دختری 21 ساله هستم و مدتی است ازدواج کردهام. پدرم خیلی بهانه میگیرد و دعوایم میکند که مثلا چرا وقتی شوهرم به منزلمان میآید تحویلش میگیرم و یا آقا میگویم. و دلیلشان این است که بعدا شوهرم سوء استفاده میکند. من واقعا نمی دانم چه باید بکنم و چگونه رفتار کنم و صدایش کنم. صمیمیت تا چه حد مناسب است. با توجه به این که من جلوی پدرم، نوع رفتارم با شوهرم خیلی صمیمی نیست. بسمهتعالی خدمت شما خواهر محترم سلام عرض میکنم و ضمن تبریک این پیوند مبارک و تشکر از اعتماد شما، توجهتان را به مطالب آتی جلب میکنم: 1- بنابر دستاوردهای علمی( روانشناسی اجتماعی و بالینی)، برخوردهای نخستین، بیشترین تاثیر گذاری را ادراک و برداشت یک قرد از شخصیت و منش شخص مقابل ایفا میکند. 2- یک بنا زمانی قوام خواهد داشت که پایههای آن از استحکام لازم برخوردار باشد. از آنجا که ازدواج هم یک بناست لکن بنایی عاطفی و ارتباطی، ستون آن را محبت و احترام تشکیل میدهد. بر پایه این دو اصل و دیگر اصول مشابه، خواسته پدر محترم شما، خواستهای غیر منطقی و بر خلاف دوراندیشی است. در دوره عقد پایههای یک زندگی چند ده ساله پایهریزی میشود، هر چقدر که در این دوره چالش و یا رفتارهای سرد وجود داشته باشد، آینده ازدواج در معرض آسیبهای جدی تری خواهد بود و هر اندازه در این دوره، محبت، اعتماد، احترام و صمیمیت وجود داشته باشد، آینده ازدواج بیمه خواهد شد. چرا که همانطور که گفته شد ذهنیت افراد از یکدیگر در برخوردهای نخستین صورت میگیرد و ذهنیت شما زوج محترم نیز از یکدیگر در دوره عقد شکل میگیرد. شما با رفتارهای سرد نباید اجازه دهید ذهنیت همسرتان نسبت به شما منفی شود و احساس کنند که نسبت به ایشان و یا ازدواج میل و رغبتی ندارید. شما لازم است با رفتار خود به ایشان اثبات نمایید که به ایشان علاقمند هستید و احترام ویژه و منحصر به فردی برای وی قائلید. مثلا یا کنار ایشان بنشینید و یا به بهانه اینکه از پدرم خجالت میکشم کنار شما بنشینم، به او اطمینان دهید که میل باطنی شما نشستن در کنار ایشان است. بر این مبنا یکی از راههای عملی برای اثبات چنین ذهنیتی، نوع صدا کردن همسرتان است. اگر ایشان را با اکرام و احترام صدا کنید، ذهنیت وی نسبت به شما مثبتتر خواهد شد. بنابراین این برداشت که اگر در دوره عقد وفق خواسته همسر عمل کنید باعث سوء استفاده وی میشود، برداشتی خطا و مخالف تجارب ارتباطی و روانشناختی است. این محبت و احترام است که دل طرف مقابل را نرم میکند و وی را اسیر و شیفته همسر خود میکند. زمختی زن در مقابل مرد وی را نسبت به زن خود دچار دلسردی خواهد کرد. پس مطمئن باشید نه تنها با احترام و همراهی با همسر خود و اینکه او را در تصمیماتش همراهی کنید، ضرری برای شما ندارد بلکه بالعکس ضرورت دارد که حتما این کار را کنید. و اگر از این کار خودداری کنید احتمال اینکه در آینده با چالش مواجه شوید، احتمالی جدی است. بر مبنای این نکات لازم است یا خود حضرتعالی و یا دیگر اعضای خانواده و یا افراد موجهی چون روحانی محل، مشاور و...، پدر را با گفتگو و همچنین ارائه نمونههای عینی، از این برداشت غلط خود، باز بدارند. از درگاه خداوند مهربان برای شماارزوی توفیق روزافزون دارم.
دختری 21 ساله هستم و مدتی است ازدواج کردهام. پدرم خیلی بهانه میگیرد و دعوایم میکند که مثلا چرا وقتی شوهرم به منزلمان میآید تحویلش میگیرم و یا آقا میگویم. و دلیلشان این است که بعدا شوهرم سوء استفاده میکند. من واقعا نمی دانم چه باید بکنم و چگونه رفتار کنم و صدایش کنم. صمیمیت تا چه حد مناسب است. با توجه به این که من جلوی پدرم، نوع رفتارم با شوهرم خیلی صمیمی نیست.
بسمهتعالی
خدمت شما خواهر محترم سلام عرض میکنم و ضمن تبریک این پیوند مبارک و تشکر از اعتماد شما، توجهتان را به مطالب آتی جلب میکنم:
1- بنابر دستاوردهای علمی( روانشناسی اجتماعی و بالینی)، برخوردهای نخستین، بیشترین تاثیر گذاری را ادراک و برداشت یک قرد از شخصیت و منش شخص مقابل ایفا میکند.
2- یک بنا زمانی قوام خواهد داشت که پایههای آن از استحکام لازم برخوردار باشد. از آنجا که ازدواج هم یک بناست لکن بنایی عاطفی و ارتباطی، ستون آن را محبت و احترام تشکیل میدهد.
بر پایه این دو اصل و دیگر اصول مشابه، خواسته پدر محترم شما، خواستهای غیر منطقی و بر خلاف دوراندیشی است.
در دوره عقد پایههای یک زندگی چند ده ساله پایهریزی میشود، هر چقدر که در این دوره چالش و یا رفتارهای سرد وجود داشته باشد، آینده ازدواج در معرض آسیبهای جدی تری خواهد بود و هر اندازه در این دوره، محبت، اعتماد، احترام و صمیمیت وجود داشته باشد، آینده ازدواج بیمه خواهد شد. چرا که همانطور که گفته شد ذهنیت افراد از یکدیگر در برخوردهای نخستین صورت میگیرد و ذهنیت شما زوج محترم نیز از یکدیگر در دوره عقد شکل میگیرد. شما با رفتارهای سرد نباید اجازه دهید ذهنیت همسرتان نسبت به شما منفی شود و احساس کنند که نسبت به ایشان و یا ازدواج میل و رغبتی ندارید. شما لازم است با رفتار خود به ایشان اثبات نمایید که به ایشان علاقمند هستید و احترام ویژه و منحصر به فردی برای وی قائلید. مثلا یا کنار ایشان بنشینید و یا به بهانه اینکه از پدرم خجالت میکشم کنار شما بنشینم، به او اطمینان دهید که میل باطنی شما نشستن در کنار ایشان است.
بر این مبنا یکی از راههای عملی برای اثبات چنین ذهنیتی، نوع صدا کردن همسرتان است. اگر ایشان را با اکرام و احترام صدا کنید، ذهنیت وی نسبت به شما مثبتتر خواهد شد.
بنابراین این برداشت که اگر در دوره عقد وفق خواسته همسر عمل کنید باعث سوء استفاده وی میشود، برداشتی خطا و مخالف تجارب ارتباطی و روانشناختی است. این محبت و احترام است که دل طرف مقابل را نرم میکند و وی را اسیر و شیفته همسر خود میکند. زمختی زن در مقابل مرد وی را نسبت به زن خود دچار دلسردی خواهد کرد.
پس مطمئن باشید نه تنها با احترام و همراهی با همسر خود و اینکه او را در تصمیماتش همراهی کنید، ضرری برای شما ندارد بلکه بالعکس ضرورت دارد که حتما این کار را کنید. و اگر از این کار خودداری کنید احتمال اینکه در آینده با چالش مواجه شوید، احتمالی جدی است.
بر مبنای این نکات لازم است یا خود حضرتعالی و یا دیگر اعضای خانواده و یا افراد موجهی چون روحانی محل، مشاور و...، پدر را با گفتگو و همچنین ارائه نمونههای عینی، از این برداشت غلط خود، باز بدارند.
از درگاه خداوند مهربان برای شماارزوی توفیق روزافزون دارم.
- [سایر] چه عواملی سبب سوء ظن و بدبینی بین همسران می شود؟
- [آیت الله سبحانی] زنی در ضمن عقد نکاح با شوهر خود شرط کرده که اگر شوهر نسبت به وی سوء معاشرت داشته باشد، از طرف شوهر، وکیل در طلاق خود باشد، اگر زندگی وی با عسر و حرج باشد می توان او را از مصادیق سوء معاشرت محسوب نمود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زنی به سبب آتش سوزی در خانه شوهر، در بیمارستان بستری و سپس فوت شده است، آیا هزینه بیمارستان او بر عهده شوهر است یا خیر؟
- [سایر] اگر زن با خانواده شوهر ناسازگار باشد، آیا مرد به صرف احترام پدر و مادرش میتواند از همسرش جدا شود؟
- [آیت الله سبحانی] در یک نزاع بین شوهر و همسر بازوی همسر کبود می شود، آیا همسر می تواند طبق شروط ضمن عقد نکاح به جهت سوء رفتار شوهر از دادگاه درخواست طلاق نماید؟
- [آیت الله جوادی آملی] اگر مردی، همسر نابالغ خود را در حال زنا ببیند و وی را به قتل برساند و در دادگاه زنای همسر خود را ثابت کند، آیا دیه و قصاص از او ساقط است یا به سبب آنکه زانیه شرعاً به سبب عدم بلوغ مکلّف نبوده و لذا مهدورالدم نبوده، شوهر به سبب قتل او محکوم به قصاص میشود؟ اگر مردی، نابالغی را ببیند که با همسرش زنا میکند و در آن حال زانی را بکشد و در دادگاه زنای او را ثابت کند، آیا دیه و قصاص از او ساقط است یا به سبب آنکه زانی شرعاً به سبب عدم بلوغ مکلّف نبوده است و لذا مهدورالدم نبوده، شوهر محکوم به قصاص میشود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی به سبب آتش سوزی در منزل شوهر راهی بیمارستان شده، و پس از چند ماه بستری شدن فوت می کند.آیا هزینه بیمارستان برعهده شوهراست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی با زنی ازدواج کرده است. بعد از مدتی زن مذکوره به تحریک مادرش سبب قتل شوهر خود را فراهم کرده است. یعنی با حیله و تزویر شوهر خود را به مکانی که قاتل در آنجا بوده است برده، ولی خود زن در قتل شوهر شرکت نکرده، آیا این زن از شوهر مقتول خود ارث و مهریه می برد یا خیر؟
- [سایر] آثار سوء مصرف سیگار برعملکرد مغز چیست؟
- [سایر] راهکار مقابله با سوء ظنّ چیست؟
- [آیت الله بهجت] پاک کردن مخرج غائط با چیزهای مقدس که احترام آنها لازم است مانند کاغذی که اسم خدا یا پیامبران بر آن نوشته شده حرام است و ممکن است در صورت علم و عمد موجب کفر شود که در این صورت به سبب کافر شدن تمام بدن نجس می شود . ولی در صورت عدم علم و عمد، یا غفلت یا خوانا نبودن نوشته ، اظهر حصول طهارت است .
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر جایی از بدن یا لباس که با زخم فاصله دارد، به مقدار درهم یا بیشتر از آن به سبب آن زخم نجس شود نمیتواند با آن نماز بخواند؛ ولی اگر مقداری از بدن یا لباس که معمولاً به سبب آن زخم آلوده میشود به سبب آن نجس شود، نماز خواندن با آن مانعی ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .خواندن یا گوش دادن به ترجمه آیه سجده, سبب وجوب سجده نمیشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] تبعیت آن است که چیز نجسی به سبب پاک شدن چیز نجس دیگر پاک شود.
- [آیت الله مظاهری] کسانی که به واسطه شیر خوردن، خویشی پیدا میکنند مستحب است یکدیگر را احترام نمایند، ولی حقوق خویشاوندی را ندارند.
- [آیت الله جوادی آملی] .سبب تغییر باید نجاست باشد و مورد تغییر هم باید یکی از سه وصف یاد شده در مسأله قبل باشد. تغییر, اعم از آن است که به یکی از اوصاف شیء نجس باشد; یا به وصف شیء دیگر، پس اگر سبب تغییر، خصوصیت شیء نجس شده باشد, نه نجاست، آن آب, نجس نمیشود; همچنین اگر سبب تغییر, مجاورت با نجاست باشد, نه برخورد با آن، آب? نجس نمیشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر شراب به خودی خود یا به سبب ریختن چیزی، مثل سرکه و نمک در آن سرکه شود، پاک میشود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر به سبب غیر مشروعی مثل غصب، تصرّف یا اختیاری در مال پیدا کند، تصرّف و اختیار او اثر ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .تحیّت و احترام مسجد , مستحب است و حرمت نهادن به آن با اقامهّ نماز , اعم از واجب و مستحب , حاصل میشود, اگر وقت نماز واجب یا نافله آن نیست، مستحب است دو رکعت نماز به قصد احترام به مسجد انجام شود.
- [آیت الله اردبیلی] اختلاف بین اقرار کننده و کسی که برای او اقرار شده در سبب اقرار، مانع از صحّت اقرار نیست.