قطعا غیر از عوامل طبیعی و مادی، عوامل دیگری در هستی وجود دارند که می تواند اثر آفرینی کند. که دعا یکی از مهم ترین آنهاست. اما در دعا باید آداب و شرایطی را نیز رعایت کرد تا به استجابت نزدیک شود. به عنوان نمونه کسی که در درگاه الهی آبرویی ندارد و تنها در مواقع مشکلات به سمت خدا روی می آورد، احتمال دارد که هرگز دعایش پذیرفته نشود. همچنین رسیدن به اضطرار و خالصانه خواندن خدا، نقش به سزایی در مستجاب شدن دعا دارد. به هر حال انسان باید با امید به استجابت دعا، به آن اقدام نماید و همیشه به آنچه خدای تعالی مقدر کرده است، راضی باشد. با این مقدمه، مطالبی در احادیث برای طلب فرزند توصیه شده است که سه نمونه آن تقدیم می شود: 1- برای طلب فرزند این دعا را هفتاد مرتبه بخوانید: (رَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ وَ اجْعَلْ لِی مِنْ لَدُنْکَ وَلِیّاً یَبَرُّ بِی فِی حَیَاتِی وَ یَسْتَغْفِرُ لِی بَعْدَ وَفَاتِی وَ اجْعَلْهُ خَلْقاً سَوِیّاً وَ لَا تَجْعَلْ لِلشَّیْطَانِ فِیهِ شِرْکاً وَ لَا نَصِیباً اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْتَغْفِرُکَ وَ أَتُوبُ إِلَیْکَ إِنَّکَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ؛[1] پروردگارا، مرا تنها مگذار و تو بهترین ارث برنده هستی، از نزد خودت یاوری برای من قرار ده که در زندگیم از من سود برد و پس از مرگم بر من استغفار کند، و او را فرزندی سالم بر من قرار ده، و شیطان را در او سهم و نقشی نباشد. خداوندا، من بسوی تو توبه نموده و بخشش تو را میطلبم، تو بخشنده و مهربانی). 2- کسی به حضرت امام علی النقی (ع) عرض کرد که دارای فرزند نمیشود، حضرت تبسم نمود و فرمود: انگشتری بگیر (خریداری نما) که نگین آن فیروزه باشد و بر آن نقش کن: (رَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ)[انبیاء/89] راوی گفت پس چنین کردم و یک سال بر من نگذشت تا اینکه بمن فرزند پسری عنایت گردید.[2] 3- روایت شده است که بعد از نماز جمعه دو رکعت نماز بگذارد و رکوع و سجود را طولانی کند. سپس بگوید: (اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِمَا سَأَلَکَ بِهِ زَکَرِیَّا إِذْ قَالَ رَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ اللَّهُمَّ هَبْ لِی ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعاءِ اللَّهُمَّ بِاسْمِکَ اسْتَحْلَلْتُهَا وَ فِی أَمَانَتِکَ أَخَذْتُهَا فَإِنْ قَضَیْتَ فِی رَحِمِهَا وَلَداً فَاجْعَلْهُ غُلَاماً وَ لَا تَجْعَلْ لِلشَّیْطَانِ فِیهِ نَصِیباً وَ لَا شِرْکا ولا نصیباً)[3] [1]. من لا یحضره الفقیه، ج3، ص 474. [2]. مسند الإمام الرضا علیه السلام، ج2، ص366. [3]. الکافی، ج3، ص 482.
آیا دعایی برای بچه دار شدن، افرادی که نازا هستند، وجود دارد؟
قطعا غیر از عوامل طبیعی و مادی، عوامل دیگری در هستی وجود دارند که می تواند اثر آفرینی کند. که دعا یکی از مهم ترین آنهاست. اما در دعا باید آداب و شرایطی را نیز رعایت کرد تا به استجابت نزدیک شود. به عنوان نمونه کسی که در درگاه الهی آبرویی ندارد و تنها در مواقع مشکلات به سمت خدا روی می آورد، احتمال دارد که هرگز دعایش پذیرفته نشود. همچنین رسیدن به اضطرار و خالصانه خواندن خدا، نقش به سزایی در مستجاب شدن دعا دارد.
به هر حال انسان باید با امید به استجابت دعا، به آن اقدام نماید و همیشه به آنچه خدای تعالی مقدر کرده است، راضی باشد. با این مقدمه، مطالبی در احادیث برای طلب فرزند توصیه شده است که سه نمونه آن تقدیم می شود:
1- برای طلب فرزند این دعا را هفتاد مرتبه بخوانید:
(رَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ وَ اجْعَلْ لِی مِنْ لَدُنْکَ وَلِیّاً یَبَرُّ بِی فِی حَیَاتِی وَ یَسْتَغْفِرُ لِی بَعْدَ وَفَاتِی وَ اجْعَلْهُ خَلْقاً سَوِیّاً وَ لَا تَجْعَلْ لِلشَّیْطَانِ فِیهِ شِرْکاً وَ لَا نَصِیباً اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْتَغْفِرُکَ وَ أَتُوبُ إِلَیْکَ إِنَّکَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ؛[1]
پروردگارا، مرا تنها مگذار و تو بهترین ارث برنده هستی، از نزد خودت یاوری برای من قرار ده که در زندگیم از من سود برد و پس از مرگم بر من استغفار کند، و او را فرزندی سالم بر من قرار ده، و شیطان را در او سهم و نقشی نباشد. خداوندا، من بسوی تو توبه نموده و بخشش تو را میطلبم، تو بخشنده و مهربانی).
2- کسی به حضرت امام علی النقی (ع) عرض کرد که دارای فرزند نمیشود، حضرت تبسم نمود و فرمود: انگشتری بگیر (خریداری نما) که نگین آن فیروزه باشد و بر آن نقش کن: (رَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ)[انبیاء/89] راوی گفت پس چنین کردم و یک سال بر من نگذشت تا اینکه بمن فرزند پسری عنایت گردید.[2]
3- روایت شده است که بعد از نماز جمعه دو رکعت نماز بگذارد و رکوع و سجود را طولانی کند. سپس بگوید:
(اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِمَا سَأَلَکَ بِهِ زَکَرِیَّا إِذْ قَالَ رَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ اللَّهُمَّ هَبْ لِی ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعاءِ اللَّهُمَّ بِاسْمِکَ اسْتَحْلَلْتُهَا وَ فِی أَمَانَتِکَ أَخَذْتُهَا فَإِنْ قَضَیْتَ فِی رَحِمِهَا وَلَداً فَاجْعَلْهُ غُلَاماً وَ لَا تَجْعَلْ لِلشَّیْطَانِ فِیهِ نَصِیباً وَ لَا شِرْکا ولا نصیباً)[3]
[1]. من لا یحضره الفقیه، ج3، ص 474.
[2]. مسند الإمام الرضا علیه السلام، ج2، ص366.
[3]. الکافی، ج3، ص 482.
- [سایر] چه دعایی برای بچه دار شدن مفید است؟
- [سایر] با سلام اگر چله بریدن برای حامله شدن خرافات است، شما چه راه یا دعایی برای بچه دار شدن پیشنهاد می کنید؟
- [سایر] چنانچه زن نازا باشد و مرد او را طلاق بدهد آیا حق دریافت مهر را دارد؟
- [سایر] با سلام؛ بعد از پایان نماز و برخاستن دعایی خوانده میشود و سپس به طرف چپ برگشته باز دعایی خوانده میشود و بار دیگر نیز به طرف قبله برگشته و دعایی خوانده میشود. متن آن دعا چیست؟ با تشکر.
- [سایر] چه دعایی نافرجام است؟
- [سایر] برای دختردار شدن چه دعایی بخوانیم؟ ما بچه دختر می خواهیم و دختر دوست داریم. چکار کنیم که بچمون دختر بشه؟ چرا دعا برای پسر دارشدن هست ولی برای دختر دار شدن نیست؟ راهنمایی کنید.
- [سایر] چه دعایی رد نمی شود؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا بارور کردن مصنوعی زن یا وارد کردن منی مرد غریب (نامحرم) به داخل رحم زنی که همسرش مرد نازا است، بطریق تزریق یا طرق دیگر جایز است؟
- [سایر] آیا دعایی برای رفع تنبلی وجود دارد؟
- [سایر] چه دعایی جذام را دفع می کند؟
- [آیت الله سیستانی] اگر وضوی بعضی از اعضاء را ارتماسی و بعضی را غیر ارتماسی انجام دهد ، اشکال ندارد . دعائی که موقع وضو گرفتن مستحب است
- [آیت الله بروجردی] احتیاط واجب آن است که تکبیرة الاحرامِ نماز را به چیزی که پیش از آن میخواند مثلاً به اقامه یا به دعایی که پیش از تکبیر میخواند نچسباند.
- [آیت الله خوئی] احتیاط واجب آن است که تکبیرة الاحرام نماز را به چیزی که پیش ازآن میخواند، مثلًا به اقامه یا به دعایی که پیش از تکبیر میخواند نچسباند.
- [آیت الله سیستانی] احتیاط مستحب آن است که تکبیرة الاحرام نماز را به چیزی که پیش از آن میخواند ، مثلاً به اقامه یا به دعائی که پیش از تکبیر میخواند نچسباند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط واجب آن است که تکبیرة الاحرام نماز را به چیزی که پیش از آن می خواند، مثلاً به اقامه یا به دعایی که پیش از تکبیر می خواند نچسباند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب آن است که تکبیرة الاحرام نماز را به چیزی که پیش از آن می خواند مثلاً به اقامه یا به دعائی که پیش از تکبیر می خواند نچسباند.
- [آیت الله سبحانی] احتیاط واجب آن است که تکبیرة الإحرام نماز را به چیزی که پیش از آن می خواند، مثلا به اقامه یا به دعائی که پیش از تکبیر می خواند نچسباند.
- [آیت الله وحید خراسانی] احتیاط واجب ان است که تکبیره الاحرام نماز را به چیزی که پیش از ان می خواند مثلا به اقامه یا به دعایی که پیش از تکبیر می خواند نچسباند
- [آیت الله نوری همدانی] احتیاط واجب آن است که تکبیره الاحرام نماز را بهئچیزی که پیش از آن می خواند ، مثلاً به اقامه یا به دعایی که پیش از تکبیر می خواند ، نچسباند .
- [امام خمینی] احتیاط واجب آن است که تکبیرة الاحرام نماز را به چیزی که پیش ازآن می خواند مثلا به اقامه یا به دعایی که پیش از تکبیر می خواند، نچسباند.