اگر حاجی به یقین خود قرائت نمازش صحیح است و بعد از مدّتی ازعمل حج، به نماز او ایراد گرفتند که در آیات اوّل سوره حمد رعایت وصل به سکون نمیشود، آیا عمل حج او از جهت نماز طواف صحیح است یا خیر؟
اگر احتمال دهد رعایت آن امور را در آن حال، محکوم است به صحّت.
عنوان سوال:
اگر حاجی به یقین خود قرائت نمازش صحیح است و بعد از مدّتی ازعمل حج، به نماز او ایراد گرفتند که در آیات اوّل سوره حمد رعایت وصل به سکون نمیشود، آیا عمل حج او از جهت نماز طواف صحیح است یا خیر؟
پاسخ:
اگر احتمال دهد رعایت آن امور را در آن حال، محکوم است به صحّت.
نماز طَواف یکی از واجبات حج و عمره است. این نماز دو رکعت مانند نماز صبح است که پس از طواف، پشت مقام ابراهیم خوانده می شود. نماز طواف نساء تنها در نیت با این نماز تفاوت دارد.
سوره حمد
سوره فاتحه یا حمد نخستین سوره قرآن کریم، ملقب به ام الکتاب. این سوره از سورههای «قصار» است که در عین اختصار، بنا بر روایات، در معنا بزرگ و «ام الکتاب» و اساس قرآن است. سورهٔ فاتحه، در نمازهای واجب و مستحب خوانده میشود و محتوای اصلی آن، توحید و سپاس خداوند است.
قرایت
تلاوت قرآن با رعایت قواعد مخصوص آن، یا دانش مربوط به اصول قرائت و اختلافات قاریان را قرائت قرآن می گویند.
یقین
یقین در دین به منزله سرمایه است و ایمان متوقف بر آن میباشد. سایر علوم شاخ و برگ آن است و رستگاری در آخرت بدون یقین حاصل نمیشود.
سوره
سوره در اصطلاح قطعه ای از قرآن است که از انسجام محتوایی برخوردار بوده و دارای مطلع و مقطع است. قرآن کریم ۱۱۴ سوره دارد که اول آن فاتحه و آخر آن سوره ناس است.
طواف
طَواف به معنای هفت بار چرخیدن به دور کعبه، یکی از اعمال واجب حج و عمره است. هر دور از این چرخیدن «شَوط» نام دارد. تمام اقسام حج و عمره دارای دو طواف زیارت و طواف نساء هستند به جز عمره تمتع که طواف نساء ندارد. در غیر حالت احرام نیز میتوان طواف مستحبی انجام داد. پس از هر طواف، دو رکعت نماز طواف پشت مقام ابراهیم خوانده میشود.
نماز
نماز (واژهای فارسی و معادل کلمه عربی «صَلاة») عملی عبادی است که پنج بار در اوقات معینی از شبانه روز واجب است. در این عبادت، نمازگزار رو به قبله میایستد و ذکرهای ویژهای را خوانده و اعمال ویژهای مانند رکوع و سجده را به جا میآورد. نماز به دو شکل فردی (فُرادا) و جماعت خوانده میشود.
ایات
آیه، عبارت، جمله یا جملات تشکیلدهنده قرآن که با ترتیب خاصی از یکدیگر تفکیک شدهاند و سورههای قرآن را به وجود آوردهاند. در قرآن کریم، کلمه آیه به همین معنا استفاده شده و آیات قرآن، «بیّنات» یعنی آشکار و واضح دانسته شدهاند.
حاجی
حج ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: قرآن• سوره حج، یستودومین سوره قرآن کریم در ترتیب مصحف، و یکصد و سومین سوره در ترتیب نزول• آیه حج، آیه ۹۷ سوره آل عمران ، درباره وجوب حج به شرط استطاعت• آیات حج، آیات متعدد در باره حج در سورههای قرآن کریم کاربردهای دیگر• حج (فقه)، از مهمترین احکام عبادی و از فروع دین و نیز یکی از ارکان اسلام
سکون
سکون، در لغت به معنای آرامش و در مقابل حرکت است. معادل فرانسوی این لغت، Statique است و در انگلیسی بدانImmobility و Static گفته میشود. [۱]
حمد
حامدات به سورههایی گفته میشود كه با کلمه حمد شروع میشوند. مانند: سورههای فاتحه، انعام، کهف، سباء، فاطر. [۱]
حج
زيارت خانه خدا و اعمال مربوط به آن
صحت
صحت ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • سلامتی، به معنای سلامتی از بیماری• صحیح و فاسد، به معنای صحیح در مقابل فاسد و اشتباه