زندگی مشترک من 5 ساله شروع شده است. در طی این مدت، روزهای تلخ وشیرین زیادی رو پشت سر گذاشتیم. مشکلی که در زندگی ما وجود دارد این است که نمیتوانیم با هم صحبت کنیم. به خصوص در مورد مسائل جدی زندگی به دعوا کشیده میشود. گاهی فکر میکنم همسرم از قصد میخواهد بی منطق باشد چون در کل آدم بی منطقی نیست. همیشه میخواهد کنترلم کند. از رفتارهایی که قبلا با وی داشتم شکایت میکند وانگار بنوعی میخواهد از خودش محافطت کند؛ چون قبلا من خیلی از منطقی بودنش سو استفاده کردم (سالهای اول زندگیمان) لوس بودم و ناپخته رفتار میکردم. اما الان خودم را تغییر دادم. حتی خودش هم متوجه شده اما باز هم میترسد. با وی حرف زدم که من دیگر تغییر کردم اما باز همان رفتارها را دارد. کمی گوش میدهد و دوباره یادش میرود فکر میکند این همان رفتارهای اوست که مرا تغییر داده و میخواهد ادامه دهد. خسته شدم میترسم اگر همینطور ادامه دهد، منم تحملش نکنم ورفتارهای ناپخته گذشتهام را دوباره شروع کنم واین بار آخر زنگیمان باشد. با عرض سلام و تحیت و تشکر از حسن اعتماد شما اختلافات زناشویی در موضوعاتی از قبیل رفتار، تفکر، سلیقه و... امری طبیعی است، مهم مدیریت این اختلافات است. در زندگی مشترک لازم است: _ طرفین همدیگر را همانگونه که هستند بپذیرند و سعی در تغییر یکدیگر نداشته باشند، چرا که مسیر تغییر شخص مقابل از مسیر تغییر خود شخص عبور می کند. _ بر نقاط مشترک و قوت تمرکز بیشتری داشته باشند و با تقویت نقاط قوت یکدیگر، نقاط ضعف را تحت الشعاع قرار دهند. _ از لجاجت و انتقام، پرهیز کنند. _ از دامن زدن به اختلافات و زنده کردن خاطرات تلخ گذشته خودداری کنند. _ قدردانی و سپاس از یکدیگر را تمرین کنند. _ حساسیتهای اخلاقی، خانوادگی، اقتصادی، جنسی و جسمی و... یکدیگر ا بشناسند و منطبق با آن عمل کنند. _ ارتباط کلامی صمیمانه ای با هم داشته باشند ( مورد سوال شما). در خصوص ارتباط کلامی باید توجه داشت که اولا این ارتباط یک نوع مهارت است، یعنی نیاز به رعایت اصولی دارد و ثانیا اگر کسی فاقد این مهارت باشد می تواند آن را فرا بگیرید. و اما اصول ارتباط کلامی: _ گوش دادن فعالانه: بجای گوینده خوب شنونده خوبی باشیم. با دقت به صحبتهای فرد مقابل گوش داده شود و به جای قطع کردن کلام وی، با زبان بدن و پیام چشمی، این اطمینان به وی داده شود که دغدغه شما برای بنده مهم است و سعی در متوجه شدن آن دارم. _ همدلی: به گونه ای با فرد مقابل صحبت شود که او احساس کند درک می شود و درصدد برطرف کردن دغدغه وی هستیم. _ بیان احساس به جای انتقاد: انتقاد از رفتارهای شخص مقابل، واکنش و مقاومت وی را به دنبال دارد لذا شایسته است به جای انتقاد از فرد مقابل احساس خود را بازگو کنیم. مثلا بجای اینکه گفته شود " تو به من بی توجهی می کنی" بهتر است گفته شود: " از اینکه به من توجه میکنی خوشحال میشوم". _ مختصر، شفاف و بدون کنایه گفتگو شود. در خاتمه پیشنهاد می شود، بیش از انکه با گفتار در صدد اثبات خود به همسرتان باشید، سعی کنید با عمل و رفتار خود این مهم را دنبال کنید. طبعا در صورتیکه رفتار شما مبتنی بر رضایت همسر باشد، نیازی به اثبات زبانی ان نیست. در پناه خدای متعال موفق باشید
زندگی مشترک من 5 ساله شروع شده است. در طی این مدت، روزهای تلخ وشیرین زیادی رو پشت سر گذاشتیم. مشکلی که در زندگی ما وجود دارد این است که نمیتوانیم با هم صحبت کنیم. به خصوص در مورد مسائل جدی زندگی به دعوا کشیده میشود. گاهی فکر میکنم همسرم از قصد میخواهد بی منطق باشد چون در کل آدم بی منطقی نیست. همیشه میخواهد کنترلم کند. از رفتارهایی که قبلا با وی داشتم شکایت میکند وانگار بنوعی میخواهد از خودش محافطت کند؛ چون قبلا من خیلی از منطقی بودنش سو استفاده کردم (سالهای اول زندگیمان) لوس بودم و ناپخته رفتار میکردم. اما الان خودم را تغییر دادم. حتی خودش هم متوجه شده اما باز هم میترسد. با وی حرف زدم که من دیگر تغییر کردم اما باز همان رفتارها را دارد. کمی گوش میدهد و دوباره یادش میرود فکر میکند این همان رفتارهای اوست که مرا تغییر داده و میخواهد ادامه دهد. خسته شدم میترسم اگر همینطور ادامه دهد، منم تحملش نکنم ورفتارهای ناپخته گذشتهام را دوباره شروع کنم واین بار آخر زنگیمان باشد.
با عرض سلام و تحیت و تشکر از حسن اعتماد شما
اختلافات زناشویی در موضوعاتی از قبیل رفتار، تفکر، سلیقه و... امری طبیعی است، مهم مدیریت این اختلافات است. در زندگی مشترک لازم است:
_ طرفین همدیگر را همانگونه که هستند بپذیرند و سعی در تغییر یکدیگر نداشته باشند، چرا که مسیر تغییر شخص مقابل از مسیر تغییر خود شخص عبور می کند.
_ بر نقاط مشترک و قوت تمرکز بیشتری داشته باشند و با تقویت نقاط قوت یکدیگر، نقاط ضعف را تحت الشعاع قرار دهند.
_ از لجاجت و انتقام، پرهیز کنند.
_ از دامن زدن به اختلافات و زنده کردن خاطرات تلخ گذشته خودداری کنند.
_ قدردانی و سپاس از یکدیگر را تمرین کنند.
_ حساسیتهای اخلاقی، خانوادگی، اقتصادی، جنسی و جسمی و... یکدیگر ا بشناسند و منطبق با آن عمل کنند.
_ ارتباط کلامی صمیمانه ای با هم داشته باشند ( مورد سوال شما).
در خصوص ارتباط کلامی باید توجه داشت که اولا این ارتباط یک نوع مهارت است، یعنی نیاز به رعایت اصولی دارد و ثانیا اگر کسی فاقد این مهارت باشد می تواند آن را فرا بگیرید.
و اما اصول ارتباط کلامی:
_ گوش دادن فعالانه: بجای گوینده خوب شنونده خوبی باشیم. با دقت به صحبتهای فرد مقابل گوش داده شود و به جای قطع کردن کلام وی، با زبان بدن و پیام چشمی، این اطمینان به وی داده شود که دغدغه شما برای بنده مهم است و سعی در متوجه شدن آن دارم.
_ همدلی: به گونه ای با فرد مقابل صحبت شود که او احساس کند درک می شود و درصدد برطرف کردن دغدغه وی هستیم.
_ بیان احساس به جای انتقاد: انتقاد از رفتارهای شخص مقابل، واکنش و مقاومت وی را به دنبال دارد لذا شایسته است به جای انتقاد از فرد مقابل احساس خود را بازگو کنیم. مثلا بجای اینکه گفته شود " تو به من بی توجهی می کنی" بهتر است گفته شود: " از اینکه به من توجه میکنی خوشحال میشوم".
_ مختصر، شفاف و بدون کنایه گفتگو شود.
در خاتمه پیشنهاد می شود، بیش از انکه با گفتار در صدد اثبات خود به همسرتان باشید، سعی کنید با عمل و رفتار خود این مهم را دنبال کنید. طبعا در صورتیکه رفتار شما مبتنی بر رضایت همسر باشد، نیازی به اثبات زبانی ان نیست.
در پناه خدای متعال موفق باشید
- [سایر] با سلام ، من خانمی 44 ساله وتحصیلکرده هستم که در بهترین سن (22 سالگی) با بهترین شرایط ازدواج کردم.با وجود اختلاف عقیده واخلاق بسیار تند همسرم زندگی خوبی داشتم ولی بتازگی تحمل زندگی بدون ارتباط کلامی بسیار مشکل شده.زیرا همسرم اصلا تمایل به صحبت در مورد مسایل خانواده ندارد و وانمود میکند اصلا مشکلی وجود ندارد.تقریبا شبیه کبک! چطور اورا بدون جنگ و دعوا وادار به مذاکره کنم.
- [سایر] یک ماه است که عقد کرده ام و همسرم برای برقرار کردن ارتباط عاطفی دچار اضطراب میشود . مشکل کجاست ؟
- [سایر] یک ماه است که عقد کرده ام و همسرم برای برقرار کردن ارتباط عاطفی دچار اضطراب میشود . مشکل کجاست ؟
- [سایر] معیار مسائل کلامی چیست؟
- [سایر] مبانی کلامی مهدویت چیست؟
- [سایر] آیا دروغ گفتن برای بهم زدن یک رابطهی نامشروع (اعم از کلامی و غیر کلامی) جایز است؟
- [سایر] مبانی کلامی مهدویت چیست؟
- [سایر] معیار مسایل کلامی چیست؟
- [سایر] مبانی کلامی مهدویت چیست؟
- [سایر] ابوحنیفه که بود و چه دیدگاهی نسبت به علم انبیا داشت؟ شاگردان ابوحنیفه از کدام مکتب کلامی پیروی میکردند؟ گرایش ابوحنیفه به کدام مکتب کلامی بود؟ چه تفاوتهایی بین دیدگاه کلامی امامیه و ابوحنیفه هست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] لازم نیست مرد هنگام رجوع کردن شاهد بگیرد، یا به زن خبر دهد، حتی اگر بدون این که کسی بفهمد بگوید: به همسرم رجوع کردم صحیح است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] لازم نیست مرد هنگام رجوع کردن شاهد بگیرد، یا به زن خبر دهد، حتی اگر بدون این که کسی بفهمد بگوید: به همسرم رجوع کردم صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر ارتباط عالمان با ستمگران، موجب تقویت یا تبرئه ستمگران در نزد افراد بیاطّلاع شود یا موجب جرأت آنها گردد یا موجب هتک مقام علم شود، ترک آن واجب است.
- [آیت الله اردبیلی] وسایل ارتباط جمعی باید در جهت اشاعه مکارم اخلاق و خصال پسندیده انسانی و اشاعه فرهنگ اسلامی قرار گیرند و در این زمینه از اندیشههای متفاوت بهره جویند و از ترویج فرهنگ ضد اسلامی و بیبندوباری به شدّت پرهیز نمایند.
- [امام خمینی] اگر ارتباط علمای اعلام با ظلمه، موجب تقویت آنها شود یا موجب تبرئه آنها پیش افراد بیاطلاع شود، یا موجب جرأت آنها گردد، یا موجب هتک مقام علم شود، واجب است ترک آن.
- [آیت الله اردبیلی] بر صاحبان وسایل ارتباط جمعی، هنرمندان و نویسندگان لازم است علم، هنر و ابزار خود را در جهت ترویج معروف و نهی از منکر و پیشگیری از اخلاق ناپسند اجتماعی بکار گیرند و هنر، علم و ابزار نوین ارتباط جمعی را در جهت القاء شبهه و گمراهی و یا اشاعه اخلاق ناپسند بکار نگیرند، در غیر این صورت بر همگان لازم است آنان را طرد و با رعایت مراتب امر به معروف و نهی از منکر به پیروی معروف هدایت و الزام نمایند و از ابزار وسایل ارتباط جمعی که به اشاعه فحشاء و اندیشههای ناپسند اقدام مینماید استفاده نکنند، بلکه خرید و فروش و نگهداری این گونه وسایل در این صورت اشکال دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله جوادی آملی] .نماز واجب را فریضه و نماز مستحب را نافله گویند. نماز نافله زیاد است. برخی از آنها به نماز فریضه مرتبط است و برخی دیگر به زمانها و مکانهای خاص یا امور و شرایط ویژه ارتباط دار ند. اقامه نماز , در هر حال به عنوان بندگی مطلق خدا، ثواب دارد؛ ولی نافله شبانهروز، بهویژه نافله شب، ثواب بیشتری دارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 42 تعزیر منحصر به شلاق زدن نیست، بلکه جریمه های مالی و زندان و حتی معرفی خطا کار در وسایل ارتباط جمعی و یا انواع مختلف توبیخ را نیز شامل می شود (البته انتخاب هر یک از این امور بسته به نظر حاکم شرع و چگونگی جرم و خصوصیات مجرم و سایر امور مربوطه است).
- [آیت الله مکارم شیرازی] بنابر احتیاط واجب باید صیغه طلاق به عربی صحیح خوانده شود و واجب است دو مرد عادل آن را بشنوند، اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه است می گوید: (زوْجتی فاطمة طالقٌ) (یعنی همسرم فاطمه از همسری رهاست) و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زوْجة موکلی فاطمة طالقٌ) یعنی همسر موکل من رهاست.