مقدار مناسب مهریه در اسلام چقدر است؟
[کامل از کد89640] در قرآن مجید درباره میزان مهریه اشاره خاصی نشده است بلکه آن را عطیه الهی و پشتوانه اجتماعی برای زن می شود بشمار آورد میزان آن بسته به توافق دو همسر است اما در روایات تاکید شده است که میزان آن را سنگین قرار ندهید در مورد حداکثر مهریه از نظر شرعی نمی‌توان مقدار معینی را تعیین کرد. البته در روایتی طولانی از امام رضا(ع) آمده است که: (مهریه در سنت پانصد درهم می‌باشد و این از جهتی شبیه مهریه‌ای است که خداوند برای حورالعین قرارداده است و آن عبارت است از یکصد تکبیر یکصد حمد یکصد تسبیح یکصد تهلیل و یکصد صلوات) (بحار الانوار ج93 ص 170 روایت 10 باب 2 تلخیص و نقل به معنی). البته این روایات دلالت بر حسن و استحباب تعیین مهریه تامقدار فوق دارد و الزامی در این زمینه در کار نیست. در عین حال به نظر می‌رسد با شرایط کنونی جامعه بهتر است حدمتوسط معمول در جامعه را رعایت کنید. [کامل از کد36796] طبق یک قول مهریه حضرت زهرا(س) معادل 500 درهم بوده که 250 مثقال نقره می‌شود که اگر قیمت یک‌مثقال نقره را امروز هزار تومان حساب کنیم 250 هزار تومان می‌شود (احقاق‌الحق قاضی‌نورالله شوشتری ج 8 ص 351). البته شرعاً حد مشخصی برای مقدار مهریه قرار داده نشده است لکن در روایت آمده که بهترین زنان شما آنهایی هستند که مهر آنان کم باشد. به نظر ما امروز برای این که ازدواج جوانان دچار مشکل نشود بر همه افراد مؤمن لازم است از قرار دادن مهریه‌های سنگین بپرهیزند و متقابلاً از خانواده دختر هم توقع جهیزیه‌های سنگین نداشته باشند. به طور کلی باید بدانیم که دین اسلام دینی است که در تمام ابعاد طرفدار اقتصاد و میانه‌روی در امور است (کونوا امه وسطاً) و چه خوب است این اصل در همه جهات زندگی مد نظر باشد. در مسأله ازدواج و مهریه نیز طوری عمل شود که از هر گونه اسراف و تبذیر و اشرافی‌گری و غرب‌گرایی به دور باشد.
عنوان سوال:

مقدار مناسب مهریه در اسلام چقدر است؟


پاسخ:

[کامل از کد89640]
در قرآن مجید درباره میزان مهریه اشاره خاصی نشده است بلکه آن را عطیه الهی و پشتوانه اجتماعی برای زن می شود بشمار آورد میزان آن بسته به توافق دو همسر است اما در روایات تاکید شده است که میزان آن را سنگین قرار ندهید

در مورد حداکثر مهریه از نظر شرعی نمی‌توان مقدار معینی را تعیین کرد. البته در روایتی طولانی از امام رضا(ع) آمده است که: (مهریه در سنت پانصد درهم می‌باشد و این از جهتی شبیه مهریه‌ای است که خداوند برای حورالعین قرارداده است و آن عبارت است از یکصد تکبیر یکصد حمد یکصد تسبیح یکصد تهلیل و یکصد صلوات) (بحار الانوار ج93 ص 170 روایت 10 باب 2 تلخیص و نقل به معنی). البته این روایات دلالت بر حسن و استحباب تعیین مهریه تامقدار فوق دارد و الزامی در این زمینه در کار نیست. در عین حال به نظر می‌رسد با شرایط کنونی جامعه بهتر است حدمتوسط معمول در جامعه را رعایت کنید.
[کامل از کد36796]
طبق یک قول مهریه حضرت زهرا(س) معادل 500 درهم بوده که 250 مثقال نقره می‌شود که اگر قیمت یک‌مثقال نقره را امروز هزار تومان حساب کنیم 250 هزار تومان می‌شود (احقاق‌الحق قاضی‌نورالله شوشتری ج 8 ص 351). البته شرعاً حد مشخصی برای مقدار مهریه قرار داده نشده است لکن در روایت آمده که بهترین زنان شما آنهایی هستند که مهر آنان کم باشد. به نظر ما امروز برای این که ازدواج جوانان دچار مشکل نشود بر همه افراد مؤمن لازم است از قرار دادن مهریه‌های سنگین بپرهیزند و متقابلاً از خانواده دختر هم توقع جهیزیه‌های سنگین نداشته باشند. به طور کلی باید بدانیم که دین اسلام دینی است که در تمام ابعاد طرفدار اقتصاد و میانه‌روی در امور است (کونوا امه وسطاً) و چه خوب است این اصل در همه جهات زندگی مد نظر باشد. در مسأله ازدواج و مهریه نیز طوری عمل شود که از هر گونه اسراف و تبذیر و اشرافی‌گری و غرب‌گرایی به دور باشد.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین