نظرات در مورد جن ها متعدد متفاوت و گاه متضاد است. آنچه از آیات و روایات معلوم است این است که: 1.جنها موجوداتی زنده اند. 2. مثل انسان دارای قوه درک قوی هستند. 3. مثل انسان مکلفند و رسولانی از جن و انس بر آنها فرستاده شده است و پیامبر ما و ائمه اطهار(ع) نبی و ائمه آنها نیز هستند. 4. می توانند به اشکالی متمثل شوند. 5. جنها انواع مختلفی دارند که برخی از آنها مثل حیوانات کم شعورند. 6. غذا می خورند. 7. زاد و ولد و تناسل دارند. 8. می میرند. 9. برای آنها نیز آخرت و بهشت و جهنم وجود دارد. 10. در دنیا نیز خوشی و ناخوشی و لذت و درد دارند. 11. جسمانی هستند ولی جسم آنها نامرئی است. 12. فی الجمله با انسانها می توانند ارتباط برقرار کنند. 13. می توانند فی الجمله بر امور انسانها تأثیر بگذارند و می توانند به انسان آسیب های مالی یا جانی وارد کنند کما اینکه انسانها نیز فی الجمله می توانند به آنها ضرر وارد کنند. در این مورد می توانید به آیات حجر/27؛ الرحمن/15، 33، 39، 56 و 74؛ انعام/100، 112، 128 و 130؛ اعراف/38 و 179؛ کهف/50؛ نمل/39؛ سباء/12 و 14؛ فصلت/25؛ احقاف/29؛ ذاریات/56؛ جن/1، 5 و 6؛ مراجعه فرمایید. همچنین کتاب آسمان و جهان که ترجمه بخشی از کتاب بحار الانوار است، در جلد 7 بحث مفصلی در این باره دارد.
نظرات در مورد جن ها متعدد متفاوت و گاه متضاد است. آنچه از آیات و روایات معلوم است این است که:
1.جنها موجوداتی زنده اند.
2. مثل انسان دارای قوه درک قوی هستند.
3. مثل انسان مکلفند و رسولانی از جن و انس بر آنها فرستاده شده است و پیامبر ما و ائمه اطهار(ع) نبی و ائمه آنها نیز هستند.
4. می توانند به اشکالی متمثل شوند.
5. جنها انواع مختلفی دارند که برخی از آنها مثل حیوانات کم شعورند.
6. غذا می خورند.
7. زاد و ولد و تناسل دارند.
8. می میرند.
9. برای آنها نیز آخرت و بهشت و جهنم وجود دارد.
10. در دنیا نیز خوشی و ناخوشی و لذت و درد دارند.
11. جسمانی هستند ولی جسم آنها نامرئی است.
12. فی الجمله با انسانها می توانند ارتباط برقرار کنند.
13. می توانند فی الجمله بر امور انسانها تأثیر بگذارند و می توانند به انسان آسیب های مالی یا جانی وارد کنند کما اینکه انسانها نیز فی الجمله می توانند به آنها ضرر وارد کنند.
در این مورد می توانید به آیات حجر/27؛ الرحمن/15، 33، 39، 56 و 74؛ انعام/100، 112، 128 و 130؛ اعراف/38 و 179؛ کهف/50؛ نمل/39؛ سباء/12 و 14؛ فصلت/25؛ احقاف/29؛ ذاریات/56؛ جن/1، 5 و 6؛ مراجعه فرمایید.
همچنین کتاب آسمان و جهان که ترجمه بخشی از کتاب بحار الانوار است، در جلد 7 بحث مفصلی در این باره دارد.
- [سایر] اطلاعاتی درباره ی فرقه ی اهل حق میخواستم؟
- [سایر] اطلاعاتی در مورد فرقه بهاییت میخواستم اگر کتابی هست معرفی کنید؟
- [سایر] اطلاعاتی در مورد پدر ابوبکر و عمر میخواستم و اینکه ابوبکر و عمر چه نسبتی با هم داشتند؟
- [سایر] میخواستم اطلاعاتی درباره دین مسیحیت و مسائل مهمی که برای این دین در طول تاریخ بوجود آمده و بعدا دچار انحراف شده را برای من توضیح دهید؟
- [سایر] با سلام بنده دانشجوی یکی از رشته های علوم پزشکی هستم میخواستم درس حوزه نیز بخوانم چگونه میتوانم ؟ در مورد حوزه علمیه شهید بهشتی و نحوهی گزینش آن و زمان ثبت نام و... اطلاعاتی میخواهم با تشکر
- [سایر] آیا جنیان مختارند، تفاوت اختیار انسان و جن در چیست؟
- [سایر] تسخیر جن چیست؟
- [سایر] شیطان جنّ بود یا فرشته؟ اگر جن بود چگونه در جریان سجده ملائکه بر آدم حاضر بود.
- [سایر] ماهیت جنیان چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] احضار روح و جنّ
- [آیت الله مظاهری] استفاده از خوابهای مغناطیسی و یا احضار روح و جن و رمل و اسطرلاب و سحر و جادو و مانند اینها برای شنود و تفحّص حرام است؛ چنانکه استفاده از مطلق علوم غریبه، گرچه برای تجسّس و شنود هم نباشد نیز حرام است و آنچه از این راهها به دست میآید حجّت نیست، مگر اینکه با قرائن دیگر یقین پیدا شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در خبر است اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد، و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعت ثواب ششصد نماز دارد، و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود، تا به ده نفر برسند، و عده آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمان ها کاغذ و دریاها مرکب و درخت ها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شود، نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله بروجردی] اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر میشود، تا به ده نفر برسند و عدّهی آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند؛ هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود تا به ده نفر برسند و عده آنان که از ده گذشت؛ اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله سبحانی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هر چه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود تا بده نفر برسند و عده آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمان ها کاغذ و دریاها مرکب و درخت ها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند; نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [امام خمینی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هر چه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود تا به ده نفر برسند و عده آنان که از ده گذشت اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله مظاهری] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد، و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد، و هر چه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر میشود تا به ده نفر برسند، و تعداد آنان که از ده نفر گذشت اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود تا به ده نفر برسند و عدّه آنان که از ده گذشت اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختان قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله اردبیلی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز را دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند، هر رکعتی ثواب ششصد نماز را دارد و هر چه بیشتر شوند، ثواب نمازشان بیشتر میشود تا به ده نفر برسند و عدّه آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکّب و درختها قلم و جنّ و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند(1). =============================================================================== 1 مستدرک الوسائل، باب 1 از (أبواب صلاة الجماعة)،ح3،ج1،ص487.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نمازجماعت از مهمترین مستحبات و از بزرگترین شعائر اسلامی است و در روایات، فوق العاده روی آن تکیه شده است، مخصوصاً برای همسایه مسجد یا کسی که صدای اذان مسجد را می شنود بیشتر سفارش شده و سزاوار است انسان تا می تواند نمازش را با جماعت بخواند. در روایتی آمده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند هر رکعت آن ثواب 150 نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کند هر رکعت ثواب 600 نماز و هر قدر عدد نمازگزاران بیشتر شود ثواب نمازشان بیشتر خواهدشد و اگر عدد آنان از ده نفر بگذرد اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و ملائکه و انس و جن نویسنده شوند، نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.