آیا پوشیدن لباس آستین کوتاه برای آقایان جایز است؟
چنانچه مرد بداند زنان با قصد لذت به دستانش نگاه میکنند، احتیاط واجب پوشاندن آن است.
چنانچه مرد بداند زنان با قصد لذت به دستانش نگاه میکنند، احتیاط واجب پوشاندن آن است.
عنوان سوال:
آیا پوشیدن لباس آستین کوتاه برای آقایان جایز است؟
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا پوشیدن لباس تنگ و کوتاه برای خانمها جایز است؟
- آیا پوشیدن لباس سیاه در عزای امام حسین علیهالسلام کراهت دارد؟
- آیا پوشیدن جوراب برای خانمها لازم است؟
- پوشیدن جوراب نازک برای خانمها چه حکمی دارد؟
- آیا سودی که بانکها و مؤسسات مالی اعتباری به سپردههای مردم؛ بلندمدت یا کوتاه مدت میدهند حلال است؟
- معیار لباس شهرت چیست؟
- آیا لباس خانمها حتماً باید سیاه باشد؟
- شستن لباس نجس در لباسشوییهای تمام اتوماتیک که عمل شستن، آب کشیدن و خشک کردن را انجام میدهند چه حکمی دارد؟ آیا لباس نجس با این روش پاک میشود؟
- در مراسم سینه زدن، در آوردن لباس در صورتی که معرض تحریک باشد چه حکمی دارد؟
- آیا تغییر جنسیت جایز است یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سبحانی] آیا پوشیدن لباس آستین کوتاه برای آقایان جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] پوشیدن لباس آستین کوتاه
- [آیت الله خامنه ای] پوشیدن لباس آستین کوتاه برای مرد چه حکمی دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] پوشیدن لباس آستین کوتاه در مجامع عمومی علی الخصوص دانشگاه چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] پوشیدن لباس آستین کوتاه برای مرد چه حکمی دارد؟ زدن کراوات چه حکمی دارد؟ حکم پوشیدن شلوار کوتاه توسط مردان چیست؟
- [آیت الله سیستانی] حکم پوشیدن لباس آستین کوتاه برای مرد چیست؟ آیا زن میتواند بدون قصد لذت به دست چنین مردی نگاه کند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] پوشیدن لباس آستین کوتاه برای مردان چگونه است و آیا نسبت به افراد جوان و مسنّ تفاوتی دارد؟
- [آیت الله سیستانی] ایا پوشیدن پیراهن آستین کوتاه برای مردان اشکال دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا کوتاه کردن موی سر در خانمها شبیه آقایان یا لباس پوشیدن شبیه آقایان و یا اموری از این قبیل بدون قصد تشبه به آقایان برای خانمها اشکال دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا کوتاه کردن موی سر در خانم ها شبیه آقایان یا لباس پوشیدن شبیه آقایان و یا اموری از این قبیل بدون قصد تشبه به آقایان برای خانم ها اشکال دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . اگر لباسی را به ذمه بخرد و بعداً از پولی که به قرض ربایی گرفته، یا از پول حلالی که مخلوط با ربا است به صاحب لباس بدهد، پوشیدن آن لباس و نماز خواندن با آن اشکال ندارد. ولی اگر به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول می خرم، پوشیدن آن لباس حرام است. و اگر بداند پوشیدن آن حرام است نماز هم با آن باطل می باشد.
- . پوشیدن لباس ابریشمی برای زن، در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- . کسی که می داند پوشیدن لباس غصبی حرام است، ولی نمی داند نماز را باطل می کند، اگر عمداً با لباس غصبی نماز بخواند نمازش باطل است.
- . لباس نمازگزار باید مباح باشد و کسی که می داند پوشیدن لباس غصبی حرام است، اگر عمداً در لباس غصبی یا در لباسی که نخ یا تکمه یا چیز دیگر آن غصبی است نماز بخواند، باطل است.
- . اگر مرد غیر از لباس ابریشمی خالص یا طلا بافت، لباس دیگری نداشته باشد، چنان چه در پوشیدن لباس ناچار نباشد، باید به دستوری که برای برهنگان گفته شد نماز را به جا آورد.
- . چند چیز در لباس نمازگزار مستحب است که از آن جمله است: عمامه با تحت الحنک، پوشیدن عبا و لباس سفید و پاکیزه ترین لباس ها و استعمال بوی خوش و دست کردن انگشتر عقیق.
- . چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد مکروه می باشد.
- . پوشیدن لباس طلا بافت در هر حال برای مرد حرام و نماز با آن باطل است، ولی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- . لباس مرد نمازگزار حتی عرقچین و بند شلوار او نیز بنابر احتیاط باید ابریشم خالص نباشد و در غیر نماز هم پوشیدن آن برای مرد حرام است.
- . پوشیدن لباس غصبی و ابریشمی خالص و طلا بافت و لباسی که از مردار تهیه شده در حال ناچاری مانعی ندارد و نیز کسی که ناچار است لباس بپوشد و لباس دیگری غیر از اینها ندارد، می تواند با این لباس ها نماز بخواند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مظاهری] هشت چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: 1 - پوشیدن لباس سیاه. 2 - پوشیدن لباس کثیف. 3 - پوشیدن لباس تنگ. 4 - پوشیدن لباس شرابخوار. 5 - پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند. 6 - پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد. 7 - باز بودن دکمههای لباس. 8 - دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله سیستانی] پوشیدن لباس زنانه بر مردان ، و پوشیدن لباس مردانه بر زنان حرام نیست و نماز خواندن با آن باطل نیست . ولی بنابر احتیاط واجب جایز نیست مرد خود را به هیئت و زیّ زن در آورد ، و همچنین به عکس .
- [آیت الله جوادی آملی] .پوشیدن لباس یا فلزی که طلا بودن آن مشکوک است، جایز است و نماز در آن, باطل نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] پوشیدن لباس غصبی و ابریشمی خالص و طلاباف در حال ناچاری جایز است و نیز کسی که لباس دیگری غیر از اینها ندارد و ناچار است با لباس نماز بخواند، نماز وی اشکالی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] پوشیدن لباس شهرت که پارچه یا رنگ یا دوخت آن برای کسی که میخواهد آن را بپوشد معمول نیست در صورتی که موجب وهن و هتک انسان شود جایز نیست، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند، نمازش صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] شش چیز در لباس نمازگزار مستحب است که از آن جمله است: 1 - عمامه با تحت الحنک. 2 - پوشیدن عبا. 3 - پوشیدن لباس سفید. 4 - پوشیدن پاکیزهترین لباسها. 5 - استعمال بوی خوش. 6 - دست کردن انگشتری عقیق.
- [آیت الله جوادی آملی] .در حرام بودن پوشیدن لباس طلا، فرقی بین لباس رو و لباس زیر و بین آستر و ابره نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت داردبرای نمازگزار مکروه می باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر لباسی را بخرد و بعد از پولی که بابت ربا گرفته یا از پول حلالی که مخلوط با ربا است به صاحب لباس بدهد، اگرچه هنگام خریداری نیز قصدش این بوده که از این پول بدهد، پوشیدن آن لباس و نماز خواندن با آن جایز است؛ امّا اگر پول ربایی یا پول حلال مخلوط به حرام داشته باشد و به فروشنده بگوید که: (این لباس را با این پول میخرم) در صورتی که قیمت، پول معیّن باشد به گونهای که اگر بخواهد پول دیگری بدهد حق نداشته باشد، پوشیدن آن لباس حرام است و اگر بداند پوشیدن آن حرام است، نماز هم با آن باطل میباشد و اگر این طور نباشد که معمولاً در معاملات با پول، اینگونه نیست، بلکه منظور و مقصود مقدار آن است نه شخص آن پوشیدن لباس جایز است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر لباسی را بذمّه بخرد و بعداً از پولی که بابت ربا گرفته، یا از پول حلالی که مخلوط با ربا است به صاحب لباس بدهد چنانچه موقع خریداری قصد داشته از این پول بدهد بنابر احیتاط پوشیدن آن لباس جایز نیست و نماز خواندن در آن اشکال دارد، و اگر در هنگام خرید چنین قصدی نداشته باشد پوشیدن آن لباس جایز و نماز در آن صحیح است و اگر پول ربایی یا حلال مخلوط به حرام داشته باشد و به فروشنده بگوید که این لباس را با این پول می خرم، پوشیدن آن لباس حرام است و اگر بداند پوشیدن آن حرام است نماز خواندن در آن هم بنابر احتیاط واجب باطل می باشد.