دختری 21 ساله هستم و یک دوست پسر دارم که 9 سال از من بزرگتر است. قصد ازدواح داریم ولی به خاطر خواهر بزرگتر از خودم و خوردن ضربه روحی نمیتوانیم ازدواح کنیم تا چند روز پیش با یکی از دوستان، دوست پسرم نامزد بود و به دلایلی به هم خورد. من الان داغونم از افکار گذشته و منفی که باید در آینده چه باید کنیم. از آنجا که سعادت و خوشبختی شما آرزوی ماست توجه شما را به این چند نکته جلب می کنم: 1- فاصله سنی شما استاندارد نیست و می تواند بروز مشکلاتی را به دنبال داشته باشد. 2- معمولا مردانی که با دوست خویش ازدواج می کنند، بعد از ازدواج نسبت به همسر خود دچار بدبینی می شوند و او را متهم به ارتباط با دیگران کرده و محدودیتهای غیر قابل تحملی را برای همسر خویش اعمال می کنند. با لحاظ این دو نکته و با توجه به اینکه ازدواج یکی از مهمترین و منحصر به فرد ترین رخداد زندگی هر فردی است لازم است در رای خویش تجدید نظر کنید و از تجربه دیگران که هزینه ای گزاف به پای آن داده اند، خود را محروم نسازید. در پایان یادآوری این نکته لازم است که شما نباید سرنوشت خود را با سرنوشت خواهرتان گره بزنید. به این معنا که اگر شرایط ازدواج شما مهیا گردید و فرد مورد نظر خویش را یافتید، لازم است فرصت را از دست ندهید و با وساطت بزرگترهای فامیل و افراد دارای نفوذ، خانواده و خواهرتان را متقاعد کنید که ازدواج شما به معنای بی حرمتی به خواهر بزرگتر نیست و نباید موقعیت ایشان سبب از دست دادن فرصت ازدواج شما گردد.
دختری 21 ساله هستم و یک دوست پسر دارم که 9 سال از من بزرگتر است. قصد ازدواح داریم ولی به خاطر خواهر بزرگتر از خودم و خوردن ضربه روحی نمیتوانیم ازدواح کنیم تا چند روز پیش با یکی از دوستان، دوست پسرم نامزد بود و به دلایلی به هم خورد. من الان داغونم از افکار گذشته و منفی که باید در آینده چه باید کنیم.
از آنجا که سعادت و خوشبختی شما آرزوی ماست توجه شما را به این چند نکته جلب می کنم:
1- فاصله سنی شما استاندارد نیست و می تواند بروز مشکلاتی را به دنبال داشته باشد.
2- معمولا مردانی که با دوست خویش ازدواج می کنند، بعد از ازدواج نسبت به همسر خود دچار بدبینی می شوند و او را متهم به ارتباط با دیگران کرده و محدودیتهای غیر قابل تحملی را برای همسر خویش اعمال می کنند.
با لحاظ این دو نکته و با توجه به اینکه ازدواج یکی از مهمترین و منحصر به فرد ترین رخداد زندگی هر فردی است لازم است در رای خویش تجدید نظر کنید و از تجربه دیگران که هزینه ای گزاف به پای آن داده اند، خود را محروم نسازید.
در پایان یادآوری این نکته لازم است که شما نباید سرنوشت خود را با سرنوشت خواهرتان گره بزنید. به این معنا که اگر شرایط ازدواج شما مهیا گردید و فرد مورد نظر خویش را یافتید، لازم است فرصت را از دست ندهید و با وساطت بزرگترهای فامیل و افراد دارای نفوذ، خانواده و خواهرتان را متقاعد کنید که ازدواج شما به معنای بی حرمتی به خواهر بزرگتر نیست و نباید موقعیت ایشان سبب از دست دادن فرصت ازدواج شما گردد.
- [سایر] 1. آیا یک زن سنی می تواند با یک مرد شیعه ازدواج کند؟ 2. اگر یک زن سنی با یک مرد شیعه ازدواج نماید آیا مهم است که در کدام مسجد پیمان ازدواج را اجرا نمایند؟ 3. اگر یک زن سنی با یک شیعه ازدواج نماید، فرزندان آنها کدام طرفی باید باشند؟ شیعه یا سنی؟ و شما کدام راه را انتخاب می کنید؟
- [سایر] فاصله سنی دختر و پسر چقدر باشد مطلوب است؟
- [آیت الله بهجت] آیا ازدواج مردان سنّی با دختران شیعه جایز است؟ ازدواج مرد شیعه با دختر سنی چه طور؟
- [سایر] بهترین موقع برای ازدواج چه سنی است؟بهترین تفاوت سنی چقدر است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا ازدواج مردان سنّی با دختران شیعه جایز است؟ ازدواج مرد شیعه با دختر سنّی چطور؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا ازدواج مردان سنّی با دختران شیعه جایز است؟ ازدواج مرد شیعه با دختر سنّی چطور؟
- [سایر] چه سنی برای ازدواج آقا و خانم مناسب است و تفاوت سنی چقدر باید باشد؟
- [سایر] بهترین موقع برای ازدواج چه سنی است؟بهترین تفاوت سنی چقدر است ؟
- [سایر] تفاوتهای مهم شیعه و سنی در چیست؟ چه تفاوتی بین احکام فقهی آنها وجود دارد؟
- [سایر] تفاوت سنی در ازدواج باید چقدر باشد؟
- [آیت الله سیستانی] از نظر اهل سنّت، زن از همه تَرَکه شوهر اعمّ از منقول و غیرمنقول مانند زمین و غیره، ارث میبرد. حال آنکه از نظر مذهب امامیه، زن از اصل زمین یا قیمت آن ارث نمیبرد و تنها از قیمت بنا و درختان ارث میبرد، نه اصل آنها. بنابراین اگر مذهب اهل سنّت بر شیعه نافذ باشد به گونهای که زن سنّی مذهب از زمین و اصل بنا و درختان ارث ببرد، در صورتی که دیگر ورثه امامی مذهب باشند، زن امامی مذهب نیز میتواند میراثی را که از زمین و اصل بنا و درختان به او میرسد، بگیرد که سایر ورثه اهل سنت باشند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه یکی از اولاد از نظر سنّی بزرگتر و دیگری از جهت بلوغ بزرگتر باشد قضاء نماز بر اولّی واجب است.
- [آیت الله سیستانی] نظر اهل سنّت آن است که مازاد سهمالارث میراث بر آن، به عَصَبه میت مانند برادر او داده میشود. لکن نظر مذهب امامیه خلاف آن است، مثلاً اگر مردی بمیرد و تنها دختری و برادری داشته باشد، از نظر امامیه باید نیمی از ارث را به دختر به عنوان سهمالارث و نیم دیگر را به عنوان ردّ به او بپردازند و به برادر میت سهمی تعلّق نمیگیرد. لکن نظر اهل سنّت آن است که در این فرض نیمی از ارث میت به برادر پرداخت میشود، چون که از عصبه میت به شمار میرود. حال اگر مذهب اهل سنّت بر وارث امامی مذهب نافذ باشد و مازاد سهمالارث به او پرداخت نشود، عصبه میت اگر امامی مذهب باشند، میتوانند از باب قاعده مقاصّه نوعی، مازاد سهمالارث وارثِ سنّی مذهب را بگیرند.
- [آیت الله سیستانی] بر طبق مذهب امامیه، زن مطلقه یائسه و صغیره اگر چه با آنها نزدیکی شده باشد عدّه ندارند. لیکن بر طبق مذاهب اهلسنّت با اختلافی که در شروط عدّه برای صغیره دارند عدّه بر آنان واجب است. حال اگر شوهر از اهلسنّت باشد، و زن یائسه یا صغیرهاش را با اعتقاد به لزوم عدّه برای صغیره طلاق دهد، ملزم به رعایت قواعد مذهب خود مانند فساد عقد خواهر مطلقه، و نکاح زنانی که جمع آنها با زن در دوران عدّه حرام است، میشود، بنابراین مرد شیعی میتواند با خواهر این مطلقه ازدواج کند هرچند آن مرد سنی با او عقد بسته باشد. و احتیاط واجب برای مرد شیعی نیز آن است که با این زن مطلقه پیش از تمام شدن عدهاش ازدواج نکند، و آن زن نیز اگر شیعه باشد و یا شیعه بشود تا پایان عدّه، ازدواج نکند. همچنین احوط آن است که در ایام عدّه از شوهر نفقه نگیرد، گر چه طبق مذهب شوهر واجبالنفقه او باشد، مگر آنکه از باب اجرای قاعده مقاصّه نوعی در صورت بودن شرایط آن، بتوان نفقه گرفت.
- [آیت الله سیستانی] از نظر اهل سنّت جمع میان عمه و برادرزادهاش یا خاله و خواهرزادهاش جایز نیست، بدین معنا که اگر هر دو را همزمان عقد کنند، هر دو عقد باطل است، و در صورتی که عقد یکی پس از دیگری باشد، عقد دومی باطل است. لکن از نظر فقه امامیه، عقد عمه پس از برادرزادهاش و خاله پس از خواهرزادهاش مطلقاً جایز است. همچنین عقد برادرزاده پس از عقد عمه و عقد خواهرزاده پس از عقد خاله، مشروط بر آنکه پیش از عقد عمه و خاله رضایت داده باشند و یا بعد از عقد رضایت بدهند جایز است. بنابراین اگر پیرو اهل سنّت، در نکاح میان عمه و برادرزادهاش و یا میان خاله و خواهرزادهاش جمع کند، پس اگر عقد آنها متقارن باشد چون به مذهب آنها عقد هر دو باطل است، برای پیرو مذهب امامیه جایز است بر هر یک از آنها و در صورت رضایت عمه یا خاله بر هر دو عقد کند. و اگر عقد مرد سنّی متقارن نباشد، عقد زن دوّم در فرض مذکور به مذهب آنها باطل است و مرد شیعی میتواند با او ازدواج کند. این حکم در مورد هر یک از آن دو زن در صورتی که امامی باشند، نیز جاری است.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است صفهای جماعت منظم باشد وبین کسانی که در یک صف ایستادهاند فاصله نباشد وشانه آنان ردیف یکدیگر باشد.
- [آیت الله خوئی] هرگاه چیزی که پیدا کرده نشانهای دارد که به واسط آن میتواند صاحبش را پیدا کند، اگرچه بداند صاحب آن سنی یا کافری است که اموالش محترم است، در صورتی که قیمت آن چیز به یک درهم برسد باید از روزی که آن را پیدا کرده تا یک سال در محل اجتماع مردم اعلان کند.
- [آیت الله اردبیلی] پیروی از امر پدر و مادر در غیر از انجام کارهای حرام و ترک کارهای واجب عینی(1) بنابر احتیاط لازم است و مخالفت آنان اگر موجب آزار و بیاحترامی به آنان شود، حرام است و فرزندان در هر سنی که باشند، باید به پدر و مادر خود احترام بگذارند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] هرگاه چیزی که پیدا کرده؛ نشانه ای دارد که به واسطه آن می تواند صاحبش را پیدا کند؛ اگرچه بداند صاحب آن سنی یا کافری است که اموالش محترم است؛ در صورتی که قیمت آن چیز به مقدار یک درهم برسد؛ باید از روزی که آن را پیدا کرده تا یک سال در محل اجتماع مردم اعلان کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحبّ است در شوهر دادن دختری که بالغه است (یعنی مکلّف شده) و به سنی رسیده که حیض دیدن وی متعارف است، عجله کنند، از حضرت صادق علیهالسلام روایت شده که یکی از سعادتهای مرد آن است که دخترش در خانه او حیض نبیند.