک رکعت می رود احتیاطاً باید یک رکعت دیگر بخواند.
- . اگر انسان اجیر شود که از طرف کس دیگر حج کند، چنان چه خودش نتواند برود و بخواهد دیگری را از طرف خودش بفرستد، باید از کسی که او را اجیر کرده اجازه بگیرد.
- . راه رفتن در بین وضو اشکال ندارد، پس اگر بعد از شستن صورت و دست ها چند قدم راه برود و بعد سر و پا را مسح کند وضوی او صحیح است. شرط یازدهم آن که در حال اختیار شستن صورت و دست ها و مسح سر و پاها را خود انسان انجام دهد و اگر دیگری او را وضو دهد، یا در رساندن آب به صورت و دست ها و مسح سر و پاها به او کمک نماید، وضو باطل است.
- . انسان می تواند برای بعضی از کارهای مستحبی مثل زیارت قبر پیغمبر صلی الله علیه و آله و ائمه:، از طرف زندگان اجیر شود. و نیز می تواند کار مستحبی را انجام دهد و ثواب آن را برای مردگان یا زندگان هدیه نماید.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که نذرکرده زیارت برود و غسل زیارت ونماز آن نذر را نکرده ، لازم نیست آن را بجا آورد .
- [آیت الله خوئی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلًا به زیارت حضرت اباعبدالله (علیهالسلام) مشرف شود چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست، و اگر بواسطة عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که نذر کرده زیارت برود و غسل زیارت و نماز آن را نذر نکرده، لازم نیست آنها را به جا آورد.
- [امام خمینی] کسی که نذر کرده زیارت برود و غسل زیارت و نماز آن را نذر نکرده، لازم نیست آنها را به جا آورد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که نذر کرده زیارت برود و غسل زیارت و نماز آن را نذر نکرده، لازم نیست آنها را بجا آورد.
- [آیت الله بروجردی] کسی که نذر کرده زیارت برود و غسل زیارت و نماز آن را نذر نکرده، لازم نیست آنها را به جا آورد.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که نذر کرده زیارت برود و غسل زیارت و نماز ان را نذر نکرده لازم نیست انهارا به جا اورد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که نذر کرده زیارت برود و غسل زیارت و نماز آن را نذر نکرده، لازم نیست آنها را بجا آورد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که نذر کرده زیارت برود و غسل زیارت و نماز آن را نذر نکرده؛ لازم نیست آنها را به جا آورد.
- [آیت الله خوئی] کسی که نذر کرده زیارت برود و غسل زیارت و نماز آن را نذر نکرده لازم نیست آنها را بهجا آورد.