قَالَ علی (ع): (لَا یُرَی الْجَاهِلُ إِلَّا مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطاً؛ جاهل و نادان یا در حال افراط است و یا تفریط و اعتدالی در او نیست.)[1] در غلط بودن فرقی بین افراط با تفریط نیست. پس فرار کردن از افراط به تفریط مشکل گشا نخواهد بود. در نتیجه شناعت و زشتی هرج و مرج جنسی و روابط بی ضابطه، به معنای نیکو بودن ترک هر گونه رابطه جنسی نیست. و نباید تصور کرد که اصل رابطه جنسی امری پلید است. چگونه می توان هر گونه رابطه جنسی را پلید دانست، در حالی که در تولد هر انسانی، یک رابطه جنسی وجود داشته است؟ و از سویی ما معتقدیم که نظام خلقت الهی، نظامی زیبا و بی نقص است و خدای تعالی، راه تولد انسان را، در برقراری رابطه جنسی قرار داده است همچنان که میل به این رابطه را در دل بشر کاشته است. و اگر نبود این میل، قطعا نسل بشر ادامه نمی یافت. چون کمتر انسانی، به این درجه عقلی می رسد که برای حفظ نسل، حاضر شود، مسئولیت های فراوان ازدواج و تربیت فرزند را پذیرا باشد. هم چنان که اگر میل به غذا نبود، چه کسی حاضر بود، زحمات بسیار را در تهیه یک وعده غذا متحمل شود؟ پس باید به این نکته اساسی دقت کرد که رابطه جنسی، شناعت و پلیدی ندارد. زشتی از آن جایی شروع می شود که ضوابط در این رابطه رعایت نشود. مثل اینکه اسرار اندرونی اتاق خواب ها، به صفحات نمایشگرها کشیده شود، یا انسانی مسیر اعتدال را رها نموده و به دنبال هرزگی برود، و در نتیجه تمام استعدادهای خود را قربانی همین یک میل خویش بکند! با این توضیح روشن می شود که زشتی و شناعت فحشا، به دلیل وجود رابطه جنسی نیست. بلکه به دلیل بی ضابطه بودن این گونه رابطه است. که این بی ضابطگی در ازدواج وجود ندارد. علاوه بر اینکه می توان از این ضرب المثل معروف در تفهیم مطلب استفاده نمود که: هر گردی گردو نیست! در فاحشه گری، انسان ها، فقط نوعی میل جسمی و مادی را از خود بروز می دهند. اما در ازدواج، کانونی از روابط عاطفی و احساسی بر پا می شود. که در گرمای آن کودکان رشد کرده و به کسب کمالات می پردازند. پی نوشت: [1]. بحار الأنوار ج68 ص 217.
ازدواج با فحشا، چه فرقی با هم دارند؟ در ازدواج هم مثل فحشا، مرد نفقه می دهد و بهره جنسی می برد!
قَالَ علی (ع): (لَا یُرَی الْجَاهِلُ إِلَّا مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطاً؛ جاهل و نادان یا در حال افراط است و یا تفریط و اعتدالی در او نیست.)[1]
در غلط بودن فرقی بین افراط با تفریط نیست. پس فرار کردن از افراط به تفریط مشکل گشا نخواهد بود. در نتیجه شناعت و زشتی هرج و مرج جنسی و روابط بی ضابطه، به معنای نیکو بودن ترک هر گونه رابطه جنسی نیست. و نباید تصور کرد که اصل رابطه جنسی امری پلید است. چگونه می توان هر گونه رابطه جنسی را پلید دانست، در حالی که در تولد هر انسانی، یک رابطه جنسی وجود داشته است؟
و از سویی ما معتقدیم که نظام خلقت الهی، نظامی زیبا و بی نقص است و خدای تعالی، راه تولد انسان را، در برقراری رابطه جنسی قرار داده است همچنان که میل به این رابطه را در دل بشر کاشته است. و اگر نبود این میل، قطعا نسل بشر ادامه نمی یافت. چون کمتر انسانی، به این درجه عقلی می رسد که برای حفظ نسل، حاضر شود، مسئولیت های فراوان ازدواج و تربیت فرزند را پذیرا باشد. هم چنان که اگر میل به غذا نبود، چه کسی حاضر بود، زحمات بسیار را در تهیه یک وعده غذا متحمل شود؟
پس باید به این نکته اساسی دقت کرد که رابطه جنسی، شناعت و پلیدی ندارد. زشتی از آن جایی شروع می شود که ضوابط در این رابطه رعایت نشود. مثل اینکه اسرار اندرونی اتاق خواب ها، به صفحات نمایشگرها کشیده شود، یا انسانی مسیر اعتدال را رها نموده و به دنبال هرزگی برود، و در نتیجه تمام استعدادهای خود را قربانی همین یک میل خویش بکند!
با این توضیح روشن می شود که زشتی و شناعت فحشا، به دلیل وجود رابطه جنسی نیست. بلکه به دلیل بی ضابطه بودن این گونه رابطه است. که این بی ضابطگی در ازدواج وجود ندارد. علاوه بر اینکه می توان از این ضرب المثل معروف در تفهیم مطلب استفاده نمود که: هر گردی گردو نیست! در فاحشه گری، انسان ها، فقط نوعی میل جسمی و مادی را از خود بروز می دهند. اما در ازدواج، کانونی از روابط عاطفی و احساسی بر پا می شود. که در گرمای آن کودکان رشد کرده و به کسب کمالات می پردازند.
پی نوشت:
[1]. بحار الأنوار ج68 ص 217.
- [آیت الله بهجت] آیا تمتع (بهره جنسی) مرد از جسد همسر مرده خود جایز است؟
- [سایر] وجود قوانین نفقه، مهریه، حق تمتع جنسی و ... ازدواج را شبیه نوعی تجارت کالا نمی کند؟
- [آیت الله بهجت] آیا در ازدواج موقت نفقه زن بر مرد واجب است؟
- [سایر] آیا در ازدواج موقّت، نفقه زن بر مرد واجب است؟
- [آیت الله بهجت] آیا زن می تواند از غلامش بهره جنسی ببرد؟
- [سایر] حدّ استمتاع در صیغه محرمیت برای دوره نامزدی (نامزدی تا عقد دائم) چیست؟ تا چه حدی می توان بهره جنسی از شریک انتخاب شده خود برد؟ آیا عدم استمتاع شامل تمامی موارد لذت جنسی می باشد یا خیر؟ آیا به هنگام جاری کردن صیغه محرمیت باید این شرط توسط دختر و پسر بر زبان جاری شود و یا این محدودیت به طور ذاتی در خود صیغه محرمیت نهفته است؟ آیا اطلاع والدین دختر از این شرط الزامی است؟ آیا عدم استمتاع فقط یک شرط انتخابی است که مازاد بر صیغه محرمیت عنوان می گردد؟
- [سایر] محدوده ی کارایی عقل در اسلام تا کجاست و در چه جایی و تا کجا میتوان از آن بهره برد؟
- [سایر] چگونه میتوان میل جنسی رو تا زمان ازدواج از بین برد که تاثیر بدی روی انسان بعد از ازدواج نگذارد؟؟؟؟ <div></div>
- [سایر] محدوده کارایی عقل در اسلام تا کجاست و در چه جایی و تا کجا میتوان از آن بهره برد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] پرداخت نفقه از چه زمانی بر مرد واجب است؟ آیا بلافاصله پس از عقد واجب می شود؟ اگر همسر مرد از قبول نفقه در ایام عقد خودداری کند چه شرایطی بر مرد مترتب می شود؟
- [آیت الله بهجت] زنی که به عقد موقت به نکاح مردی درآمده از مرد ارث نمی برد و مرد نیز از او ارث نمی برد اما ارث بین پدر و فرزند یا مادر و فرزند ثابت است.
- [آیت الله مظاهری] زن و مرد در ازدواج موقّت هیچ حقّی جز لذّت جنسی به یکدیگر پیدا نمیکنند، بنابراین زن بدون اجازه شوهر میتواند از خانه بیرون برود، و از شوهر ارث نمیبرد و شوهر هم از او ارث نمیبرد و نفقه هم ندارد گرچه آبستن شود.
- [آیت الله سیستانی] ازدواج موقت اگر چه برای لذت بردن هم نباشد ، صحیح است ، ولی نمیشود زن شرط کند که مرد از او هیچ لذت جنسی نبرد .
- [آیت الله اردبیلی] در مسأله وجوب یا عدم وجوب اجازه گرفتن از پدر یا جدّ پدری برای ازدواج دختر، فرقی بین ازدواج موقّت یا دائم نیست. همچنین فرقی نمیکند که در ازدواج موقّت شرط کنند که آمیزش صورت نگیرد یا چنین شرطی نکنند.
- [امام خمینی] زنی که صیغه شده حق همخوابی ندارد و از شوهر ارث نمی برد و شوهر هم ازاو ارث نمی برد.
- [آیت الله جوادی آملی] .خرید و فروش چیزی که منفعت حلال هم دارد، اگر فقط برای مصرف حرام باشد, به صورتی که انشای عقد روی منفعت حرام باشد مانند فروش انگور برای شراب سازی داد و ستد آن حرام و باطل است، اگر فروشنده بداند که خریدار از آن بهره حرام می برد؛ ولی در متن داد و ستد هیچگونه قصدی به بهره حرام نباشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] زنی که صیغه شده حق همخوابی ندارد واز شوهر ارث نمی برد، وشوهر هم از او ارث نمی برد.
- [آیت الله سبحانی] اگر کسی بخواهد زن برادرش به او محرم شود، باید دختر شیرخواری را برای مدتی که قابلیت بهره گیری جنسی داشته باشد برای خود صیغه کند و با شرائطی که در مسأله 2116 گفته شد، زن برادرش آن دختر را شیر دهد. و پس از مدتی می تواند مدت را ببخشد.
- [آیت الله سبحانی] اگر کسی بخواهد زن برادرش به او محرم شود، باید دختر شیرخواری را برای مدتی که قابلیت بهره گیری جنسی داشته باشد برای خود صیغه کند و با شرائطی که در مسأله 2116 گفته شد، زن برادرش آن دختر را شیر دهد. و پس از مدتی می تواند مدت را ببخشد.
- [آیت الله مظاهری] رقصیدن و کفزدن که شهوتانگیز و طربانگیز باشد حرام، و فرقی نیست که زن برای زن و یا مرد برای مرد و یا زن و مرد برای یکدیگر باشد، و اگر زن و مرد نامحرم باشند حرمت مضاعف میشود.