پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : لا یُرَدُّ دُعاءٌ أوَّلُهُ بِسمِ اللّه الرّحمنِ الرَّحیم ؛ دعایی که با (بسم اللّه‌ الرحمن الرحیم) آغاز گردد ردّ نمی‌شود . الدعوات : 52 / 131 ******* پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : مَن کانَت لَهُ حاجَةٌ إلی اللّه عز و جل فَلْیَبدَأ بِالصَّلاةِ عَلی مُحَمَّدٍ وآلِهِ ، ثُمَّ یَسألْ حاجَتَهُ ، ثُمَّ یَختِمْ بِالصَّلاةِ عَلی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ ، فإنَّ اللّه‌َ عز و جل أکرَمُ مِن أن یَقبَلَ الطَّرَفَینِ ویَدَعَ الوَسَطَ إذ کانَتِ الصَّلاةُ عَلی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ لا تُحجَبُ عَنهُ ؛ هر که خواهد از خداوند عز و جل حاجتی طلب کند ، به صلوات فرستادن بر محمّد و آل او آغاز نماید ، سپس حاجتش را بخواهد و در پایان نیز بر محمّد و آل محمّد صلوات فرستد ؛ زیرا خداوند عز و جل کریمتر از آن است که آغاز و انجام دعا را بپذیرد و وسط را واگذارد ؛ چرا که صلوات بر محمّد و آل محمّد از خداوند پوشیده نمی‌ماند . مکارم الأخلاق : 2 / 19 / 2040 ******* امام صادق علیه‌السلام : مَن تَوَضَّأ فَأحسَنَ الوُضوءَ ، ثُمَّ صَلّی رَکعَتَینِ ، فَأتَمَّ رُکوعَهُما وَسُجودَهُما ، ثُمَّ سَلَّمَ ، وأثنی عَلَی اللّه عز و جل وعَلی رَسولِ اللّه صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم ، ثُمَّ سَألَ حاجَتَهُ ، فَقَد طَلَبَ فی مَظانِّهِ ، وَمَن طَلَبَ الخَیرَ فی مَظانِّهِ لَم یَخِبْ ؛ هرکه درست وضو بگیرد و دو رکعت نماز بگزارد و رکوع و سجود آنها را به طور کامل به جا آورد ، سپس سلام گوید و خداوند عز و جل و رسول خدا را مدح کند و آن گاه حاجتش را بخواهد هر آینه به جا خواهش کرده و هر که به جا طلب خیر و خوبی کند نومید برنگردد . بحار الأنوار : 93 / 314 / 20
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
لا یُرَدُّ دُعاءٌ أوَّلُهُ بِسمِ اللّه الرّحمنِ الرَّحیم ؛
دعایی که با (بسم اللّه الرحمن الرحیم) آغاز گردد ردّ نمیشود .
الدعوات : 52 / 131
*******
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
مَن کانَت لَهُ حاجَةٌ إلی اللّه عز و جل فَلْیَبدَأ بِالصَّلاةِ عَلی مُحَمَّدٍ وآلِهِ ، ثُمَّ یَسألْ حاجَتَهُ ، ثُمَّ یَختِمْ بِالصَّلاةِ عَلی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ ، فإنَّ اللّهَ عز و جل أکرَمُ مِن أن یَقبَلَ الطَّرَفَینِ ویَدَعَ الوَسَطَ إذ کانَتِ الصَّلاةُ عَلی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ لا تُحجَبُ عَنهُ ؛
هر که خواهد از خداوند عز و جل حاجتی طلب کند ، به صلوات فرستادن بر محمّد و آل او آغاز نماید ، سپس حاجتش را بخواهد و در پایان نیز بر محمّد و آل محمّد صلوات فرستد ؛ زیرا خداوند عز و جل کریمتر از آن است که آغاز و انجام دعا را بپذیرد و وسط را واگذارد ؛ چرا که صلوات بر محمّد و آل محمّد از خداوند پوشیده نمیماند .
مکارم الأخلاق : 2 / 19 / 2040
*******
امام صادق علیهالسلام :
مَن تَوَضَّأ فَأحسَنَ الوُضوءَ ، ثُمَّ صَلّی رَکعَتَینِ ، فَأتَمَّ رُکوعَهُما وَسُجودَهُما ، ثُمَّ سَلَّمَ ، وأثنی عَلَی اللّه عز و جل وعَلی رَسولِ اللّه صلی الله علیه و آله و سلّم ، ثُمَّ سَألَ حاجَتَهُ ، فَقَد طَلَبَ فی مَظانِّهِ ، وَمَن طَلَبَ الخَیرَ فی مَظانِّهِ لَم یَخِبْ ؛
هرکه درست وضو بگیرد و دو رکعت نماز بگزارد و رکوع و سجود آنها را به طور کامل به جا آورد ، سپس سلام گوید و خداوند عز و جل و رسول خدا را مدح کند و آن گاه حاجتش را بخواهد هر آینه به جا خواهش کرده و هر که به جا طلب خیر و خوبی کند نومید برنگردد .
بحار الأنوار : 93 / 314 / 20
- [سایر] با سلام؛ بعد از پایان نماز و برخاستن دعایی خوانده میشود و سپس به طرف چپ برگشته باز دعایی خوانده میشود و بار دیگر نیز به طرف قبله برگشته و دعایی خوانده میشود. متن آن دعا چیست؟ با تشکر.
- [سایر] چه دعایی نافرجام است؟
- [سایر] آیا دعایی برای رفع تنبلی وجود دارد؟
- [سایر] چه دعایی جذام را دفع می کند؟
- [سایر] چه دعایی به اجابت نزدیکتر است؟
- [سایر] قبل از غذا خوردن چه دعایی بخوانیم؟
- [سایر] چگونه دعایی به استجابت نزدیک تر است؟
- [سایر] در عصر غیبت چه دعایی بخوانیم؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا در سجده می توان بعد از ذکر سجده دعایی به زبان فارسی خواند؟ یا فقط دعایی به زبان فارسی خواند؟
- [سایر] آیا دعایی به نام (ابودرداء) وجود دارد؟
- [آیت الله سیستانی] اگر وضوی بعضی از اعضاء را ارتماسی و بعضی را غیر ارتماسی انجام دهد ، اشکال ندارد . دعائی که موقع وضو گرفتن مستحب است
- [آیت الله بروجردی] احتیاط واجب آن است که تکبیرة الاحرامِ نماز را به چیزی که پیش از آن میخواند مثلاً به اقامه یا به دعایی که پیش از تکبیر میخواند نچسباند.
- [آیت الله خوئی] احتیاط واجب آن است که تکبیرة الاحرام نماز را به چیزی که پیش ازآن میخواند، مثلًا به اقامه یا به دعایی که پیش از تکبیر میخواند نچسباند.
- [آیت الله سیستانی] احتیاط مستحب آن است که تکبیرة الاحرام نماز را به چیزی که پیش از آن میخواند ، مثلاً به اقامه یا به دعائی که پیش از تکبیر میخواند نچسباند .
- [آیت الله بهجت] اگر از فاسق یا کافر امانتی گرفته و او آن را مطالبه کند، واجب است آن را رد نماید، ولی بنابر اظهر واجب نیست که امانت کافر حربی را رد کند و جایز است مسلمان آن را برای خودش تملّک نماید، بلکه اگر امانت وسایل جنگی باشد، رد کردن آن در زمان جنگ جایز نیست.
- [آیت الله بهجت] نمازگزار میتواند به جای رد سلام، جواب سلام را به قصد دعاء بگوید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . جواب سلام را باید به قصد رد تحیت بگوید، نه به قصد قرآن یا دعا.
- [آیت الله بهجت] اگر برای حفظ امانت مسافرت لازم باشد، واجب است مسافرت نماید یا امانت را رد نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط واجب آن است که تکبیرة الاحرام نماز را به چیزی که پیش از آن می خواند، مثلاً به اقامه یا به دعایی که پیش از تکبیر می خواند نچسباند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب آن است که تکبیرة الاحرام نماز را به چیزی که پیش از آن می خواند مثلاً به اقامه یا به دعائی که پیش از تکبیر می خواند نچسباند.