ظاهر شدن خانمها با مانتوهای تنگ، در بیرون منزل چه حکمی دارد؟
رفت وآمد خانمها درمقابل نامحرم با لباسیکه برجستگیهای بدن آنها را مشخص کند یا معرضیت برای فساد داشته باشد، جایز نیست.
رفت وآمد خانمها درمقابل نامحرم با لباسیکه برجستگیهای بدن آنها را مشخص کند یا معرضیت برای فساد داشته باشد، جایز نیست.
پاسخ:
رفت وآمد خانمها درمقابل نامحرم با لباسیکه برجستگیهای بدن آنها را مشخص کند یا معرضیت برای فساد داشته باشد، جایز نیست.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا پوشیدن لباس تنگ و کوتاه برای خانمها جایز است؟
- آیا پوشیدن جوراب برای خانمها لازم است؟
- پوشیدن جوراب نازک برای خانمها چه حکمی دارد؟
- آیا لباس خانمها حتماً باید سیاه باشد؟
- در عقدها و عروسیها که معمولاً خانمها با لباسهای ویژه آن مراسم شرکت دارند و در اکثر مواقع نیز لباسها، بدن نما است و فیلمبرداری صورت میگیرد تکلیف ما چیست؟
- آیا خروج از منزل برای زنی که صیغه موقت شده بدون اذن شوهر جایز است؟
- کسی که در ماه رمضان مسافرت می کند می تواند در منزل خود افطار نماید یا باید از حد ترخّص بگذرد و سپس افطار نماید؟
- کسی که در ماه رمضان مسافرت میکند، میتواند در منزل خود افطار نماید یا باید از حد ترخّص بگذرد و سپس افطار نماید؟
- کسی که در ماه رمضان مسافرت میکند، میتواند در منزل خود افطار نماید یا باید از حد ترخّص بگذرد و سپس افطار نماید؟
- اگر شخصی قبل از اذان بیدار شود و نیاز به غسل داشته باشد ولی وقت را تنگ کند تا تیمّم کند و قصد تیمّم نیز داشته ولی قبل از تیمّم اذان دهد حال تکلیف چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله علوی گرگانی] ظاهر شدن خانمها با آرایش کم در جامعه چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سیستانی] آیا خانمها با لباس تنگ می توانند نماز بخوانند البته نامحرمی او را نبیند ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اخیرا شلوارهای به اصطلاح ساپورت که چسبان و تنگ است همراه با مانتوهای کوتاه پوشیده می شود و حجم بدن زن نیز نمایان است؛ پوشیدن آنها در جلوی نامحرم و مخصوصا در ملأ عام چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] استفاده از لنز چشمی برای زیبایی که خانمها بیشتر مصرف میکنند و ظاهر شدن در جامعه چگونه است؟
- [آیت الله نوری همدانی] این مسئله که در عرف مردم شایع است: در هنگام فروش منزل، به ظاهر منزل رسیدگی میکنند، از قبیل رنگ دربها و دیوارها و کاغذ دیواری و... و بعد منزل خویش را در معرض فروش میگذارند وهمین کار موجب بالا رفتن قیمت و ارزش منزل در نظر خریدار میشود آیا تدلیس محسوب میشود یا خیر؟ و خریدار خیار تدلیس دارد یا خیر؟
- [آیت الله علوی گرگانی] مالیدن کرمهای بودار و همچنین عطر و بوئیدنیهای دیگر برای خانمها و دختر خانمها چه صورتی دارد؟
- [سایر] آیا موتور و دوچرخه سواری برای خانمها اشکالی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] تزریق آمپول بوسیله خانمها برای مردان چه صورت دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] حکم پوشاندن صورت برای خانمها در حجاب اسلامی چیست؟
- [آیت الله سیستانی] آیا پوشیدن پوشیه بر خانمها واجب است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . اگر در جستجوی آب نرود تا وقت نماز تنگ شود، معصیت کرده ولی نمازش با تیمم صحیح است.
- . جایی را که شک دارد از ظاهر بدن است یا از باطن آن، بنابر احتیاط واجب باید بشوید.
- . اگر در وقت نماز یومیه نماز آیات هم بر انسان واجب شود، چنان چه برای هر دو نماز وقت دارد، هر کدام را اول بخواند اشکال ندارد و اگر وقت یکی از آن دو تنگ باشد، باید اول آن را بخواند. و اگر وقت هر دو تنگ باشد، باید اول نماز یومیه را بخواند.
- . اگر ظاهر نمک سنگ و مانند آن نجس شود، با آب کمتر از کر هم پاک می شود.
- . اگر وقت نماز تنگ باشد، یا از دزد و درنده بترسد، یا جستجوی آب به قدری سخت باشد که نتواند تحمل کند، جستجو لازم نیست.
- . هرگاه وقت به قدری تنگ باشد که اگر وضو بگیرد یا غسل کند تمام نماز، یا مقداری از آن بعد از وقت خوانده می شود، باید تیمم کند.
- . کسی که قضای روزه رمضان را گرفته، اگر وقت قضای روزه او تنگ نباشد، می تواند پیش از ظهر، روزه خود را باطل نماید.
- . باید قرار مساقات را پیش از ظاهر شدن میوه بگذارند و اگر بعد از ظاهر شدن میوه و پیش از رسیدن آن قرار بگذارند پس اگر کاری که مثل آبیاری که برای درخت لازم است، باقی مانده باشد، معامله صحیح است وگرنه اشکال دارد اگر چه احتیاج به کاری مانند چیدن میوه و نگهداری آن داشته باشد.
- . در استحاضه قلیله باید برای هر نماز یک وضو بگیرد و پنبه را عوض کند و ظاهر فرج را اگر خون به آن رسیده آب بکشد.
- . تخم مرغی که از شکم مرغ مرده بیرون می آید، اگر پوست روی آن سفت شده باشد، پاک است ولی ظاهر آن را باید آب کشید.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر بعد از وضو و غسل؛ خون در ظاهر قطع شود و مستحاضه بداند که اگر نماز را تاخیر بیندازد؛ به مقداری که وضو و غسل و نماز را به جا آورد به کلی پاک می شود؛ باید نماز را تاخیر بیندازد و موقعی که به کلی پاک شد وضو و غسل را به جا آورد و نماز را بخواند و اگر موقعی که خون در ظاهر قطع شود وقت نماز تنگ باشد؛ لازم نیست وضو و غسل را دوباره به جا آورد؛ بلکه با وضو و غسلی که دارد می تواند نماز بخواند.
- [آیت الله خوئی] اگر بعد از وضو و غسل، خون در ظاهر قطع شود و مستحاضه بداند که اگر نماز را تأخیر بیندازد، به مقداری که وضو و غسل و نماز را بهجا آورد کلی پاک میشود، باید نماز را تأخیر بیندازد و موقعی که به کلی پاک شد دوباره وضو و غسل را بهجا آورد و نماز را بخواند. و اگر موقعی که خون در ظاهر قطع شود وقت نماز تنگ باشد، لازم نیست وضو و غسل را دوباره بهجا آورد بلکه با وضو و غسلی که دارد میتواند نماز بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] جایی را که شک دارد از ظاهر بدن است یا از باطن آن، چنانچه قبلاً از ظاهر بوده باید بشوید و در غیر این صورت واجب نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] جائی را که شک دارد از ظاهر بدن است یا از باطن آن؛ چنانچه قبلا از ظاهر بوده باید بشوید و الا واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] اگر در بین نماز یومیه بفهمد که وقت نماز آیات تنگ است، چنانچه وقت نماز یومیه هم تنگ باشد، باید آن را تمام کند بعد نماز آیات را بخواند. و اگر وقت نماز یومیه تنگ نباشد، باید آن را بشکند و اول نماز آیات، بعد نماز یومیه را به جا آورد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در بین نماز یومیّه بفهمد که وقت نماز آیات تنگ است، چنانچه وقت نماز یومیه هم تنگ باشد، باید آن را تمام کند بعد نماز آیات را بخواند. و اگر وقت نماز یومیه تنگ نباشد باید آن را بشکند و اوّل نماز آیات، بعد نماز یومیّه را بجا آورد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در بین نماز واجب شبانهروزی بفهمد که وقت نماز آیات تنگ است، چنانچه وقت نماز واجب شبانهروزی هم تنگ باشد، باید آن را تمام کند و بعد نماز آیات را بخواند و اگر وقت نماز واجب شبانهروزی تنگ نباشد، باید آن را رها کند و اوّل نماز آیات و بعد نماز واجب شبانهروزی را بجا آورد.
- [آیت الله سیستانی] اگر در بین نماز یومیه بفهمد که وقت نماز آیات تنگ است، چنانچه وقت نماز یومیه هم تنگ باشد، باید آن را تمام کند بعد نماز آیات را بخواند، و اگر وقت نماز یومیه تنگ نباشد، آن را بشکند و اوّل نماز آیات، و بعد نماز یومیه را بجا آورد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در بین نماز یومیّه بفهمد که وقت نماز آیات تنگ است، چنانچه وقت نماز یومیّه هم تنگ باشد، باید آن را تمام کند بعد نماز آیات را بخواند و اگر وقت نماز یومیّه تنگ نباشد، باید آن را بشکند واوّل نماز آیات را بخواند بعد نماز یومیّه را بجا آورد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در بین نماز یومیه بفهمد که وقت نماز ایات تنگ است چنانچه وقت نماز یومیه هم تنگ باشد باید ان را تمام کند بعد نماز ایات را بخواند و اگر وقت نماز یومیه تنگ نباشد ان را قطع کند و اول نماز ایات و بعد نماز یومیه را به جا اورد