معمولا هر رفتاری یک نقطه آغازی دارد و بستگی به شرایط بیرونی ممکن است حذف، تغییر یا تشدید شود. موضوع رفتارها و باورهای مذهبی هم در انسان ها از این قاعده مستثنی نیست و شما باید با نگاهی به تاریخچه ای باورهای مذهبی دخترتان علت این مقاومت علیه باورهای مذهبی را جستجو کنید به طور کلی در خانواده هایی که پدر و مادر از مهارت های لازم برای سوق دادن فرزندانشان به رفتارها و باورهای مذهبی مانند نماز و....، برخوردار نیستند، فرزندانشان دچار آسیب هایی در این زمینه می شوند. بنابراین نحوه تعامل والدین با فرزندان از ابتدای دوران کودکی تا کنون در رفتارهای مذهبی آنها تأثیر بسزایی دارد. مثلا والدین نمازخوانی که خود دچار اختلافات و بگو مگو های شدید زناشویی هستند به طور غیر مستقیم نوعی بدبینی را نسبت به مذهب به فرزندان القا می کنند. یا سخت گیر های مذهبی در زمانی که فرزند تکلیفی ندارد و یا نحوه انتقال مفاهیم مذهبی در زمان بلوغ در رشد مذهبی فرزندان نقش مهمی دارد شما با توجه به تاریخچه گذشته تا کنون و بررسی ریشه رفتار ایشان به راهکارهای زیر دقت فرمایید: 1- بی شک دختر شما هم طعم خواندن و هم نخواندن نماز را چشیده است و در این سن، شما از نظر شرعی و روان شناختی هیچ گونه وظیفه ای نسبت به ایشان در مورد نماز و... ندارید. 2- سعی کنید رابطه مادر - فرزندی خودتان و به طور کلی رابطه انسانی تان را در سطوح بسیار بالا با دختران حفظ کنید و از نصیحت کردن های مکرر و پیوسته که باعث فاصله بین شما و دخترتان می شود پرهیز کنید و سعی کنید مکالمات عاطفی و خوش و بش های مادر -دختری در مورد موضوعات مختلف داشته باشید. 3- سعی کنید محیط زندگی از نظر ظاهری و روان شناختی جذاب کنید. 4- نقاط مثبت و خوبی های دختران را با شدت تمام مطرح کنید و خود ارزشمندی و عزت نفس ایشان را بالا ببرید. 5- برای بهبود یافتن تهدیدها و تحقیر های احتمالی گذشته تا مدتی حداقل یک ماه هیچ صحبتی مستقیم در باره رفتارهای مانند نماز و... نداشته باشید. 6- ساعات ها و زمان هایی که ایشان خودانگیخته مشغول به نماز و یا سایر رفتار های مذهبی می شوند را با واکنش بالای هیجانی ، ایشان را تشویق کنید و پاداش دهید. 7- برای اطلاع بیشتر، دخترتان را به یک مشاور مذهبی ارجاع دهید. شماره 09640 بخش مشاوره مرکز ملی پاسخگویی پیشنهاد می شود.
دختری دارم 23 ساله نماز نمی خواند، با زبان خوش و استدلال، با تندی و قهر هم رفتار کردیم اما باز هم تاثیری نداشت؟
معمولا هر رفتاری یک نقطه آغازی دارد و بستگی به شرایط بیرونی ممکن است حذف، تغییر یا تشدید شود. موضوع رفتارها و باورهای مذهبی هم در انسان ها از این قاعده مستثنی نیست و شما باید با نگاهی به تاریخچه ای باورهای مذهبی دخترتان علت این مقاومت علیه باورهای مذهبی را جستجو کنید به طور کلی در خانواده هایی که پدر و مادر از مهارت های لازم برای سوق دادن فرزندانشان به رفتارها و باورهای مذهبی مانند نماز و....، برخوردار نیستند، فرزندانشان دچار آسیب هایی در این زمینه می شوند. بنابراین نحوه تعامل والدین با فرزندان از ابتدای دوران کودکی تا کنون در رفتارهای مذهبی آنها تأثیر بسزایی دارد. مثلا والدین نمازخوانی که خود دچار اختلافات و بگو مگو های شدید زناشویی هستند به طور غیر مستقیم نوعی بدبینی را نسبت به مذهب به فرزندان القا می کنند. یا سخت گیر های مذهبی در زمانی که فرزند تکلیفی ندارد و یا نحوه انتقال مفاهیم مذهبی در زمان بلوغ در رشد مذهبی فرزندان نقش مهمی دارد شما با توجه به تاریخچه گذشته تا کنون و بررسی ریشه رفتار ایشان به راهکارهای زیر دقت فرمایید:
1- بی شک دختر شما هم طعم خواندن و هم نخواندن نماز را چشیده است و در این سن، شما از نظر شرعی و روان شناختی هیچ گونه وظیفه ای نسبت به ایشان در مورد نماز و... ندارید.
2- سعی کنید رابطه مادر - فرزندی خودتان و به طور کلی رابطه انسانی تان را در سطوح بسیار بالا با دختران حفظ کنید و از نصیحت کردن های مکرر و پیوسته که باعث فاصله بین شما و دخترتان می شود پرهیز کنید و سعی کنید مکالمات عاطفی و خوش و بش های مادر -دختری در مورد موضوعات مختلف داشته باشید.
3- سعی کنید محیط زندگی از نظر ظاهری و روان شناختی جذاب کنید.
4- نقاط مثبت و خوبی های دختران را با شدت تمام مطرح کنید و خود ارزشمندی و عزت نفس ایشان را بالا ببرید.
5- برای بهبود یافتن تهدیدها و تحقیر های احتمالی گذشته تا مدتی حداقل یک ماه هیچ صحبتی مستقیم در باره رفتارهای مانند نماز و... نداشته باشید.
6- ساعات ها و زمان هایی که ایشان خودانگیخته مشغول به نماز و یا سایر رفتار های مذهبی می شوند را با واکنش بالای هیجانی ، ایشان را تشویق کنید و پاداش دهید.
7- برای اطلاع بیشتر، دخترتان را به یک مشاور مذهبی ارجاع دهید. شماره 09640 بخش مشاوره مرکز ملی پاسخگویی پیشنهاد می شود.
- [سایر] دختری بیست و دو ساله هستم و به خاطر رفتار جدی با آقایان کسی به خواستگاری ام نمی آید. چطور رفتار کنم؟
- [سایر] سلام خسته نباشید من دختری 23 ساله هستم خاستگاری دارم با شرایط عالی تنها مشکل اینه که این اقا 1/5 سال از من کوچیکترن بنظرتون چیکار کنم؟
- [سایر] چرا حتما باید نماز را به زبان عربی خواند؟
- [سایر] سلام؛ دختری 23 ساله هستم که به صورت مادرزادی رحم ندارم و در نتیجه توانایی مادر شدن را ندارم. آیا لازم است که در مراسم خواستگاری بگویم؟ و به چه کسی بگویم؟ فقط داماد؟ چه زمانی بگویم؟
- [سایر] دختری 23 ساله هستم که شدیداً اعتیاد به پیامک دادن به پسرها پیدا کرده ام. برام فرقی نداره طرفم کیه، چند سالشه، چه شکلیه، فقط دوست دارم بهش پیامک بدم. راهنماییم کنید که چکار باید بکنم؟
- [سایر] با سلام می خواستم ببینم من 23 ساله با دختری که اختلاف سنی اش با من 8 سال می باشد چطور است؟از نظر عقاید ایمانی هر دو در درجه بالایی قرار داریم ، مخصوصا دختر خانم!
- [سایر] چرا باید نماز را به زبان عربی خواند؟ آیا نمی توان آن را به صورت فارسی به جا آورد؟
- [سایر] دختری 30 ساله مجرد هستم، با رفتار خانواده ام مشکل دارم و اونا به همدیگه و به من احترام نمیذارن و متقابلا من هم همین طور! و اونجور که باید همدیگر رو دوست نداریم، برای جلب احترامشون چه کنم؟
- [سایر] آیا برای کسی که به خاطر ارتکاب جرم خودکشی کرده وفوت شده می توان فاتحه خواند ؟ آیا چنین شخصی جهنمی است ؟ ایا خواندن نماز و قران و فاتحه تاثیری در عاقبت او در آن جهان دارد؟
- [سایر] با سلام دختری 29 ساله هستم که چندی قبل با یک پسر 26 ساله با قصد ازدواج آشنا شدم از نظر معیارهای ازدواج مناسب همدیگر هستیم و تمام شرایط ازدواج را داریم از نظر تحصیلی هم در یک سطح هستیم تنها مشکل ما از نظر سنی و اینکه چگونه این موضوع را به خانواده ها بگوییم است مساله دیگری که وجود دارد من از نظر ظاهری اصلا به یک دختر 29 ساله نمیخورم و همه فکر میکنند من یک جوان 22 یا 23 ساله هستم و به همین خاطر همیشه خواستگارانی با سن کمتر از خودم دارم طرف مقابلم هم بخاطر جسه بزرگ 28 یا 29 ساله میخورد از نظر اینکه